• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha kötüsü olur mu?

Arkadaşlar merhaba
Bizde de aynı sorun vardı, avrupa da ve Amerikada çok yaygın olarak kullanılan kasları tavsiye ediyorum. 1,5 ay gibi kısa bir sürede 9 ml den 5 ml e düştü kızımın kafasındaki fark, bunlar 3 boyutlu güvenilir ölçüm sonucları. Türkiyedeki doktorlar çok mesafeli ama yurt dışında kullanmı oldukça yaygın.
Bu kask firmalarının enünlülerinden bir tanesi istanbula şube açtı ki, bence kesinlikle çok büyük bir şans, sırf bu kask için yurt dışına gitmek zorunda olan kişilerin yazılarını okumuştum form sitelerinde. Kaskyaptırmasanız da ücretsiz 3 boyutlu ölçüm yaptırabılırsınız, çalışanları da kesinlikle çok güler yuzlu.Tavsıye ederim aklınızda bulunsun.Cranial Tedavi Merkezi . İnternette aratabilirsiniz.
Kardes reklam yasak diye biliyorum.

Alninda hafif bir egrilik kaldi. Plagiosefali. O egrilik duzelir mi bilmiyoruz. Yani doktor tam garanti vermedi.
Ben soylemedikce kimse fark etmiyor.
Ama ameliyat ve iyilesme sureci cok sikintiliydi. Bir daha yasamak istemiyorum açıkçası.
Ikinci cocuk mevzusunu bu sebeple silip atmıştım kafamdan. Ama aralarinda 2 yas olsun isterdim hep cocuklarimin. Iyi ornekler duyarsam önümüzdeki bahar tekrar gebe kalmak istiyorum.
benim kuzenimin kızının da doğduğunda yamuktu kafası, zamanla düzeldi

siz Diyarbakırdaysanız size yakın bir yerde mükemmel bir perinatolog önereceğim
Biz 4 aylikken ameliyat ettirdik. Suan kismen duzeldi. Hafif bir egrilik kaldi. Ona da zamanla duzelir dediler. Yani beyin buyudukce kafatasi da duzelecekmis. Aslina rucu edecekmis.
Esasen bu ameliyatta estetik müdahale de yapiliyor. Ama bizim beyin cerrahi yapmamış. Sadece sol bingildagi sag bingildakla esitlemis.

Çok itici bi uslüp " yamuk kafalı kızım" anne hassasiyetinden uzak bi söylem..

herkesin anneligine giydirmek de forumda moda oldu.

hamilesiniz, hormonlarınız yuksektir falan anlıyorum ama cocugunun saglık sorunlarına ilgili ve tum konuları onunla dolu bir anne icin gercekten buyuk haksızlık bence. hassas olmasa neden dert etsin?

tıptaki adını yazsa o ne diyecektik, acıklayınca da yamuk deme... ne yapsın şimdi bu kadın?
az once bir yorum gordum, cocugunun ayaklarında benzeri olan bir anne o kadar iyi anlamıs ki... bende de var ama sizin gibi hic dusunmedim demek yerine ilk zamanlar uzuldum simdi daha bir tatlı seviyorum falan diyip gulmus, karsılıklı birbirilerini gayet iyi anlamıslar.
bir hatası oldugunu dusunmuyorum zaten ancak insanın başına gelince bazen panikle ne yapacagını ne dusunecegini bilemeyebilir.

Hanimlar ilk cocugu anomalili dogan, fakat ikinci cocukta hiçbir sıkıntı yasamayan var mi?
Yani biz simdi yamuk kafali kizima baktikca 'iyi bununla gecmis olsun' diyoruz. Peki ya ikinci cocukta daha kötüsü olursa?
Merak ediyorum bu durumun bebeğin yatış şekliyle ilgisi var mı? Yoksa tamamen genetik mi?

Çok geçmiş olsun, Rabbim beterinden saklasın.
Doktorunuzla konustunuz mu? Genetik mi yoksa doğumda oluşan birşey mi acaba?
Doğumda kafa sekli vakum yüzünden bozulup düzelen çok tanıdığım var, ondan sordum.
Doktorunuzla konuşun, korkularınızı çok iyi anlıyorum. Tedavi süreci minicik bedenler için çok zor olur, tahmin edebiliyorum.
Kolaylıklar dilerim.

Çok geçmiş olsun, Rabbim beterinden saklasın.
Doktorunuzla konustunuz mu? Genetik mi yoksa doğumda oluşan birşey mi acaba?
Doğumda kafa sekli vakum yüzünden bozulup düzelen çok tanıdığım var, ondan sordum.
Doktorunuzla konuşun, korkularınızı çok iyi anlıyorum. Tedavi süreci minicik bedenler için çok zor olur, tahmin edebiliyorum.
Kolaylıklar dilerim.
Teşekkür ederim. Muhtemelen genetik. Cunku esimin ailesinde var.

Bebeğin doğduktan sonraki yatış şekli...
Hayir, o farkli bir durum. Zaten zamanla duzeliyor o sekil bozuklugu.
Bu daha farkli. Anne karnindayken,süturlardan biri kapaninca kafa acik olan tarafa dogru büyüyor.
Ve kapali olan sütur ameliyatla acilmazsa ciddi bir sekil bozukluğu olusuyor.
Surat da egriliyor.

Hayir, o farkli bir durum. Zaten zamanla duzeliyor o sekil bozuklugu.
Bu daha farkli. Anne karnindayken,süturlardan biri kapaninca kafa acik olan tarafa dogru büyüyor.
Ve kapali olan sütur ameliyatla acilmazsa ciddi bir sekil bozukluğu olusuyor.
Surat da egriliyor.
Hay Allah ya, çok geçmiş olsun.
Olmasa daha iyiydi ama beterin beteri var. İnanın önemli değil.

Benim bir arkadaşım sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.

Kalbi delik dediler ameliyata aldırlar. Çocuğun tüm vücudu felç şimdi. Üstelik zekasında da problem var. Sizin durumunuzda olmak için neler vermez di...

Hay Allah ya, çok geçmiş olsun.
Olmasa daha iyiydi ama beterin beteri var. İnanın önemli değil.

Benim bir arkadaşım sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.

Kalbi delik dediler ameliyata aldırlar. Çocuğun tüm vücudu felç şimdi. Üstelik zekasında da problem var. Sizin durumunuzda olmak için neler vermez di...
Allah'a hep hamd ediyorum zaten. Hatta teshis konuldugu zaman icimde ferahlık bile oluştu. Daha kötüsü degil diye.
Ama en kucuk bir rahatsizlikta ne kadar uzuluyoruz evlatlarimiz icin.
O yüzden bunu atlatmak hic kolay olmadı. Yazarken bile ister istemez aklima ameliyat oncesi sonrasi geliyo. Etkileniyorum.

Back
X