Daha Boşanmadan Eski Eşiyle Yaşamaya Başlamış :(

MadameMuso

Life is Life
Kayıtlı Üye
22 Mart 2019
314
441
23
ÇANAKKALE
Merhaba arkadaşlar, 1 kasımda boşandığım, daha mahkeme tebliğini imzalamadığımız eski eşim 10 yıl önce boşandığı sonra tekrar deneyip olmadığını gördükten sonra benimle evlenip, evden ayrılır ayrılmaz eski karısıyla birlikte yaşamaya başlamış. Şaşırdım mı? Hayır... Ancak insanın hem biraz kendisine hem de yaşanmışlıklara saygısı olması gerekmez mi?

Size sormak istediğim şeyler var bu durumda;

-Evliliğimizde alınan aracımız hala onda ve satmadı. Mahkeme yarısını bana verdi.

-Bu durumu öğrendikten sonra mehir hakkımı almak istediğime karar verdim.100 gr. altın.

-İmam nikahımızı boşa düşürmedi ve ben boş olmak istiyorum.

Telefonla arayıp; nasıl söyleyeceğimi, nasıl sakin olacağımı, hangi kelimelerle cümle kuracağımı bilemiyorum.

Bana yardımcı olmak ister misiniz? Lütfen?

Siz sonucta ayrilmissiniz. Bosanmissiniz hala imam nikahiniz yok merak etmeyin. Bos ol demesine gerek yok. Resmi nikah bittigi anda imam nikahi duser zaten.
Mehire mahkeme karismaz,arayin isteyin belki verir.
Ve ayrildiginiz esinin kiminle nerede ne yasadigiyla hic ilgilenmeyin,bosuna uzuntu olur size.

Boş ol demesine gerek yok.
Ayrıma iradesi göstermiş iki kişi ayrıldık dedikleri anda dini nikahta Düşüyor zaten Mehiri isteyin verirse kendi bilir vermezse de Allah çıkarır biryerden.
Ayrılmışsınız sonuçta kimle yasarsa yasasın.
Siz yolunuza bakın geçmişi düşünüp üzülmeyin.

İmam nikahının düşmesi için öle 3 kez boşol demek gerekmiyor.Bitti demek bile düşürür.Bunun için ayrı bir törene gerek yok

Ben aracın satışı için arayacağım. Aradığımda söylemek istiyorum. Çünkü 8 yıl boyunca eski eşinin evinin tüm giderlerini biz karşıladık..
Zaten ilgilenmiyorum da Çanakkale küçük yer her şey duyuluyor ve görülüyor. Ha üzülmedim mi üzüldüm.

Mahkemenin yarısını size verdiği arabanın parasını ne zamana kadar ödemesi gerekiyor? Yani, belirli bir mühlet verildiyse, o zamanı beklemeniz gerekir.O zaman dolunca halen ödemezse yasal süreci takip edersiniz. Mehir içinde yapabileceğiniz birşey yok. Mehirinizi boşanmadan önce istemeliydiniz. Şimdi isteseniz bile, vermez bence.İmam nikahı olayını bilmiyorum. Müftülüklerdeki fetva hattını arayıp, onlara danışabilirsiniz. Eski eşiyle nikahsız, bilmem nesiz yaşamaya başlamışsa, işin dini boyutunu adamın çokta mühimsediğini sanmam.
Siz yasaların size tanıdığı haklarınızı almaya bakın derim.

Mehırı falan alamazsınız da, arabanın yarısını isteyin.

Adamda saygı namına birsey olsa Evlılıgını bitirecek hareketler yapmazdı zaten davranışına sasırmamanız lazım.
O da biliyor yeni bir kadın onu sevmeyecek, habıre bosandıgı ıcın ona guvenmeyecek.
Eskide bekleyen hırs yapan kadınla deneyecek ama olmayacak. Daha once denemıs iki kez olmamıs simdı olması ıcın neden yok.
Siz bunlarla ilgilenmeyin, hayatınıza bakın yeni insanlara sans verin.

Araci satmasa bile ederinin yari parasini size verir zaten. Aradiginizda soyleyin. Eski esinin giderlerini karsilama sozu vermis kendisi demek ki. Siz de sartlarinizi bosanirken soyleseydiniz keske,soylediniz mi? Anlastiysaniz sorun yok. Uzulmeyin bosaninca herkes ozgur,siz de caninizin istedigi gibi yasayin

İnsanın ağırına gidiyor inanın. Çok ucuz buluyorum bu davranışını.

Normal bir mahkemenin boşaması boşama sayılıyor. Kadının iddeti bitince başkası ile evlenebilir.. Mahkeme kararı bir talak sayılır ve siz geri dönmek istemedikçe sizi üç talakla boşamamış olsa bile siz boş sayılırsınız. Hiç bir hakkınızda vazgeçmeyin. Yolunuz aydın olsun!

Ben beklenmedik ani bir olay üzerine boşanma kararı aldım. Konuşmak istedim ama kabul etmedi. Canım sıkılır dedi. Ve bitirdik. İçimdeki hiç bir şeyi söyleyemedim.

Eski eş , eskimemiş anlaşılan.. keske bunu sizinle olmadan önce fark etseymiş şimdi uğraşmanıza gerek kalmazdı...

Ben beklenmedik ani bir olay üzerine boşanma kararı aldım. Konuşmak istedim ama kabul etmedi. Canım sıkılır dedi. Ve bitirdik. İçimdeki hiç bir şeyi söyleyemedim.
İcinizdekileri soylemekten cok haklarinizi almaya odaklanmaliydiniz,cunku size lazim olan bu. Kendinizi uzmeyin,bundan sonrasi icin yolunuz acik olur insallah

Sevindim buna çünkü hala nikahlı olmak istemiyordum. İyi dileğiniz için teşekkür ederim.

Kurtulduğuma seviniyorum zaten. Ancak eski karısı çalışmadığı halde ayrılırken ona 2 ev vermiş. Ve ben çalışıyorum onun 2 kat maaş alıyorum. Üzerimde bir sürü kredi var onun borçları için çekilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…