Damat adayı ayrılmak istemiyor

Takip ettiniz demek oylemi? Galiba siz okumadiniz konuyu. Merak etmeyin ben okuyorum hanfendi. Konu sahibinin kardesi nisanli, ve o yuzdendirki " evlenmem ben" diyor. O yuzdendirki konu sahibi damat adayina "2inci nisanlanmasiymis" diyor.
Siz dikkatli okusaniz keske konularida yorumlarimida.
Imam nikahindan bahsediyosaniz bu hemen evlilerdir sozune gecmez. O yuzden zaten " evlenmem" deniliyor.

Arkadaşlar geçenler De konu açmıştım kardeşim apar topar görücü usulü tanıştığıyla nişanlandı, nişanda RESMİ nikah ta kıyıldı.

Nişan yapana nikah bedava kampamyası mı vardı? Bu ne acele yahu?
Bal gibi de ayrılır, zorla değil ya.

Imam nikahı bana göre nikah değil zaten hanımefendi o ayrı bir konu. Ama lütfen bu kadar emin konuşmadan önce geri dönüp bir baksaydınız. :confused:
Bundan sonra evet kesinlikle daha çok aklımda kalacaksınız, dikkat etmekte oldukça haklıymışım.
Ben konudaki ilk yaziyi okurum ve yorumumu yapar giderim hanfendi. Ilerki yazilarda neler yazdilar, neler cizdiler, ekleme olrak ne yaptilar bilmem ben. Siz benim su an su saatte nelerle bogustugumdan haberiniz varmi? Size ölum diyim, sevdiklerim diyim. Hic havamda degilim sizi cekemem. Saygilarla.. selametle.

Canım bu resmi nikah. Yurt dışına yerleşme işlemleri için yapıldı.öyle gerekiyor dediler. Kabul etmiştik. Kardeşim de iyi birisi, zamanla daha çok severim demişti. Ortaya acayip biri çıktı, ve ayrılmak istiyor zaten
Nişanlı insana neden hemen nikah kıyarsınız ki? Birde resmi nikah. Allah yardımcınız olsun.

Ben konudaki ilk yaziyi okurum ve yorumumu yapar giderim hanfendi. Ilerki yazilarda neler yazdilar, neler cizdiler, ekleme olrak ne yaptilar bilmem ben. Siz benim su an su saatte nelerle bogustugumdan haberiniz varmi? Size ölum diyim, sevdiklerim diyim. Hic havamda degilim sizi cekemem. Saygilarla.. selametle.
Ekleme değil zaten ilk konuda yazılanlar bunlar. Siz bu kadar "burnu dik" durmaya çalışacağınıza evet olabilir insanlık hali diyerek kabul etseniz zaten uzamayacaktı. Normal yaşamda da yaptığım birşeydir bu, birisi yanlışsa uyarırım. Ama size güzelce anlatmama rağmen uzun uzun açıklamalar yapmaya çalışarak okumadığınız konuda direttiniz. Ben sizin ne durumda olduğunuzu haliyle bilemem.
Neyse geçmiş olsun, umarım sağlığına bir an önce kavuşur sevdikleriniz.

Arkadaşlar geçenler De konu açmıştım kardeşim apar topar görücü usulü tanıştığıyla nişanlandı, nişanda RESMİ nikah ta kıyıldı. Aradan geçen bir ay kadar sürede kardeşim her şeyi çok iyi, severim ısınırım dedi, şimdi sevemedim, ısınamadım. Yurt dışına gitmek istemiyorum. Diyor. Damadın ailesi ve biz biraz zaman tanı, belki seversin. Hızlı başladı bari hızlı bitirme dedik. ısrarla istemiyor, damat ve ailesi de ısrarla ayrılık falan yok, evlenecez diyor. Kardeşim gerekirse intihar ederim, zorla nasıl evlenirim diyor, onlar böyle yaptıkça daha çok soğuyor. Biz de artık kardeşime destek vermeye çalışıyoruz, tama istemiyorsan zorla olmaz tabi, senin mutluluğun önemli olan diye.Ailecek hepsi döndü yurtdışına. Burada akrabaları var. KV yalvardı gitmeden kardeşime ağlayarak, bunu bana yapma dostundan çok düşmanım var. Oğlum kendine gelemez artık diye. İkinci kez nişanlanmış meğer. Kardeşim engelledi oğlanı her yerden. Napcaz biz şimdi. Nasıl olsak bu ayrılık.nikah iptali nerede yapılır. İstemezse karsı taraf, nasıl biter. Lütfen yardımcı olun.
Su resmi nikah olayi neden kafalarda oturamadi bi turlu. EVLILER. Resmi nikahin iptali demek istedigin sey de bosanma zaten.
Yani diyelim ki bosandi yeni evlenecegi birisine bu durumda eskiden nisanliydim diyemez. Evliydim bosandim diyebilir sadece ve ama formaliteydi fln gibi aciklamasini da ardindan getirebilir (konuyu daha iyi aciklamak adina)

Severim ısınırım diye sözlenilebilir, nişanlanılabilir ama severim belki ısınırım diye resmi nikah yapılmaz. Çocuk mu oynatıyor kardeşin? Karşı taraf zorbalık konusunda ne kadar haksızsa, senin kardeşin ve buna izin veren sizler de bi o kadar haksızsınız.
Adam benimle tutup resmi nikahı bile kıyacak sonra da ben evlenmiyorum diyecek. Saçmalığa bak.

Resmi nikah olduysa bunun iptali değil, bosanmasi olur
Zorla evlenmek zorunda değil
Acar davasını, kisi yurtdisindaysa nasıl olur bilmiyorum ama.adam zorla götüremez

Sizin için formalite gibi görünsede kardeşiniz şuan resmi olarak evli bir byn.ve artık boşanmak istıyor bunun adı budur.turkiye şartlarında sosyetede iki gündede boşanıyorlar nasıl oluyor bilmiyorum ama bir yıl evli kalma şartı var.karşı tarafta boşanmam diyor ...iyi bir boşanma avukatı ile görüşün .yoksa boş yere uzarda uzar.imza atınca bir günde dönüşü olmuyor .....

Aileyle konuştuk bayağı. Kardeşine sürekli biraz daha bekle, acele etme gibi şeyler söyleyerek ikna etmeye çalıştılar. Telefonla akşama kadar aradılar. Bi de buradaki akrabaları fln geldi. Kız nerdeyse sinir krizi geçirecekti. Burcu Anlattı bana dün akşam bayağı bişeyler. Yani cidden benim kardeşim yapamaz bu insanla. İleride daha çok sıkıntı yaşar. Elini bile tutmasını istemediğini, öpeceği zaman tiksibir gibi olduğunu ağlayarak anlattı. Annesi seversin oğlumu, çok iyi dedi. Yani evladının sorunlarının olduğunu bile bile hangi anne de onun nikahını riske atar ki. Kardeşimin muhattabı hep ailesi oldu. Kocası yok ortada. Barışırsa onun, barışmazsa yok.hepimiz cahillik ettik sanırım. Nikah olmasın diye direttik hepimiz aslında. Oğlanın ailesi biraz baskı biraz ikna ile işlemler için bu nikah gerekli dediler. Kardeşim denemişti ben bu çocuğa ısınamadım henüz diye. Kabul etmişti. Şimdi çok pişman. Bir an önce kurtulmak istiyor. Benim de çok içim sıkılıyor. Engellemeliydim nikahı. Keşke burada o zaman konu açsaydım

Elini bile tutmasını istemediğini, öpeceği zaman tiksibir gibi olduğunu ağlayarak anlattı.

Ben sizlerde yani ailede suç bulmuştum ama asıl suçlu Burcu oluyor bu durumda. Adam ister hasta olsun ister huysuz olsun veya tam tersi allame-i cihan olsun, ten teması bile olamıyorsa, içi kaldırmıyorsa kardeşiniz neden kabul etti? Nasıl karı koca olacak bunlar? En başından kestirip atması gerekmez miydi? Zamanla severim diye evlenilmez ki. Millet yıllarca çıkıyor, aşktan gözü dönüyor evleniyor da yine boşanıyor.

ben kardeşinizin geçmişi nedeniylr inanmadım bu şizofren hikayesine, daha çok aldığı karardan pişman olmuş, dönemeyince de ailesini ikna etmek için bu durumu uydurmuş gibi,

ama haklıysanız arkadaşların paylaştığı nikah iptali kapsamına girer ve boşanma değil nikah iptali olur gibi görünüyor, tabi bunu kanıtlaması lazım. ama illa tanık şu bu vardır değil mi?

Önceki konuyuda okudum. Kardesiniz pekte masum gelmedi gecmisteki dedikodular falan, tabi siz ablasiymissiniz herseyi anlatmamis olabilir. Neyse saten suanki sorun o degil. Sadece bir hatadan diger hatalar dogmus.
Resmi nikah isini anladim, yurtdisindayim türkiyeden evlencek olanlarda hemen yapiyor, yurt disina yerlesme izni falan uzun sürdügü icin, o konuda yapmasaydi etmeseydi diyemiyecegim. Sonuc ne olur bilemem de, aileyle vede akrabalariyla bu kadar olmaz olmaz diye direttikten sonra ' ya kizim birakmiyolar bi gitte gör belki yaparsin edersin' demeyin. Agzindan girer burnundan cikarlar o kizin kimsesi olmayacak orada.

çok acayip insanlar olduğunuzu düşündüm ben O.o
ne cesaret hiç mi aile büyüğünüz yok sizin bi akıl danışacağınız ananız-babanız
ne mana görücü usulü nişan ardından resmi nikah
neyin acelesi ki bu çok garipsedim
ne diyim Allah kimseyi şaşırtmasın.

Back
X