Damat nisani atti, altinlar ne olacak?

HepBaharOlsa

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
4.543
1.905
373
Hollanda
Cogunuzun bildigi gibi yakin zamanda nisanlimdan ayrildim.
Ve bu ayrilik kararini kendisini verdi. Konumu bilenleriniz var okumak isteyenlerde asagidaki linkten okuyabilir.
Ben yurddisinda yasiyorum, nisanim yaztatilinde olmustu.
Bir turlu asamadigi sorunlari vardi, kisin 2 haftayanina gittim, sorunlari cozebilme niyetiyle.
Cok guzel vakit gecirdik, gezdik tozduk, eglendik.
Komik olan ayrilik kararinda emin olmasina ragmen yinede elimi tutmasi,
sarilmasi felan, yani son ana kadar hersey duzelebilir diyede umit veriyodu.
Herneyse, gecti gitti ve ben donmeye yakin beraber uzanirken parmagimdan alyansimi cikarip
kendi kolyesine takti. Son bir kac gun tektasimla gezdim.
Hatta istersen onuda al felan dedim. Bisey demedi fazlada ustune gidemedim o gun cunku
migdekanamasi gecirmisti benim yanimda..
suan yaklasik 2 haftadir ayriyiz, duzelme imkanimizda yok cunku ben hayatima kaldigim yerden devam ediyorum.
Onun yuzunden isimi gucumu birakmistim. Simdi hem ise basladim, hemde tekrar bir bachelore daha baslicam subat ayinda.
Akrabalarin nisanin benim attigimi bilmesini istedigi icin amcalarim dayilarim, onun yakin akrabalarida boyle oldugunu biliyor.
Annesi, babasi, ablasi, abisi ve babaannesi haric. Babam bu konularda cok tutucudur o yuzden onada ilk basta ben vazgectim
dedim. Akrabalikda var, kesinlikle ne olursa olsun kimsenin ondan nefret etmesini istemiyorum. Hatta erkek kardeslerimde
nisani benim attigimi dusunuyor. Herkese yalan soylemek zorunda kaldim ve bu sebepten dolayi kendimi cok kotu hissediyorum.
Yurddisinda yasadigim icinde altinlari henuz vermedim.
Bu konuda kafam cok karisik. Kesinlikle paraya ihtiyacim yok ama bana takilan altinlarin yarin baska bir kiza takilma ihtimalini dusunmek
cok canimi acitiyor. Cunku ben ona cok deger vermistim, onun icin isi biraktim, arkadaslarimla arama mesafe koydum.
Dogum buyudugum ulkeyi birakmayi bile goze aldim ve elimde kalan bir hic.
Hafta sonu dayimlar geldi. hayirlisi olsun ama keske bu iliskinin zor oldugunu basta gorseydin dedi.
Simdi biri seni istemeye gelemeden once ikinci kez dusunecek dedi.
Cok zoruma gitti boyle demesi, sanki ben hataliyim gibi ama dayim nisani benim attigimi dusunuyor..
Gerci eski nisanlimin huysuz oldugunu herkes benden iyi biliyordu, kendi ablasi bile dedi.
Sen onu 3 sene nasil idare ettin, ben senin yerinde olsaydim onu o kadar cekemezdim.
Herneyse hayat devam ediyorda altinlar nolcak.
Aklima birsey geldi ama sizinde fikirlerinizi duymak isterim.

Soz konusu olan altinlarda 9 tane bilezik.
1 tektas, kunye, kupeler.

Belli ki biraz dengesizliği varmış nişanlının..
Bana sorarsan Allah kurtarmış seni canım. Ve yine yanında olmuş ki bu dönemi kendini heba etmeden atlatabiliyorsun.. Karşı taraf teklif etti mi " Altınlarımızı geri ver" diye ?

Bu arada yine özür dileyerek soruyorum "bachelor" ne oluyor ? Yüksekokul, üniversite gibi bir şey mi ? :26:

Belli ki biraz dengesizliği varmış nişanlının..
Bana sorarsan Allah kurtarmış seni canım. Ve yine yanında olmuş ki bu dönemi kendini heba etmeden atlatabiliyorsun.. Karşı taraf teklif etti mi " Altınlarımızı geri ver" diye ?

Bu arada yine özür dileyerek soruyorum "bachelor" ne oluyor ? Yüksekokul, üniversite gibi bir şey mi ? :26:

Cok dogru soyluyorsun. Gercektende Allah kurtarmis diye dusunuyorum.
Beni goren bir cok insan halime sasiriyor, senin yerinde ben olsam suan yatak dosek agliyo olurdum diye arkadaslarim var.
Karsi taraf altinlari verin diye teklif etmedi.
Annesi annemi aradiginda, annem sordu altinlari ne yapalim dedi. Oda bilmiyorum esimle goruseniz bu konuyu daha iyi olur.
Kadinin eside annemin teyzesinin oglu. Yaz tatilinde bohca felan geri verilir galiba.
Nasil olur bu isler hic bilmiyorum. Bizim ailede bosanan oldu ama ilk nisani atan benim.

Bachelor: universite
Suan pedagog;um ama 2 sene okula gidip birde sinifogretmenligi icin diplomami almayi dusunuyorum.
Burda pedagoglara is yok suan krizden dolayi, sinifogretmeni olursam en azindan memur olmus olurum.
Ve masallah maaslarida cok iyimis.

Nişan bozulunca herkes taktığını geri alıyor diye biliyorum ben.
Nikah kıyılınca kadına geçiyor hepsi.

Benim. Bildigim kız nisanı atarsa hepsini geri vermek zorunda ama damat tarafı atarsa hersey kız tarafında kalır a kimide hepsini geri iade eder o kız tarafına kalmis

canım ben hiçbirşeyini bırakmadım herşeyini verdim nasılsa onlar onada yaramayacak benim içimdekii ahlar durdukça bana yar olmayaının parası pulumu taktığı altınmı bana yarayacak benimde erkek tarafı attı hem de hiç sebep söylemeden hgöstermeden o yüzden bende ağır hakaret olarak gördüğüm herşeyini verdim kullanıp biten parfum şişesi ve onun yanında bir kutu parfümde dahil birşeyimiz kaldı demesinler diye heee ama benim onda kaldımı dersen evet kalan eşyalarım oldu buda onların ne kadar üst düzey olduklarını gösterir kendileri üst düzeydi onlara göre ama kalan eşyaları hala kullanıyorlar nasıl üst düzeylikse asıl üst düzeylik onların hiçbirşeyine tenezzüğl etmediğimi gösteren bendeydi aslında anlamadılar ::emir_bebek::emir_bebek:

En iyisini yapmissin sana yar olmayan kisinin kırıntılarını ne yapacakmış ama onlarda çok ayıp etmişler sebepsiz nisan atmakla

canım ben hiçbirşeyini bırakmadım herşeyini verdim nasılsa onlar onada yaramayacak benim içimdekii ahlar durdukça bana yar olmayaının parası pulumu taktığı altınmı bana yarayacak benimde erkek tarafı attı hem de hiç sebep söylemeden hgöstermeden o yüzden bende ağır hakaret olarak gördüğüm herşeyini verdim kullanıp biten parfum şişesi ve onun yanında bir kutu parfümde dahil birşeyimiz kaldı demesinler diye heee ama benim onda kaldımı dersen evet kalan eşyalarım oldu buda onların ne kadar üst düzey olduklarını gösterir kendileri üst düzeydi onlara göre ama kalan eşyaları hala kullanıyorlar nasıl üst düzeylikse asıl üst düzeylik onların hiçbirşeyine tenezzüğl etmediğimi gösteren bendeydi aslında anlamadılar ::emir_bebek::emir_bebek:

Kesinlikle altinlarin bana yarayacagini dusundugumden degil. Allaha sukur parttime calisiyo olsamda cok guzel bir gelirim var suan.
Kesinlikle maddi anlamda ihtiyacim yok. Ama o altinlari baska bir kiza takma ihtimalini dusunmek beni gercekten cok uzuyor.
Gerci ortada oyle birsey yokmus, zaten bu olaydan sonra annesi babasi ona kolay kolay kiz istemeye cesaret bile etmez.

Aceba diyorum bir kismini kendi adima hayirami versem. Bence bu hayir olayinida onlarin gozlerinin onunde yapmak gerek.
Hatta ortak olan bir akrabaya onlarin gozunun onunde versem diyorum. Paraya pula ihtiyacim yok hayir duaya her zaman ihtiyacim olacak.
Birde bizim imamnikahi var. Ayrilmak istiyosan boz felan dedim, sonra sonra diyip erteledi ve en sonunda bende unuttum.
Daha bide nikah dustumu dusmedimi, bu da kafami karistiriyor, gerci beyefendiyide beni bosa diye aramam.
Hic bir sekilde aramam zaten, olse gebersede icime soguk sular dokulsee :37:

Icimde baska birseyde, bos ver tatildeyken aldigi imitasyon kolyeyi kupeyi ilk defa bindigimiz tren biletini bile geri iade et diyor.

Son düzenleme:
Canım benim bildiğim altınlar geri verilir. Ki çoğu gelin gurur yapıp geri verir altınları. Sonradan arkadan " altınların da üstüne yattı " derler bunlar..
Sen bilirsin tabii ki ama kendi paranla da yaparsın hayrını. Ondan gelecek hayır Allah'tan gelsin..

Cogunuzun bildigi gibi yakin zamanda nisanlimdan ayrildim.
Ve bu ayrilik kararini kendisini verdi. Konumu bilenleriniz var okumak isteyenlerde asagidaki linkten okuyabilir.
Ben yurddisinda yasiyorum, nisanim yaztatilinde olmustu.
Bir turlu asamadigi sorunlari vardi, kisin 2 haftayanina gittim, sorunlari cozebilme niyetiyle.
Cok guzel vakit gecirdik, gezdik tozduk, eglendik.
Komik olan ayrilik kararinda emin olmasina ragmen yinede elimi tutmasi,
sarilmasi felan, yani son ana kadar hersey duzelebilir diyede umit veriyodu.
Herneyse, gecti gitti ve ben donmeye yakin beraber uzanirken parmagimdan alyansimi cikarip
kendi kolyesine takti. Son bir kac gun tektasimla gezdim.
Hatta istersen onuda al felan dedim. Bisey demedi fazlada ustune gidemedim o gun cunku
migdekanamasi gecirmisti benim yanimda..
suan yaklasik 2 haftadir ayriyiz, duzelme imkanimizda yok cunku ben hayatima kaldigim yerden devam ediyorum.
Onun yuzunden isimi gucumu birakmistim. Simdi hem ise basladim, hemde tekrar bir bachelore daha baslicam subat ayinda.
Akrabalarin nisanin benim attigimi bilmesini istedigi icin amcalarim dayilarim, onun yakin akrabalarida boyle oldugunu biliyor.
Annesi, babasi, ablasi, abisi ve babaannesi haric. Babam bu konularda cok tutucudur o yuzden onada ilk basta ben vazgectim
dedim. Akrabalikda var, kesinlikle ne olursa olsun kimsenin ondan nefret etmesini istemiyorum. Hatta erkek kardeslerimde
nisani benim attigimi dusunuyor. Herkese yalan soylemek zorunda kaldim ve bu sebepten dolayi kendimi cok kotu hissediyorum.
Yurddisinda yasadigim icinde altinlari henuz vermedim.
Bu konuda kafam cok karisik. Kesinlikle paraya ihtiyacim yok ama bana takilan altinlarin yarin baska bir kiza takilma ihtimalini dusunmek
cok canimi acitiyor. Cunku ben ona cok deger vermistim, onun icin isi biraktim, arkadaslarimla arama mesafe koydum.
Dogum buyudugum ulkeyi birakmayi bile goze aldim ve elimde kalan bir hic.
Hafta sonu dayimlar geldi. hayirlisi olsun ama keske bu iliskinin zor oldugunu basta gorseydin dedi.
Simdi biri seni istemeye gelemeden once ikinci kez dusunecek dedi.
Cok zoruma gitti boyle demesi, sanki ben hataliyim gibi ama dayim nisani benim attigimi dusunuyor..
Gerci eski nisanlimin huysuz oldugunu herkes benden iyi biliyordu, kendi ablasi bile dedi.
Sen onu 3 sene nasil idare ettin, ben senin yerinde olsaydim onu o kadar cekemezdim.
Herneyse hayat devam ediyorda altinlar nolcak.
Aklima birsey geldi ama sizinde fikirlerinizi duymak isterim.

Soz konusu olan altinlarda 9 tane bilezik.
1 tektas, kunye, kupeler.
Nişanı damat attıysa altınlar verilmez! Adettendir.

Canım benim bildiğim altınlar geri verilir. Ki çoğu gelin gurur yapıp geri verir altınları. Sonradan arkadan " altınların da üstüne yattı " derler bunlar..
Sen bilirsin tabii ki ama kendi paranla da yaparsın hayrını. Ondan gelecek hayır Allah'tan gelsin..

Nişanı damat attıysa altınlar verilmez! Adettendir.

Anlasilan her yerde adetler farkli.
Altinlarin ustune yatti dedirtmem. Galiba en mantiklisi annemin dayisini,
Onunda babasinin dayisi oluyor onun sahitliginde kararimi vermem.
Boylelikle o altinlarin bir kismi benim adima camiye verildigine herkes sahit olsun.
Kimse altinlarin ustune yatti demez, beni rahatsiz eden dusuncedende kurtulmus olurum,
yarin bir gun bana takilan altinlari baskasina takma ihtimali beni cok rahatsiz ediyor suan.

sana verilen hediyelerin hepsini altınları iade etmen gerek cami falan değil Mdeni kanunda açıkça bu husus düzenlenmiş aksi taktirde hakkında dava açılabilir

damat nişanı bozduysaa altınlar send ekalır kız tarafındaa ama egferr kız atmısa nişanı erkek tarafına gider takılarrrr

bence altınlar aldığı herşey dahil geri vermen gerekir. senden sonra ne olmuş sanane ki. ayrılık olduysa, nişan bittiyse tamamdır,bence iade et her şeyi.o istemese dahi yakışanı budur.

Canim yanlis anlama ama onun hayra bile kullansan altinini napicaksin sonucde beyninde kalbinde bitirmissin olayi adet ne derse desin bence sen sana yakisani yap ne taktiysalar ver sonra kime takarsa taksin seninde iyi bi gelirin var maden ihtiyaci olan birine yada camiye yine yardimini yap hem kendin kazanmis oldugun helal parayla daha büyük sevaba girersin ona verdiklerini yine basinin gözünün sadakasi olarak gör tepe tepe kullansin sanada gecmis olsun daha iyileriyle karsilasirsin insallah

ne camisi ne adeti yk erkek atarsa o olurmus kız atarsa bu olurmus kızı yanlıs yonlendırıyorsunuz bu konuda basına bısey gelse kım kurtaracak? Canım sen sana erkek tarafındn ne geldıyse iade etmen gerek Bizim medeni kanunumuzda nişan hediyelerinin geri verilmesine dair hükümler var açıkça düzenlenmiş sanadava açıp geri isterlerde çok zor duuruma düşersin hem mahkeme masrafları vs hepsi sana kalır sağlam adım atmak lazım herseyi düşünmeli ve adete göre davranmamalı hayır yapmayı düşünmemeli.Benim böyle bir davam vardı müvekkilimde erkek tarafıydı nişan hediyelerinin iadesi için dava açmştık ve kazandıkta....

Normal şartlarda nişanı hangi taraf atmış olursa olsun ben nesi var nesi yok verirdim.Ama sizin imam nikahınız kıyılmış ve erkek bunu bozduğu için sana ödemesi gerekn bir meblağ var bunu nikah kıyılırken kararlaştırmış olmanız gerekiyor.Bu neydi?Para yada altın olarak nikah bozulduğunda kadın mağdur olmaması için bir miktar belirleniyor.Eğer elindeki altınlar o miktarı karşılıyorsa sende kalsın karşılmamıyorsa onlar sana onu ödeyecekler.

Mehir; İslam Hukuku'nda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para veya maldır.Mehir kadının malvarlığına dahil olur ve üzerinde dilediği tasarrufta bulunabilir.
Eşlerin kimsenin göremeyeceği veya ansızın gelemeyeceği bir yerde bir süre yalnız kalmaları durumunda kadın mehrin tamamına hak kazanır.

Yani nşanlınla bu zaman dek elbette başbaşa kalacağınız bir ortamda vakit geçirmişsinizdir.Sonuçta nikah kıyılmış ve sen bu mehire hak kazanmışsın.Bunu hatırlat onlara.

Back
X