Daha da zayıflamak istiyorum.

Ayni bensin,bu aralar fena motive olmusum gozum hic birsey gormuyor acikcasi tek derdim kilo vermek oldu.2017 kisi evde spor ve dikkatli beslenmeye baslamistim 75 den 52 ye kadar dustum boyda 157 civari bu arada .Acayip yuzum solgun duruyodu,guctende dusunce biraz saldim 2018 kisini 55 56 civari gecirdim,ramazan girince sporu biraktim salis o salis gecen yazi 66 civari gecirdim,gectigimiz ocak ayinda baktim cok sekilsizlestim saglam bir beslenme yapayim dedim simdi 60 li kilolardayim hatta 59 ucundan gordum...Yalniz kendimde sunu farkettim bu ise takinti haline getirince aksine veremiyosun,cunku vucut stres aninda kortizol hormonu salgilamaya basliyor agir spor ve diyet yapsanda kilo verme olayini durduruyor,o yuzden takinti haline getirme kesinlikle.Spor yapmiyorsan spora basla metabolizmani atesler,vucudunu ciddi manada sekillendirir,isini cok kolaylastirir.Hemde diyetine sadik kalmani saglar.Ben hayatimdan sekeri,ekmegi vs cikardim.Pilavi makarnayi bile aramiyorum kahvaltimi bol yapiyorum bol salata tuketiyorum,ara ogun falanda yapmiyorum arada istesem hurma tuketiyorum ,aksam yemegimde salata ve tencere yemegi yada protein agirlikli oluyor.Boyle beslenmekten mutluyum ,spor yapmayi ckk seviyorum eskisi gibi cokda kilo takmiyorum sanki bu hayat seklini benimsedim cunku.Sanada tavsiyem spor asktir hergun yap,temiz beslen iyi beslen.metabolizmayi zayiflatmadan,bol bol sebzeli meyveli beslen.bol da su ic,su icmeden kilo verilmez net! takinti da yapma isini zorlastirirsin,birde zayif kizlara ozenme ya valla giydikleri yakismiyor...
Xs beden sıkıntısı çekiyormuş ama bana göre zayıflık güzellikle eş anlamlı. :(

öyle hiç yemeden zayiflarsan görüntün sarkık ve yaşlı olur...gerekli vitaminleri ve bilimum ihtiyaclarini almalisin günlük

Geçtiğimiz yazdan beri 17 kilo verdim. 79dan 62ye indim. Boy 1.75. O kemikleri görünen kız benim şimdi. Bir zamanlar sağdan soldan yağ fışkırıyo diye sığamadığım kıyafetler şimdi üzerime kalıp gibi oturuveriyor. Çok mutluyum. Düzenli spor ve sağlıklı beslenmeyle gün gün emek vererek sahip oldum buna. Keşke şans eseri fit olaydım, ama değil... :)

Bunun yolu bir yumurtadan bile kaçmak değil kardeşim. Kahvaltını yapacaksın. Undan, şekerden, asitli içeceklerden tamamen uzak duracaksın. Kilo vermek isteyenlerin yaptığı en büyük yanlış, bana göre, çabucak sonuç beklemeleri, bu uğurda 3-5 gün şok diyetler yapıp vücutlarını iyice bozmaları, 7 gün sonra incelmediklerini görünce tekrar yemeğe abanmaları ve daha da fazla kilo almaları... Birçok kadın yapar bunu. Kilo vermek bir süreç. Aylar sürüyor... kaç ay aç kalacaksın? Aç kalmak bir işe yaramıyor, sağlıklı beslenmeye başla ve bunu bir hayat stili haline getir. Boy kaç olursa olsun 89 kilo çok. Demek ki yolun başındasın. İşin suyunu çıkarmadan, yavaş yavaş, emekle vereceksin kiloyu. Yolun uzun, söyleyeyim. Aç kalmakla bir yere varamazsın. Sabırlı, kararlı ve istirarlı olmalısın.

İnsan kilo verdikçe veresi geliyor bu arada... Ben emekle kilo verip de " ben artık oldum" diyeni görmedim. 1 kilo daha, 2 kilo daha vereyim, şuramda da yağ var, buram da pofuduk diyip duruyorsun... Benim hedef 63-64 kiloydu. Şimdi 62 küsürüm. 59u zorlayayım diyorum şimdi de... Bitmiyor, kilo vermenin sonu yok. Önemli olan sağlıklı vermek. Zayıflığa değil, fit ve sağlıklı olmaya özenmek bence.

iyi bayramlar. Bir şeyi takıntı haline getirirseniz daha kötü sonuçlar alırsınız. Eskiden cildimde ki 1 sivilceyi takar sürekli aynaya bakardım geçmiş mi diye, Nasıl oldugunu anlamadım sivilcelerim arttı ve kendileri gitsede çukurları kaldı. Demem o ki ne kadar üstüne düşerseniz o kadar kötü olur. Kendinizi yıpratmayın elbet zayıflarsınız hiçbir şey sizden değerli değil

Lütfen diyetisyene danışın olmaz boyle. Sızi cok iyi anliyorum ben de kilodan hic hoslanmam. Su an 10 kg fazlam var ve bundan çok mutsuzum. Diet yaptigim donemlerde sizin gibi davrandigim zamanlar da olmustu ama yemin ederim zerre faydasimi gormedim. Ne zaman mantik cercevesinde beslenmenmemi kalici olarak degistirdim, o zaman sonuc aldim.
Bu sekilde sarkarsiniz ve bunun cozumu ameliyat. Oyle sporla falan toplayamazsimiz sarktiktan sonra.
Diyetisyene gidin. Sihirli formul yok. Saglikli beslenme ve hareket tek cozum.

Eski kilom 93 ameliyatı bile düşündüm ama şu an vki 34 falan ve yapmıyorlarmış diye biliyorum.Abur cubur kestim ama insan bir yumurta yedi diye kilo alacağını düşünür mü :(

Profesyonel destek dusunmez misin? Bu is boyle olmaz.
Suan metabolizmani mahvediyorsun. Yakacaksa da yakmiyor.

Zayiflamak istiyorsunuz da hic mi googlea girip arastirmadiniz , zayif kadinlar sizin gibi ac kalarak mi zayifliyor saniyorsunuz?
Madem bu kadar takiksiniz , dogru sekilde beslenip spor yaparsaniz verirsiniz kilo
Ama sizin yaptiginiz bilincsizce ve yanlis , gercekten kilo vermek isteyen , arastirir , ogrenir , ona gore davranir

İlaveten , kilo vermede bilinc cok onemlidir , bir yumurtadan kilo alacaginizi dusunurseniz alirsiniz cunku beyninize bu mesaji iletiyorsunuz , bunu da arastirin

89 kg evet kilo verilmesi gereken bir durum. Diyet yapman, kilo vermek istemen cok normal. Ama tercih ettigin yol cok yanlis.

Ben diyetisyenim, vucuduna bu kadar kotu davranma yalvaririm. Bu aclik sinirinda beslenme sana yarin birgun extra kilo olarak donecek.

Bayram tatilini kizartma hamur tatliyi minimumda tutarak gecir, kendine zehir etme. Rutin yasama dondugun zaman duzenli diyet yaparsin.
Hocam beni hep kandiriyorlar bari siz yardimci olun ben ne zmandan beri kilo alamiuorum ozguvenim gitti valalhi cok dua ederim bana birsey soyleyin ya daha dun burdaki kizlarla konustuk. Tahlillerim tertemiz pskiyatr bir ilac yazdi benle o ilaci kullananlar 20 kiloya yakin aldi ben sadece bes kilo aldim bir ayda geri verdim ben anlamiyorum bu gerizekali vucudun sorunu derdi ne neden kiloyu kabul etmiyor

Hocam beni hep kandiriyorlar bari siz yardimci olun ben ne zmandan beri kilo alamiuorum ozguvenim gitti valalhi cok dua ederim bana birsey soyleyin ya daha dun burdaki kizlarla konustuk. Tahlillerim tertemiz pskiyatr bir ilac yazdi benle o ilaci kullananlar 20 kiloya yakin aldi ben sadece bes kilo aldim bir ayda geri verdim ben anlamiyorum bu gerizekali vucudun sorunu derdi ne neden kiloyu kabul etmiyor

Niye kandirsinlar :)

Boyunuz kilonuz kac? Yas kac?
Demir ölcumu, kas yag orani, parazit testi, tiroid bakildi mi?

Aneroksiya olursun bi de sağlıklı beslen öyle kilo ver saçların dökülür cildin kötü olur sonra pişman olursun yavaş yavaş ideal kilona gelirsin diyetisyene danış kan değerlerin bakılsın spor yap vs..

Hiç bir şey yemeyerek vereceğin kilo en fazla 20 kilo. Sonra vücudun kıtlık moduna girip lokma yeseniz depoya atacak ve kilo veremeyeceksiniz. Aksine karaciğerinizde depolanan gereksiz yağ ve glikoz sebebi ile yağlanacaksiniz. Sonra yemeye başladığınız da tekrar 20 kiloyu alıp uzerine vucudunuz tekrar ayni kıtlık surecinde sorun yaşamamak icin en az 5 kilo daha yağ bağlayacak. Bilim böyle diyor...defalarca yaşadım aynı süreci...en son sağlıklı kilo verdim...sonuç kilo almıyorum ve alışkanlık değişikliği sebebi ile tatlı bile istemiyor canim. Istemli bir şekilde artık protein ağırlıklı besleniyorum ve baya mutluyum bu durumdan... kendinize bi iyilik yapın ve uzmana gidin...

Hiçbir şey yemeyerek zaten kısa bir süre dayanabilirsin ondan sonra zaten yemek isteyeceksin. O yediklerin de kıtlıktan mı çıktık diye direkt depolanacak. Ben zayıf mıyım hayır ama ben hareketsizlikten kilo alıyorum.

Karatay diyeti ve hafta da 5 gün 1 saat tempolu yürüyüş derdinize derman olacak.Tecrübeyle sabit.

Son zamanlarda iyi kilo almıştım tekrar Karatay uygulamaya başladım. Şimdilik iyi gidiyor.Şekerli hiçbir şey görmek istemiyorum.

Kemiklerin görünmesi o kadar özenilecek bir şey değil inanın. Boyunuz 1.62 ise 50-55 kilo civarları sizin için idealdir. Yavaş verin ve sağlıklı verin. Her aşama için kendinize hedef koyun, yani kademe kademe kilo vererek ilerlemeye çalışırsanız daha iyi motive olursunuz. Kafanıza takarsanız bu sefer psikolojikman hasta olursunuz o yüzden mesele haline getirmeyin kiloyu. İyi bayramlar :)

Buradaki diyet gruplarina katılmanı tavsiye ederim
Ve ideal kiloya ulaşmaya çalış fazlasıyla zayıflamak sağlıklı olacağın anlamına gelmez..
İlk diyete başladığında 5-7 kilo verirsin bunun çoğu ödemeden gider ve metabolizman yavaslarsa su icsen kilo alırsın çünkü vücut kendini korumaya alır vücut yağ depolamaya başlar yemeği tamamen keserek kilo veremezsin..
Diyetisyen'e gidebilirsin
Ve spor buradaki takım kaptanları ve arkadaşları sana yardımcı olur...
Sağlıcakla kal..♥️

Kemiklerin görünmesi o kadar özenilecek bir şey değil inanın. Boyunuz 1.62 ise 50-55 kilo civarları sizin için idealdir. Yavaş verin ve sağlıklı verin. Her aşama için kendinize hedef koyun, yani kademe kademe kilo vererek ilerlemeye çalışırsanız daha iyi motive olursunuz. Kafanıza takarsanız bu sefer psikolojikman hasta olursunuz o yüzden mesele haline getirmeyin kiloyu. İyi bayramlar :)
Ben bir şey daha eklemek istiyorum, yukarıda ulasimiz ulasimiz ın dediği gibi Karatay diyeti uygulayın kesinlikle çok işe yarıyor bende yaparım genelde. Buna sporu da eklerseniz aç kalmadan sağlıklı bir şekilde kilo verirsiniz. Aç kalırsanız esas her şeyi yemek istersiniz bu da sizi zayıflamaya değil tekrar tekrar kilo almaya götürür. Anlık stresle yanlış kararlar vermeyin.

Ben de aynen senin gibi ne yesem kilo alırmışım gibi geliyordu. Açlık diyeti yapınca da bir süre sonra dayanamayıp tamamen boza boza sürekli kilo alıp verdim.
En sonunda diyetisyene gittim ve gayet ekmek de yiyerek iki saatte bir sürekli bir şeyler yiye yiye aç kalmadan zayıflanabildiğini gördüm.
Böyle aç kalarak kastan kilo verirsiniz metabolizma hızınız düşer. Zaten sağlıklı bir şekilde de hızla verilebiliyorken bu eziyete gerek yok diye düşünüyorum.

Back
X