Dahil olduğunuz grupta herkesi “çok” mu seviyorsunuz ?

Ay ne kadar yoğunsun arkadasa bile ihtiyacın yok resmen
İş var
Spor var
Cocuk var. Bence arkadaşlarınla haftada bir görüş kafi
Bence de ama hani reddedersem bir daha çağırmazlarsa kopup gidersek iş yerinde yalnız kalırsam ihtiyacım olursa kimsem olmazsa iş yerinde gelişmelerden kimse bana bahsetmezse vs vs

Haftada 2 sporum da var zaten ayda 4 gün haftada 1 eder gayet ideal bence de
Her hafta bir gün değil, öyle bir düzenim yok. Bazen peşpeşe bazen aralıklı…Şimdi aklıma geldi siz de haftaya ben yokum işlerim var, diğer hafta gelirim inşallah deyip savsaklayabilirsiniz sanki.

Ayda bir iki değil işte haftada en az iki kere dışarda kahve yemek istiyorlar katılamıyorum gruptan kopuyorum bu sefer de yalnız kalırım diye korkuyorum
Bizim grup görüşmelerinde günü belirlenir gelen gelir gelmeyen bir sonraki görüşmeye gelir. Her görüşmeye tam kadro gelemediğimiz oluyor. Gruba etkinlik oluşturup başa tutturuyoruz. Her görüşmeye gitmek zorunda da değilsiniz. Ufak şeyleri dert etmeyin bence

Grup arkadaşlıkları güzel ama sürekli sürü gibi takılmayı sevmiyorum.hep birileri konuşuyor sohbet diye bişey olmuyor.ogle yemeklerine katılın onun dışında hepsine katılmak zorunda değilsiniz.kibarca benim çocuğum var size arada katilirim diyin

Her hafta bir gün değil, öyle bir düzenim yok. Bazen peşpeşe bazen aralıklı…Şimdi aklıma geldi siz de haftaya ben yokum işlerim var, diğer hafta gelirim inşallah deyip savsaklayabilirsiniz sanki.
Bazen deniyorum bunu bir bakmışım buluşmuşlar beni çağırmamışlar bile

Ben sanırım yabani ve yalnızlığı seven bir asosyalim ya. İsyeri arkadaşları ile istemeden bir gruba dahil olmuş oldum her öğlen bir yere yemeğe gidiyoruz birlikteyiz her haftasonu plan işten sonra kahve bıktım artık ya
Birisi gereksiz konularda çok fazla konuşuyor birisi akademik takintili hep çok meşgulüm yok şuraya şu makaleyi yetiştirmem lazım buraya şunu yapmam lazım anlatıyor
Sonuncusunu çok seviyorum ama muhtemelen ben de çok konuşkan olmadığım için o beni sevmiyor 🤣
Ben bu gruptan bahanelerle kaçsam akşam da ayrı ayrı arayıp en az yarım saat konuşuyorlar
Şu işim var desem konuşmasam soğukluk girer aramiza diye korkuyorum
Herseyden önemlisi benim bir oğlum var ve diğerleri ya bekar ya da evli ama çocuk yok bu yüzden buluşmalarımıza çocuksuz gelmem bekleniyor ama ben onlarla zaman geçirirken çocuğumdan caldigimi hissediyorum
Çünkü babası benim gibi ilgilenemiyor
Bilmiyorum nasıl soğukluk girmeden koparim
Ya da şöyle sorayım dahil olduğum grubu çok sevmediğim için mi harcadığım vakit zaman kaybı geliyor
ya lisede değiliz artık ne bu muhabbetin cıvıklığı ? ayrıca evli ve cocukluymuşsunuz siz onlara ayak uydurmak zorunda değilsiniz belki empati yapamıyolar ama siz bu durumunuzu belirtin. cocugunuzdan değerli değil hicbiri

Yani şöyle o grupla pek bir alakan yok sanki konu sahibesi, yalnız kalmamak için takılıyorsun yanlış mı anladım...çocuklu insanin çocuksuzlarla uyum sağlaması imkansız. Bence kendine uygun çocuklu arkadaşlar bul.

Kafanızın almadığı bir dönemdesinizdir belki üstünüzde bi bıkkınlık olabilir. Herkesin bir kusu oluyor maalesef. Benim de bi arkadaşım hiç susmaz, biri hep kendini över vs. oluyor bunlar maalesef bizim de vardır kusurumuz elbet. Sevmiyorsanız mesafe koymak kolay olur ama çekiniyorsanız eğer bence seviyorsunuzdur ki sadece çocuğunuzla vakit geçireceğinizi ya da ailecek plan yaptığınızı söyleyebilirsiniz benim evli arkadaşım her hafta sonunu eşiyle piknik yaparak, gezerek geçirir. Siz eşinizle hiç böyle birlikte ailecek plan yapmıyor musunuz?

Hani iki kere katılmasam muhtemelen üçüncüye çağırmazlar bu durum beni endişelendiriyor
Şöyle buna da kendiniz katılacaksınız zaten davet beklemeden.
Yani diyelim 3 kez gitmediniz kızlar ben epeydir katılamadım sizleri özledim deyip 4. Görüşmeye kendiniz gideceksiniz nerede buluşuyorsunuz deyip.

Fakat şahsi görüşüm bu denli sık görüşmek herkesi yorar bir noktadan sonra.
Bu tarz gruplar öyle veya böyle dağılıyor veya görüşmeler azalıyor bir süre sonra.

Açıkçası ben çocuksuz ve bekar da olsam sürekli görüşmek istemezdim sevgimle veya eşimle bile sıkılıyorum bazen yalnız kalmak istiyorum.

Sanırım şundan da korkuyorum hani bir gün bir ihtiyacım olursa kimseyi bulamam yalnızlık korkusu da var. Ama eşim de diyor ki zaten bir işin düşse kimse yardımına koşmaz grupta olsan da olmasan da.
Ya da iş yeri ile ilgili önemli gelişmeleri dedikoduları en son duyan olmak da beni grupta kalmaya zorluyor
Dedikoduları son duymak ? Gruptakilere baya laf etmişsiniz ama sizin vizyonunuz da çok yüksek değil gibi

İşyerinde 2 kişiden fazla grupların hep b*ku çıkar

Ayrıca 1 adet olan yakın arkadaşınızla yemek, yürüyüş, kahve rutininiz olur ve öyle telefon konuşması gerekecek şeyler olmaz.

Telefon konuşması başlı başına hata .
Ben o gruptan 1 adet arkadaş seçip o gruptan çıkardım.

Son düzenleme:
Sürü sepet sürekli kalabalık buluşma ben de sevmem. Çarşıya çıkmayı en samimi bulduğum beraber çarşı gezmesini en sevdiğim ve uyumlu olduğum arkadasımla yaparım. Bugun 29 ekim tören sonrası kalabalık toplaşma var mesela ama dün bu grup içinde bizi yormayan 4 kişi spontane toplandık hatta benim işim vardı onlar toplanmıs benı aradılar. İşim bitince gemen gelicem dedim eşim yanımdaydı. Ne heyecan yaptın kızlarla buluşucaksın diye dedi😄Grupla tam uyumunuz da olmayabilir. Bilemedim. Benim oğullarım da 7 yaşında. Plan yapılırken sen durumuna göre bak ayarla gel derler. Canım isterse tüm buluşmalarda bulunurum i.İstemezsem kızlar cocuklar bırakmıyor bahanesını sunar gitmem.

Dedikoduları son duymak ? Gruptakilere baya laf etmişsiniz ama sizin vizyonunuz da çok yüksek değil gibi
Ama iş yeri dedikodulari kayınvalide dedikodusu gibi bir şey değil ki kim hangi görevde yükselmiş kim hangi göreve gelmiş ve benzeri şeyler dedikodu da denemez aslında haber diyelim.

İşyerinde 2 kişiden fazla grupların hep b*ku çıkar

Ayrıca 1 adet olan yakın arkadaşınızla yemek, yürüyüş, kahve rutininiz olur ve öyle telefon konuşması gerekecek şeyler olmaz.

Telefon konuşması başlı başına hata .
Ben o gruptan 1 adet arkadaş seçip o gruptan çıkardım.
Sormayın ya dün akşam biri aradı birlikte yaşadığı yeğeninin yemek yemediğinden 49 kg’a düştüğünden falan bahsetti ama yarım saat zaten gün içinde aynı odadaydık

Sizi çok iyi anlıyorum ben de siz gibiyim. Tek geçtiğim bir dostum var. İş ortamımda da beraber olmaktan keyif aldığım 4 lü bir grubumuz var ama inanın bu 4 lüyü çoğaltmamak için çaba harcıyorum, size saçma ve bencilce gelebilir lakin buluşmalarda bir başkasını dahil etmek istediklerinde direkt hayır diyordum ve şimdi onlar da böyle bir talepte bulunmuyorlar aksine artık onlar da bu kareyi bozmak istemiyorlar.Benim çok insana, sese bazen de çocuklara tahamülüm olmuyor. Az insan çok huzur.. Çok da sık buluşup, çok da laubali olup, kimse kimsenin de sınırlarını aşamıyor ve birbirinden aşırı beklentiye girmiyor, gereksiz alınganlıklar olmuyor.

Dahil olduğum bir grup yok. İş yerinde kim ne yapmiş ne pozisyona cikmiş umrumda değil. Yeri gelir arkadaslarla yemek yerim, yeri gelir tek otururum ki cagirdiklari halde canim gitmek istemiyorsa yine tek olurum. Tekrar cagrilmamaktan korkmam ki cagiriyolar. Bu belli ölçüde benim icin bir özgürlük. Coluk cocuk gibi bi gruba ait hissetme, kabul edilme dürtüsüyle milletin peşinde savrulmak yetişkin insan davranişi gelmiyor bana.

Kaç senedir kadinlar kulubunde aktif bir üyeyim burda bile düzenli özelden sohbet ettigim, duvarina gittigim bir tane üye yok. 😄

Back
X