- 13 Ağustos 2013
- 4.638
- 3.857
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben şöyle söyleyim eşimde hukuk mezunu değil ,kamu yönetim mezunu. Ve mezun olduktan 5 sene sonra devlete girebildi , baya olamadığı zamanlar oldu. Ilk devlet atamasinda bir kurumda denetmen yardımcısi olarak basladi ama o sene kpssde 90 küsür puan aldi, kaymakamlik sınavını kazandi , mülâkat olmadi, hakimlik oldu yine mülakattan elendi. Bu arada baska biri kurumun sinavina girdi, müfettiş yardımcılığına geçti, bu arada yine hakimlik sinavina girdi, o sene oldu. Mesela benim hic biri olmadi ama o hep çalışıyordu. Her mülâkat öncesi referans istiyorlar tabi ki ama normal kişilerdi. Biz evli olduğumuz zaman olduğu icin torpil olmadığına eminim. Ben mesela öyle değilim eşim gibi , bayramda bile ders çalışırdı. Belki de artık emeklerinin karışıklığını alma vakti gelmiştiralanında iş bulamayanlar hukuk videosunu izleyin, kardeşinize ister izletin ister izletmeyin.
Ekşi sözlükte hakimlik sınavından Türkiye 44.cüsü olan birinin elendiğini okudum, bir diğeri de twitterda dolanıyordu. 94 puan almış.
reynax ,eşiniz hazırlanma tekrar tekrar motivasyonunu nereden buldu? alanım hukuk değil sadece ben de böyle çok torpilin döndüğü bir kurum sınavına hazırlanıyorum. bu yıl mülakatta yaşadıklarım beni çok soğuttu, ama şu an başka çarem olmadığı için tekrar hazırlanıyorum. mülakatta resmen alacağımız kişi belli, bu formalite mülakat izlenimini vermişlerdi.
Puani hatırlamıyorum 7 sene olacak.Çok mutlu oldum sizin adınıza, umut verici bu yorum için de teşekkürler. Peki kac puanla atandı eşiniz?
Kızlar, kardeşim bu sene hukuk fakültesini kazandı hepimiz çooook sevindik o da öyle ama şimdiden pişman. Kime kazandığı bölümü söylese üzülüyor yorumlar karşısında...Çevredeki herkes avukatlıkta iş kalmadı, artık hakim savcı olmak da imkansız diyor, çoğu avukat asgari ücrete çalışıyor diyorlar. daha okulu bile başlamadan kızın bütün hevesi kaçtı. Tabii bizim de kaçmadı değil. Bizim çevremizde de pek avukat yok bu konuda bilgisiziz. Kendisi de bir avukatın avukat maaşı ile ilgili yazısını okumuş. ( Avukat Maaşı ve Hukuk Okumak (Hayaller-Hayatlar) | Avukat Caner Besler ) Okuyunca daha da çöktü kız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İnsanlar da haksız sayılmaz gibi. Ama simdi tekrar hazırlansa hem yıl kaybedecek hem de başka ne okuyabilir ki? Onu nasıl motive edeceğiz bilemiyorum. Orta halli bir aileyiz yani öyle efsane bir çevremiz de yok işlerini çevirebilecek. Yanlış mı düşünüyoruz bilmiyorum.lütfen bu konuda görüşlerinizi yazın bize.
İcra müdürlüğü sınavına girebilirKızlar, kardeşim bu sene hukuk fakültesini kazandı hepimiz çooook sevindik o da öyle ama şimdiden pişman. Kime kazandığı bölümü söylese üzülüyor yorumlar karşısında...Çevredeki herkes avukatlıkta iş kalmadı, artık hakim savcı olmak da imkansız diyor, çoğu avukat asgari ücrete çalışıyor diyorlar. daha okulu bile başlamadan kızın bütün hevesi kaçtı. Tabii bizim de kaçmadı değil. Bizim çevremizde de pek avukat yok bu konuda bilgisiziz. Kendisi de bir avukatın avukat maaşı ile ilgili yazısını okumuş. ( Avukat Maaşı ve Hukuk Okumak (Hayaller-Hayatlar) | Avukat Caner Besler ) Okuyunca daha da çöktü kız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İnsanlar da haksız sayılmaz gibi. Ama simdi tekrar hazırlansa hem yıl kaybedecek hem de başka ne okuyabilir ki? Onu nasıl motive edeceğiz bilemiyorum. Orta halli bir aileyiz yani öyle efsane bir çevremiz de yok işlerini çevirebilecek. Yanlış mı düşünüyoruz bilmiyorum.lütfen bu konuda görüşlerinizi yazın bize.
Muhendis nasil ogretmen oldu acabaçaba bizden takdir allahtan derim ben iş evlilik para mal konularında hepp.görümcemin kızıda 5. yıl öğretmen oldu geçen ay atandı.diğer görümcemin kızı elektronik mühendisi 2 sene istediği işi bulamadı o da geçen yıl öğretmen oldu devlette ama mutlu severek yapıyor.azim öemli insanlar ne derse desin umursamamalı.işiniz olmaz aşağılarlar yi bir iş edinirsiniz kıskanırlar.yaranmaya çalışılmamalı kimseye o yüzden.kendi hedeflerimize odaklanmalıyız sadece derim ben