Dağlıca'da terörist saldırı: Şehitler ve yaralılar var!

Rabbim yardımcınız olsun buradan okudum sizi de bilmiyordum inşallah bu pisliklerden kurtulacak ülkemiz eşinizle ferah dolu günler yaşayacaksınız inşallah. Dualarımız bütün asker ve polislerimizle

Rabbim yardımcınız olsun inşallah dualarımız sizlerle. Hepsinin ayaklarına dolansın gözyaşlarımızda boğulsunlar.

Hala inanmıyorum açıklanan sayılara.
Bu cümleyi kurarken bile utanıyorum sayı kelimesini kullandığım için.
Artık herşeye inancımı yitirdim. Gerçekler ne, izlediklerimiz gerçek mi?
Açıklama gelmişti şehitlerimizi aldık diye ardından, yöre halkının şehitlerimizi aldıklarını izliyorum. Hangisi gerçek?
Ne zaman bişeylere inanmaya başlayacağım bilemiyorum. İzlediğim videoda şehidin birinin bacağında birşey sarılı. Sanki kanını durdurmak için bağlamış gibi. İzlediğimden beri daha kötüyüm. Kaç saat bekledi o kadar.....
Nolur bugünler bitsin...

Başka kimler var kadesa ?
Ben topikleri sürekli takip edemiyorum, gözden kaçırabilirim, haber alınamayan arkadaşları bana yazın özelden, mail atalım.
Mune, arkadaşların iyi haberlerini okuyunca çok sevindim. Oysa ben sadece onların yorumlarını okuyarak tanıyorum. Şöyle bir şey olsa sizlere isimlerini verseler, Kazen ve size. Yada ne bileyim telefon numaralarını. Haber alamadığımızda ulaşabilseniz. Bu mümkün mü?

Dün Dağlıca askerleriyle irtibat halinde olan biriyle konuştum. Şehit haberleri için ne 10'u ne 20'si demiiler oradakiler. Haberlerin çoğu yalanmış.
Bordo berelilerin telsiz kapatma olayının da doğru olduğunu ama muhtemelen "emre itaatsizlikten" yargılanacaklarını söylemişler.

nerde şehit olduğuda yazmıyor ben hiç bir şey anlamadım ne zman şehit olmuş siz bulabildiniz mi detay?

Yok malesef hiç bilgi yok. Sonradan bir operasyon da olmamış, catışmada. Kimdi unuttum da birisi intihar etmiş oldugunu dusunuyorum yazmıstı bir gazeteciydi herhalde.

Peki arkadaşlar, kamuoyuna açıklanan rakamlardan daha fazla şehit olduğunu düşünüyorsunuz ama isim isim açıklanmadı mı? Şehit daha fazla ise ailelerine haber verilmeyecek mi? O aileler sosyal medyadan bunu paylaşmayacak mı? Devlet bunu göze alır mı?

Bir de koalina, telsiz kapatma olayından bahsetmişsiniz. Ben o kısmı kaçırdım. Dün artık o kadar kötü oldum ki habire küfür edip durdum, baktım ben hafiften tırlatıyorum kapattım tüm haberleri... Nedir telsiz kapatma olayı??

Edit: Tmm şimdi okudum telsiz olayını. Asker emir komuta zinciri içinde hareket eder, kabul ediyorum ancak böyle bir durumda terörle mücadelede inisiyatif de alabilmelidir. Umarım emre itaatsizlik gibi saçma bişeyden yargılanmazlar.

Yok malesef hiç bilgi yok. Sonradan bir operasyon da olmamış, catışmada. Kimdi unuttum da birisi intihar etmiş oldugunu dusunuyorum yazmıstı bir gazeteciydi herhalde.

evet gördüm şimdi konu açılmış intihar demiş gazeteci.. yayınladığı mesajdaki askerlerde şehit listesinde yokmuş.. yakın bile değilmiş görev yaptığı yer ..feci kafam karıştı.. bu durumda neden intihar etmiş olsun ki..

yaralı demişlerdir, size haber vereceğiz demişlerdir.. daha haber alamadılarsa nereden haberleri olacak.. onu bir asker de twitter da yazmıştı bulursam paylaşırım..

açıkçası ben askerin vur emrini bile yeni almışken hiçbir askerin telsiz kapattığına falan inanmıyorum.. daha önce de dedim 12 kişi bilmem kaç kişiyi etkisiz hale getirebiliyorsa neden acemiler şehit oluyor o zaman mantığı ne? çok fazla haber kirliliği var, açıkçası hepsine inanmamak lazım..

Dediğinizi doğru kabul edersek, benim oğluma yaralı deseler, haber vereceğiz deseler ben kalkıp gitmez miyim? Eski günler değil ki, insan artık her an her yere kolayca gidebiliyor. Medyaya haber verilmez mi, sosyal paylaşımdan konu haber verilmez mi, hadi 3 gün yaralı 5 gün hastanede, sonrası???

Ben böyle olmadığını iddia etme derdinde değilim ama bana pek mantıklı gelmiyor.

Bilgi kirlilği olduğu konusunda haklısınız.

oğlum çok üzülüyor acemilerin sürülmesine.bize 1 gün eğitim verdiler.biz ateş ederken titreye titreye,gözümüz kapalı ateş ettik,nasıl savaşsınlar diyor.

Bir cok ile giriş yasağı var. Gelseniz de giremezsiniz deniliyor olabilir.

mesela facebook da paylaşım yapan bir asker vardı, şehit olanların adlarını yazdı ama hiç birisi listede yoktu. 1 gün sonra o da şehit oldu dediler, bazıları intihar etti dediler ama facebook ve twitter adresleri de aniden kapandı çocuğun.. onun ailesinden de herhangi bir bilgi alınamadı.. bana bunlar çok şüpheli geliyor, belki konuşamıyorlar, yazmıyorlar.. valla ne yalan söyleyeyim ben artık her şeyi bekliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…