• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha önce evlilik yaşadığım için benimle görüşmeyi kesti..

aileya haksızlık yapmamak için mi: hımmm sen batılıysan doğulu olmayacak, sünniysen alevi (bunlar aileden kaynaklı kavramlar sonuçta)
sonraaa liberalsen örtülü olması dert artık TV dizilerinde bile başı acık gelin isterim yok istemem demeye başladı karakterler.
yav benim yengem gelininini su böreği yapmayı bilmiyor, gözleri küçük, saçı açık ve seracılıkla geçiniyorlar diye "denk" bulmamıştı -biz de saray eşrafından filan geliyoruz ya:1:-
sevmek dediniz, kafa denkliği mi dediniz?? :53:

burun buruna,can cana yaşayacağı,ömür boyu aynı yatakta uyuyup,çok özel şeyler paylaşacağı,
kısaca ''içinin aldığı insanı'',kendi seçemiyorsa adam,aile engeline takılıyorsa bu iş,
zaten o ''adamdan'' hayır ne kadar gelir bilemiyorum..

aileya haksızlık yapmamak için mi: hımmm sen batılıysan doğulu olmayacak, sünniysen alevi (bunlar aileden kaynaklı kavramlar sonuçta)
sonraaa liberalsen örtülü olması dert artık TV dizilerinde bile başı acık gelin isterim yok istemem demeye başladı karakterler.
yav benim yengem gelininini su böreği yapmayı bilmiyor, gözleri küçük, saçı açık ve seracılıkla geçiniyorlar diye "denk" bulmamıştı -biz de saray eşrafından filan geliyoruz ya:1:-
sevmek dediniz, kafa denkliği mi dediniz?? :53:

ya evet kadınlar o kadar çok irdeleniyor ki evlenirken kimsenin kalkıp ta erkeğe sen ne işsin diye soran yok...

Herkesin kendi tercihidir ancak;büyük bir çoğunluk'' bekarla bekar ;dulla dul evlenecek ''diyorsa burda toplumsal bir yanlış var.Neden şanslarımızı azalttıkça azaltıyoruz..İnsanlar başına gelmeden anlayamıyor sanırım bunu.Etraf dul erkekle kaynamıyor sonuçta;şansımız neden %100 den ;otomatikmen %50 ye düşsün ki.Zaten uygun kişi bulmak çok zor ike;n neden otomatikmen %50 ye düşsün...Yani karşıdaki kişi kabul ediyorsa ;topluma ne oluyor.Anneye ne oluyor;kendimi gerdeğe girecek?Kötü birşey mi yapmış dul kadın?Resmi ve helal dairede evlenmiş.Kaçak göçek iş yapmamış.Bu inanışın yaygın olması hoş olmaz..Önemli olan o kişinin toplumdan etkilenmeyecek bir şekilde düşünmesi;kendinin bunu hazmetmesi..
Ha kendi de istemiyor mu;kendi bilir;zorlayan yok..Böyle düşünmeyen elbet birileri vardır.Bekar yada dul..
Mesele anlaşacak;sevecek; sorumluluk sahibi biriyle evlilik yapmak..''Bekar bu ;sana uymaz'' diyenleri anlamıyorum..Toplumun haksız bir dayatması insanlar üzerinde..

Son düzenleme:
Herkesin kendi tercihidir ancak;büyük bir çoğunluk'' bekarla bekar ;dulla dul evlenecek ''diyorsa burda toplumsal bir yanlış var.Neden şanslarımızı azalttıkça azaltıyoruz..İnsanlar başına gelmeden anlayamıyor sanırım bunu.Etraf dul erkekle kaynamıyor sonuçta;şansımız neden %100 den ;otomatikmen %50 ye düşsün ki.Zaten uygun kişi bulmak çok zor ike;n neden otomatikmen %50 ye düşsün...Yani karşıdaki kişi kabul ediyorsa ;topluma ne oluyor.Anneye ne oluyor;kendimi gerdeğe girecek?Kötü birşey mi yapmış dul kadın?Resmi ve helal dairede evlenmiş.Kaçak göçek iş yapmamış.Bu inanışın yaygın olması hoş olmaz..Önemli olan o kişinin toplumdan etkilenmeyecek bir şekilde düşünmesi;kendinin bunu hazmetmesi..
Ha kendi de istemiyor mu;kendi bilir;zorlayan yok..Böyle düşünmeyen elbet birileri vardır.Bekar yada dul..
Mesele anlaşacak;sevecek; sorumluluk sahibi biriyle evlilik yapmak..''Bekar bu ;sana uymaz'' diyenleri anlamıyorum..Toplumun haksız bir dayatması insanlar üzerinde..

yazdıkların oturup düşününce gerçekten çok çok doğru. herkes de düşüncede bunu düşünür ve söyler ama, iş uygulamaya gelince bunu becerebilecek o kadar az insan var ki.

ama ben şunu da farkettim bu toplumda bazı dayatmalara kurban gitmen için sadece ve sadece kadın olman yetiyor. hiç evlenmesen bile okuyoruz burada türlü türlü saçmalıklara maruz kalabiliyorsun.

İslamın kaldırmış olduğu kız çocuklarını diri diri gömmenin versiyonu değiştirilmiş düzende yaşarken bunlar nasıl aşılır bilmiyorum. kadına karşı kadın tarafından bile bir yerleşmiş bir ezme bir dışlama varken bilmiyorum kim ne yapabilir bütün bunlara..

köylerde bile hala erkek çocuğu doğuran ile kız çocuğu doğuran konum olarak çok farklı sayılırken hala bazı ailelerde bu kız evlat erkek evlat ayrımı (eskiye nazaran yadsınamayacak şekilde azalmasına rağmen) yapılırken bazı şeylerle tek başına mücadele etmekte çok zorlanıyorsun.. ben herkes kendi kapısının önünü süpürmeli diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
senı cok ıyı anlıyorum
ben 24 yasıma gırıcem 1.5 yasında oglum var
3 aydırda bırıyle beraberım ılıskımız cıddıye gıdıyor ama annesı bılmıyor
aılesıylede tanıstım
ıcten ıce onları kandırıyor gıbı hıssedıyorum
ortak kararımızda bı sure soylememek
bayramdan sonra anlatacak sevgılım
benım evlılıgım normal evlılık degıldı cınsel manada oglumda tüp bebek ve dogumdan sonra terk edıldık ve bıttı..
eskiye aıt bı kırgınlıgım yok
ama cok dehset korkulara kapıldım
cok kısı cıktı karsıma
ben güzel biriyim cok kımse ınanmıyor cocugum olduguna bunalrı benım yasadıgıma ama kımsede bana senın gıbı davranılmadı belkı guzellıge kapıldılar bılmıyorum
bende ne oalcagım bakalım
babası bılıyor
ve tepkısı cok hos
benı sevıyor ama ya annesı
annesınden korkuyorum

böyle saçma şeyler başımıza gelebiliyor. benimki dahada saçma sen gene normal bir evlikten sonra boşanmışsın şu an karşına çıkan kişinin önem verdiği bi takım şeyler olabilir bu kişisel tercihtir ama sen başta sölemişsin evlenip boşandığını kabul edip sonradan çarkı çevirmesi yanlış tabiki orda haklısın. bende evlenip boşandım ama benim boşanma sebebim çok farklıydı ben babamın evinden nasıl çıktıysam öyle geri döndüm aramızda cinsel anlamda hiç bir şey geçmedi ve ben bunun yüzünden bile istenmedim hani diyoruzya bazı değerleri olabilir insanların kişisel tercihidir die eee onda benim bi sorunum yoktu ama genede istenmedim. o yüzden kafana takma derim herşeyin hayırlısı.

Back
X