Daha az calisip daha az kazanmak

benzer durumdayiz,
ben bir gunumu bosalttim, carsambalari calismiyorum
o gunumde islere yonelmektense daha cok keyfime yoneliyorum,
sporumu yapiyorum, cocuklarla aktivite planliyorum, onlar da o gun etude gitmiyorlar, erken eve geliyorlar.
oyle haftaici bos bir gun cok keyifli oluyor.

gunlukdense bu sekilde bana daha cazip geliyor.
tavsiye ederim.
Çocuklar kaç yaşında? Ne aktivite oluyor mesela?

Soruldu mu bilmiyorum ama çocuklar için okul servisi yok mu?

Çocuklar kaç yaşında? Ne aktivite oluyor mesela?

benimkiler 5 ve 8 ler,

daha cok okuldan arkadaslari ile randevulasiyoruz, bazen onlarin evde bazen bizim evde olacak sekilde.

bazen de kapali oyun alanlarina veya kutuphane gibi yerlere goturuyorum.

sadece birini alip pazara gidiyorum (esim evden calisiyor bu ara, ona digerini birakiyorum, ikisini birden goturmeye pek cesaret edemiyorum)

havalarin acmasi ile birlikte park bahce de cikmaya baslariz.

Aynen öyle evdesin diye her iş senden bekleniyor bazen kahve yapmaya vakti zor buluyorum gelde anlat bazende hic iş olmuyor tüm gün takiliyorum ama kocam beye cok yorucuydu mutfak sende diyorum:KK73:
Sanki keyif catiyoz evdeyiz diye😐😂 is yerinde daha cok dinleniyo insan

Tam da yeni aynısını yaptım ve kendim için yaptığım en iyi şey oldu. Hatta sizden daha az çalışıyordum haftada toplam 25 saat günlük 5 saat iki de çocuğum var. Ben saatlerimi 20 saate düşürdüm yani haftada içi bir günüm boş. O gün çocukları okula bırakarak keyfimce geçiriyorum. Ya rahat rahat temizlik yapıyorum ya tüm gün kitap okuyorum yada kendi başıma gezip tozuyorum o kadar iyi geldi ki anlatamam resmen yeniden doğdum. Eğer şartlar el veriyorsa mutlaka yapın

Selam kizlar.
Hafta ici 9.00 - 5.30 calisma saatlerim. Evden calisiyorum. Sabah 7de kalkip cocuklari hazirliyorum. Cocuklari okula birakiyorum ise kosuyorum. Ogle aramda kostur kostur yemek yapiyorum. Haftasonlarim temizlik, camasir vs geciyor. Isten cikinca da cocuklarla biraz oyalaniyoruz yemek yatirma fasli derken gun bitiyor. Sonrasinda da benim bi ise elimi suresim gelmiyor tv netflix telefon falan takiliyorum.
Calisma saatlerimi 12-5 arasina dusurmeyi dusunuyorum haliyle maasim da %33 oraninda dusecek ama hayat kosturmasi biraz daha yavaslar hafta sonlarim daha verimli olur diye dusunuyorum.
Isi azaltmayip yardimci tutmam da mumkun degil zira saatlik ucretim yardimcinin saatlik ucretini karsilamiyor(bkz avrupa) :KK70:
Siz olsaniz param biraz daha az olsun kafam rahat olsun deyip bu karari alir miydiniz?
Maddi olarak bu para kenara koyabilecegimiz turden bir para. Yani benim aldigim karar ilerisi icin yatirim haric bizi anlik bir finansal zorluga sokmayacak.

Not: Es kisisini simdilik etkisiz eleman olarak kabul etmenizi rica edecegim zira o bambaska bir basligin konusu.
Daha mutlu olacaksanız, yarın yükünüz hafiflediğinde yeniden aynı süreye çıkma şansınız olacaksa geçici bir iş azaltma iyi fikir olabilir. Canınızın kıymetini bilin

Sana konserve yemek yapmani tavsiye edebilirim misal bi paket mercimek corbası kuru fasulye bu tarz sulu yemekleri bir seferde yapip konserveliyorum kavanoza sicakken koyup ters ceviriyorum soguyunca buzdolabina koyuyorum efsane pratik istedigim zaman çikarip 2dk da ısitiyorum çok iyi oluyor :KK66:
Sevmiyor ki bebeler de adam da baklagil. Vallahi biktim yaw. Et balik tavuk sebze yedikleri. Makarna corba baklagil kizartma hicbisi sevmezler.

Sevmiyor ki bebeler de adam da baklagil. Vallahi biktim yaw. Et balik tavuk sebze yedikleri. Makarna corba baklagil kizartma hicbisi sevmezler.

Makarna sevmeyen cocuk 😱

Ben cok su tarz yemek yaparim

Tavugu sotele, sebzeleri sotele/buharda/mikrodalgada pisir, makarna, pirinc veya noddle ile hepsi ayni tabakta olacak sekilde servis et.

Doner al, pilavi evde yap, ayranla servis et.

Baklagili hasla, bulgur pilavi ve sebze ile tek tabakta servis et.

Mercimek corbasinin içine bir suru sebze koy, krema veya tereyagi ekle, bizzt bizzt 👌

Sevmeyen yemesin deyip çekilin, sizin biraz yeme eğitimi de vermeniz lazım sanırım. Çocuklar yemeği okulda yese, 4.30daki yemek yerine meyve yeseler, yükünüz çok hafifler ayrıca günde 4 öğün her yaş grubu için çok fazla. İnce işçilik isteyen yemekler mi yapıyorsunuz daha basit şeyler seçin. Çocuklarınız küçük değil. Temizliği beraber yapabileceğiniz yaşa gelmişler. Biz haftalık temizliği ailecek yapıyoruz kısa sürüyor. İş yükünüzü azaltın tamam ama bence sizin biraz düzen değişikliğine ihtiyacınız var.

Selam kizlar.
Hafta ici 9.00 - 5.30 calisma saatlerim. Evden calisiyorum. Sabah 7de kalkip cocuklari hazirliyorum. Cocuklari okula birakiyorum ise kosuyorum. Ogle aramda kostur kostur yemek yapiyorum. Haftasonlarim temizlik, camasir vs geciyor. Isten cikinca da cocuklarla biraz oyalaniyoruz yemek yatirma fasli derken gun bitiyor. Sonrasinda da benim bi ise elimi suresim gelmiyor tv netflix telefon falan takiliyorum.
Calisma saatlerimi 12-5 arasina dusurmeyi dusunuyorum haliyle maasim da %33 oraninda dusecek ama hayat kosturmasi biraz daha yavaslar hafta sonlarim daha verimli olur diye dusunuyorum.
Isi azaltmayip yardimci tutmam da mumkun degil zira saatlik ucretim yardimcinin saatlik ucretini karsilamiyor(bkz avrupa) :KK70:
Siz olsaniz param biraz daha az olsun kafam rahat olsun deyip bu karari alir miydiniz?
Maddi olarak bu para kenara koyabilecegimiz turden bir para. Yani benim aldigim karar ilerisi icin yatirim haric bizi anlik bir finansal zorluga sokmayacak.

Not: Es kisisini simdilik etkisiz eleman olarak kabul etmenizi rica edecegim zira o bambaska bir basligin konusu.
Kafa rahatlığı çok önemli benim için

Bence 12.00 - 17.00 saatlerini bi deneyin. Ama bence uyursunuz verim almak yerine. 🙈 (yani ben olsam kesin öyle olurdu😂) para da uçar 🤷‍♀️

Çocuklar okula gidiyorsa çalışma saatleriniz çok iyi, iş yerine gitseniz bir de yol vaktinizi alacaktı. Öğle arasını kendinize ayırıp 5:30’dan sonra yemek yapsanız yetişir. İstanbul’da yaşadığınızı düşünseniz eve gelmeniz 7’yi bulurdu. Ama her halükarda zor evi idame ettirmek.

Bu çocukları okula niye babaları bırakmıyor? Her gün işe giderken bırakıversin. Siz de o arada ortalığı toplarsınız. Ya da herşeyi boşverip, bir keyif kahvesi yaparsınız.
Esim cocuklari okuldan 4te alabilmek icin 7de cikiyor sabah. Eger okula o birakirsa benim almam gerekecek.calisma saatlerine denk geliyor o da.
Çocuklar okula gidiyorsa çalışma saatleriniz çok iyi, iş yerine gitseniz bir de yol vaktinizi alacaktı. Öğle arasını kendinize ayırıp 5:30’dan sonra yemek yapsanız yetişir. İstanbul’da yaşadığınızı düşünseniz eve gelmeniz 7’yi bulurdu. Ama her halükarda zor evi idame ettirmek.
Iste 7de ilk yemeklerini iyecek olsalar sorun degil ama 4 30 civari okuldan gelir gelmez yemek yiyorlar.

Sevmeyen yemesin deyip çekilin, sizin biraz yeme eğitimi de vermeniz lazım sanırım. Çocuklar yemeği okulda yese, 4.30daki yemek yerine meyve yeseler, yükünüz çok hafifler ayrıca günde 4 öğün her yaş grubu için çok fazla. İnce işçilik isteyen yemekler mi yapıyorsunuz daha basit şeyler seçin. Çocuklarınız küçük değil. Temizliği beraber yapabileceğiniz yaşa gelmişler. Biz haftalık temizliği ailecek yapıyoruz kısa sürüyor. İş yükünüzü azaltın tamam ama bence sizin biraz düzen değişikliğine ihtiyacınız var.
Oglan cok zayif. Kilo veriyor oyle. Kiz da ac kurt :D

Her şeyi bir kişi sırtlanınca hiç çalışmasanız da zihinsel yorgunluk gitmiyor.
Benim çalışma saatlerim sizinkinden az ama yetemiyordum, ne zaman ki bazı şeyleri eşime yükledim o zaman kendime geldim.

Hobilerime, kendime daha çok zaman ayırmak için saatlerimi düşürmeyi düşünüyorum deseniz anlarım ve çokta güzel fikir derim.
Ama temizlik ve yemek yapmak için anlayamam. Mantıklı değil.
Öğlene kadar evi temizle yemek yapmayla uğraşınca 12 den sonra işe enerjiniz kalmaz, verimli olmaz. Öğlene kadar çalışıp erken bitirseniz bu seferde ev işine enerji kalmaz. Aynı tas aynı hamama döner.
İllaki değişiklik yapmak istiyorsanız günleri düşürün derim. 4güne indirip cumaları veya pazartesi boşa çıkabilirsiniz örneğin.

Back
X