- 20 Ağustos 2015
- 6.545
- 15.771
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kurum avukatlığında ücret durumu nasıl?ne tür işlerle ilgileniyorsunuz?konu dışı olacak ama bende denemeyi düşünüyorum.Ben de 2008 yılında hukuk fakültesinden mezun oldum. Mezun olur olmaz serbest çalıştım. Gelirim iyiydi. Sonra kendi büromu açtım. Daha sonra kurum avukatligina geçtim gayet de memnunum
Insanlar sadece avukatlık kazananlara değil üniversiteyi kazanan herkese yapıyorlar bunu bölüm farketmez. Lütfen kardeşinize insanların ne kadar fesat ve kıskanç olabileceğini anlatın.Kızlar, kardeşim bu sene hukuk fakültesini kazandı hepimiz çooook sevindik o da öyle ama şimdiden pişman. Kime kazandığı bölümü söylese üzülüyor yorumlar karşısında...Çevredeki herkes avukatlıkta iş kalmadı, artık hakim savcı olmak da imkansız diyor, çoğu avukat asgari ücrete çalışıyor diyorlar. daha okulu bile başlamadan kızın bütün hevesi kaçtı. Tabii bizim de kaçmadı değil. Bizim çevremizde de pek avukat yok bu konuda bilgisiziz. Kendisi de bir avukatın avukat maaşı ile ilgili yazısını okumuş. ( Avukat Maaşı ve Hukuk Okumak (Hayaller-Hayatlar) | Avukat Caner Besler ) Okuyunca daha da çöktü kız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İnsanlar da haksız sayılmaz gibi. Ama simdi tekrar hazırlansa hem yıl kaybedecek hem de başka ne okuyabilir ki? Onu nasıl motive edeceğiz bilemiyorum. Orta halli bir aileyiz yani öyle efsane bir çevremiz de yok işlerini çevirebilecek. Yanlış mı düşünüyoruz bilmiyorum.lütfen bu konuda görüşlerinizi yazın bize.
Canım ücreti iyi beni tatmin ediyor mesaim bitince kafam rahatkurum avukatlığında ücret durumu nasıl?ne tür işlerle ilgileniyorsunuz?konu dışı olacak ama bende denemeyi düşünüyorum.
hangi şehirde avukatlık yapacağı çok çok önemli. bir de artık avukatlığın dışında 5 yıllık kıdemini doldurduktan sonra gerekli yeterliliği alırsa bilirkişi, arabulucu vs.de olabiliyor. şu an çoğu avukat sadece avukatlık yapmıyor inanın. bakmayın o durumu çok iyi olan avukatların hepsinin kıdemi ya eskidir yani en az 10 yılı vardır meslekte, e 10 yıl önce piyasa bu kadar kötü de değildi o zamanın kaymadığını yemiştir. ya da baba parasıyla ofis açmış, müvekkil bağlamıştır. eğer severek seçtiyse bölümünü mutlaka okusun. hukuk çok güzel ve derin bir bölümdür ama okul zamanında mutlaka ve mutlaka uzmanlaşacak bir alan bulsun ki ben kendisine ticaret hukukunu kesinlikle öneririrm. hukuk hayatımızın her alanına sirayet ediyor. umutsuzluğa kapılmayın ancak gerçekçi olun. kardeşinize yapabileceğiniz en büyük iyilik bu olur. bir de yorumlardan gördüm herkes avukatların durumu çok iyi zannediyor ama inanın ben asgari ücretten bi tık fazla alıyorum buna rağmen üstüme başıma imajıma ekstra özen göstermek zorundayım. çünkü müvekkiller önce kıyafetine bakıyor, eğer iyi giyiniyorsan iyi kazanıyorsun = başarılısındır imajı var ama gerçekler hiç öyle değilKızlar, kardeşim bu sene hukuk fakültesini kazandı hepimiz çooook sevindik o da öyle ama şimdiden pişman. Kime kazandığı bölümü söylese üzülüyor yorumlar karşısında...Çevredeki herkes avukatlıkta iş kalmadı, artık hakim savcı olmak da imkansız diyor, çoğu avukat asgari ücrete çalışıyor diyorlar. daha okulu bile başlamadan kızın bütün hevesi kaçtı. Tabii bizim de kaçmadı değil. Bizim çevremizde de pek avukat yok bu konuda bilgisiziz. Kendisi de bir avukatın avukat maaşı ile ilgili yazısını okumuş. ( Avukat Maaşı ve Hukuk Okumak (Hayaller-Hayatlar) | Avukat Caner Besler ) Okuyunca daha da çöktü kız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İnsanlar da haksız sayılmaz gibi. Ama simdi tekrar hazırlansa hem yıl kaybedecek hem de başka ne okuyabilir ki? Onu nasıl motive edeceğiz bilemiyorum. Orta halli bir aileyiz yani öyle efsane bir çevremiz de yok işlerini çevirebilecek. Yanlış mı düşünüyoruz bilmiyorum.lütfen bu konuda görüşlerinizi yazın bize.
Kızlar, kardeşim bu sene hukuk fakültesini kazandı hepimiz çooook sevindik o da öyle ama şimdiden pişman. Kime kazandığı bölümü söylese üzülüyor yorumlar karşısında...Çevredeki herkes avukatlıkta iş kalmadı, artık hakim savcı olmak da imkansız diyor, çoğu avukat asgari ücrete çalışıyor diyorlar. daha okulu bile başlamadan kızın bütün hevesi kaçtı. Tabii bizim de kaçmadı değil. Bizim çevremizde de pek avukat yok bu konuda bilgisiziz. Kendisi de bir avukatın avukat maaşı ile ilgili yazısını okumuş. ( Avukat Maaşı ve Hukuk Okumak (Hayaller-Hayatlar) | Avukat Caner Besler ) Okuyunca daha da çöktü kız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İnsanlar da haksız sayılmaz gibi. Ama simdi tekrar hazırlansa hem yıl kaybedecek hem de başka ne okuyabilir ki? Onu nasıl motive edeceğiz bilemiyorum. Orta halli bir aileyiz yani öyle efsane bir çevremiz de yok işlerini çevirebilecek. Yanlış mı düşünüyoruz bilmiyorum.lütfen bu konuda görüşlerinizi yazın bize.
Kardeşine benden selam söyle. Başarılı insanların etrafında her zaman kıskanç fesat insanlar olur. Yarn avukat olunca kardeşiniz çenesi düşük kıskanç çevresi ilk başta gelicek kapısına sana işimiz düştü diye. Benim çocuğum yokken herkes çocuk doğur çocuk doğur niye olmuyo diye diye yıllarca beni yediler. Sonra iki çocuğum oldu. Etrafimda konuşan insalar toz oldu uçtu. Ne bı zıbın alıp getirdiler. Ne bı altın. Yada çocuğum hasta olunca tek başıma sabahladim hiç biri yanımda olmadı. Yani size faydası olmayan insanlarin sözlerinde mana aramayın. Her zaman böyle boş konuşan bı tayfa olur etrafta. Çok bilen avukatlığı beğenmeyen yiyosa gitsin tıp okusun. Çok akıllılar ya hani.O kadar haklısınız ki:) trajikomik bir durum. Teşekkür ederiz☺![]()
Çok teşekkürler. Bu bikaç gün avukatlardan da görüş almak çok iyi oldu. Kesinlikle zor bir süreç kardeşimi bekliyor ama neyi kolay elde etti ki zaten. Neyse ki sonu umutsuz değil. Güzel günler bekliyordur umarım hepimizi.15 yıllık avukatım, bu yüzden iyi kazanıyorum, deneyimli olmak önemli bu meslekte çünkü. Bizim zamanımızda şartlar çok daha iyiydi. Artık maalesef sayımız gerektiğinden fazla. Nitelik de ciddi anlamda düştü.
Maddi açıdan soruyorsanız, çevreniz varsa iyi kazanırsınız, yoksa hakimlik, savcılık, kaymakamlık falan düşünsün.
Savunmanın kutsallığı falan gibi bizim ülkemiz için ütopik şeylere girmeyeceğim hiç. Mesleği yapmanın tadı falan kalmadı çünkü. Sadece avukatlık da değil, hakim savcılıkta da nitelik düştü. Saç baş yolduran kararlar çıkıyor sürekli.
Şöyle söyleyeyim, çocuğumun avukat olmasını asla istemiyorum. Neredeyse bütün arkadaşlarım da böyle düşünüyor.
Kızlar, kardeşim bu sene hukuk fakültesini kazandı hepimiz çooook sevindik o da öyle ama şimdiden pişman. Kime kazandığı bölümü söylese üzülüyor yorumlar karşısında...Çevredeki herkes avukatlıkta iş kalmadı, artık hakim savcı olmak da imkansız diyor, çoğu avukat asgari ücrete çalışıyor diyorlar. daha okulu bile başlamadan kızın bütün hevesi kaçtı. Tabii bizim de kaçmadı değil. Bizim çevremizde de pek avukat yok bu konuda bilgisiziz. Kendisi de bir avukatın avukat maaşı ile ilgili yazısını okumuş. ( Avukat Maaşı ve Hukuk Okumak (Hayaller-Hayatlar) | Avukat Caner Besler ) Okuyunca daha da çöktü kız ne yapacağımızı bilemiyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İnsanlar da haksız sayılmaz gibi. Ama simdi tekrar hazırlansa hem yıl kaybedecek hem de başka ne okuyabilir ki? Onu nasıl motive edeceğiz bilemiyorum. Orta halli bir aileyiz yani öyle efsane bir çevremiz de yok işlerini çevirebilecek. Yanlış mı düşünüyoruz bilmiyorum.lütfen bu konuda görüşlerinizi yazın bize.