Daha Önce Aldatmış Birine Güvenilir mi?Vicdanım Hiç Rahat Değil

Valla ben ilk sorduğu anda düşüncemi söylerdim. Çoğu kişinin diyeceğini derdim yani aldatan birine güven olmaz.
Biz direk diyemedik hal ve sessizlikle belirtebildik.
Bir taraftan geçmişteki bir hata için bir insanı hep suçlamakda istemem hep yapacak diye bir şey de yok. Ancak konu çok hassas o yüzden vicdanım rahat değil acaba hata mı ettik diye

Biz direk diyemedik hal ve sessizlikle belirtebildik.
Bir taraftan geçmişteki bir hata için bir insanı hep suçlamakda istemem hep yapacak diye bir şey de yok. Ancak konu çok hassas o yüzden vicdanım rahat değil acaba hata mı ettik diye
Adam size gelmiş düşüncenizi sormuş sonrasında kendi kararını vermiş o yüzden kendinizi suçlamayın

Kim sizin yerinizde olsa bu durumda zor anlar yaşardı. Siz ayrıl demediniz. Kendinizi suçlamayın. Aslında olay geçmişte kalmış bir olay ve olayı bilmiyoruz ne olmuş nasıl olmuş, Alı bunu nasıl öğrenmiş? Tüm bunlar önemli etkenler. Bir de şu var Alı o kızla evlenseydi o zaman siz yakın arkadaş olduğunuz için sürekli birlikte olacaktınız ve kızın bu olayını biliyor olacaktınız bu biraz sıkıntı, o bakımdan keşke Alı bunu size anlatmasaydı; ama bence Alı zaten size gelirken ayrılmayı kafasına koymuş.

Arkadaşlar merhaba.Eşimle bu hafta içinde yakın bir arkadaşımızı evimizde ağırladık.Hem eşimin hem benim liseden arkadaşımız adı Ali olsun.Biraz dertliymiş eşimi aramış, konuşalım mı dertleşelim mi diye. Benimde olmamı istemiş sıkıntısı konusunda ikimizinde fikrini almak için.Geldi konuştuk.
Konu Ali'nin sevgilisi.Daha önce tanıştırmıştı bizi bir iki defa dışarıda buluştuk bir defada evde ağırladık.Çok tatlı hoş bir kadındı.Sorun şu ki kızın daha önceki ilişkisi aldatma yüzünden bitmiş.Kız sevgilisini aldatmış.Ali bu durumu yeni öğreniyor, yıkılmış.Duyunca bizde şaşırdık.Bu yüzden kıza güvenini kaybetmiş.Fikrimizi almak istemiş.Eşimde ben de konduramadık, yalandır inanma olur mu öyle şey diye çıkıştık önce.Ama yani kesinmiş.Geçmişte kalmış, gençlik hatasıdır pişmandır o da yaptığından sana yanlış yapmaz takılma önceye falan dedik teselli etmeye çalıştık.Sakın bu yüzden yanlış birşey yapma falan dedik ama ses tonumuzdan görüntümüzden biz bile kendimize inanmadık.Ali'de farkına vardı.
İşin açıkçası aynı durumu ben yaşamış olsam kabullenemez ve asla güvenemezdim ,bitirirdim.Benim için bir kere olduysa bir daha olabilir mantığı hakim.Eşim içinde aynı.

En son giderken ikimizede sordu siz aynı şeyi yaşasaydınız napardınız diye?Ne eşim ne ben bir şey diyemedik yalan söyleyemedik.Çünkü biliyoruz kesinlikle yapamazdık.
Bu sabah eşime sordum durumu Ali kızdan farklı bir bahaneyle ayrılmış.

Eşimle ikimizin morali çok bozuk bizim yüzümüzden ayrıldılar gibi.Sonuçta geçmiş pişmandır hatadır illa tekrarı olacak bir şey yok ya bilemiyorum çok kötüyüm.Bizim yüzümüzden ayrılmışlar gibi hissediyorum.Sorduğunda yalan söyleyebilseydik belki devam edeceklerdi.Bir taraftan diyorum yalan söylemedin bu iyi diğer taraftan vicdan azabı var.Yalan söyleyemeyerek doğru mu yaptık yanlış mı yaptık bilemedim.
Bence de bir kez aldatan yine aldatır çünkü kendine engel olamiyor

Yani sizin fikrinizi sormuş siz de yalan söyleyememişsiniz ki bence iyi yapmışsınız. Ayrıl dememişsiniz şöyle böyle yap diyerek kanına girmemişsiniz. Zaten adamın kafası karışıkmış kendisi için en doğru kararı vermiştir.

Arkadaşlar merhaba.Eşimle bu hafta içinde yakın bir arkadaşımızı evimizde ağırladık.Hem eşimin hem benim liseden arkadaşımız adı Ali olsun.Biraz dertliymiş eşimi aramış, konuşalım mı dertleşelim mi diye. Benimde olmamı istemiş sıkıntısı konusunda ikimizinde fikrini almak için.Geldi konuştuk.
Konu Ali'nin sevgilisi.Daha önce tanıştırmıştı bizi bir iki defa dışarıda buluştuk bir defada evde ağırladık.Çok tatlı hoş bir kadındı.Sorun şu ki kızın daha önceki ilişkisi aldatma yüzünden bitmiş.Kız sevgilisini aldatmış.Ali bu durumu yeni öğreniyor, yıkılmış.Duyunca bizde şaşırdık.Bu yüzden kıza güvenini kaybetmiş.Fikrimizi almak istemiş.Eşimde ben de konduramadık, yalandır inanma olur mu öyle şey diye çıkıştık önce.Ama yani kesinmiş.Geçmişte kalmış, gençlik hatasıdır pişmandır o da yaptığından sana yanlış yapmaz takılma önceye falan dedik teselli etmeye çalıştık.Sakın bu yüzden yanlış birşey yapma falan dedik ama ses tonumuzdan görüntümüzden biz bile kendimize inanmadık.Ali'de farkına vardı.
İşin açıkçası aynı durumu ben yaşamış olsam kabullenemez ve asla güvenemezdim ,bitirirdim.Benim için bir kere olduysa bir daha olabilir mantığı hakim.Eşim içinde aynı.

En son giderken ikimizede sordu siz aynı şeyi yaşasaydınız napardınız diye?Ne eşim ne ben bir şey diyemedik yalan söyleyemedik.Çünkü biliyoruz kesinlikle yapamazdık.
Bu sabah eşime sordum durumu Ali kızdan farklı bir bahaneyle ayrılmış.

Eşimle ikimizin morali çok bozuk bizim yüzümüzden ayrıldılar gibi.Sonuçta geçmiş pişmandır hatadır illa tekrarı olacak bir şey yok ya bilemiyorum çok kötüyüm.Bizim yüzümüzden ayrılmışlar gibi hissediyorum.Sorduğunda yalan söyleyebilseydik belki devam edeceklerdi.Bir taraftan diyorum yalan söylemedin bu iyi diğer taraftan vicdan azabı var.Yalan söyleyemeyerek doğru mu yaptık yanlış mı yaptık bilemedim.
Hayır neden sizin yüzünüzden ayrılmış olsun siz doğruyu söylemissiniz kandırmamıssınız onu önceki ilişkisini aldatmayla bitiren bir insana bende güvenemezdim. Aslında siz çocuğu kurtarmıssınız bile hiç vicdanınız sızlamasın. Belkide Allah sizi aracı yaptı o çocuk gerçekleri görsün diye bilemezsiniz. Bence en iyi kararı almış bende ilişkimde aldatıldım hemen yeni ilişkisi olduğu kıza çok ılımlı şekilde yazmıştım ama o bana inanmamayı seçmişti yani herkes o mesajı alamıyor. Bence insanları böyle konuda bilinçlendirmek gerekiyor her zaman.

ben öyle düşünmüyorum insanlar değişebilir gayet. malesef yanlışlar yapılıyor ama her ilişki aynı değil. belki kız hatasının farkında bilemeyiz ki. geçmişte başka ilişkide yapılan hatalar şimdiki ilişkiyi bu kadar etkilememeli. tamam rahat hissettirmez ama kızın samimiyetine bakmak lazım.

Ya ne abartmışsınız, kız 22 yaşındaymış, ilişki dinamiğini bilemezsiniz, bir kere yapan aynı kişiye bir daha yapabilir evet ama insanlar yaşadıklarından ders çıkarır devam etmeyebilir. Kızın geçmişi sizi ne ilgilendirir.

Benim çok yakın bi arkadaşım var herkese o kadar kabadır ki hayatına kimseyi almaz. Hayatındaki insanları da tek kalemde silebilir. Ama bana melektir, 20 yıldır arkadaşız. Hiç kötülüğünü görmedim canımdan candır. Başkasına kaba davranan bana da davranır ya da beni de bi gün silebilir diye hayatımdan mı çıkartsaydım?

Ben çalıştığım kurumdaki birini dava ettim. Kurumdaki diğer kişiler, benle davalık oldu diye ona veya bana küsse miydi? Onlara da mı bi şey yaparız?

Valla böyle keskin kurallarınız olduğuna göre bu yaşınıza kadar hatasız gelmişsiniz maşallah, allah daha da iyisini nasip etsin .

Lakin herkes aynı olgunlukta aynı bilinçte yetişmiyor.

Ben 14 yasımdan beri aileden ayrı yaşıyorum, çok deneyimleme ve çok yanlış yapma fırsatım oldu simdiye kadar. Biri dönüp geçmişimde yaptığım iyi şeyler için beni tebrik etmiyorsa lütfen kötü şeylerle de yargılamasın. Yargılıyorsa da kapı orda. Kasten adam öldürmediysem ve fıtratım değişmişse, oturup aldatmanın mantıklı olduğunu savunmuyorsam tabii.

Arkadaşınız kızı iyi ki terk etmiş de kızı kurtarmış böyle bi takıntı seviyesinden. Keşke kız hiç başlamasaymış. Arkadaşınız da kendisine bir melaike bulur umarım.

Anladığım kadarıyla Ali'nin sevgilisi "Ben eski sevgilimi aldattım da bu yüzden ayrıldık." dememiş.
Sanırım arkadaşınız sevgilisi hakkında bu durumu üçüncü bir kişiden duymuş, eğer duyduğu kişi güvendiği biriyse ilişkisine devam etmemesi daha iyi olur gibi geldi bana, size danışma ihtiyacı duyduğuna göre Ali'nin de aklına bir şüphe düşmüş zaten.
Ama Ali bu durumu sevgilisinin eski sevgilisinden duyduysa belki de o adam ilişkilerinin bitmesini hazmedemedi, çamur atıyor olabilir diye düşünürdüm.

Ben yaşadıklarım sebebiyle gözümle görmediğim bir şeye asla inanmam.
Yani biri gelecek diyecek falanca beni aldatıyor.
Bana ne? Gözümle gördüm mü? Belki yalancısın sen,belki iftiracısın? Ne malum doğru söylediğin?

O yüzden bir şey diyemiyorum size konunuzla ilgili.

Bu kadar üzülüp vicdan azabı çekecek, biz mi sebep olduk diye kahrolacak ne olduğunu ben anlayamadım sanırım? Olayları değerlendirme şekliniz biraz dramatik mi?
Size sormuş, siz de aldatılma olayı ile ilgili fikrinizi söylemişsiniz, öncesinde de emin olup olmadığını sormuşsunuz, hemen gaza gelip kıza çamur atmamışsınız, vay nasıl yapar diye yargılayıp büyük tepkiler vermemişsiniz, hatta önce arkadaşınıza çıkışmışsınız. Bence zaten ayrılmaya karar vermişti, bi kaç kişiyle konuşup netleşmek istedi. Ne yapacaktınız, sırf ilişki sürsün diye "aman ne olmuş canım" mı diyecektiniz öyle düşünmediğiniz hâlde?

Bizde süper güçler yok. Yani aslında onlar evleneceklerdi ama sizden etkilenip ayrıldılar. Bunu unutun.

Onların zaten birliktelik süresi bitmiştir. Siz de ona aracılık yapmanız gerekmiştir. İşin ruhsal kısmı bu şekilde. Suçluluk duyacak hiçbir şey yok.

Benim size tavsiyem inanmadığınız bir tavsiyeyi başkasına vermeyin. Görüntünüz başka diliniz başka söylememeli. Siz sadace kendi düşüncenizi söylersiniz. Kimse siz ayrılın dediniz diye ayrılmaz birleşin dediniz diye de birleşmez. Bence yani.

Back
X