• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Damatlık alma(ma) adeti

Bizde de damatlığı kız tarafı alıyor. Yazık bi kere bu kadar da yüklenilmemeli bence damat tarafına. Her şeyi onlar mı alacak.
Aynen canım ben de öyle dusundum üzüldüm açıkçası
Zaten kuzenim babasız düğün yapıyor tek başına

Kızın hiçbir isteğini geri çevirmedi, hesap kartını verdi falan

Ben de kızın annesine dedim
Adet değilse bile bu da sizin damadiniza ikraminiz olsun dedim

Damat 3 bin liralık gelinliği alıyor da bir damatlık mi mesele işte.

Aynen canım ben de öyle dusundum üzüldüm açıkçası
Zaten kuzenim babasız düğün yapıyor tek başına

Kızın hiçbir isteğini geri çevirmedi, hesap kartını verdi falan

Ben de kızın annesine dedim
Adet değilse bile bu da sizin damadiniza ikraminiz olsun dedim

Damat 3 bin liralık gelinliği alıyor da bir damatlık mi mesele işte.
Resmen erkek tarafını sömürmek bu. Ne yani kız veriyor diye her şeyi karşı tarafa yüklemek ne kadar saçma. Benim de 2 tane abim var karşı gelirdim böyle bir şeye. Hayat müşterek tek taraflı olmaz hiç bir şey.

İyi akşamlar hanımlar
Farkli farklı kültürlerden bayanlariz burada
Bu nedenle sizlere sormak istedim

İki ay sonra erkek kuzenimin düğünü var
Kendisi kızın hiçbir isteğini geri çevirmedi, hatta farklı şehirlerde oldukları için hesap kartını kıza vermiş ne isterse rahatça alsın diye

3 aydır nişanlılar
Kızın gelinlik kinalik çeyiz ne alışverişi varsa hepsini aldı kuzenim

Ancak kız tarafı biz damatlık almayiz bizde adet böyle dediler ve damatlık almayacaklarını söylediler

Kuzenim tabiki kendi damatligini kendisi alır mesele para değil ama böyle bir adet var mı onu merak ettik
Karşı taraf içinde para mesele değil.
Maddi durumları çok çok iyi

Bizde de damatligi kendisi alır cnm

Bizde kız tarafı alır damatlığı adet üzere. Ha tabi aynı taraftan olduğumuz halde kardeşime damatlığını da biz almıştık, kız tarafı sırf işkembe şişirmekten başka bir şey bilmediği için. Her şeyi bize aldırdılar zaten. Ama aslında adetimiz kızı erkek tarafının, erkeği kız tarafının giydirmesidir.

İyi akşamlar hanımlar

Kendisi kızın hiçbir isteğini geri çevirmedi, hatta farklı şehirlerde oldukları için hesap kartını kıza vermiş ne isterse rahatça alsın diye

3 aydır nişanlılar

Ancak kız tarafı biz damatlık almayiz bizde adet böyle dediler ve damatlık almayacaklarını söylediler

Kuzenim tabiki kendi damatligini kendisi alır mesele para değil ama böyle bir adet var mı onu merak ettik

Valla duydugum kadariyla kiz tarafi aliyormus bazi yerlerde ama simdi sizin kuzen herseyini almis kizin onlarda bir damatlik aliversinler dicem ama adamlar almiycaz demisler bir damatlik icin onlarla agiz dalasina girmeye seviyesizlesmeye hic gerek yok bence. Kendi aliversin adamlar almayiz dedikten sonra daha otesi mi var yani.

Bizde damatligi kız tarafı alır geri kalan kıyafetleri erkek tarafı.

Eşime dedim ben alcam adet böyle. Çok yadirgadi o zaman. Öyle seymi olur diye kendi almak istedi. ikna edip aldım damatligi oluyormuş demek ki öyle şey.

Bir arkadaşım evlendi aynı dönem. Çocuk dediki damatligi sen alicaksin adet böyle kız almam yok bizde böyle adet. Sonra kv adet yerini bulsun alın diye emrivaki yapınca kız da kredi kartına 6 taksit damatligi aldı en guzelinden evlendi çocuğa odetti sonrada kartı

Bizde de yok boyle bir adet. Damat kendi damatligini da kendisi alir.. ha ama bana esim deseydi siz alacaksınız ben hayatta demezdim almayiz diye. Alirdim yani..

Bu karşılıklı alışverişler gerçekten sinir bozucu. Bende dahil oldum maalesef.
Ister istemez , birilerinin uydurduğu adetler karşına çıkıyor.

- Karşılıklı bohça. Al gülüm ver gülüm. ( Çok şükür buna direnebildim :)

- Karşılıklı damatlık, gelinlik , yok karşılıklı yüzük , yok takı, saat v.s

Kimin içinden ne geliyorsa, kimin imkanı neye yetiyorsa o olsa.
Gençleri rahat bıraksalar bu konuda hiç fena olmaz.

İyi akşamlar hanımlar

3 aydır nişanlılar

Bizde de damatlik almak diye bir adet yok

Biz de damatlığını aldık hatta eşim ne gerek var dedi kendi almak istedi Ayakkabı saat vs dahil aldık .Bizde adet böyle iç Anadolu

Bizdede damatligi esim almisti nişanda bir takım almıştık o kadar ama bizde farkli kültürdendik isimle biraz sıkıntı olmustu ayni konudan

Bizim de adet erkek gelinliği alır, kız tarafı damatlığı.

Biz eşimle her şeyi ikimiz kredi çekerek hallettiğimiz için ikimiz almış olduk gelinliği de damatlığı da

Bizdede damatlığı kız tarafı alır. Onlarda adetler nasıl bilemem ama nedense işlerine gelmeyince bizde öyle adet yok derler ama iş karşı tarafa aldırmaya gelince bizde adet böyle derler ve aldırırlar.

Back
X