Daha 27 yaşındayım

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
Evet daha 27 yaşındayım ama hep halsizim hep hastayım bu durumdan artık bıktım. Son 10 senedir hicbir zaman kendimi enerjik dinc hissettigimi hatırlamıyorum. Hep halsizim hep bi yerlerim ağrıyor. Cok cabuk acıkıyorum anormal sekilde. Fazla kilom var nerdeyse obez olacağım ama acikinca bayilacak gibi oluyorum aç kalamıyorum ki zayiflayayim.

Son 2 sene de gözlerim de bozuldu hem astigmat hem miyop.

Ve son 1 haftadir gittikce siddeti artan bi baş dönmesi rahatsızlığı cekiyorum. Hadi bugun geçer yarin geçer dedim ama geçmiyor.
Gozlerim daha da perde arkasindan görüyor herseyi sanki.
Basimin arkasinda surekli bi agri basinc. Boynumda ensemde agri.
Ellerimde titreme. Dizlerimde titreme kalp carpintisi.
Bugun de kalbim sancimaya başladı iyice. Gogsumun tam ortasina bicak saplaniyor sanki. Yarin sabah doktora gideceğim ama biktim artik bu sagliksizlik neden? Daha 27 yaşındayım daha oglum 2 yasina bile basmadi. Korkuyorum artik ciddi ciddi.

Evet daha 27 yaşındayım ama hep halsizim hep hastayım bu durumdan artık bıktım. Son 10 senedir hicbir zaman kendimi enerjik dinc hissettigimi hatırlamıyorum. Hep halsizim hep bi yerlerim ağrıyor. Cok cabuk acıkıyorum anormal sekilde. Fazla kilom var nerdeyse obez olacağım ama acikinca bayilacak gibi oluyorum aç kalamıyorum ki zayiflayayim.

Ve son 1 haftadir gittikce siddeti artan bi baş dönmesi rahatsızlığı cekiyorum. Hadi bugun geçer yarin geçer

Troid değerlerinize baktırın ve insülin direnci . Geçmiş olsun

Bunları bize değil, hekimlere söylemeniz gerekmiyor mu?
Bayağı check up a girmeniz lazım, birçok sorun söz konusu.
Doktora göründün mü ?
Tahlil yaptırdınız mı

Daha yazimi bitirmeden yanlislikla paylastim sonunu goremediniz simdi düzenledim. Bi sene once kalp doktoruna gittim biseyin yok dedi. Emar da cekildi sinuzit dediler. Ama sinuzit boyle mi yapar yahu yok bu kadar sıkıntı yaratmaz ki sinuzit. Yarin sabah ilk is yine gidecegim. Devlet chekup yapmıyor sanirim, ozeller de cok pahali. Once kardiyoloji sonra nöroloji kbb sırasıyla gidecegim artik. Kbb demişken kulaklarim da agriyordu dun, bugun azaldi nedense

Ve son 1 haftadir gittikce siddeti artan bi baş dönmesi rahatsızlığı cekiyorum. Hadi bugun geçer yarin geçer dedim ama geçmiyor.
Bugun de kalbim sancimaya başladı iyice. Gogsumun tam ortasina bicak saplaniyor sanki. Yarin sabah doktora gideceğim ama biktim artik bu sagliksizlik neden? Daha 27 yaşındayım daha oglum 2 yasina bile basmadi. Korkuyorum artik ciddi ciddi.
Sanki beni anlatmissiniz.
Konuyu takipteyim.

Dipnot: Bir suru doktordan randevu aldim)))

Daha yazimi bitirmeden yanlislikla paylastim sonunu goremediniz simdi düzenledim. Bi sene once kalp doktoruna gittim biseyin yok dedi. Emar da cekildi sinuzit dediler. Ama sinuzit boyle mi yapar yahu yok bu kadar sıkıntı yaratmaz ki sinuzit. Yarin sabah ilk is yine gidecegim. Devlet chekup yapmıyor sanirim, ozeller de cok pahali. Once kardiyoloji sonra nöroloji kbb sırasıyla gidecegim artik. Kbb demişken kulaklarim da agriyordu dun, bugun azaldi nedense
Dahiliye ye giden bence kansızlık varsa dediğim bölüme gidin

Diyabet, kalp, tansiyon, vertigo, fibromiyalji... teşhisleri koydum ben, ilaçları da yazayım yarın.

Şaka bir yana doktora gidin, bu hastalıklardan biri ya da birkaçı olabilir. Belirtiler bunları işaret ediyor. Beslenme tarzınız da sağlığınızı bozmuş olabilir. Hangisi olursa olsun sıkıntı var belli ki, teşhis edilsin ki tedavi başlasın gecikmeden.

Son paragrafa kadar belirtiler bende de vardı. Üstüne migren vardı geçse bile iki gün yatmam gerekirdi. Pko olabilir sizde.. nöroloji, jinekoloji, gezmediğim dr kalmadı..

Kan verin değerleriniz normal mi..

Adetin düzenli olsa dahi pko olabilir. Halsizlik, kilo yapıyor.

Ben ne yaptım.. spor yaptım. ağlaya ağlaya gittim. Önce beş dk yürüdüm geldim. Sonra on dk ya çıkardım. Sonra yarım saat. Şimdi ağırlık kaldırıyorum. Mekik çekiyorum. Yemeğim varsa spora giderdim. Spordan geldiysem o gün biterdi. Bir ay kadar sonra spor beni yormak yerine enerji vermeye başladı. Spordan geliyorum temizlik yapıyorum. Yemek yapıyorum. Çıkıp çarşıya geziyorum. Gitmediğim gün ben rahatsız olmaya başladım.

Sağlıklı beslenmeye başladım. Gereksiz ıvır zıvır hazır yemekler yemedim. Bol salata.. vitaminler aldım. Süt ürünleri karbonhidratlar uyku ve ağırlık yapıyor. Şeker çok zararlı.. şekersiz unsuz bir hafta on gün deneyin bir şey değişecek mi bakın..

stresten uzak kalmak mümkün değil. Sıkıntılar hep vardı. Var da.. anne olmaya çalışıyorum. Adetim bile düzene girdi. Kilo verdim.

küçük hedefler koydum. Gerçekleştirdikçe mutlu oldum motive oldum. Çocuğunuzu düşünün daha bilinçli daha donanımlı anne olcam deyin. Kendinizi yetiştirmeye çalışın.

enerjinizi sömüren insanlar varsa uzak durun. dedikodudan uzak durun.

bol su için. Motive edecek insanlarla arkadaş olun.

Yorgunluğunuzun sebebi fibromiyalji olabilir. Acıkmaya tahammülsüzlük ve kilo varsa insülin direnci. Ancak anlattığınız baş ağrısı göz bozukluğu ense ve kulak ağrısı gibi semptomlar tansiyon belirtisidir

Doktora gideceğinizi söylemişsiniz zaten ama ek olarak bir sorun çıkmazsa mutlaka spora başlayın.

İlk zamanlar iyice yorucu gelecek ama zamanla vücut hantallığını atıyor ve dinç hissetmeye başlıyorsunuz. Sürekli evde durmak da çok baş ağrısı yapar, temiz hava almak için açık havada yürüyüş yapabilirsiniz. Bebeğiniz varsa bırakacak kimseniz yoksa onu da sıkı giydirip bebek arabasına koyun ,onunla çıkın gerekirse.

Yanlış anlama sakın kan degerleri vs baktır ama bence depresyon belirtileri çoğu söylediğin semptomlar

Back
X