- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
Yerinizde olsam bu kadar masum düşünmezdim. Ben lisede öğretmenlik yaptım. Eşim de emniyette 18 yaş altı ile ilgilenen bir birimde çalışıyor. İlk cinsel ilişki yaşı kızlarda 12-13. Pek de masum oldukları söylenemez. O yaşlardaki erkekler tamamen hormonal sebeplerle bu tür ilişkilere başlıyorlar. Kızlar kadar duygusal değiller. Üstelik çevreleri de onları bu konuda destekleyip onaylıyor. Cinsel ilişki yaşamış olmak onlar için bir gurur kaynağı ve kız arkadaşları ile ufak bir yakınlaşmalarını bile herkese abartarak duyurabiliyorlar. Hatta daha da ileri gidip müstehcen fotolarını elde edip dağıtanlar var. Yani o ergen dünyası gerçekten sandığınız kadar masum ve iyi niyetli değil. Sizin sandığınız gibi evcilik oynamıyorlar anlayacağınız aralarında cinsel yakınlaşma ortam bulunursa mutlaka oluyor.Evet henüz kafa ve ruh olarak küçük ve olgun değil kızınız. Ama şu an hormonlarının etkisinde+beğenilme duygularının etkisinde, sosyalleşme kabul görme ihtiyacı var.Muhtemelen okulda arkadaşlarının da vardır hatta olmayanı kınıyorlardır....
Kızınızın sosyalleşebileceği başka çevreler ve arkadaşlar edinmesi belki faydalı olur. Bence çoookkk iyi takip edin sosyal medya hesabını telefonunu çaktırmadan kontrol edin gerekirse takip yazılımları kullanın.Aynı ortamla yalnız kalmasına izin vermeyin sizin kontrolünüzde olsun....
Onceden Amerikan dizilerinde gorurduk " hala bakire" diye 13 14 yasindaki kizlarla dalga gectiklerini, simdi otobuste her yerde duyuyoruz " bu daha kimseyle opusmemis" diye bi de kahkaha atiyorlar. ..
Zaman maalesef cok kötü. Allah korusun cumlemizin evladini. ..