Daha önce hiç çalışmadım, bugün bulaşıkçı ilanı gördüm ve başvurdum. Yapabilir miyim?

killerbeauty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2020
357
240
33
30
Merhabalar.Maalesef çocukluğumdan itibaren gördüğüm şiddet becereksiz olduğuma inandırılmam sonucu anksiyete gibi illet bir rahatsızlığa sahip oldum.Üzerine 15 yaşımda anne kaybım ve babamdan gördüğüm psikolojik ve fiziksel şiddetin artması ile majör depresyona girdim ve istesemde fırsatlarım da olsa ayrı ortama da gitsem hayatıma bir türlü odaklanamadım.Ve ne üniversitemi bitirebildim ne de bu yaşıma kadar çalışabildim yaşım 28.Evet hiç çalışmadığım için bir yerden başlamak istedim ama inanın hiç tecrübem yok elde yıkamayla ilgili mutfaktaki profesyonel iş yerinde olan bulaşık makinesine ne nasıl dizilir bilmiyorum acemi olduğumu yardımcı olmalarını vs rica ettim işe alırlarsa öğretebilir misiniz dedim. İş yerine yakın oturuyorum belki avantajdır onlara benden önce tecrübeli birisi başvurmuş o olmazsa arayacağız dediler. Ama bir tarafım aramalarından da korkuyor çünkü tecrübesizim ya başaramazsam diye çok korkuyorum. İş yerinde tamamen mutfakta olacağım başka bir şey değil. Lütfen düşüncelerinizi söyler misiniz?

Akademik ve teknik bilgi isteyen bir konu değil ki. Hepimiz bulaşık yıkamayı üç aşağı beş yukarı biliyoruz.
Alet-makine kullanımını da bilenler gösterir, gözünüzde büyütmeyin.
Bir de kendinizi bu melankoliden ve dramatik düşünce yapısından çıkarın.
Sizin diğer insanlardan hiçbir farkınız yok değer konusunda. Kendinizi aşağılayıp durmayın lütfen.
Fırsat olursa da okulu bitirin. Ben de üniversiteyi yarım bırakmıştım, on yıl sonra afla dönüp mezun oldum. 33 yaşındaydım mezun olduğum zaman.
Yaşadıklarınız çok zor ama önce siz inanın ki iyileşme başlasın.
Bu kadar pasif kalarak, sizi daima hor görmelerine sebep olursunuz. Kendinize değer vermekle başlayın sevgili üye.
Umarım her şey gönlünüzden geçenden de güzel olur.

Merhabalar.Maalesef çocukluğumdan itibaren gördüğüm şiddet becereksiz olduğuma inandırılmam sonucu anksiyete gibi illet bir rahatsızlığa sahip oldum.Üzerine 15 yaşımda anne kaybım ve babamdan gördüğüm psikolojik ve fiziksel şiddetin artması ile majör depresyona girdim ve istesemde fırsatlarım da olsa ayrı ortama da gitsem hayatıma bir türlü odaklanamadım.Ve ne üniversitemi bitirebildim ne de bu yaşıma kadar çalışabildim yaşım 28.Evet hiç çalışmadığım için bir yerden başlamak istedim ama inanın hiç tecrübem yok elde yıkamayla ilgili mutfaktaki profesyonel iş yerinde olan bulaşık makinesine ne nasıl dizilir bilmiyorum acemi olduğumu yardımcı olmalarını vs rica ettim işe alırlarsa öğretebilir misiniz dedim. İş yerine yakın oturuyorum belki avantajdır onlara benden önce tecrübeli birisi başvurmuş o olmazsa arayacağız dediler. Ama bir tarafım aramalarından da korkuyor çünkü tecrübesizim ya başaramazsam diye çok korkuyorum. İş yerinde tamamen mutfakta olacağım başka bir şey değil. Lütfen düşüncelerinizi söyler misiniz?

Bulunduğunuz şehirdeki büyük giyim ya da böyle kozmetik markalarına reyon elemanı olarak başvuru yapın. Daha düzenlibir yerde çalışmanız daha iyi olur. Mesai saatinizi iyi kötü bilirsiniz, yemek kartınız olur, primler, sigorta olur. Mağazalara gidip form doldurabilirsiniz.

Akademik ve teknik bilgi isteyen bir konu değil ki. Hepimiz bulaşık yıkamayı üç aşağı beş yukarı biliyoruz.
Alet-makine kullanımını da bilenler gösterir, gözünüzde büyütmeyin.
Bir de kendinizi bu melankoliden ve dramatik düşünce yapısından çıkarın.
Sizin diğer insanlardan hiçbir farkınız yok değer konusunda. Kendinizi aşağılayıp durmayın lütfen.
Fırsat olursa da okulu bitirin. Ben de üniversiteyi yarım bırakmıştım, on yıl sonra afla dönüp mezun oldum. 33 yaşındaydım mezun olduğum zaman.
Yaşadıklarınız çok zor ama önce siz inanın ki iyileşme başlasın.
Bu kadar pasif kalarak, sizi daima hor görmelerine sebep olursunuz. Kendinize değer vermekle başlayın sevgili üye.
Umarım her şey gönlünüzden geçenden de güzel olur.
Gerçekten şu yorumunuz bana çok umut oldu.Okulumu ben de tamamlamayı çok istiyorum.Seneye başvuracağım tekrardan inşallah.

Sizi 1 aylık deneme süresiyle işe alırlar. O süre zarfında öğrenirsiniz. Hızlı olmanız gerekiyor bulaşıkta. Bulaşık yıkadıkça hızlanırsınız. Hijyen bla bla eğitimine gönderirler sizi muhtemelen. İlk başta afallarsanız da normal. Ben de yapamam, zorlanırım. Moral bozmayın o yüzden.

Bulaşıkçılıkta aslında bayağı para da vardı bir ara. Şu andaki durumu bilmiyorum ama onun için ne şartlar olduğunu da araştırmak lazım.

Bulunduğunuz şehirdeki büyük giyim ya da böyle kozmetik markalarına reyon elemanı olarak başvuru yapın. Daha düzenlibir yerde çalışmanız daha iyi olur. Mesai saatinizi iyi kötü bilirsiniz, yemek kartınız olur, primler, sigorta olur. Mağazalara gidip form doldurabilirsiniz.
Maalesef inanın gratisten tutun her yere kadar başvurdum hiç geri dönüş yok.Bu çalışacağım yer de sigorta yapılacak iş verenim söyledi.

Sizi 1 aylık deneme süresiyle işe alırlar. O süre zarfında öğrenirsiniz. Hızlı olmanız gerekiyor bulaşıkta. Bulaşık yıkadıkça hızlanırsınız. Hijyen bla bla eğitimine gönderirler sizi muhtemelen. İlk başta afallarsanız da normal. Ben de yapamam, zorlanırım. Moral bozmayın o yüzden.

Bulaşıkçılıkta aslında bayağı para da vardı bir ara. Şu andaki durumu bilmiyorum ama onun için ne şartlar olduğunu da araştırmak lazım.
Ben de zaten 1 ay deneme süresini teklif edeceğim çalışacağım yer küçük butik bir balıkçı.Öğretmelerini rica edeceğim tecrübesiz olduğumu belirttim zaten.Maaş ise asgari ücret.

Çokta güzel yaparsın, bir yerden başlamak lazım 🙃

Ben de zaten 1 ay deneme süresini teklif edeceğim çalışacağım yer küçük butik bir balıkçı.Öğretmelerini rica edeceğim tecrübesiz olduğumu belirttim zaten.Maaş ise asgari ücret.
Başarırsınız hiç korkmayın. Atom parçalamayacaksınız sadece makineye bulaşık dizeceksiniz. Bir dizersiniz iki dizersiniz derken şöyle dizsem daha iyi olur vs diyerek düzeni oturtursunuz. Eliniz hızlanır

İş tecrübenizin olmadığı belli. Bilmeyenler kendini öyle bir pazarlıyor ki nerelerde işe başlıyorlar. Görseniz hayret edersiniz. Ben de tecrübesizim diye başvurmazdım, kendimi layık görmezdim ama şahit olduklarım karşısında ağzım açık kaldı.

Deneme süresini siz teklif etmeyin. Zaten öğretirler size de. Siz kendiniz için fazla beceriksizim, tecrübesizim imajı çizersiniz bu şekilde. Zaten iş yerinin düzeni için sizi birileri anlatır. Tecrübesiz olduğunuzu bildiğinden bir süre yardımcı olurlar.

Çiğ balık, sebze, süt ürünlerinin vs kesim tahtası ayrıdır mesela. Onları vs belirtirler. Önden internet üzerinden araştırma da yapabilirsiniz. Çoğu halk eğitim merkezinde sanitasyon vs kursu var. 2 günlük oluyor. Şimdi bile kayıt oluştırabilirsiniz. Öncesinde bilginiz olsun.

34 yaşındayım, 33 yaşında iş hayatım başladı :) ve korkulduğu gibi olmuyor. Siz merak etmeyin. Ama ne olursa olsun, bir görüşmede ben bunu bilmiyorum siz gösterirmisiniz demeyin. Bilmediğim konuları çok çabuk kavrayıp uygulayabiliyorum deyin. Zaten kimse doğuştan profesyonel mutfağın bulaşık işini bilemez ki, tabiiki birileri size gösterecek, bunu ifade etmeniz olumsuz etki eder

Back
X