Daha fazla sessiz kalmak ne kadar doğru ?

Madem getirildi niye verilmiyor anlamadım ki.Ayrıca arkadaşına karşı örgütlemek değilde daha çok nerde kaldı bu kitaplar ya falan gibisinden konuş
Kitaplar şu an elimizde.Çözdük bile sınıfta birazını.Ama kitapların parasını teslim etmedik.Hoca da para toplayan arkadaşıma sordu birkaç kere ama sonra oralı olmadı.

Öncelikle test usulü yapıldıysa nasıl kopya çekilebilir herkesin kitapçık kodu ve soru yerleri farklı oluyor bakın sizinde matematiğiniz kötüymüş çalışmışsınız almışsınız belki onlarda sizin için öyle düşünüyor emin olmadığınız konularda fikir üretmeyin

Kitap parası konusunda da bu paranın hocaya ya da kitapçıya verilmediğinü bir tek siz biliyor olamazsınız başkaları da biliyordur neden kimse parayı vermemişsin demiyor o kişiye ya da hoca para elime geçmedi demiyor sınıfta.Avm de yediğini.gördünüz mü? bir siz mi.farkediyorsunuz haberiniz oluyor koca sınıfta niye kimse hepimiz verdik bi onlar vermedi demiyor ayrıca onun sorunu parasını veren vermiş tekrar isteyemez illa tamamlayacak verecek yani siz kendi derslerinizle ilgilenin daha çok bence

İşte kitapları aldık ama parasını arkadaş harcamış sanırım.Vermeyen var diye (vermeyen kendisi ve sıra arkadaşı) teslin etmedi hocaya paraları.Hoca da hatırladı sordu 1-2 kere ama umurunda değil sanırım.Artık sormuyor.Kitapçı da paralarını istemiyormuş unutmuş
Sen paranı vermişsin kitabını almışsın. Niye bu kadar kendine dert edindin bunu istersen hocana söyle toplanan parayı bari götürüp verelim diye ama belki de halledilmiştir bile senin haberin yoktur.

Öncelikle test usulü yapıldıysa nasıl kopya çekilebilir herkesin kitapçık kodu ve soru yerleri farklı oluyor bakın sizinde matematiğiniz kötüymüş çalışmışsınız almışsınız belki onlarda sizin için öyle düşünüyor emin olmadığınız konularda fikir üretmeyin

Kitap parası konusunda da bu paranın hocaya ya da kitapçıya verilmediğinü bir tek siz biliyor olamazsınız başkaları da biliyordur neden kimse parayı vermemişsin demiyor o kişiye ya da hoca para elime geçmedi demiyor sınıfta.Avm de yediğini.gördünüz mü? bir siz mi.farkediyorsunuz haberiniz oluyor koca sınıfta niye kimse hepimiz verdik bi onlar vermedi demiyor ayrıca onun sorunu parasını veren vermiş tekrar isteyemez illa tamamlayacak verecek yani siz kendi derslerinizle ilgilenin daha çok bence
Kopya çektiklerini biliyorum çünkü sınıfta kendileri söylediler.Sonra da hocalardan birine söylemeyin diye tembihlediler herkesi.
Avmde harcadığını da uydurmuyorum merak etmeyin onu da arkadaşım bizzat söyledi.Sınıftakiler de biliyor ama neden kimse ses çıkarmadı anlamadım.Herhalde parayı nasıl olsa tamamlar verir diye düşünüyorlar onlar da sizin gibi.
Hoca da 1-2 kere sordu nerde paralar diye sonra da umursamadı.
Arkadaşa da konusu açıldığında sordum ne zaman vereceksin dedim.
Geçiştirdi sürekli.En sonunda da boşver dedi.

Sen paranı vermişsin kitabını almışsın. Niye bu kadar kendine dert edindin bunu istersen hocana söyle toplanan parayı bari götürüp verelim diye ama belki de halledilmiştir bile senin haberin yoktur.
Arkadaşım parayı vermedi eminim.Konusu açıldığında sordum geçiştirdi en son boşver dedi.Yani vermeyecek anlaşılan.
Ben başta uyarmayı insanların hakkına girdiğini söylemeyi düşündüm.İnsanlık ve arkadaşlık görevi yapmayı düşündüm.Yorumlar daha çok hocaya söylemem yönünde olduğu için de vazgeçtim sessiz kalıyorum.

Bence iki konuya da karışmamalısın. Hocanın çözmesi gereken bir mesele bu. Lise hayatı gerçekten çok güzel geçiyor böyle küçük sorunlara takılmamaya çalışmalısın. Kafana taktığına değmez.

Kitaplar şu an elimizde.Çözdük bile sınıfta birazını.Ama kitapların parasını teslim etmedik.Hoca da para toplayan arkadaşıma sordu birkaç kere ama sonra oralı olmadı.
Kırtasiyeci niye verdiği kitapların parasını istemiyor.Yanlışın var bence.Adam o kadar kitap veripte parasını almamazlık yapmaz.

Back
X