Damat adayı ayrılmak istemiyor

Fulya irem2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
395
218
33
Arkadaşlar geçenler De konu açmıştım kardeşim apar topar görücü usulü tanıştığıyla nişanlandı, nişanda RESMİ nikah ta kıyıldı. Aradan geçen bir ay kadar sürede kardeşim her şeyi çok iyi, severim ısınırım dedi, şimdi sevemedim, ısınamadım. Yurt dışına gitmek istemiyorum. Diyor. Damadın ailesi ve biz biraz zaman tanı, belki seversin. Hızlı başladı bari hızlı bitirme dedik. ısrarla istemiyor, damat ve ailesi de ısrarla ayrılık falan yok, evlenecez diyor. Kardeşim gerekirse intihar ederim, zorla nasıl evlenirim diyor, onlar böyle yaptıkça daha çok soğuyor. Biz de artık kardeşime destek vermeye çalışıyoruz, tama istemiyorsan zorla olmaz tabi, senin mutluluğun önemli olan diye.Ailecek hepsi döndü yurtdışına. Burada akrabaları var. KV yalvardı gitmeden kardeşime ağlayarak, bunu bana yapma dostundan çok düşmanım var. Oğlum kendine gelemez artık diye. İkinci kez nişanlanmış meğer. Kardeşim engelledi oğlanı her yerden. Napcaz biz şimdi. Nasıl olsak bu ayrılık.nikah iptali nerede yapılır. İstemezse karsı taraf, nasıl biter. Lütfen yardımcı olun.

Son düzenleme:
Arkadaşlar geçenler De konu açmıştım kardeşim apar topar görücü usulü tanıştığıyla nişanlandı, nişanda resmi nikah ta kıyıldı. Aradan geçen bir ay kadar sürede kardeşim her şeyi çok iyi, severim ısınırım dedi, şimdi sevemedim, ısınamadım. Yurt dışına gitmek istemiyorum. Diyor. Damadın ailesi ve biz biraz zaman tanı, belki seversin. Hızlı başladım bari hızlı bitirme dedik. ısrarla istemiyor, damat ve ailesi de ısrarla ayrılık falan yok, evlenecez diyor. Kardeşim gerekirse intihar ederim, zorla nasıl evlenir im diyor, onlar böyle yağtıkça dahaok soğuyor. Ailecek hepsi döndü yurtdışına. Burada akrabaları var. KV yalvardı gitmeden kardeşime ağlayarak, bunu bana yapma dostundan çok düşmanım var. Oğlum kendine gelemez artık diye. İkinci kez nişanlanmış meğer. Kardeşim engelledi oğlanı her yerden. Napcaz biz şimdi. Nasıl olsak bu ayrılık.nikah iptali nerede yapılır. İstemezse karsı taraf, nasıl biter. Lütfen yardımcı olun.

Bal gibi de biter. Zorlamayın kardeşinizi. Elalem ne der diye evlenilir mi?

Nikah iptali nasıl olur bilen birileri çıkar...

Aslinda buda imma nikahin dezavantaji.
Bence imamm nikahida insanlar birbirlerini tandiktan sonra yapmali. Ben olsma imam nikahlida olsa isteniyorsam resmi nikah yapmam.

Hocalar bile diyor. Nisanlilar rahat gezsin tozsun diye imam nikahi yapiyorlar, sonra damadin evine gondermiyotlar. Madem imam nikahi yaptin, adam kizini elinden tutup goturse birsey demeye hakkin olmaz diyor hoca (aslinda hemen imam nikahi yaptiranlara kiziyor)
Ama ne yapiyonuz? Imam nikahi yapip sirf rahat dolassinlar opop koklassinlar diye sonrada damada sen evine kizim evine oh ne ala meleket diyor ki hak vermemek elde degil hocaya.

Ne olacak simdi?
Bence bir hocaya danışın, varmidir imamnikahi dusurmenin bir yolu diye.
Insanlar zate imam nikahinida ciddiye almiyorlar galiba. Aslinda cok ciddi birsey benim.gozumde herkes icin farkli olabilir.
Zart diye kiyilmamasi lazim.
Sizin icinde ciddi ve onemli, oyle olmasa care aramazdiniz zaten.

Baban cami hocasina yada tanidigi bir hoca falan varsa sorsun oluru nedir? Nikahi nasil fes edebilirsiniz diye.
Ablanada ders olmustur tanimadan birdaha nisanlanmaz artik herhalde.

Kardeşiniz evlenmiş olmak için evlenmeye kalkmış anlaşılan. Yaşı kaç?

Nişan-nikâh birarada ilk kez duydum. Gerçekten yangından mal kaçırır gibi olmuş herşey, ailenizin büyüklerini de çiğnemiş geçmiş. Nikahlı karısı artık adamın. Boşanacak, yapacak birşey yok. Bundan bir ders çıkarır umarım kardeşiniz.

Bence imamm nikahida insanlar birbirlerini tandiktan sonra yapmali. Ben olsma imam nikahlida olsa isteniyorsam resmi nikah yapmam.

Hocalar bile diyor. Nisanlilar rahat gezsin tozsun diye imam nikahi yapiyorlar, sonra damadin evine gondermiyotlar. Madem imam nikahi yaptin, adam kizini elinden tutup goturse birsey demeye hakkin olmaz diyor hoca (aslinda hemen imam nikahi yaptiranlara kiziyor)
Ama ne yapiyonuz? Imam nikahi yapip sirf rahat dolassinlar opop koklassinlar diye sonrada damada sen evine kizim evine oh ne ala meleket diyor ki hak vermemek elde degil hocaya.

Ne olacak simdi?
Insanlar zate imam nikahinida ciddiye almiyorlar galiba. Aslinda cok ciddi birsey benim.gozumde herkes icin farkli olabilir.

Baban cami hocasina yada tanidigi bir hoca falan varsa sorsun oluru nedir? Nikahi nasil fes edebilirsiniz diye.
İmam nikahı nereden çıktı??

Kardeşiniz evlenmiş olmak için evlenmeye kalkmış anlaşılan. Yaşı kaç?

Nişan-nikâh birarada ilk kez duydum. Gerçekten yangından mal kaçırır gibi olmuş herşey, ailenizin büyüklerini de çiğnemiş geçmiş. Nikahlı karısı artık adamın. Boşanacak, yapacak birşey yok. Bundan bir ders çıkarır umarım kardeşiniz.

İmam nikahı mı kıyıldı? Ben de diyorum nasıl oluyor nişan ve resmi nikah birarada

Ne olacak simdi?

Canım bu resmi nikah. Yurt dışına yerleşme işlemleri için yapıldı.öyle gerekiyor dediler. Kabul etmiştik. Kardeşim de iyi birisi, zamanla daha çok severim demişti. Ortaya acayip biri çıktı, ve ayrılmak istiyor zaten

Yazdığınız anlaşılmıyor. İmam nikahı mı yapıldı resmi nikah mı???

Hayır asla..öyle bişey olamaz.. Zorla güzellik hiç bir yerde olmaz. Yardım istiyorum nasıl bir yol izlemeliyiz diye

Kardeşiniz istemiyorsa nikah iptali yapın..
Kardeşiniz de biraz aklını başına toplasın..
Ani ve fevri kararların ne kadar zarar verdiğini anlamıştır inşallah..

yahu nikah iptali ne demek boşanacak işte mahkeme kararı ile bu kadar basit.

ayrıca çevrenizde 1 tane aklı başında adam yok mu nişanda nikah kıymak nasıl bir yokluktur ya ?

hemde görücü usulu insan biraz bekler tanışıp kaynaşsınlar diye ablanızın yanında olun ve kararına saygı duyun.

ayrıca ablanıza da ders olsun bu bir daha bu kadar ani kararlar almasın. çocuk oyuncağı sanki evlilik.

Canım bu resmi nikah. Yurt dışına yerleşme işlemleri için yapıldı.öyle gerekiyor dediler. Kabul etmiştik. Kardeşim de iyi birisi, zamanla daha çok severim demişti. Ortaya acayip biri çıktı, ve ayrılmak istiyor zaten
Ayy..
Bu hatayi ablamda yapti.
Bosanma davasi acacaksiniz baska caresi yok.
Eger simdi zorlarda evlendirirseniz. Birde yurtdisi meselsi var. Ablana cok eziyet edebilirler. Zaten yurtdisina gondemeyi ben dogru bulmuyorum.genelde goturup eziyet ediyorlar insan yerine koymuyorlar.
Cok hikayeler okudum bu kinuda. Kendimde yasadim yurtdisinsa erkegide goturseler kadin tarafi, kizida goturseler erkek tarafi eziyet ediyor diger tarafa. Hepsi degil tabiki ama geneli.
Belki dedigim gibi olmaz ama sevmedigi istemedigi biri ile hayati zehir olur aile cokta iyi biri olsada .

Ablamda aynisini yapti sonra bosandi hci dugun olmadan. Nisanlilik donemiydi ama formalite nikahliydi.

yahu nikah iptali ne demek boşanacak işte mahkeme kararı ile bu kadar basit.

ayrıca çevrenizde 1 tane aklı başında adam yok mu nişanda nikah kıymak nasıl bir yokluktur ya ?

hemde görücü usulu insan biraz bekler tanışıp kaynaşsınlar diye ablanızın yanında olun ve kararına saygı duyun.

ayrıca ablanıza da ders olsun bu bir daha bu kadar ani kararlar almasın. çocuk oyuncağı sanki evlilik.
Boyle seylerde insanin basireti baglaniyor. Oyle oluyor ki hersey biranda oluyor okadar kisi hic birsey diyemiyot sanki susturuluyor gibi.
Boyle seylere cok karsi cikan birileri olarak ayni hatayi ablamda yapmistik.
Inan derler ya insanin agzi dili baglaniyor, oyle oluyor.
Insan basina gelmeden bilemiyor. Bizde derdik hep olurmu oyle sey canim akil var mantik var diye ama demekki yazilmissa alina yasanmasi gerekiyorsa kimse sesini cikaramiyor. Yasaniliniyor.
Tabi boyle diye herkes kendini salsa olmaz. Tedbirini alacagiz taktiri ALLAHA.

Saçmalığın daniskası, zorla evlilik mi olurmuş canım?
Hangi devirde yaşıyoruz.

Nişanda neden nikah yapıldığını anlayabiliyorum, karşı taraf düğün zamanına kadar resmi işlemleri hallederek ablanı yurtdışına götürebilmek için yapmıştır. Ama keşke iyi düşünüp karar verseydi. Rabbim hayırlısını versin hakkında.

Fakat zorla güzellik olmaz.
Kayınvalide ağlasa ne olacak, bırak Allah aşkına.
İçine sinmedi ise bir ömür geçiremez o adamla, ayrılsın tez zamanda.

Artık ayrılıklar o kadar zor değil.
Bir avukattan destek alın, en güzeli.
Sizi en doğru şekilde yönlendirecektir, karşı tarafın yurtdışında olması nedeniyle, durumlar biraz daha çetrefillenir ama zor değildir diye düşünüyorum.

Back
X