Kadınların boşanmamak icin verdiği mücadele bdv de okuduğumuz konularda da destekleniyor.
Fakat aksi durum; yani iyi bir eş olarak boşanan erkek sayısı istisnadır.. hiç şüphesiz vardır. Fakat istisnadır. Bizim de cevremizde var. Yok değil. Hic görmedik değil. Fakat aksi ile kıyas kabul etmeyecek kadar azdır.
Etrafımıza şöyle bir göz atsak; evliliklerin yıprattığı kadınlar mı fazla erkekler mi.?
Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin?
Bir yüzdelik ortaya çıkarmamız gerekirse her 100 boşanmanın 85 inde erkek kusuru var.(bu oranda bile iyimser davranıyorum,vicdanim arkadan yüzde 95 diyor)
Her akşam haber bülteninde dayak yiyen en az 3 kadın var. Şiddet gören hayvan var. Çocuk var. Cam çerçeve, kapi,duvar bile tırmanan erkek teröründen nasipleniyor.
Boşanmaya kalktığı için öldürülen kadınları her gün duyarsınız. Ama boşanmak istediği için karısı tarafından öldürülen bir erkeğe tesadüf etmedik.
Boşanmak istediği icin öldürülen tek bir erkek hatırlıyorum. Onu da karısı değil, kayınpederi öldürmüştü. Iste yine psikopat bir erkek.
E durum böyleyken "evliliğimde hayal kırıklığı" yaşadım diye boşanan bir adam için verdiğimiz tepki, önyargı değil; tespittir.