Hayır kesmezdik çünkü evliliklerin yüzde doksanı, erkeğin şiddeti, hakareti, sorumsuzluğu yüzünden bitiyor ki çoğu kadın bunları yaşamasına rağmen boşanamıyor.. Ayrılan kadın mağdurdur.Kajmery şu aşamada adamı asmak doğru değil.
Bildiğimiz tek şey, konu sahibi adama neden boşandığını soruyor, adam da hayal kırıklığı oldu şeklinde bir cevapla yetiniyor. Eee, konu sahibi derine indi de adam açıklama yapmaktan mı kaçındı veya geçiştirmeye mi çalışıyor? Daha bunlar ortada yokken adam hakkında, boşanmışlığı hakkında yorum yapmak doğru değil.
Konu sahibi bu konuyla değil de "Evlenmek istiyorum ama kısa süreli bir evlilik yaşadığım için görüştüğüm kişi tereddütle bakıyor evliliğe." şeklinde bir konuyla gelseydi, konu sahibini de asıp keser miydik aynı şekilde?
Canım, kadına ön yarvalla tam da kaç gündür kafamdaki sorular sonunda bu konuyu gördüm ve acayip hayal kırıklığına uğradım. ben de boşandım ve evet tam da bir hayal kırıklığıydı ve bunu tanıştığım her erkeğe söyleyecek olmak benim için bir stres ve travma sebebi. insanlar çok önyargılı burda bir kez daha kanıtlandı bu. ben çok iyi bir kadının ama sırf basımdan talihsiz bir evlilik geçti diye şüphe duyulup yaftalanmayi hak etmiyorum.sirf bu yüzden kaçıyorum erkeklerden. geçen işyerinde benden 3 yaş küçük bekar biri ilgi duydu bana adamdan nasıl kaçacağımi şaşırdım. bak benden küçüksün üstelik ben evlendim boşandım dememek için sırf gayet de beğendiğim halde geri çektim kendimi. lanet olsun önyargılara lanet olsun yaşadıklarıma
Kesinlikle katılıyorum... Benim eski eş kişisi ne de baksan dışardan iyi derdin sessiz sakin.. Ama ne asabiyet, ne hakaretleri, ne şiddeti bitmedi.. 4 yıl dayanabildim.. Yani 5 yıl boşanmamak için sabrettim... Boşanmış çoğu erkeğin arkasında zulme uğramış, asıl o hayal kırıklığına uğramış bir kadın vardır..Kadınların boşanmamak icin verdiği mücadele bdv de okuduğumuz konularda da destekleniyor.
Fakat aksi durum; yani iyi bir eş olarak boşanan erkek sayısı istisnadır.. hiç şüphesiz vardır. Fakat istisnadır. Bizim de cevremizde var. Yok değil. Hic görmedik değil. Fakat aksi ile kıyas kabul etmeyecek kadar azdır.
Etrafımıza şöyle bir göz atsak; evliliklerin yıprattığı kadınlar mı fazla erkekler mi.?
Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin?
Bir yüzdelik ortaya çıkarmamız gerekirse her 100 boşanmanın 85 inde erkek kusuru var.(bu oranda bile iyimser davranıyorum,vicdanim arkadan yüzde 95 diyor)
Her akşam haber bülteninde dayak yiyen en az 3 kadın var. Şiddet gören hayvan var. Çocuk var. Cam çerçeve, kapi,duvar bile tırmanan erkek teröründen nasipleniyor.
Boşanmaya kalktığı için öldürülen kadınları her gün duyarsınız. Ama boşanmak istediği için karısı tarafından öldürülen bir erkeğe tesadüf etmedik.
Boşanmak istediği icin öldürülen tek bir erkek hatırlıyorum. Onu da karısı değil, kayınpederi öldürmüştü. Iste yine psikopat bir erkek.
E durum böyleyken "evliliğimde hayal kırıklığı" yaşadım diye boşanan bir adam için verdiğimiz tepki, önyargı değil; tespittir.
Böyle sürekli erkek tarafını suçlamak size ne kazandırıyor merak ediyorum .Canım, kadına ön yar
Kesinlikle katılıyorum... Benim eski eş kişisi ne de baksan dışardan iyi derdin sessiz sakin.. Ama ne asabiyet, ne hakaretleri, ne şiddeti bitmedi.. 4 yıl dayanabildim.. Yani 5 yıl boşanmamak için sabrettim... Boşanmış çoğu erkeğin arkasında zulme uğramış, asıl o hayal kırıklığına uğramış bir kadın vardır..
Kuzenim hiç evlenmemiş bir kadındı, boşanmış ve çocuklu bir adamla evlendi. Evlenirken ona hep söyledim olmaz diye. Nedenine gelecek olursam ben bir kadının bir asamı kolay kolay boşamayacağını düşünüyorum. İyi bir adam olsa zaten kadın boşamaz.
Kuzenime neden boşanmış diye sorunca da klasik cevap geldi : FEYS BUKTA ALDATMIŞ.
O kadar saçma gelmişti ki. Ha şimdi mi nasıllar ? Bir bebekleri oldu ve kocası denecek mahluk FEYS BUKTAN bir kadınla buluşup aldatmış. Şimdi kara kara düşünüyor:) eski eşi de muhteşem bir evlilik yaptı. Gayette güzel yaşıyor.
Kendimi seviyorum ki, bitirdim.. Belki şartların olgunlaşmasını bekledim.. Sen benim neler yaşadığımı nerden biliyorsun.. Dikkat et kınadığın başına gelmesin.. Oturduğun yerden milletin hayatıyla ilgili ahkam kesme.Böyle sürekli erkek tarafını suçlamak size ne kazandırıyor merak ediyorum .
Erkek zulmü vs dramlarına girmeden kendinize şunu hic sordunuz mu ? Ben neden bu hakaretlere 4 yıl dayandım? Neden bana ilk elini kaldırdığında bu evliliği bitirmedim?
Evlilikte ilişki de mutlu olmamiz için var ve kadınların hepsi sizin gibi kendini sevmeyen kadınlar degil . Evlilik ona mutluluk vermez ve bitirir . Birazda kendimize dönüp bakmamız gerekiyor bence.
Belki daha kötü yanları vardı kadının ama arkasından konuşmuş olmamak için detay vermedi.
Şahsen ben yakın arkadaşıma ex kocamın her kötü yanını (bir kaç özel istisna hariç) anlatmama rağmen kadının biri gelip bana ex kocamla evlenmek istediklerini ve neden boşandığımızı sorsa uyuşamamıştık der, detaya girmem. Sonuçta evlilikler 2 kişinin uyumu, hayata benzer bakış açılarıyla bakmalarıyla olur. Ben yürütemedim ama belki onlar yürütecek.
Ayrıca kişiler boşandıktan sonra yaşadıklarından ders alıp değişebilirler.
Mahkeme dosyası inceleme kısmı pek pratik değil. Avukat savaşına dönüyor duruşmalar çünkü. Abuk sabuk iftiralar. Gerçek dışı ispatı olmayan iddialar.
Belki etraftan soruşturmak mantıklı olabilir.
Bizim işyerinde biri (erkek) evlendi mesela. 4-5 ay sonra kadın hamileyken boşanmak zorunda kaldı. Nedeni de kadının ailesinin sürekli evliliğin içinde olmak istemesi. Adam çabaladı biliyorum. Barışmaya çalıştı sürekli ama kızın ailesi engelledi. Doğuma gitmesini bile engellediler. Kayınpederi bana saldırdı diye şikayet etmiş vs vs. Kıza uzaklaştırma kararı aldırdılar.
Yani iyi adam olsa kadın boşamazdı diye bir şey yok. Evlilik tek kişiyle yürütülen bir kurum değil. Uyum meselesi.
Ve tartışma kadınlar dayanıyor hemen boşanıyor olduğu için. Ben de kendimden örnek verdim.Böyle sürekli erkek tarafını suçlamak size ne kazandırıyor merak ediyorum .
Erkek zulmü vs dramlarına girmeden kendinize şunu hic sordunuz mu ? Ben neden bu hakaretlere 4 yıl dayandım? Neden bana ilk elini kaldırdığında bu evliliği bitirmedim?
Evlilikte ilişki de mutlu olmamiz için var ve kadınların hepsi sizin gibi kendini sevmeyen kadınlar degil . Evlilik ona mutluluk vermez ve bitirir . Birazda kendimize dönüp bakmamız gerekiyor bence.
Hayır kınadığımi yaşamak gibi bir derdim yok çünkü yaşamayacağımi biliyorum . Şiddet olayı asla ilişkilerimde olmadı/ olmayacak . Bunlar öngörülebilir şeylerdir . Geri kalan kısma da cevap vermeyeceğim . Istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz . Iyi gecelerKendimi seviyorum ki, bitirdim.. Belki şartların olgunlaşmasını bekledim.. Sen benim neler yaşadığımı nerden biliyorsun.. Dikkat et kınadığın başına gelmesin.. Oturduğun yerden milletin hayatıyla ilgili ahkam kesme.
4 yıl dayanmam gerekiyordu, dayandım sonra ayrıldım.
Sen kınadığını yaşayınca, hemen ayrılırsın.. Erkek tarafını suçlamak ne demek, bir kadına şiddet uygulayan erkeği suçlamam çok mu zoruna gitti..
Sakın uğraştım, sürdürdüm, çabaladım deme.. Demin benzer şeyleri yazdım tepki aldım... Şiddet uygulayan eski eşleri söyleyip. İnsanları temkinli olma konusunda uyarmamız birilerine dert olmuş..Ben şuan boşanma aşamasındayım...eşimle sorunumuz şiddetli geçimsizlik ama bana ve eşyalara şiddet uygulayan o bn sözel kısımda kalıyorum...neyse şimdi bnm eş kişisine deseler ki neden boşandın anlaşamadık der daha derine inmek isterse çok kötü konusuyodu erkekliğime laf ediyodu ailesi evliliğimize karışıyordu beter anası babası vardı der...bn 4 telefon 2 pc kırdım ona vurdum boğazjnı sıktım salon kapısını kırdım babasının annesinin üstüne yürüdüm 1 aylık bebekle evden kovdum dermi demez..ben bu topa girermiydim bekar olsam hayır girmezdim...çok aşıksam da sebebine ikna olurdum.. benim eş kişisini bi tanıdığına sor hatta bnm akrabalarıma sor efendi saygılı terbiyeli okumuş kültürlü aile babası insancık...ve bende katılıyorum bir kadın gerçekten çok net sebepler yoksa şiddet hakaret aldatma gibi evliliği yürütmek için elinden geleni yapar ben böyle beter bi evliliği yürütmek için 2 yıl uğraştım
Evlilik çift kişilik bir kurum ben elimden geleni yaptım vicdanım rahat adam edemedim...ayrılıyorum en azından denedim..ilk tokatta koca boşanırmı boşanır boşayanda gördüm ben boşamadım benim tercihim düzeltmeye çalışmak yönünde oldu bir kadın bir yuvadan ha deyince vazgeçemez ya da bu benim düşüncem bilemiyorumSakın uğraştım, sürdürdüm, çabaladım deme.. Demin benzer şeyleri yazdım tepki aldım... Şiddet uygulayan eski eşleri söyleyip. İnsanları temkinli olma konusunda uyarmamız birilerine dert olmuş..
Haklısınız sevgililik döneminde herşey toz pembeydi ,Evlendikten sonra sorunlar başladı dedi
Adamın özelini bu derece nasıl biliyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?