• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

daha fazla yaşamak istemiyorum

Şükret canım,bak karşında engelli kardeşin var,allah korusun onun yerinde sen de olabilirdin.biz 10 kardeşiz.annem bana sofra bezinden pantolon dikip giydiriyordu,bildiğin kullanılmış yıpranmış sofra bezi.hiç oyuncağım yeni kıyafetim vs olmadı.hele ayakkabı bildiğin o siyah uzun kastikleri kışın,giyer yazında üstü kopmuş milletin terliğini telle bağlayıp giyerdik.şu an tüm kardeşlerim okudu tabi ben de okudum meslek sahibi olduk.bir elimiz balda bir elimiz yağda.ve inan o fakir zamanlarımızda bile o kadar mutluydukki.çamurdan bebek yapar oynardım.ellerim çatlar kanardı,gece annem krem yok diye bildiğin yemekte kullandığı yağı sürerdi yumuşasın ellerim diye...anlatsam sayfalar dolup taşar.sabret iş bul ve sağlıklı olduğuna şükret

ben 28 yasindayim,7 sene once aldigim ayakkabilarimi severek giyiyorum..18 yasinda giydigim pantolonlarim uzerime oluyor cok sukur,cok ama cok seviniyorum:KK45:
ayakkabilarinin yirtik yipranmis kisimlarina degisik yamalar yapabilirsin yada metal parcalar yapistirabilirsin.
Vintage diye bi akim var yahu,millet ikinci el magazalardan kapis kapis kiyafet aliyor..
cok daralmissin ama bu kadar isyan etme,Allahin hazinesi sonsuz,sen bikmadan isyan etmeden yeter ki iste :KK66:

Her şeyden önce şükret diyenleri dinleme. İsyan et.

İsyan etmez de şükredeyim dersen senin için her şey daha da kötüye gider bunu da unutma. İsyan et derken, kır dök, intihar et demiyorum. İtiraz et sadece, iste hakkını. Bunu dile getir.

Bir de acaba annene hiç bana yeni elbise alalım diyor musun? Bazen anneler-babalar çocuklarından talep gelmedikçe onlar için her şeyin yolunda olduğunu düşünebilirler. Daha doğrusu düşüncesizlik edebilirler. Söyle onlara, kıyafetim yok de, ayakkabım artık giyilecek durumda değil de.

Ne güzel kendini geliştirip 4 dil öğrenmissin.
Isyan etme dua et ki Rabbim hayırlı bi es hayırlı bi iş nasip etsin sana

Hangi sehirdesin ?
Part time bi is bulsan? Yada burs alsan.

İsyan etmez de şükredeyim dersen senin için her şey daha da kötüye gider bunu da unutma. İsyan et derken, kır dök, intihar et demiyorum. İtiraz et sadece, iste hakkını. Bunu dile getir.

Bir de acaba annene hiç bana yeni elbise alalım diyor musun? Bazen anneler-babalar çocuklarından talep gelmedikçe onlar için her şeyin yolunda olduğunu düşünebilirler. Daha doğrusu düşüncesizlik edebilirler. Söyle onlara, kıyafetim yok de, ayakkabım artık giyilecek durumda değil de.
İsyan mı etsin?
İnsanların elinde olsa zaten kızı mahrum etmezler kıyafetinden parasından. Ama demek ki yok sumoshh söylemese ailesi farkında değil mi sanki ayakkabısı yok giysisi yok?

Kardeşinize siz bakıyorsanız elbette bakım parasında hakkınız var, bunda tuhaf bir şey yok.

Ayrıca şükretmeniz gerektiğini düşünmüyorum. Ortada imkan yok değil ki.

Aile hiçbir şeye izin vermiyor ve kızlarının istediği hiçbir şeyi yapmayıp kendi istedikleri şeylere para harcıyorlar. Bunun neyine şükredecek?

Sumosh is yok demissin de, avmlere başvur. Sürekli eleman ararlar, part bile çalıssan iyi kazanirsin. Bir kaç hafta içinde geri dönerler, is çok çünkü mağazalarda.

Tamam uzulmekte haklisin ama boyle olmaz. Hayatini değiştirmek için birşeyler yapmalisin.

Kardeşine bakmakla sorumlu değilsin, elbette annene yardımcı ol ama bu senin yükün değil.

Babam izin vermiyor, annem kızıyor demeyi bırak, şikayet etmeyi, aglamayi kes ve kendin için birşeyler yap.

Yapmiyorsan veya yapamiyorsan da sizlanmayi kes ve elindekiyle yetin.

ben 28 yasindayim,7 sene once aldigim ayakkabilarimi severek giyiyorum..18 yasinda giydigim pantolonlarim uzerime oluyor cok sukur,cok ama cok seviniyorum:KK45:
ayakkabilarinin yirtik yipranmis kisimlarina degisik yamalar yapabilirsin yada metal parcalar yapistirabilirsin.
Vintage diye bi akim var yahu,millet ikinci el magazalardan kapis kapis kiyafet aliyor..
cok daralmissin ama bu kadar isyan etme,Allahin hazinesi sonsuz,sen bikmadan isyan etmeden yeter ki iste :KK66:
Kardes sizin eşiniz doktordu yanılmıyosam? 10 yıldır niye aynı pantolonu giyiyosunuz anlayamadım?

Şimdi sevgili kardeşim;
benim bir huyum/alışkanlığım var. Kırmızı et,tavuk,balık yediğim zamanlar üzerinde karıncaların yiyebileceği kadar bile et kırıntısı bırakmıyorum.
Bu öyle bir boyutta ki bazen yemeğe gittiğimde kendimi kaybedip kemik kemirmekten cok korkuyorum.
Bunun sebebi ne biliyor musun?
Cocukken 7 kardeş tek memur maaşıyla yasamaya calışmak !
Karnımızı bolca bulgur pilavıyla doldururduk. Tek parça tavuğu en sonda iliklerine kadar emerdik :))
Çocuklukta yaşanan trajediler ömürboyu peşinizden gelir bana göre..
O sebeple ölmeyi düşünmek veya e bu da yeterli demek yerine daha fazlası için mücadele edeceksin.
Bizim insanımız şükür kavramını çok yanlış anlıyor maalesef.
Tanrı size şükredin der ama sefalet içindeyken "Afrikalıları düşün ve sen de öl"
demez. Hep kendinden aşağı insanları düşünüp olduğun yerde otur demez..
Nimet verdim,yiyebilmek çalış der.
Sen de çabala okul mu iş mi artık neyse..

off be canım yaaa üzülüyorum senin için ama ne olur biraz sabret :KK43: tamam olumsuz yaşam koşulların var amenna ama yaşın gereği hala ergenlik dönemi içindesin bu öfke patlamalarını anlıyorum. fakat şimdi derin bir nefes al biraz sakinleş ve bir de olaya şu açıdan bak: bu geçici bir dönem. sen şu an hayatının en başındasın hatta figüransın henüz film başlamadı bile. Film başlayıp senin hayatının gerçek aktörü olabilmen için önce belli bir yaş dönemine erişmen, bir meslek sahibi olman bonus olarak da bir evlilik yapman gerekiyor. Bonus olmasa da olur ama muhafazakar ailelerin çocuklarında bu durum avantaj oluyor.
aradan birkaç yıl geçtikten sonra bu dönemlerin aklına buruk birer anı olarak gelecek. sana abla tavsiyesi bu kadar yıpratma kendini ilerde travmaların hayatını yönlendirmesin.
ajitasyon yapmak istemiyorum ama bu durumlarda en güzel teselli beterin beterini düşünmektir. mesela ilkokulda ayakkabısı olmadığı için yağmurlu havalarda terliğin üstüne poşet geçirip okula gitmek zorunda olan çocukları düşün (en yakınımda %100 yaşanmış örnek)

senin yaşlarındayken benim de kendime göre sıkıntılarım ve açmazlarım vardı. herkesin derdi çeşit çeşit kıyaslayamam ama pek mutlu bir çocukluk ve ergenlik geçirdiğimi de söyleyemem. o dönemlerde hep şöyle düşünürdüm. hepimizin hayatında sınandığı dönemler var ve sıkışık olduğumuz kadar rahat olduğumuz dönemler de var. açıkçası ilk gençliktebu sıkıntılar çekildikten sonra sonraki hayatın daha güzel olma ihtimaline inandım ve çok şükür ki şu an düşündüğümü yaşıyor durumdayım. inşallah senin için de öyle olur ama lütfen isyan etme olgunlukla göğüslemeye çalış. sınav ne kadar ağır olursa mükafatı da o kadar güzel ve büyük olur.

biliyorum şu anki ruh halinle bu yazdıklarım seni rahatlatmayacak sen her satıra içinden bir antitez geliştireceksin. senden ricam biraz sakinleyip öfken ve hayal kırıklığın geçtikten sonra bunları tekrar okuman :KK66: inşallah güzel geleceğin yakındır canım az daha sabır :KK36:
Okudum hepsini tek tek özenle. Yazan ellerine sağlık

Sumossh yapma böyle
Gerçekten bu senin imtihanın demek ki
Elbet kısmetin bir yerdedir. Pes etme ve iş aramaya devam et

Şükret canım,bak karşında engelli kardeşin var,allah korusun onun yerinde sen de olabilirdin.biz 10 kardeşiz.annem bana sofra bezinden pantolon dikip giydiriyordu,bildiğin kullanılmış yıpranmış sofra bezi.hiç oyuncağım yeni kıyafetim vs olmadı.hele ayakkabı bildiğin o siyah uzun kastikleri kışın,giyer yazında üstü kopmuş milletin terliğini telle bağlayıp giyerdik.şu an tüm kardeşlerim okudu tabi ben de okudum meslek sahibi olduk.bir elimiz balda bir elimiz yağda.ve inan o fakir zamanlarımızda bile o kadar mutluydukki.çamurdan bebek yapar oynardım.ellerim çatlar kanardı,gece annem krem yok diye bildiğin yemekte kullandığı yağı sürerdi yumuşasın ellerim diye...anlatsam sayfalar dolup taşar.sabret iş bul ve sağlıklı olduğuna şükret
Ne güzel ne şanslısınız
Fakat eskinin fakirliģiyla şimdinin fakirliği aynı değil..

Demez miyim hiç, cevaplar sus kes bu şekilde. Şükret diyenleri anlamıyorum anlamıycam da

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama parasına bakmadan bir işe gireceksin.. En az 900 lira verirler birikim yaparsın. Hiç yoktan daha iyi. Bu şekilde çalışıp kendi kendine yetinen çok kişi var.

Sumossh yapma böyle
Gerçekten bu senin imtihanın demek ki
Elbet kısmetin bir yerdedir. Pes etme ve iş aramaya devam et
İsyanim çok da torpille memur olanlara. Çoğu bilgi konusunda tırnağım olamaz (kendimi övmüyorum birebir şahit oldum buna). Ama devlete torpille kapagi atmışlar

Kaç yaşındasın bilmiyorum ama parasına bakmadan bir işe gireceksin.. En az 900 lira verirler birikim yaparsın. Hiç yoktan daha iyi. Bu şekilde çalışıp kendi kendine yetinen çok kişi var.
Birkaç aya 19 oluyorum. En az 900ü kim veriyor, krese basvurdum 300 dedi şaka gibi

Back
X