Daha once evlenmis biriyle ?

biz eşimle anlaşamadık ama başka birisiyle belki anlaşacak ne biliyoruz.herkesin bir dengi var hayatta onun için mesela sadece maddi güven isteyen çalışmayan ailesine yalakalik yapan bir kadınla çok mutlu olur mesela ben böyle biri değilim onun ve ailesinin isteği bu. belki de böyle birini bulup mutlu olacak beni ilgilendirmez ki.bosandigim eşimin ıyi tarafları da vardı kötü tarafları da ki bu herkese göre değişir.
Ben sizin eski konularınızı bu aşamada olduğum için sayfa sayfa okudum her mesajınızı her ayrıntınızı. Bu süreçten geçiyorum. Sizin eşiniz net salak. Sizin gibi birini kaybettiği için.siz ortalama beklentileri olan bir kadınsınız. Yani hepimiz gibi.Şimdi bizde tabiki konuyu açan bayanı kendimiz gibi varsayarak ortalama beklentisi olan düzgün biri olduğunu varsayarak yorum yapıyoruz/yapıyorum. Eğer düzgünse de değilse de sebebini net öğrensin kendine uygun mu diye incelesin.

Hemen erkekleri gömmeye alışmışız cidden , belki kadın suçlu ne biliyorsunuz, yeni evli bir çift arkadaşımız vardı, karısıyla tanışınca cidden demiştim ki ben olsam bu kadına saniye dayanamam , 1 yıl oldu boşandılar , eeee burda okumuyor muyuz nişanlımı kocamı şöyle şöyle kıskanıyorum, yok arabaya şu oturmuş yok o kız kocama bakmasın , hele düğün alışverişlerinde erkek tarafını yolunacak kaz gibi görenleri görmedik mi , onlara yorum yapmadık mı oğlanın yerinde olsak koşar adım kaçarız diye ...

bu çok geçiştirmelik olmuş.
kısa süreli evlilikte neye hayal kırıklığına uğramış?
bekaret mevzusu ise mesela çok itici.
kadın akıl hastasıymış da onu mu şaklamış?
aldatmış mı?
yoksa adam anneme kul köle olacaksın demiş onu mu kabul etmemiş?
boşanma sebebini ve nasıl boşandığını, o aşamadaki tutumunu bilmeden ciddi bir adım atmazdım.
çok iyi sorular ..gerçekten bunların cevabı lazim

Hemen erkekleri gömmeye alışmışız cidden , belki kadın suçlu ne biliyorsunuz, yeni evli bir çift arkadaşımız vardı, karısıyla tanışınca cidden demiştim ki ben olsam bu kadına saniye dayanamam , 1 yıl oldu boşandılar , eeee burda okumuyor muyuz nişanlımı kocamı şöyle şöyle kıskanıyorum, yok arabaya şu oturmuş yok o kız kocama bakmasın , hele düğün alışverişlerinde erkek tarafını yolunacak kaz gibi görenleri görmedik mi , onlara yorum yapmadık mı oğlanın yerinde olsak koşar adım kaçarız diye ...

bu istisnalar var elbette ama yüzdeye vurursak biraz az galiba .
benimde arkadaşım boşandı erkek ,karısı evde oturmak istemiyordu , adam işten yorgun argın gelirdi karın dışarı çıkardı o cafe senin bu mekan benim . evde yemek yapmazdı . çocuk üzüle üzüle boşandı . elbet böyleleri var..

benim eski eşimde şuan daha 30 bile yok yaşı evlenip boşanmış biri , onu alcak bir sonraki kadına üzülüyorum .
çünkü ben esrar içtiğini bilmiyordum cebinde esrar buldum . muhtemelen o kişide bilmiycek . ailesi çok iki yüzlü başta melek gibi gözüküp sonra canıma okudular , muhtemelen aynısı olcak . ama alacak olan kadın bunu o aileye girmeden asla bilemiycek . eski eşime sorsalar neden boşandın diye deliydi der :D :D herşeye karışıyordu der saçma sapan şeyler mutlaka söyler . keşke evlenme adayı olsada bana bir sorsa :halay:

Ben sizin eski konularınızı bu aşamada olduğum için sayfa sayfa okudum her mesajınızı her ayrıntınızı. Bu süreçten geçiyorum. Sizin eşiniz net salak. Sizin gibi birini kaybettiği için.siz ortalama beklentileri olan bir kadınsınız. Yani hepimiz gibi.Şimdi bizde tabiki konuyu açan bayanı kendimiz gibi varsayarak ortalama beklentisi olan düzgün biri olduğunu varsayarak yorum yapıyoruz/yapıyorum. Eğer düzgünse de değilse de sebebini net öğrensin kendine uygun mu diye incelesin.
haklısınız ama ben kimseye önyargı ile bakılmasını doğru bulmuyorum evet adam salak ama belki tam da kendi gibi bir kadın bulacak bilemem ki. yani ben kimseye sebep olmak istemem bu konularda. ben de boşandım çünkü ve birisi de bana böyle yaklaşsa net soğurum.

aynen.benim çok yakın arkadaşım mesela çok iyi biri ama kocasını öyle darliyor öyle kıskanıyor ki bazen uyarmak istiyorum yapma diye. çünkü ben katlanamam mesela.

bu istisnalar var elbette ama yüzdeye vurursak biraz az galiba .
benimde arkadaşım boşandı erkek ,karısı evde oturmak istemiyordu , adam işten yorgun argın gelirdi karın dışarı çıkardı o cafe senin bu mekan benim . evde yemek yapmazdı . çocuk üzüle üzüle boşandı . elbet böyleleri var..

benim eski eşimde şuan daha 30 bile yok yaşı evlenip boşanmış biri , onu alcak bir sonraki kadına üzülüyorum .
çünkü ben esrar içtiğini bilmiyordum cebinde esrar buldum . muhtemelen o kişide bilmiycek . ailesi çok iki yüzlü başta melek gibi gözüküp sonra canıma okudular , muhtemelen aynısı olcak . ama alacak olan kadın bunu o aileye girmeden asla bilemiycek . eski eşime sorsalar neden boşandın diye deliydi der :KK70: :KK70: herşeye karışıyordu der saçma sapan şeyler mutlaka söyler . keşke evlenme adayı olsada bana bir sorsa :halay:
İşte çok güzel değinmişsiniz ,herkes özellik erkek ve ailesi hep bi kendini aklama peşine düşüyor

Ama konu sahininin görüştüğü kişinin verdiği cevap hayal kırıklığı olmuş. Bu başlı başına suçlama değil midir ? Bir kadını kötüleyen adamın diğer kadını kötülemeyeceği ne malum ?
Dediğin şeyler için boşanmak çok normal . Ama diğer durumda yani sadece suçlayıp , aldattı diye boşamaya ben inanmıyorum. Ha belgesi vardır amenna.
Burada da hep okuyoruz Summer (bende yaşadım) kadınlar hep sabrediyor , hep deniyor. Boşanmak istemiyorum diyen kadınları bile görüyoruz. Ben sadece bir genelleme yaptım. Tabi ki çok iyi olup anlaşamayan çiftlerde vardır ama ben bu konularda pek objektif olamıyorum . Bana kadın haklı gibi geliyor.

Çok kısa süren bir evliliği - nedeni ne olursa olsun - kim hayal kırıklığı olarak nitelendirmez ki?

Önyargılardan arınıp derinlere inmek gerekiyor Kajmery.

Hayir yok bosanma sebebi, hayal kirikligi oldu dedi sadece ...

Bi insan evlendi bosandi diye hayattan soyutlanmayacak elbette.

Ama ben sahsen sebepsiz yere, daha evliligin oturmasını beklemeden hayal kirikligi oldu diye mucadele etmek yerine bosanmayi secmis biriyle ciddi bir sey dusunmezdim.

Her evlilikte basta kirikliklar olur cunku bir alisma sureci vardir. Buna gore bosansaydik suan evli cift kalmazdi.

Kendi ailende cok sorunlar yasadin biliyorum. Bu adamla evlenirsen bunlarin bir level ustunu yasarsin.

Hayal kırıklığı oldu cevabından nasıl karşı tarafı suçladığını çıkardınız, ben istediği gibi gitmediği umduğu gibi anlaşamadığını düşündüm, hani ikisininde elinde olmayan sebepler olabilir anlamında, değişik.
Bu tamamen benim yaşadıklarımdan dolayı sanırım :D
Yani ben boşanılınca kadını hep masum görüyorum. Haklısınız o yüzden tepkileriniz de ama ben yine söylüyorum eğer iyi bir insan olsaydı ben mesela ayrılmazdım.

Peki eski eşiniz yeniden evlenmek için bir kızla görüşmeye başladı diyelim. Şuan bu uyarıları farzedin ki o kıza yapıyoruz. Sizce de yerinde değil mi ? Olaya boşanmış bir bayan için değil boşanmış bir erkek için yorum yapıyoruz. Çünkü gerçekten de iyi allah korkusu olan merhametli bir adamı bir kadın kolay kolay boşamaz. Boşanma aşamasında olan bir bayan olarak yazıyorum. O yüzden konu sahibesi kesinlikle boşanma nedeni üzerinde çok çok iyi düşünün araştırın ve kesinlikle ailenizi dinleyin. Bizim tozpembe bakarken göremediğimiz tüm ayrıntıları onlar görüyorlar.

Benim eşim çok merhametli bir adam. Şimdilik iyi giden bir evliliğimiz var. Ama günün birinde herhangi bir sebepten dolayı evliliğimiz iyi gitmemeye başlarsa boşanırım. Sırf merhametli diye evliliğimi sürdürmem. Bu ne beni kötü bir kadın yapar ne onu kötü, evlenilmeyecek adam. Evlilikler tek bir direk üzerinde kurulmaz, bir sürü direk var yuvayı taşıyan. Merhamet bunlardan sadece biri ve evlilik sürdürmeye yeter sebep değil.

Green’in eşi bence iyi bir adam mesela, saf, azıcık salak ama kötü bir insan değil. Bunu da söyledim hep ona zamanında. Adamın iyi olması evliliği sürdürmeye yetmedi ama. Bu bir başka kadınla mutlu olmayacağı anlamına gelmez. İkisi uyuşmayı, anlaşmayı başaramadılar sadece.

Her tencerenin bir kapağı var. Uyum önemli.
Boşanmış olması benim icin önemli bir bilgi değil. Benim annem ve babamda boşanmışlardı. Bana sorsan ikiside mükemmel insanlardi...ama uymamışlar. Başka bir kadin babam için romayı yakardi belki...ayni şekilde başka bir adam annemi prensesler gibi yaşatirdi.
Bide karamsar bir not birakim: ben koşa koşa terk ettiğim adamlarin hepsi evli mutlu cocuklu şuanda :)

Hic gerek yok bence aileniz olumsuz bakiyosa bi bildigi hissettikler wardir.Bosanma sebebi cok onemli bence arastirmanizi iyi yapin.

Bu tamamen benim yaşadıklarımdan dolayı sanırım :KK70:
Yani ben boşanılınca kadını hep masum görüyorum. Haklısınız o yüzden tepkileriniz de ama ben yine söylüyorum eğer iyi bir insan olsaydı ben mesela ayrılmazdım.
Ben de aynı sizin gibiyim. O yüzden bende aynı şekilde yorum yapıyorum.😂 eşim iyi olsa asla bırakmazdım asla.

haklısınız ama ben kimseye önyargı ile bakılmasını doğru bulmuyorum evet adam salak ama belki tam da kendi gibi bir kadın bulacak bilemem ki. yani ben kimseye sebep olmak istemem bu konularda. ben de boşandım çünkü ve birisi de bana böyle yaklaşsa net soğurum.
Haklısınız. Ben henüz süreç içerisinde olduğum için hep tepkisel ve öfkeyle yaklaşıyorum konuya. Erkek sinek görsem çakasım geliyor birtane. Bu süreçte psikolojik destek almak şart oldu.

Yine önyargılar havada uçuşuyor. Yahu niye hemen adamı gömüyorsunuz? Belki eşi aldattı, bunun hayal kırıklığını yaşadı. Eşinden kaynaklanan sorunlar olamaz mı evliliğini bitiren?

Boşananlar vebalı da bekarlar güllük gülistanlık sanki.
Kimse bekarlar iyidir bu adam kötüdür dememiş. Şu ana kadar yazılan yorumlarda yani.

Herkes boşanma sebebi önemli. Onu mutlaka öğrenin demiş.

Ve bence de; bizim kadınlarımız boşanmamak için o kadar mücadele ediyor ,o kadar çok şeye "eyvallah" diyor ki... buna rağmen boşanmıs olan erkek bizlerde bir acaba sorusu uyandırıyor.

Buna önyargı demek sizin tercihiniz.

Ben buna tedbir diyorum,dikkat diyorum, iki kere üç kere düşünmek diyorum... ince eleyip sık dokumak diyorum.

Ayrıca bu ülkede boşanmış kadınlara o kadar çok toplum baskısı yapıldı ki , bizler türkçedeki "dul" kelimesini hakaret zannetmeye başladık.

Kadınlar olarak gerçekten zor bir coğrafyada yasıyoruz. Bari bu platformda kadın kadınayken fikirlerimizi rahat beyan edelim de bir baskı ile karşılaşmayalım.

Haklısınız. Ben henüz süreç içerisinde olduğum için hep tepkisel ve öfkeyle yaklaşıyorum konuya. Erkek sinek görsem çakasım geliyor birtane. Bu süreçte psikolojik destek almak şart oldu.
Bir erkek için tüm erkekleri yakamam :) ben hiç nefret duymadım duymam da çünkü bana zarar. bazi şeyler sınavdır bize o kişi de bizim sınavımız için yol arkadaşıdır.

Back
X