Dağınık misafir

Pretty little liars

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
152
215
53
36
Kuzenim eşi ve iki çocuğu birkaç günlüğüne bendeler.Misafir severim ama bu dağınıklık ve pislik beni öldürecek. 1 yaşında bebeğim var .Emekledigi için normalde hergun evimi silip süpürürüm pislik sevmem.misafirlerimde sağ olsun tam tersi .çocuklar sürekli birşeyler döküyorlar anneleri ağzını açıp birşey söylemiyor. Koltuklarim leke içinde.Hadi çocuktur diyip ses çıkarmıyorum sonuçta temizlenir hepsi ama Çok afedersiniz tuvalete klozete girip büyük tuvaletlerini yapıyorlar sifonu çekmiyorlar ya da klozetin ağzını açık bırakıyorlar. Ustu kapalı uyardım hijyen tuvalet eğitimi falan diye ama yok anlamıyorlar.Bu arada çocuklar da küçük değil biri 1.sinifa gidiyor diğeri de ana sınıfına.Sonucta evimde misafirler kırmak surat asmak da istemiyorum ama gerçekten sinirlerim zıplıyor. Nasıl kırmadan söyleyebilirim.FIkirlerinize ihtiyacım var

Dağınık değil bildiğin pis bunlar..
Dağınık dediğim, sağda solda eşya bırakır, yatağını toplamaz falan.
Bunların ne yeme içme adabi, ne tuvalet eğitimi var..
Söyleyin açık açık.
Evde bebek var, dolaşarak yenmez, sürekli tuvaleti kontrol edemem, lütfen çocukları yalnız gönderme, temiz bıraksınlar..

Sonucta temizlenır diyerek koltuklarıma leke yapmalarına musade etmem. İma etmem direkt söylerim. Koltukta yemeyin demek kıracaksa bir zahmet evlerinde otursunlar.
Sifon cekılemesi en nefret ettıgım seylerden bırı.

En son evime gelen misafirlerden sonra cocuklu misafir ıstemedigimi de hepsinin Yuzune soyledim. Kimsede kırılmadı.
Kırılan da gitsin kendını alcıya aldırsın.

benim evi ve çocukları görseniz tüm kk kusacak herhalde.
Yahu klozet kapağı kapama huyum yoktur, sevmem, tercih etmem, kapatana gıcık olurum, ellemekten, temastan tiksinirim.

Sifonu hepimiz ara ara unutuyoruz insanlık hali, orada kaka kaldı diye evinize mikroplar hücum etmedi.
Yemek yerken dökülür zaten, dökülmemesi abes olur.
Bir zahmet çocuk olsun olmasın her yemek sonrası yenen yeri ve mutfağı süpürün.

Koltuk kısmında haklısınız, dökülebilir fakat annesinin temizlemesi, uğraşması lazım.
Çocuklar da gayet küçük, sanki kendi başına her işini halledebilen yaştan bahsediyorsunuz, tuhaf.
Bebeğiniz küçük, hep öyle kalmayacak.
Klozet içinde size bakan kakalar görünce bunları hatırlarsınız:)

Cok naziksiniz! bırakın kalici misafiri günlük gelen misafiri bile uyaririm. Çocuklarınızı lütfen oturtup yemek yedirin, yemekten sonra ellerini yıkayın derim. annesinden habersiz tuvalete giden çocuğun peşinden annesini gönderirim. Onlar utanmiyorsa ben utanmam benim düzenim böyle ben çocuğumun evimde yapmasına musade etmediğim şeyi başka çocukların yapmasınada musade etmem.. Kendim de misafirliğe gitsem çocuğuma sahip çıkarım bana yapılmasını istemediğim seyleri ben başkasına yapmam çocuk onlar sonuçta rehberleri anne baba..

Klozet kapağı hariç katılıyorum 6 yaşında kızım var sifon çekmeyi öğretemedim gitti. 18 aylık küçük eline kalem geçirmeyegörsün... çocuklar böyle büyüyor yaşamayan bilmez. Ha öyle uzun misafirliklere gitmem ve gidince onları oyalarım, ev sahibini rahatsız etmemeye uğraşırım ama bir günde düzelmez yani tuvalet ve yeme alışkanlıkları...

Bence bu konuda annelerini üstü kapalı değil direkt uyarın çünkü o çocukların hijyen ve gelecekteki yetişkin halleri soz konusu . Cok afedersiniz ama bo..nu temizleyememek çok başka bisey demekki o çocuklara öğretmemişler ki bu onlar içinde büyük sıkıntı yaratır ilerde o yuzden muhakkak konuşun bence.

Zaten her yemekten sonra süpürürüm kaldı ki benim çocuğum büyüyünce misafirliğe gittiğimde sürekli takipte olacağımdan emin olabilirsiniz.Ayrica siz temas sevmiyor olabilirsiniz ama klozet kapağı kapatmamak pek hijyenik birşey değil maalesef.Ayrica ben evime mikroplar hücum edip fink atıyor rahatsizim demedim sadece annelerinin dikkat etmeyip bu şekilde davranmaları sinirime dokunuyor dedim ama galiba siz de amann nasılsa çocuktur diyip bebelerini salan annelerdensiniz.

Klozet kapağını el yıkamadan kapatan insanların çoğunlukta olduğunu bildiğimden, o pis ellerini nerelerine sürüp kapattıklarını düşününce evimde açıktır daima, kimse kapatmasın evimde.
İçinde 3 ayrı klozet bloğu kullanıyorum zaten, sifonla beraber her seferinde tertemiz oluyor valla.

Yani ben de anlamadım, leke oluşumu dışında bir çocuktan ne bekleniyor?
Annesine kızılsa haklı konu sahibi ilgilenmiyor diye ama çocuğa pis şöyle böyle demek nedir?

Bebelerimi salsam duramazsınız, şehir oynar değil ev
Neyse efendim, çocuğunuz büyüyünce elbet anlayacaksınız.
Ondan boşuna açıklama yapmayayım şimdi.
Tecrübe en güzel derstir.
Ha aksi bir çocuğunuz olabilir, o zaman obsesif eğiliminden korkun bir zahmet.

Çocuklar küçük sifonu çeker ya da unutur. Bence bu yaşta çocuğun, arkasından kontrol etmesi lazım annenin.
Hah, doğru bir yorum geldi.
Sorumluluk çocukta değil annededir.
Onları döküyor böyle yapıyor vs diyerek kötülemek başka bir durum bana göre.
Anneye gömelim lütfen:)

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için bakalım bekleyip göreceğiz

Hah, doğru bir yorum geldi.
Sorumluluk çocukta değil annededir.
Onları döküyor böyle yapıyor vs diyerek kötülemek başka bir durum bana göre.
Anneye gömelim lütfen:)
Anneye gömmek değil niyetim. Sadece çok küçük o yaşta çocuklar el yıkamaz, yıkasa oyun yapar, her yer su olur. Ben takip ediyorum çocuğu. Yani çocuk sonuçta... Değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…