Dağınıklığım

nedir dağınıklığınız

yani evin kızı olarak yaşadığınız evde nasıl bir dağınıklık yaratıyorsunuz şikayetçi olunacak

her üşüdüğünüzde üzerinize bir hırka alıp birini salona birini mutfağa mı bırakıyorsunuz

eğer sorun böyle şeylerse eşyaları azaltın

çantanızı koridora pantolonunuz banyoya montunuzu balkona atıp kaldırmıyor musunuz

o zaman dağınıklık değil umursamazlık her işinizi odanıza alın

ve en önemlisi dağınıksınız ama aradığınızı bulabiliyor musunuz

ben üniversiteyi annemin evinde okudum sözde odam dağınıktı ama ben silgi kadar kağıdımın dahi nerede olduğunu bilirdim

şimdi de evim klasik evlere benzemez çoğu kişiye göre dağınıktır ama ben ne nerede bilirim

örneğin annen unu üstten ikinci çekmeceye koyuyor da sen 3. koydun diye mi dağınıksın yoksa o unu kullanınca hiç mi kaldırmıyorsun

hiç kaldırmıyorsan bunun sorumlusu annen küçükken her işini yapmış bu yaştan sonra da sil baştan eğitim verecek

oğlumun eşyalarını kaldırmam ya da işte o un orada kaldı ise kaldırmam

ya çağırır gel bu unu kaldır derim ya da ortak alan dışında bir şey ise kendisinin fark etmesini beklerim

o işi ben yapsam 1 sn sürecek olsa da dakikalarımı harcar ve kendi işini kendisinin yapması için ortamı yaratırım

bunlar şimdiye kadar yapılmamış ise bu aşamadan sonra tek tavsiye ertelemeyin ve bir şey ile işiniz bitince onu en kısa sürede yerine koyun
Evet ama bunları yaptırmayan babamdı anneme kızardı kızıma dokunma diye teyzelerim bile söylerse kızardı evet ertelemeyeceğim umursamazlık da var onu düzeltirim

ben uyumadan önce evi şöyle bir geziyorum dağınık yer var mı diye. örneğin koltuğunda üzerindeki kırlentler düzgün durmuyorsa düzeltiyorum üzerime battaniye aldıysam onu kaldırıyorum böylece sabaha düzenli bi eve uyanıyorum. herşeyi yerine koymak, eli çabuk olmak ve kesinlikle az eşya ile bence bu sorun çözülür

Babam hep sen ders çalış annen düzeltir dedi yaşım da büyüdü hayata atılınca gözüne lazer tutulmuş tavşan gibi oldum
Bende öyle büyüdüm ama üni hayatında mecbur alıştım. Evlenince de zaten yine mecburen... Küçük küçük düzenlemeye başlayabilirsin. Çekmece ve giysi dolabını düzenlersin. Çıkan eşyaları yerine koydukça çok fazla dağınıklık olmaz. Haftada bir sil süpür yaparsın, çok zor değil alışkanlık meselesi

Merhaba hanımlar bana bir fikir verin tavsiyede bulunursanız çok sevineceğim kızlar ben çok dağınığım evde ailemle yaşıyorum ve evde her gün kavga ediyorum annemle dağınıklığım yüzünden evde huzur kalmadı ileride kuracağım hayatta da bu özelliğimin olmamasını istiyorum şimdiden teşekkür ederim
Kenara çorap bile atılmasına tahammül edemem keza her gün temizlik yapan biri olarak saygısızlık olarak görüyorum bu durumu. Bazen hastalık vs oluyor ev gereğinden fazla dağınık olursa benim eve bakınca resmen kafam dönüyor. Hatta hiç bişey düşünemiyorum kafamdaki düşünceler de dağılıyor sanki. Düzene alışmak böyle bişey sanırım. Titiz değilim dökülsün saçılsın temizlenir ama ama düzen başka bişey. Bence kendinizi alıştırın. Önce dolabınızı dağıtmamayı öğrenerek başlayabilirsiniz. Sıra sıra gidin alışırsınız

Yanlış anlamazsanız, hem dağınık olduğunuzun farkındasınız, hem bundan şikayetçisiniz hem de gerçekten ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Hiç mantıklı değil.
Kullandığınız eşyayı yerine koyacaksınız , bu kadar net. Hani temiz değilim temizlik yapmaya üşeniyorum derseniz bir nebze anlayacağım, o işin sonu yok çünkü. Ama dağınıklık basit. Bardağı kullandıysan makineye koy, çıkardığın kıyafeti katla dolaba koy, çıkardığın çorabı kirli sepetine at vs vs

Aşırı temiz her daim toplu vazonun yerinin bile değişmediği bir evde büyüdüm.Çok dağınık bir insanım dağıtırım toplarım gene dağıtırım ben böyle mutluyum çok toplu yerler beni huzursuz ediyor bulaşık falan bırakmam ama sürekli kıyafetlerim sağda soldadır dolabimin içi dağınıktır. nasıl rahatsaniz öyle olsun bosverin değişmeyin

Çocuklukta düzen eğitimi verilmemiş olabilir ama insan kendini eğitebilir. Düzen temizlikle beraber düzenli olmayan insanın temiz olduğuna inanmıyorum. Annen haklı sonuçta şimdi annene güveniyorsun. Kendi evine çıkınca mecbur senin yapman gerekecek üstelik bir oda değil kocaman evi temiz ve düzenli tutman lazım. Bir yerden başla alışkanlık haline geldikçe düzeni seveceksin
Alakası yok tuvalet banyom mutfağım hep bal dök yaladır. Ama iş dağınıklığa gelince üstüme tanimam

Alakası yok tuvalet banyom mutfağım hep bal dök yaladır. Ama iş dağınıklığa gelince üstüme tanimam
Haklısınız. Savunma mekanizması çünkü.
Bir de aşırı düzenli olacağım derseniz iş okb ye gider.
Bazı şeyler tepki bazıları karakter.
İnsan nasıl iyi hissediyorsa öyle olmalı.
Aynı fabrikanin ürünü gibi değiliz sonuçta.

Şu an hangi odadasiniz?
Ordaki dağınıklığı toplamakla ise başlayın.
Mesela bir odadan başka odaya giderken muhakkak başka odaya ait bir eşya vardır onu alın koyun yerine.
Sicaklayip ceketinizi çıkarıp oturduğunuz odaya bıraktınız mı?
Orda kalmasın illa ki kalkacaksiniz yerinizden su3 içmeye ya da tuvalete . Ceketinizi orda bırakmayın onu da alın götürün giymediginiz hic bir şeyi ortada bırakmayın.

Dışarıdan eve gelirken ayakkabinizi cikarir çıkarmaz yerine koyun duzenli şekilde.

Mutfakta su mu içtiniz hemen o bardağı makinaya koyun.
Goz gezdirin etrafa .
Çok titiz birinin kapınızı çaldığını hayal edin o an evinizde ne gözünüze batardı mesela hemen kaldırmak istediğiniz şey ne olurdu ona bakın.
Böyle düşünerek çok yol katedeceginize inanıyorum.
Yazdıklarım ufak gibi gorunsede başlangıç için altin tavsiyeler .

Size göre öyle olabilir tabi ki ben kendi düşüncemi belirttim. Kıyafetini sandalyeye koltuğa atan, dünden kalan bardağını kaldırmayan, kurumuş kıyafetleri sepetten alıp dolabına yerleştirmeyen vs vs gibi kişilerin temiz olabildiğini düşünmüyorum. Herkesin temizlik anlayışı kendine göre kimine aynı temizlik başkasına da temizlik gibi gelmeyebilir

bi yerde okumuştum daha zeki insanlar dağınık olur diye :) bende dağınık biriyim ama pis değilim pis olmadıktan sonra dağınıklık çokta abartılacak bişey değil tabi senin durumunu tam olarak bilemiyorum ama

aldıgınız seyı ısınız bıttıgınde gerı yerıne koymak zor olmasa gerek
tek yapacagınız sey bu ?

bi yerde okumuştum daha zeki insanlar dağınık olur diye :) bende dağınık biriyim ama pis değilim pis olmadıktan sonra dağınıklık çokta abartılacak bişey değil tabi senin durumunu tam olarak bilemiyorum ama
tembeller pratık olur zekıler dagınık olur :D
hatta pis ınsanlar dunyayı kurtarıyor dıyollaaa :)

tabıkı boyle bırsey yok

en basıtınden soyle dusunelım
kendımıze sonra daaag gıbı bır ıs cıkarmak bosa zaman ve enerjı kaybetmek cok akıllıca olmasa gerek :)

tembeller pratık olur zekıler dagınık olur :KK70:
hatta pis ınsanlar dunyayı kurtarıyor dıyollaaa :)

tabıkı boyle bırsey yok

en basıtınden soyle dusunelım
kendımıze sonra daaag gıbı bır ıs cıkarmak bosa zaman ve enerjı kaybetmek cok akıllıca olmasa gerek :)
ben her gün toplu olamıyorum çalışıyorum yoruluyorum eşimde çalışıyor ev büyük.. elim çabuktur başkalarının 5 saatte yaptığı işi 2 saatte bitiririm. ama toplu olamıyorum malesef :( ben de espirisine söylemiştim ama çok belli edememişim sanırım :))

Aldığın eşyayı, işin bitince yerine koymalısın.
Saçını mı düzleştirdin biter bitmez kaldır.
Alışverişten mi geldin, hemen yerleştir.
Çöp çıktı mı, poşetle kapının önüne koy, dışarıya çıkarken mutlaka birisi atar.
Elini hızlı tut.
Ne iş varsa o günlük, anlık yap.
Böylelikle zamandan da tasarruf edersin.
İşleri öğrenirsin, her şeye yetişirsin.
Çamaşır, bulaşık işini gününde yap.
Hatta al eline kalem kağıt listele.
Yaptıkça da üstünü çiz.

Göreceksin bak hem işleri yapıp hem de düzenli olmak çok iyi gelecek.

Merhaba hanımlar bana bir fikir verin tavsiyede bulunursanız çok sevineceğim kızlar ben çok dağınığım evde ailemle yaşıyorum ve evde her gün kavga ediyorum annemle dağınıklığım yüzünden evde huzur kalmadı ileride kuracağım hayatta da bu özelliğimin olmamasını istiyorum şimdiden teşekkür ederim
Bir anne sözü der ki; aldığını kullandıktan sonra yerine koy. 😂

Ben de çok dağınıktım. Bir süredir ev işlerini benim yapmam gerekiyor, düzen temizlik bendeyken öyle derli toplu oldum ki annem şok içinde hala. :KK14: Anneler temiz olunca her yere el atınca insanda bir rahatlık oluşuyor sanırım pek umursamıyor. Sorumluluk almak lazım

Erkek yigenimin bana tavsiyesi sabah uyanır uyanmaz ilk işin yatağı toplamak olsun,bunu kendine adet edin der😅 bekarken de dağınıktır,evliyken de bir fark olmadi bende

Back
X