Dar kamyorum:(

heralde tv izletmemek lazım annenin her gordugu seyin kendi kızının basına gelebilcegini dusunupde yasamını etkilemesi hos degil bende o yaslardan gectin annem babam gayet rahattı sonucta eger basına kotu birsey geliceksed annenle birliktede gelebilir bunun garantisi yok yani..birazda gencleri rahat bırakmaları gerekiyor ne cok umursamaz olucan nede cok sıkıcan..hayatını yasamana izin vermeleri gerek madem bu kadar korkuyolar ozaman cocuk yapmıycaklar..annenle konus baktın hala anlamıyor zamana bırak

çok ilginç yaa,gerççekten çok abartıyo annenler.... ben 20 yaşındayım annem yıllardır çıkma demek şöyle dursun kendi gelip hadi git gez derdi.... sonuçta bana güveniyo,dışarı çıkınca ne yapıp ne yapmamam gerektiğini bilceğimi biliyo... şu saatte gel demezler bana çünkü ben nerden ne saatte geleceğimi bilirim zaten... bu kadar sıkmak hiç iyi değil ki,bu sefer daha çok özeniyor insanlar yanlışlara....

Annene kızma,öfkelenme...

Ben henüz anne değilim ama kendi annemden bilirim seni sevmediği için böyle davranması gibi olasılık bile olamaz.

Bu davranışları tamamen sen koruma içgüdüsünden kaynaklanıyor.Hangi anne kızına evladına birşey olsun ister ki.

Tamam bunu yaparken biraz kırıcı oluyor olabilir ama sen de onu anlamaya çalış bence.

Televizyonlarda neler neler olup bitiyor,annen de etkileniyordur muhakkak.

Sen de annenle çıkmayı dene beraber takılırsınız boshayallersmile olmaz mı en azından bir süre boshayallersmile

Dışarı çıksanda ne olucak ki.
anneni dinle sen.evin etrafında gezin.

ya bence yavas yavas basla sen israr ettikce o acaba neden yalniz gezmek istiyor kesin birseyler karistiricak diye seyler uyduruyor beyninde once arkadaslarinla gez,sonra ne biliyim yavas yavas buyudukce yalniz gezersin bende oyle yapmayi dusunuyorum mesela sokaga yalniz basima bile cikamiyordum ben bir gun babam evde yoktu bende bir arkadasimla apartmanin onundeydim.birden babam geldi ben eyvah simdi niye yalniz basina disaridasin diyecek diye korkarken o bana istiyorsan kal daha sonra gelirsin dedi.yani alistira alistira yap herseyi.benden bu kadar canim.umarim istegine en kisa zamanda kavusursun:)

baban ne diyo?mesela bizim ailede baba gönderiyosa bi yere anne daha hiç bi şey demez.babanın gönderip göndermemesi önemli bizim ailede.

o yaşlardayken bende öyleydim bi yarım saat bile çıkabilmek için ne kavgalar ederdim kaydirigubbakcemile3bazı arkadaşlarımın annesi izin verirdi benimki göndermezdi:olmaz:

emin ol 18 den sonra bukadar sıkmaz

bak şimdi tam tersi annem bana çık diyo şimdide ben çıkmak istemiyorum ama nereye gitsem haberi olur a.s

üzülme yanlız değilsin bende öyleydim kaydirigubbakcemile2

"Onuda anlıyorum korkuyor bana bişi olur diye ama böylede hep gitmez ki "

işte tatlım sorun tam bu sözünde söylediğin gibi.daha yaşın küçük sana ve kendini koruyabileceğine inanması için.biraz daha sabret ve anlamadığını düşünsen de yaptığın herşeyde ona açık ve dürüst ol.dinlemese de o gün yaptıklarını,düşüncelerini anlat.merak etme o muhakkak senin yapın hakkında inceden inceye bir çizim yapıyordur beyninde.Bu erkekle buluşma tarzında bir düşüncen olmadığını farklı şekilde anlamasını sağla.Biraz zaman ver kendine de anne de.Eminim yavaş yavaş hallolacaktır.Çocuklar annelerinin gözünde çooook zor büyüyor inan.KOrkuyor işte kadıncağız.Taşlar biraz yerine oturunca sorunun kendiliğinden çözülecektir diye düşünüyorum..14-18 bu yaşlar gerçekten tehlikeli yaşlar.Sabret tatlım,inan anneler çocuklarının kötülüğünü,üzülmesini istemez..

ne kötü bir durum ya
ben özgürlüğüme çok düşkünüm
annemin bana bu kadar olmasada bu tarz davrandığı günleri hatırlıyorum da.
hakikaten çekilir dert değil
amma azcık daha sabret
biraz daha büyüyünce alışıcaklar
hem annenle konuş psikolojinin bozulduğunu, kişiliğini oluşturamadığını
kendi başına birşey yapamamanın verdiği olumsuzlukları düşünmesini söyle
Allah korusun babamla başınıza birşey gelse birgün sudan çıkmış balığa dönerim
ne yapıcağımı nasıl ayakta durucağımı şaşırırım
daha çok zarar görmezmiyim de .. :umursamaz:

hemen hemen benim durumum da aynıı..18 ime gelince ayrı eve çıkıcam, arkadaş ortamı edinicem, rahar rahat gezicem.. yeter ya

valla kızlar 15 yaşındayken bende böyleydim hiç bir yere çıkamazdım camdan bile bakamazdım hatta..ama şu 18ime geliyim ayrı eve çıkıcam yazısını okuyunca da bi gülesim geldi..pek öyle olmuyo o işler..malesefki bu yaşlarda böyle biraz katlanıcaksınız..hem kalabalık yerde ne olucak demişsin ama devir kötü..esas kalabalık yerlerde bomba patlatıyolar farkındaysanız..ben bile kalabalık yerlerden uzaklamaya çalşıyorum..

Back
X