Daha fazla sessiz kalmak ne kadar doğru ?

Yazının yarısı buna söylenmekle geçmiş ve gider söylersem dışlanırım demişsin demek ki başına birşey gelmeyeceğinden emin olsan gidip ispiyonlamak istiyorsan ona binaen yazdım
Arkadaşlarıma tepki vermek anlamında söylemek demek istemiştim.Hocaya neyi ispatlayabilirim ki söylemek istesem de zaten
Ama söylenmekte haklıyım bence ortaokul düzeyinde matematiği olanlar 90 aldı.
Neyse yapcak bir şey yok.Para konusunh düşünüyorum.

Okulunda güvenebileceğin bir hocan var mı? Varsa onunla konuşmam çözüm olabilir, kopya konusunda sınav tekrarı yapılabilir, para konusunda da dersin hocası uyarılabilir. Yine de bu süreç içinde senin gizli kalman önemli. Susarsan içine daha çok dert olacak anladığım kadarıyla.
Yok dert olmaz da insanın aklına düşünce şaşırıyor insanların bazen nasıl bu kadar düşüncesizce davranabildiğine.Kopya için elimde kanıt yok.Onu Allaha havale ettim sanırım.
Para konusunu da hocaya çıtlatsam takmaz diye düşünüyorum.Arkadaşımın kanına girsem verdiririm paraları vicdan yaptırırım aslında bi düşüneyim.

Merhaba iyi akşamlar :)
Kısa süre önce sınava girdik.Matematik dersinden.Bizim sınavlar kelebek sistemle yapılıyor.Ve bu sınavın cevaplarını optik kağıda işaretliyorduk.Onu teslim ediyorduk.Kağıtlarımız da bizde kalıyordu.Son zamanlarda böyle yapmaya başladılar bazı sınavları.
Her neyse,ben girdim sınava,çalıştım ve alnımın akıyla notumu aldım.Yalan yok sallayıp da tutturduğum sorular da oldu ama hiç kopya çekmedim.Çok yüksek bir not almadım ama belki burada da bahsetmişimdir matematiğim çok kötüydü.Çalışa çalışa şimdi düzelttim sayılır çok şükür.
Ama öğrendim ki bu sınavdan çok kişi kopya çekmiş.Sınıfımdan da kopya çeken 2 kişi var benim bildiğim.Sınıfın en yüksek notunu matematiği pek iyi olmayan bir kız aldı kopyayla.Çok iyi matematiği olan başka bir kız ise 65 aldı.
Sınıfta matematiği en berbat olan biri de 90 aldı.
Şimdi bu haksızlık değil mi sizce ?
Hiç çalışmadan 90 95 aldılar.Kimseye söylemeyin diye de tembihlediler sınıfı.
Lise ortamlarını da bilirsiniz,söylersem sınıfta dışlanabilirim ve sınav senemde sınıfımla papaz olmak istemem.

2.bir konu daha var.
Biz bir dersten ygs test kitabı aldık taa okulun başlarında.Benim yakın bir arkadaşım da kitap paralarını topluyordu.Biz ona verdik o da hocaya verecekti.
Yıl sonu geldi hala o paralar hocanın eline ulaşmadı.O kadar uzun zaman oldu ki kitapçı da unutmuş.Kız hocaya herkes versin vericem paraları size dedi.
Listeyi düzenli tutmamış bu arkadaşım sanırım.3 kişi parayı vermedi dedi.2 kişi bu para toplayan arkadaşım ve onun kendi sıra arkadaşı.ve 1 kişi daha varmış vermeyen.Onun dışında hepimiz vermişiz.Sonra o 1 kişi de verdi tek o ikisi kaldı.
Bu arada bu arkadaşım o paraların bir kısmını sinemada avmde vs. harcamış.
Ben sesimi çıkarmadım bahsettiğinde çünkü tamamlayıp hocaya verir yıl sonunda diye düşündüm.Hoca da unuttu sanırım paraları hiç sormuyor.
Ama kız bir sınıfın parasını cebe atacak gibi görünüyor.Hadi hocaya vermiyorsa (ki normalde o paranın kitapçıya gitmesi lazım) en azından herkese parasını iade etmesi gerekmez mi ?
Kul hakkı sonuçta ayıp günah o kadar kişinin parasını cebe attı avmde harcadı.Paramın gitmesi değil derdim ama bir lise öğrencisinin 2 günlük yemek parasını verdik sonuçta her birimiz.Kitapçıya da hocaya da ayıp.
Böyle yapacağını düşünemedim yoksa valla uyarırdım söylerdim.Hatta birkaç kez üsteledim hocaya ver artık o paraları diye ama geçiştirdi.
Sizce konusunu yeniden açsam mı ?

Çok uzun oldu ve belki verilecek tavsiye yok biliyorum,ama içimden yazmak geldi ve yazmak istedim.Okumak ve yazmak bana iyi geliyor.Okuduğunuz için teşekkürler.
Kopya olayını boşver. Diğer konuda da ailenden destek isteyebilirsin.

İlk konuya bir şey diyemeyeceğim ama ikinci konuda sizin tüm sınıfınız zengin mi anlamadım kimse parasının hesabını sormuyor mu? Arkadaşlarına hatırlat bence kızdan isteyin kitabı almayacağız galiba paraları getir diyin sakın bırakmayın o kızda paranızı falan bi kere enayi yerine koymuş olacak sizi. Ne kadar az çok para farketmez burda enayi yerine konuyorsunuz. Sınıfına hatırlatsan herkes parasını yada kitabını ister bence.

Kopya mevzusuna karışamazsın seni ilgilendirmez sonuçta senden not eksiltmiyor.Ben de çekiyorum hatta biz tüm sınıf beraber çekeriz ilk 20 dk herkes kendisi çözer son 20 dk ortak bir kağıt çıkarılıp tüm sınıfa dağıtılır.Tembel bir sınıfta değiliz fen lisesi.Yani bu konuya karışma. Diğer konuya gelince arkadaşlarına hatırlatırsan zaten herkes hemfikir olur,parayı geri ister kalmış sınava burda bir ay napacaksınız soru bankasını bu saattten sonra.Olmadı dersin hocasına git paralarımız alındı ama kitaplar gelmedi ne zaman verceksiniz de hiç arkadaşını karıştırmadan.

Ben lisede öğretmenim
Kopya olayi için susman sonrasinda durumu değiştirmeyeceknonlarin yaptiklarina bakar durursun şu an kopya ile 90 95 alan başka sinavda da aynisini yapacak.Sustukça mağduriyet devam eder.Durumu matematik öğretmenine söylemelisin isminin geçmemesini de söylemelisin nedenlerini açiklayarak kimseyle papaz olmazsin o zaman

Diger konu ise bu durumdan hangi hocaniz başlattiysa onu haberdar etmen gerekir .Öğretmeniniz öğrenirse sizin verdiginiz paralar size geri döner yoksa siz o paralari unutun kizin çokta umrunda değil belli ki

Şunu bilin ki hicbir sinifta sinif dayanişmasi diye bir şey olamaz herkes gruplaşarak takilir o yüzden sizin arkadaş kaybi yaşamaniz söz konusu değil.
Ayrica başta da söylediğim gibi susarak hiçbir seyi degistiremezsin.

Kopya konusu hariç gidip sınıf öğrt. Ile konuş ya da direk idareden birileriyle onlar konuşsun hocanla hoca istetmis sonuçta parayı. Arkadaşlarınla bu konuda yüz göz olma senin muhatabın parayı isteyen hoca, sınıf öğrt., idare.

Kopya konusunu boşverin. Ispatlamak zor olur,iftiracı pozisyonuna düşebilirsiniz.
Şimdi farkında değiller kopya çekenler ama en büyük zararı kendilerine veriyorlar. Boşverin üniversite zamanında görürler kendilerini kandırdıklarını zira şu an günü kurtarıyorlar.
Para konusunda da o verecek hesabını,mevzu olursa hocanın yanında,ben en başında vermiştim arkadaşa der geçersiniz.

para olayı senin sorumluğunda değil ki. kitapçı hoca ve o öğrenci arasında. hoca kitapçıya kefil oldu ise onun takip etmesi lazım. aklına gelsin de sorsun bi zahmet. sen neden kurcaladın anlamadım. sonuçta sen paranı vermiş. sorumluluğun bu kadar.

kopya meselesine gelince... bence hiç bulaşma.

Kopya konusunda içiniz rahat olsun öğretmeniniz de tahmin edebilir nasıl yüksek not aldığını tembel öğrencinin.diğer konuda da ben olsam arkadaşıma söylerdim.eğer geçiştirecekse öğretmene söyleyeceğimi.

Kopya mevzusuna karışamazsın seni ilgilendirmez sonuçta senden not eksiltmiyor.Ben de çekiyorum hatta biz tüm sınıf beraber çekeriz ilk 20 dk herkes kendisi çözer son 20 dk ortak bir kağıt çıkarılıp tüm sınıfa dağıtılır.Tembel bir sınıfta değiliz fen lisesi.Yani bu konuya karışma. Diğer konuya gelince arkadaşlarına hatırlatırsan zaten herkes hemfikir olur,parayı geri ister kalmış sınava burda bir ay napacaksınız soru bankasını bu saattten sonra.Olmadı dersin hocasına git paralarımız alındı ama kitaplar gelmedi ne zaman verceksiniz de hiç arkadaşını karıştırmadan.
11.sınıfız sınava gireceğiz dediğim seney2 yani.
Kitaplar geldi.Para teslim edilmeden getirildi.Sınıfla konuşsam milleti arkadaşıma karşı örgütlemek biraz garip olmaz mı ? Arkadaşımla açık açık konuşmayı düşünmüştüm ama önerileri dikkate alıyorum tabii

Ben lisede öğretmenim
Kopya olayi için susman sonrasinda durumu değiştirmeyeceknonlarin yaptiklarina bakar durursun şu an kopya ile 90 95 alan başka sinavda da aynisini yapacak.Sustukça mağduriyet devam eder.Durumu matematik öğretmenine söylemelisin isminin geçmemesini de söylemelisin nedenlerini açiklayarak kimseyle papaz olmazsin o zaman

Diger konu ise bu durumdan hangi hocaniz başlattiysa onu haberdar etmen gerekir .Öğretmeniniz öğrenirse sizin verdiginiz paralar size geri döner yoksa siz o paralari unutun kizin çokta umrunda değil belli ki

Şunu bilin ki hicbir sinifta sinif dayanişmasi diye bir şey olamaz herkes gruplaşarak takilir o yüzden sizin arkadaş kaybi yaşamaniz söz konusu değil.
Ayrica başta da söylediğim gibi susarak hiçbir seyi degistiremezsin.
Para konusunu hoca biliyor zaten.Ama sallamıyor.Ben de sallamıyorum giden paramı.Ama sonuçta vebal yani.Tartışmayı severim hukuk okuyacağız ama haksızlıkların dibine vuruyorlar biz susuyoruz.Can sıkıcı bir durum gerçekten

Kopya konusu hariç gidip sınıf öğrt. Ile konuş ya da direk idareden birileriyle onlar konuşsun hocanla hoca istetmis sonuçta parayı. Arkadaşlarınla bu konuda yüz göz olma senin muhatabın parayı isteyen hoca, sınıf öğrt., idare.
Öğrencilik yapmışsınızdır biliyorsunuzdur lisede arkadaşınızı ve öğretmeninizi idareye şikayet etmek kolay olmuyor ciddi bir şey olması lazım anca :(

para olayı senin sorumluğunda değil ki. kitapçı hoca ve o öğrenci arasında. hoca kitapçıya kefil oldu ise onun takip etmesi lazım. aklına gelsin de sorsun bi zahmet. sen neden kurcaladın anlamadım. sonuçta sen paranı vermiş. sorumluluğun bu kadar.

kopya meselesine gelince... bence hiç bulaşma.
Hoca zaten biliyor.1-2 kere sordu sonra bıraktı.Takmıyor yani anlayacağınız.
Giden param önemli değil ama sonuçta ortada kul hakkı var.Bir sınıfın 100-200 küsür kitap parası bir kişinin avmdeki yemek abur cubur ve sinema bileti parası oldu.
Fazla dramatize ediyormuşum gibi gelebilir ama herkesin maddi durumu da iyi olmayabilir.Babası çocuğuna kitap alsın diye çalışıp kazandığı parasını veriyor.Başkasının kızı da o parayı avmde harcıyor.
Abartıyor muyum bilmiyorum ama sınıftaki herkes "bizim sınıftan bir halt olmaz"diyordu böyle susulduğunda.Şimdi hak vermeye başladım onlara

11.sınıfız sınava gireceğiz dediğim seney2 yani.
Kitaplar geldi.Para teslim edilmeden getirildi.Sınıfla konuşsam milleti arkadaşıma karşı örgütlemek biraz garip olmaz mı ? Arkadaşımla açık açık konuşmayı düşünmüştüm ama önerileri dikkate alıyorum tabii
Madem getirildi niye verilmiyor anlamadım ki.Ayrıca arkadaşına karşı örgütlemek değilde daha çok nerde kaldı bu kitaplar ya falan gibisinden konuş

Öğrencilik yapmışsınızdır biliyorsunuzdur lisede arkadaşınızı ve öğretmeninizi idareye şikayet etmek kolay olmuyor ciddi bir şey olması lazım anca :KK43:
Şikâyet etmeyeceksin durumu paylaşacaksın:) ya da o hocanın dersinde söyle kitap alınmayacaksa paramızı alalım da kendimiz alalım kitabı diye. Başka çaresi yok tatlım bunun saç basa girecek değilsin ya sonuçta hakkını aramayı bil.

Kopya konusunu geç
Para mevzusunu hocaya kimseye çaktırmadan hatırlat. İsmimin geçmesini istemediğini de söyle. Belki verilmiştir

Şikâyet etmeyeceksin durumu paylaşacaksın:) ya da o hocanın dersinde söyle kitap alınmayacaksa paramızı alalım da kendimiz alalım kitabı diye. Başka çaresi yok tatlım bunun saç basa girecek değilsin ya sonuçta hakkını aramayı bil.
İşte kitapları aldık ama parasını arkadaş harcamış sanırım.Vermeyen var diye (vermeyen kendisi ve sıra arkadaşı) teslin etmedi hocaya paraları.Hoca da hatırladı sordu 1-2 kere ama umurunda değil sanırım.Artık sormuyor.Kitapçı da paralarını istemiyormuş unutmuş

Back
X