Daha şimdiden kayınvalide adayı sorunu...

O bizim bileceğimiz iş demişsiniz de, orası öyle değil işte.

Orası sizin sevgilinizin ve ailesinin bileceği iş. Bu twhlikeli zamanda okulu dondurmasını istemesi de çok mantıklı. Ağzı yüreğinde yaşayacağına çocuğunu geri çağırması çok mantıklı. Çocuğu da muhtemelen aman okulum, derslerim değil kız arkadaşım dediği için de bir kız için değmez düşünces vardır kafasında.

Her ailenin çocuklarının kimle evleneceğine dair hevesleri vs vardır, buna karışmak çok anlamsız. Aile yapıları böyle demek ki, niçib eleştiriyorsunuz ki?

Ben kayınvalideye sonuna kadar hak verdim:)

Ilk defa kvye hak verdim.

Bir annenin cocugunun egitimi ve evlenecegi kisi için ugrasmasindan daha doğal ne olabilir ki? Ha ben boyle yapamam dersen ona da saygi duyarim. Ayrilip ailesi fazla karismayan biriyle evlensen daha mutlu olursun.

Sevgilinizin kendi annesinin arkasindan muzevir muzeyyen gibi size laf tasimasi cok itici geldi bana.
Ayrica sevgilinizin okuldaki tehlikeli durumlari gorup , okulu dondurma sansi olmasina ragmen hala kalmaya israrci olmasi da pek akillica degil.
Yani size olan askindan canindan mi geciyor noluyor , akilli insan once kendini ve sevdigini guvenceye almayi planlar diye dusunuyorum.Eger evlenirseniz ve kv ye yakin olursaniz , burda cok konu acarsiniz gibime geldi.

Allah yardımcınız olsun canım çok zorluklardan geçeceğe benziyorsun iyi düşün öyle bu yola gir .,.. herşeyin üstesinden gelebilirsin inşallah

Şimdi anne yüreği yani bile bile niye ateşe atsın !!
Sizinle alakası yoktur sadece orada her kaldığında başına birşey gelecek düşüncesi vardır.

Ayrıca kusura bakmada erkek arkadaşında çok masum değil,

Ne demek oraya gidince ilgilenmez veya yemek yapmazmış !!!şimdiye kadar şu yaşa kim getirmiş ne saçma bir konuşma yazık böyle evlatlara !!!Kişiliği daha oturmadığı buradan belli erkek arkadaşının !!!

Sizde açmısın tokmusun diye sormadığını görebilirsin ama o senin gördüğün kadar ! şunu unutma bunlar onlar ana-oğul bence şimdiden bukadar dolma kv'ye hatta siz isterseniz erkek arkadaşınıza da şimdiden annesi için negatif şeyler söylemeyin yarın evlensen annesinden kıymetli kimse olmaz senide bir lafıyla bozar karşısına alır.İşte bu erkeklerden korkulur.

çok gerilmişsiniz gereksiz yani bombaların arasında duran oğluna el kızı içiin dur oğlum diyecek bir anne abartı olurdu doğrusu... nişan takarız naapalım demiş bu da kötü bir şey değil... sadece uzka durun kadından ve aileden siz daha iyi bilirsiniz aşiretlerin kuralları vardır. onlara uymazsanız sıkıntı yaşarsınız ama şimidden bu kadar dolmak çok saçma ... ileride napacaksınz?

Kusura bakma ama sen elin kızısın o oğlu! Tabi ki oğlunu düşünecek, benim oğlum aynı durumda olsa daha çok müdahale ederdim birde nişan takalım demiş kadın bu iyi niyetli olduğunu gösterir. Siz sadece kendinizi düşünüyorsunuz, evlilik düşünmek için okulunuzun bitmesini bekleyin küçük hanım.

Sanırım yanlış anlaşıldım. Erkek arkadaşım boşboğaz falan değil bazen kıskandırma yada bak elinden kaçırırsın beni tarzında cümleleri oluyor. Benden de uyarısını alıyor. Çoğu bu durumda duyduğum şeyler yada telefonda kendi kulaklarımla konuşurken duydum.
Yatay geçişe kendi elimle onun için başvurmak istedim ben ama istemiyorum okulu uzatırım dedi. Çoğunuz biliyorsunuzdur alttan dersler müfredatın tutmaması, staj süresi farklılığı...
Ben aile olarak kendim olarak aşiret işlerine uzağım zaten. Benim demek istediğim modern, bu işlere karşı çıkan kadın bir anda hep bu şeyleri onaylıyormuş gibi hareket etti. Ailelerinde daha 12 13 yaşında bu bunla evlensin diye kararlaştırma yapılıp uygulanıyormuş. Şu an erkek arkadaşımın da böyle bir adayı var. O kızın yüzüne karşı ilişkimizin başında "benim oğlum istediği kızla, sevdiği kızla evlenir. Mal mülk umrunda değil." diye rest çeken kadın şimdi o kızı öve öve bitiremiyor. Aklını karıştırıyor.
Henüz iki senemiz var ama herkesin bildiği bir aksilik olmazsa evliliğe giden bir ilişkimiz var. Nişan takarız demesi de afedersiniz ama sesini keseriz belki mantığıyla. Ben onu evlenme şeyiyle alıkoyuyormuşum gibi. Erkek arkadaşımın ablası beni aradı seni arayıp kalbini kırarsa çok şey yapma sinirleri bozuk dedi. Beni ikna etmek için değil arayıp aşağılamak için istiyor numaramı.
Kimse kusura bakmasın ama ben erkek arkadaşımı anne sevgisi olmadan büyüdü diye ağladığını gördüm. Yemek yapmaması ufak bir örnek. Önemli de değil. Bana birçok şey anlattığı için ön yargılı da olabilirim annesine karşı
Bilemiyorum.

Ş
Kayınvalide nin davranışlarında bie acayiplik göremedim ben. Ama daha söz bile olmadan insanların yaptığı anneliği bile sorgulamak senin haddine değil kusura bakma.
Madem erkek arkadaşın bile annelik yapmadı deyip ağlıyor ve kadını ciddiye almıyor , sen neyin derdindesin?Nasılsa senin dediklerin oluyor..
Birde şunu unutma, bugün annesine " bana yemek yapmadı, analık yapmadı " diyen nankörlük eden adam yarın çocuklarının annesine de nankörlük eder.

Onun anneliğini sorgulamak sizin haddiniz değil. Erkek arkadaşınızı kim büyütmüş yemek yapmıyorsa? Sevmediği için mi gel diyormuş oğluna okulunu dondur diyormuş? Aç mısın , tok musun diye sormuyormuş eee koca adam aç kalacak değil imi? Yemek yedin mi diye sorar en fazla. Bugün doğurup büyüten annesini şikayet eden, yarın sizi de annesine şikayet eder. Belki de ediyordur, belki olumsuz özellikleriniz varsa söylüyordur. Böyle aniden fikirleri değiştiğine göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…