Daha az calisip daha az kazanmak

Onu ben de tam bilmiyorum. Muhtemelen kenara para atamayacagiz ya da daha az gezme tozma yapmamiz gerekecek.
Ben olsam bir sure denerim en azindan, baktin maddi olarak agir oluyo ayni donguye donersin, daha agir olabilir yeniden fazla calismak ama…herseyde para demek degil..parasizda olmuyor tabii.. ruh sagligin bozulduktan sonra kenara para atsan nolacak?

Calisma saatlerinizi azaltmayin haftabir temizlikci tutun
Boylece haftasonu temizlikle ugrasmamis olursunuz

Haftada 1 temizlikcinin ne kadar faydasi olabilir ki
Nekadar mi faydasi olur cok faydasi olur calistigim muddetce haftada bir temzilikci aldim detayli temizlik yapti utu yapti ben sadce camasir yikama arada bir supurge acma yaptim daha ne olsun temizlik asiri vakit aliyor ve cok yorucu

Selam kizlar.
Hafta ici 9.00 - 5.30 calisma saatlerim. Evden calisiyorum. Sabah 7de kalkip cocuklari hazirliyorum. Cocuklari okula birakiyorum ise kosuyorum. Ogle aramda kostur kostur yemek yapiyorum. Haftasonlarim temizlik, camasir vs geciyor. Isten cikinca da cocuklarla biraz oyalaniyoruz yemek yatirma fasli derken gun bitiyor. Sonrasinda da benim bi ise elimi suresim gelmiyor tv netflix telefon falan takiliyorum.
Calisma saatlerimi 12-5 arasina dusurmeyi dusunuyorum haliyle maasim da %33 oraninda dusecek ama hayat kosturmasi biraz daha yavaslar hafta sonlarim daha verimli olur diye dusunuyorum.
Isi azaltmayip yardimci tutmam da mumkun degil zira saatlik ucretim yardimcinin saatlik ucretini karsilamiyor(bkz avrupa) :KK70:
Siz olsaniz param biraz daha az olsun kafam rahat olsun deyip bu karari alir miydiniz?
Maddi olarak bu para kenara koyabilecegimiz turden bir para. Yani benim aldigim karar ilerisi icin yatirim haric bizi anlik bir finansal zorluga sokmayacak.

Not: Es kisisini simdilik etkisiz eleman olarak kabul etmenizi rica edecegim zira o bambaska bir basligin konusu.
Eğer finansal zorlamayacaksa tabikide kafanızı rahatlatmış olursunuz biraz iyi gelir

Guncelleme: Cuma gunleri calismayacagim artik :)

Selam kizlar.

Hafta ici 9.00 - 5.30 calisma saatlerim. Evden calisiyorum. Sabah 7de kalkip cocuklari hazirliyorum. Cocuklari okula birakiyorum ise kosuyorum. Ogle aramda kostur kostur yemek yapiyorum. Haftasonlarim temizlik, camasir vs geciyor. Isten cikinca da cocuklarla biraz oyalaniyoruz yemek yatirma fasli derken gun bitiyor. Sonrasinda da benim bi ise elimi suresim gelmiyor tv netflix telefon falan takiliyorum.
Calisma saatlerimi 12-5 arasina dusurmeyi dusunuyorum haliyle maasim da %33 oraninda dusecek ama hayat kosturmasi biraz daha yavaslar hafta sonlarim daha verimli olur diye dusunuyorum.
Isi azaltmayip yardimci tutmam da mumkun degil zira saatlik ucretim yardimcinin saatlik ucretini karsilamiyor(bkz avrupa) :KK70:
Siz olsaniz param biraz daha az olsun kafam rahat olsun deyip bu karari alir miydiniz?
Maddi olarak bu para kenara koyabilecegimiz turden bir para. Yani benim aldigim karar ilerisi icin yatirim haric bizi anlik bir finansal zorluga sokmayacak.

Not: Es kisisini simdilik etkisiz eleman olarak kabul etmenizi rica edecegim zira o bambaska bir basligin konusu.
calisma saatleriniz kotu degil. 8-6 olsaydi daha zor olurdu bence, sizinki daha kabul edilebilir. cocuklar kac tane ve kac yasinda. eger cocuklara ilgiden kismak zorunda kalmiyorsaniz zamaninizi azaltmayin bence. onun yerine evden esyalari kaldirarak, ev temizligini kolaylastirip minimuma indirerek dvam etmeyi deneyin. ya da bazi isleri esinize yaptirin, mesela cocuklara banyo yaptirma, mesela yataklarina yatirma, ya da alisverise gitme, cocuklari doktora goturme vs. onlar da insanin yukunu cok aliyor

Back
X