Bence de soruşturmak faydalı. Başıma gelen acı bir tecrübem olmuştu, babamın soruşturması sonunda uçurumun kenarından döndüm gerçekten. Bir talibim olmuştu. Görüştük bir süre, evliliğe karar verdik vs. Aileler tanıştı. Buraya kadar herşey çok güzeldi, iş soruşturma esnasına geldi adam aceleye getirmeye çalışıyor ama yine hiç uyanmıyorum ben. Akrabalarından sorduk bazıları aileyi tanıyoruz iyi, çocuğu bilmiyoruz dedi, bazıları yorumsuz kaldı. Babam iş yerine gitti(iş yeri KİT'e bağlı yarı özel-yarı resmi bir kurum) , sordu falan pek yorum yapmamışlar. Babam iş yerinden çıkarken kurumun müdürü babamı yalnız görünce arabaya çağırmış, iyi bir aileye benziyorsunuz kızınızda akademisyen, bu adam lise mezunu abisinin torpiliyle burda işe girdi, siz bilirsiniz ama biraz düşünün demiş. Tabi ben, müdürdür belki araları yoktur, adamı da çok beğenmişim diye inanmadım. Ama içime de kurt düştü. Adam şu üniv.den mezunum, şurda yüksek lisans yaptım vs. bir sürü palavra sallamış bana. Söylediği üniv.leri arayıp da öğrenmeye çalıştım. Normalde bilgi vermeseler de durumu anlattım , sağolsunlar yardımcı oldular. Hiç böyle öğrencileri olmamış, bildiğiniz kandırılmışım. Meğer adam herkese borç takan, yaramaz adamın tekiymiş. Ailesine de ben kızla konuştum, herşeyi anlattım beni kabul etti demiş. Ailesi de bana ayılıp bayılıyordu, demek ki bu yüzdenmiş. Velhasıl babam hep ağırdan aldı ve sorması hasebiyle kurtuldum.