• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Damatlık alma(ma) adeti

adeti bilmem etmem, erkek tarafı ne aldıysa karşılığında ben de ona/onlara aldım.
hatta benim gelinlik dediğiniz gibi pahalı, eşimin damatlık da görece olarak ucuzdu, gittim adama parfümü yazlık kıyafeti, gözlüğü falan derken aynı miktarlara çıkardım harcamalarımı.

Bende eşime damalık aldım ama benim yaşadığım şehirdede kız tarafı almaz, eşimin yaşadığı şehirde kız tarafı alırmış laf söz olmasın sorun çıkmasın yeter ki aman aman dedim üçe beşe bakmadım aldım..

Ben evlenirken de gelinliği erkek tarafı aldı damatlığı biz..
İlla karşılıklı olacak diye bir şey yok tabi ama kız tarafının durumu iyiymiş, çocuk tereddütsüz kartını vermiş, kız herşeyi halletmiş, bir naziklik yapıp damatlığı alsalar bence iyi olurmuş..

En azından 'biz herşeyi yaptık, onlar bir damatlığı çok gördü ' lafı olmaz ilerde..
illa ki lafı olur bence, hayatt bu hiç ummadığın şeyler bir bakmışsın çat çat yüzüne vuruluyor..

ben evlenirken gelinligimi kendim aldim. boyle seylere takinilmasin. sevgi, saygi, muhabbet varsa bu tip seyler cok gereksiz. atanamayanogretmen atanamayanogretmen

Tabiki öyle sevgi saygı olsun gerisi önemli değil
Biz hiç duymadığımız için bize garip gelmisti sadece
Birde her şeyi adet diyerek babasız damada yıkmak üzücü oluyor açıkçası

Benim esimin de babası yok
Benim babam her şeyi kendi aldı, sakın cocuktan bir şey isteme dedi

Bende de yaşanmıştı öyle bi sorun ama ne teyzemleri nede ablami verirken damatlik alinmasi hiç söz konusu bile degildi .Benim eski eşim ve ailesi istemisti ama diğer damada alınmadı diye haksızlık olmasın diye ona da alınmadı. Onlar onu parmaklarına doladilar hem kına gecemi mahvettiler hemde daha sonra tartışmalarda adı hep geçti. Gelin hanima bi söylesin kuzeniniz kabul ederlerse alınır yok almazlarsa uzatilmasin bence.

Valla duydugum kadariyla kiz tarafi aliyormus bazi yerlerde ama simdi sizin kuzen herseyini almis kizin onlarda bir damatlik aliversinler dicem ama adamlar almiycaz demisler bir damatlik icin onlarla agiz dalasina girmeye seviyesizlesmeye hic gerek yok bence. Kendi aliversin adamlar almayiz dedikten sonra daha otesi mi var yani.

Aynen öyle kuzenim de kendisi alacak zaten
Her şeyi aldım onu da alırım dedi ama bize garip geldi işte

Dediginiz gibi adet değilse bile incelik olsun diye alınabilirdi
Kızın annesine de öyle dedim zaten
Adet olmayabilir ama bu da sizin damadiniza ikraminiz olsun dedim

İyi akşamlar hanımlar
Farkli farklı kültürlerden bayanlariz burada
Bu nedenle sizlere sormak istedim

İki ay sonra erkek kuzenimin düğünü var
Kendisi kızın hiçbir isteğini geri çevirmedi, hatta farklı şehirlerde oldukları için hesap kartını kıza vermiş ne isterse rahatça alsın diye

3 aydır nişanlılar
Kızın gelinlik kinalik çeyiz ne alışverişi varsa hepsini aldı kuzenim

Ancak kız tarafı biz damatlık almayiz bizde adet böyle dediler ve damatlık almayacaklarını söylediler

Kuzenim tabiki kendi damatligini kendisi alır mesele para değil ama böyle bir adet var mı onu merak ettik
Karşı taraf içinde para mesele değil.
Maddi durumları çok çok iyi
Ben eşime almıştım.yöreye göre değişiyor demek ki.. de kinayı nişanı da kuz tarafı yapar. Kuzenim keşke kartını vermeseydi.

Resmen erkek tarafını sömürmek bu. Ne yani kız veriyor diye her şeyi karşı tarafa yüklemek ne kadar saçma. Benim de 2 tane abim var karşı gelirdim böyle b
ir şeye. Hayat müşterek tek taraflı olmaz hiç bir şey.

İşte kızın ailesi biraz o kafada
Kizimizi veriyorsak her şeyi damat yapacak

Anneme biz çok bedavaya gitmisiz dedik :)

Aynen öyle kuzenim de kendisi alacak zaten
Her şeyi aldım onu da alırım dedi ama bize garip geldi işte

Dediginiz gibi adet değilse bile incelik olsun diye alınabilirdi
Kızın annesine de öyle dedim zaten
Adet olmayabilir ama bu da sizin damadiniza ikraminiz olsun dedim

Valla bana gore boyle bir konusmanin gecmis olmasi bile cok yazik siz agzinizla istemissiniz onlarda yok demisler bundan sonra bir bardak sularina dahi tenezzul etmezdim oyle ailenin.

Ben eşime almıştım.yöreye göre değişiyor demek ki.. de kinayı nişanı da kuz tarafı yapar. Kuzenim keşke kartını vermeseydi.

Nişanı bilmiyorum ben yoktum o zaman ama kına için gerekli her şeyi kuzenim karşıladı
3 bin liraya salon tutulmuş kına için
Düğün salonu da 7 bin liraymis

Ya bi şeyi merak ettim. Kuzeninizin ve nisanlisinin bu durumu sizi neden gerip konu açma gereği doğurdu ki?
Eger kuzenin memnunsa bence kimseyi ilgilendirmiyor ..
Gorumcelik hisleri mi kabardi acaba?

Ya bi şeyi merak ettim. Kuzeninizin ve nisanlisinin bu durumu sizi neden gerip konu açma gereği doğurdu ki?
Eger kuzenin memnunsa bence kimseyi ilgilendirmiyor ..
Gorumcelik hisleri mi kabardi acaba?

Öncelikle belirteyim konu beni germedi
Sadece aile icinde konuşuldu, sasirdik biz hep damatlarimiza aldık dedi annem ve teyzemler
Ama bu konuşmalar hep kendi ailemiz içinde oldu kız tarafına hiçbir şekilde laf ya da ima olmadı

Zaten kız ve kuzenim konuşmuşlar
Kızin annesi adetimizde yok dedi ve konu orda kapandı

Biz her yörenin adetini bilmiyoruz,
Kuzenim babasız düğün yapıyor
Her şeyi aldı,danatligini da alır
Biz sadece merak ettik ve farklı kültürlere soralım dedik

Kimsenin gerildigi de yok
Kimsenin işine karışıldigi da yok.
Herkes mutlu olsun
İstemedigim şeyi başkasına yapmayacağım için de gorumcelik yapma derdim hiç yok

Back
X