- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Sanmiyorum sklcaklarini.Hiç seslenme, en sonunda sıkılırlar. Boş insanın işi boş olurmuş. Sen boşver. Onlar işleri gibi boş...
İtici degilim.cevrem tarafindan seviliyorum.Cok buyuk bi magazada calisiyorim.Burdaki insanlarin cogu gevsek.Yani hep laylaylom tipler.Ben her işe kostururuyorum.Şunu da yapim bunu da yapim diye.Bak en basiti.Ben ürün aciyodum.Mudur ve digeri yanimdan geciyodu.Atilcak alarmlar var yani artik kullanilmiycak.Onlari kullanmiyosun dimi dedi mudurun yanindaki bana.Ben hayir tabiki dedim.Mudur ona benim icin ona is olsun yeter gibi bisi dedi.Mudurum de ayni aslinda.bu durum canimi skyokendin ve çevren hakkında biraz detay verseydin keşke birşeyler derdik
belki haklılar itici kötü birisin veya çok iyisin ama bunu bilmiyoruz, bir konu olur böyle dediler bende böyle yaptım dersin tamam ama böyle yorum yapamayız.
Güleryüzlü olmak ayrı bir şey,insanların sana saygısızlık yapmasına izin vermen ayrı bir şey.İşte o kadar guleryuzluyum ki kimseye laf etmiyom kimseyle dalasmiyorum ondan oluyo
Yok yanlis anlasildi.Ben ogretmenim.Buyuk magazada calsiyorim.Digerleri bana nasil ogretmen oldun diyo.Hani zoru basarmisim orda yapamiyomusum bisi.Varya soru sorsam bile laf ediyolar.gene soru soruyo diyeNeymis bu canım 25 yaşlarına gelmis insanlar birbirleriyle böyle dalga gecerek mi konuşuyor. Çocuklarımızı emanet ettigimiz kişilere bakın yaaa.
Kimseye aldırış etmeyin kendinize güvenciniz, inancınız olsun.
Siz o meslekte görev alarak zaten kendinizi kanıtlamışsınız ezdirmeyin kendinizi.
Haklisin.İşte ben kimseye bagirip cagiramiyom ama kimseye prim vermiycem artikGüleryüzlü olmak ayrı bir şey,insanların sana saygısızlık yapmasına izin vermen ayrı bir şey.
Yanlis anlasildi.benim meslegim ogretmenlik ama magazada calisiyorumBu anlatilanlar bir devlet okulunda yasanmiyor degil mi? Hic oturtamadim kafamda.
Dersane falan mi?
Canim fizikciyim ben.Ogretmenim ama magazada calisiyorum.Konu yanlis anlasildiZümrelerin mi böyle diyor? Devlette misin özelde mi?
Branşın ne? ( bunu meraktan sordum:) )
Evet.Bak mesela 4kisiyiz yada bes.Birinin reyona gitmesi gerek.Hemen beni yolluyp mudur.Herkes kendi isini yapsin. Sen baskasi icin kosturma.
Simdi anladim. Hic dusunemedim oyle bir okul ortami çünkü.Yanlis anlasildi.benim meslegim ogretmenlik ama magazada calisiyorum
Bağırmak zorunda değilsin.Hoşlanmadığını belirt.Kimseyle gereksiz samimiyete girme.Kimseyle iyi geçinmek ve herkes seni sevmek zorunda değil.Sana sen bunu yapamazsın deme cüretini gösteren insana,fikrini sormadım deme cüretini gösterebilirsin.Ya da hoşlanmadığın bir şey söylediklerinde suratını asıp cevap vermeyip mesafe koyabilirsin.Haklisin.İşte ben kimseye bagirip cagiramiyom ama kimseye prim vermiycem artik
Sanirim.cunku diger kiz ve cocuk okumamisSimdi anladim. Hic dusunemedim oyle bir okul ortami çünkü.
Yuksek ihtimalle senin egitimli biri olmani hazmedemiyorlardir.
Yaptigin hatadan oturu de 'ogretmen olabilirsin ama bak bu isi beceremedin ' gibi bir dusunceyle seni ezmeye calisiyorlardir.
Mudur dedigin adamdan bile daha fazla okumus olmalisin.
Ortamdaki cekismeye bu sebep oluyor muhtemelen.
Evet yoksa coktan cikardim istenİnsanlar niye bu kadar kötü anlamıyorum. Bir insanı gerçekten yetersiz bulsa bile bunu daha yapıcı bir yönlendirmeyle düzeltmeye çalışır insan dediğin, aksini yapmaktan utanır, utanmalı.
İş ortamı, sanırım en son katılan sizsiniz. Tersleyin desem olmaz, görmezden gelin desem olmaz. Bence düzgünce bu durumun sizi incittiğinden bahsedin, öğrenmeye çalıştığınızı/çabaladığınızı söyleyin. Eğer tavırlar aynı şekilde devam ederse kendinizde suç aramayın, belki diplomayı gözlerinde çok büyüttüklerinden sizi ezerek kendi egolarını tatmin etmeye çalışıyorlardır. Geçici bir iş olduğunu, atanacağınızı düşünün, bunun için çalışın.
Sonra bak ben cevap verince o laflara bak falan diyolar.ya cidden cok fenalarBağırmak zorunda değilsin.Hoşlanmadığını belirt.Kimseyle gereksiz samimiyete girme.Kimseyle iyi geçinmek ve herkes seni sevmek zorunda değil.Sana sen bunu yapamazsın deme cüretini gösteren insana,fikrini sormadım deme cüretini gösterebilirsin.Ya da hoşlanmadığın bir şey söylediklerinde suratını asıp cevap vermeyip mesafe koyabilirsin.
Tamam bundan sonra cevaplarini vericem.Resmen dalga geciyolar.Mesela ben ise gec kaldim.Yoneticiye aciklama yapiyodum.İzban grevde diye uc otobusle gittim ise.Anlatiyodum.Orda baskalari da vardi.Ala ala izban grevdemiymis hic duymadim boyle dalgaya aliyolar insanisen sesini çıkarmadıkça seni şamar oğlanına dönderirler. o yüzden her laflarına karşılık vermelisin.mesela seni ilgilendirmez, sen kendi işine bak, hı hı sen çok biliyon, bi sus be ne çok çenen var, sana mı kaldı vs....
ya bak bunlara gereken cevapları vermiyorsun, az çirkef ol kız zarar gelmez.Tamam bundan sonra cevaplarini vericem.Resmen dalga geciyolar.Mesela ben ise gec kaldim.Yoneticiye aciklama yapiyodum.İzban grevde diye uc otobusle gittim ise.Anlatiyodum.Orda baskalari da vardi.Ala ala izban grevdemiymis hic duymadim boyle dalgaya aliyolar insani
Asıl size böyle yaklaşımda bulunan kişiler hem öğretmen olamamışlar hem de insan olamamışlar. Çocuklarımızı bu insanlar mı eğitiyor aman Allahım, siz işinize odaklanın öğrencilerinizi en iyi şekilde yetiştirin birkaç sene sonra kim başarılı kim başarısız ortaya çıkar. Sağlam durun, kendinize güvenin ve bunu dışarıya da yansıtın, onlar sizinle dalga geçerken onların ne kadar zavallı olduklarını, ne basit işlerle uğraştıklarını düşünürseniz, onların karşısında daha özgüvenli durursunuz.İş yerimi hic sevmiyorum.Kalabalik bi ortamda calisiyorum.Hemen hemen hepimiz ayni yaslardayiz.Benim calistigim kisimdaki arkadaslarim benimle resmen dalga geciyo.Sen bunuda yapamazsin,sen nasil ögretmen oldun falan.Mudurum digerlerini daha çok kayiriyo.Nasil önliycem bunu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?