• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha çocuktu :(

ohh şuan ulaştım başka bir öğrencime. O değilmiş onun ablasıymış ve 19 yaşındaymış. Öğrencimin fotoğrafınıda aldım evet o değil.Ama biliyorumki bunları yaşayan çocuklarımız var. Herşeyin googledan öğrenilebileceğini bilecek seviyedeyim fakat en aktif olan grubu öğrenmek istedim nese kısaca geri adım filan attığım yok böyle şeylerden korkumda yok bunu bu kadar açıklamak zorunda kaldığıma bile inanamıyorum. Nese sizlerde haklısınız bu kadar duyarlı olan insanları görmek umut verici

8.sınıf çok küçük.bende öğretmenim lisedeyim.liseyi bitirince evlenseler bile üzülüyorum.o çocuk için evlilik bir travma.daha kendi bedenini bilmeden karşı cinsin bedeniyle tanışmak o yaş için travma.
lütfen şikayet edin ilgili makamlara bildirin.

ohh şuan ulaştım başka bir öğrencime. O değilmiş onun ablasıymış ve 19 yaşındaymış. Öğrencimin fotoğrafınıda aldım evet o değil.Ama biliyorumki bunları yaşayan çocuklarımız var. Herşeyin googledan öğrenilebileceğini bilecek seviyedeyim fakat en aktif olan grubu öğrenmek istedim nese kısaca geri adım filan attığım yok böyle şeylerden korkumda yok bunu bu kadar açıklamak zorunda kaldığıma bile inanamıyorum. Nese sizlerde haklısınız bu kadar duyarlı olan insanları görmek umut verici
Kendinizi tabi açıklayacaksınız, bahsettiğiniz şey pedofili ve emin olamadım, sadece içimi dökmek istedim vs diyerek geri adım atıyor imajı çizdiniz. Tepki almamanız mümkün değil.

Ayrıca en aktif gruba da gerek yok, polisler ve sosyal hizmetler yeterince aktif günümüzde, yeter ki şikayet edilsin. Öğretmen olduğunuzu söylemişsiniz. Biz öğretmenler hele ki pedofiliye karşı suskun kalamayız. Hiçbir kadın da suskun kalmamalı gerçi, öğretmen olmaya da gerek yok. Biz kadınlar bitirebiliriz pedofiliyi, bir başkası değil.

Ekleme: Hemen 19 yaşında olduğuna inanmanız da konunun gerçekliği hakkında bizleri şüpheye götürüyor.

Ben tamam demiyorum ki.benim demek istediğim aile istemese bile kız isteyince ailenin elinden gelen bisey yok.cunku bu sefer ya kaçıyor ya cocguu oluyor vs aile de el mahkum evlendirmek zorunda kalıyor.ben bunu demek istiyorum. Tabiki çocuk yaşta geline karşıyım.ama bazıları da sadec e yaş olarak küçük.her olgunluğa erişmiş oluyor.akillari herşey e eriyor.hi zorla evlendirilen kızlar yok mu ? Tabiki var.orasi ayrı bisey.
Evlendirilince mesele tamam öyleyse.
"Pislik reziller" nikah(!) altında nur topu çocuklar doğurunca olay tamamdır tabii.

Ben tamam demiyorum ki.benim demek istediğim aile istemese bile kız isteyince ailenin elinden gelen bisey yok.cunku bu sefer ya kaçıyor ya cocguu oluyor vs aile de el mahkum evlendirmek zorunda kalıyor.ben bunu demek istiyorum. Tabiki çocuk yaşta geline karşıyım.ama bazıları da sadec e yaş olarak küçük.her olgunluğa erişmiş oluyor.akillari herşey e eriyor.hi zorla evlendirilen kızlar yok mu ? Tabiki var.orasi ayrı bisey.
Hocam kusura bakmayın da mesajlarınızin "ama"'dan sonra sirazesi kayiyor. Zihniyetlerimiz çok farkli.

Bende öğretmenim 16 yaşında bir kız çocuğunu evlendirdiler. Öğrencim değildi ama duydum.bu tarafta öyle.kizlar 16 15 yaşında evlenir.hemende çocukları olur.ama sana bişey diyim mı? Kızlar da rahat durmuyor.simdi tepki alcam belki ama.burda bir kız servisci ile kaçtı.sonra ne mi oldu.servosci evli cıktı. ne cahillik.kizlar okuma peşinde değil.direk koca bulayın evleneyim peşindeler.anneleri de öyleydi çünkü.onlerinde rol model alacakları bir anneleri var.! Yazık hem kızlara çok üzülüyorum hemde annelerine. Ama şöyle de dusuñuyorum bizde cahil olduk.bizde 15 yaşında olduk.o zamanlar benim aklıma dersten başka bişey gelmezdi.
Evet canım haklısın.eşimin halasının kızı da 16 yaşında evlendi ailesi hiç istemedi neler neler yaptılar yazık.ama kızı zaptedemediler.bazende kızlar kendi kaşınıyo.

I iremerve1990 P Pamukpremsesss
18 yaşını doldurup reşit olmayan çocuklar bu konularda diretiyorsa bir psikiyatr ile görüştürmekte fayda olduğunu düşünüyorum. "Kendi düşen ağlamaz" veya "bunun aklı benden çok eriyor" demek yerine tedavi görmesi sağlanıp hayata kazandırılsa çok daha sağlıklı nesillerimiz olacak diye umuyorum. Erken yaşta evlenmek istediğini sanan çocuklar adı üstünde halen çocuklar. Yetişkin olan bizler onların gerekli tedaviyi almalarını sağlaması gereken, sorumluluğu taşıyan yine bizleriz.

Cevir...

Kendinizi tabi açıklayacaksınız, bahsettiğiniz şey pedofili ve emin olamadım, sadece içimi dökmek istedim vs diyerek geri adım atıyor imajı çizdiniz. Tepki almamanız mümkün değil.

Ayrıca en aktif gruba da gerek yok, polisler ve sosyal hizmetler yeterince aktif günümüzde, yeter ki şikayet edilsin. Öğretmen olduğunuzu söylemişsiniz. Biz öğretmenler hele ki pedofiliye karşı suskun kalamayız. Hiçbir kadın da suskun kalmamalı gerçi, öğretmen olmaya da gerek yok. Biz kadınlar bitirebiliriz pedofiliyi, bir başkası değil.

Ekleme: Hemen 19 yaşında olduğuna inanmanız da konunun gerçekliği hakkında bizleri şüpheye götürüyor.
Üniversitedeymiş. Haklısınız.

Siz bu paragraftan bunu mu anladınız?
Hmmm konu çocukların evlendirilmesi.
Bu başlık altında böyle bir mesaj neden yazılır?
Üstelik ne anladığım sizi neden ilgilendiriyor? Karşı argümanınız varsa buyrun tartisalim. Yoksa ne anladığım konusunda hocamla paylaşım yapıyoruz zaten. Yorulmayin.

Bu arada bebeğin kaç aylık oldu F fezaa26 ?
16 Aralık'ta 35günlükmüş, 20 Nisan'da 7 aylık. Günleri üçer beşer mi atlıyor çocuk? Daha yeni 6,5 aylık olmadı gerekmez miydi 11 Kasım'da doğduysa? :KK51:

18 yaşını doldurup reşit olmayan çocuklar bu konularda diretiyorsa bir psikiyatr ile görüştürmekte fayda olduğunu düşünüyorum. "Kendi düşen ağlamaz" veya "bunun aklı benden çok eriyor" demek yerine tedavi görmesi sağlanıp hayata kazandırılsa çok daha sağlıklı nesillerimiz olacak diye umuyorum. Erken yaşta evlenmek istediğini sanan çocuklar adı üstünde halen çocuklar. Yetişkin olan bizler onların gerekli tedaviyi almalarını sağlaması gereken, sorumluluğu taşıyan yine bizleriz.
Canım bak ben şahidim eşimin halasının götürmediği psikolog kalmadı.herşeyi yaptılar.zaten daha öncede 14 yaşında başka biriyle kaçmaya yeltendi son anda buldular kaçacağı çocuktan şikayetçi oldular.en sonunda şimdi evlendiği çocukla birlikte olmuş.ailesi ona rağmen evlendirmek istemedi tek okulunu bitir diye çırpındılar resmen ama yok evlencem diye tutturdu.allah kimseyi evladıyla terbiye etmesin.ama laf anlamayınca bi yerde ailede bişey yapamıyo.şimdiki çocuklar herşeyi çok erken öğreniyor maalesef.

Şikayet edin direkt madem öğretmenisiniz bu size düşer. Şikayet etmekten korkmayın polisler şikayet eden kişinin kimlik bilgilerini adini paylaşmaz zaten

Kesinlikle hak veriyorum.psikologa başvurulmasi gerektiğini de düşünüyorum.ne olursa olsun 18 yaş altı çocukların evlenmemsi gerektiğini düşünüyorum.20 yaşın bile erken olduğunu düşünüyorum.ben yasanilanlari anlattım.gorduklerimi şahit olduklarımı anlattım.her olay acı.kirsal kesimlerde (genelleme yapmıyorum asla) eğitim eksikliği çok fazla.biz her ne kadar ailelere bunu aşılamaya çalışsak bile maalesef kimse gelenek göreneklerinden vazgecmiyor(onlara göre bu gelenek gorenek) bazı aileleri de görüyorum çok çaresiz kalıyorlar.bazi aileleri görüyorum kızlarının hayatlarını mahvediyorlar.benim anlatmaya calsitigim iki kesim var.ben bunu anlatmaya çalıştım.
Gördüklerimi şahit olduklarımı anlattım.

Bu arada bebeğin kaç aylık oldu F fezaa26 ?
16 Aralık'ta 35günlükmüş, 20 Nisan'da 7 aylık. Günleri üçer beşer mi atlıyor çocuk? Daha yeni 6,5 aylık olmadı gerekmez miydi 11 Kasım'da doğduysa? :KK51:
çok dikkatlisiniz :) evet şuan 6ay 19 günlük nisanda neden öyle yazdım bilmiyorum :)bazen gerçekten soranlara ayını büyük söylüyorum alışkanlık olmuştur iyi çok şükür uğraşıyorum şuan.

Back
X