Dar kamyorum:(

yüzümde tebessümle okudum yazdıklarını:)
Diyeceksinki niye?
tam olarak ergenlik çağındaki bir kız psikolojisi seninki ve büyüdüğünü annenin görmesini istiyorsun.
DIşarı tek çıkmanın da bunun bir göstergesi olduğuna inanıyorsun.
Bana birşey olmaz abuk subuk yerlere takılmam ben diyebilirsin ama annen heleki son olanlardan sonra iyice tedirgin olmuştr emin ol.
kim olmadıki.
benimde kardeşim gezmey sever ama 22 yaşında olmasına rağmen annem pek hoşlanmaz onun gezmesinden nerede ne yapıyor takip etmeye çalışırız hep.
Korkuyor insan çünkü.
Sen şimdi tam deli çağındasın ama çok asi olma.
Annene inat birşeyler yapma sen pişman olursun.
Yakında zaten Üniye gideceksin evden kopmaya başlayacaksın. Özgürleşeceksin.
Gitmediğin yer kalmayacak.
Kadıköyü bırak Tee bakırköye kadar gidersin ozaman.
Sizinki anne kız çatışması şu durumda.
Sen ergenlik döneminde olduğundan biraz hırçınsındır umarım ama mantıksız hareket etme.
Ve asla annen izin vermyiro diye bin türlü akla gelmeyecek yalanlaral gezme.
Güven zedelendimi bir daha düzeltmesi zor oluyor çünkü.

Ay kıyamam ben sana kuzu yaaa Şeniz nası dertlenmiş. :1hug:
Sen bize anneni yolla en iyisi biraz da onunla konuşalım. :1rolleyes:
Peki baban ne diyor bu durumlara?

benim yengem de senin annen gibi kuzenin üstüne çok düşer.
annen de onun gibi her sabah o kadın programlarını izliyodur eminim.
orda her gördüğü kendi kızının başına gelecek sanıyo.
kocaman kızı 14yaşında okula kendisi götürüp getiriyo
aynı senin gibi dersaneye tek gönderiyo ama :)
bu işi ben de anlamadım
bilmem sizde durumlar o kdr vahim mi CADIARZU
koruma içgüdüsü ama senin de kendine güveninin gelmesi lazım.
zamanla vazgeçer diye düşünüyorum

Okulum çok yakın hemen evin yanında onun için kendim gelip gidiyorum Allahtan ona izin veriyorlar:)
Zaten evin çevresinde geziyorum tek başına o kadar markete gidip gelebiliyorum sadece..
:bbo:

Bergamot tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.
Çok sürükleyici yazmışsın çok zevk aldım yazından:))) sağol çok teşekkürler.
Kitap okuyorum herşeyi yapıyorum. Çokda güzel yemek yapıyorum.
Bazen anneme yardım ediyorum. Ama bana annem yardım etmiyor :) :S:bbo:

Son düzenleme:
Ay kıyamam ben sana kuzu yaaa Şeniz nası dertlenmiş. :1hug:
Sen bize anneni yolla en iyisi biraz da onunla konuşalım. :1rolleyes:
Peki baban ne diyor bu durumlara?

Babam bişi demez e git çık der.
Babam hiç birşeyi ciddiye almaz ki zaten:((
:gitme: Dertlenirim tabi :gitme::gitme::gitme:

yüzümde tebessümle okudum yazdıklarını:)
Diyeceksinki niye?
tam olarak ergenlik çağındaki bir kız psikolojisi seninki ve büyüdüğünü annenin görmesini istiyorsun.
DIşarı tek çıkmanın da bunun bir göstergesi olduğuna inanıyorsun.
Bana birşey olmaz abuk subuk yerlere takılmam ben diyebilirsin ama annen heleki son olanlardan sonra iyice tedirgin olmuştr emin ol.
kim olmadıki.
benimde kardeşim gezmey sever ama 22 yaşında olmasına rağmen annem pek hoşlanmaz onun gezmesinden nerede ne yapıyor takip etmeye çalışırız hep.
Korkuyor insan çünkü.
Sen şimdi tam deli çağındasın ama çok asi olma.
Annene inat birşeyler yapma sen pişman olursun.
Yakında zaten Üniye gideceksin evden kopmaya başlayacaksın. Özgürleşeceksin.
Gitmediğin yer kalmayacak.
Kadıköyü bırak Tee bakırköye kadar gidersin ozaman.
Sizinki anne kız çatışması şu durumda.
Sen ergenlik döneminde olduğundan biraz hırçınsındır umarım ama mantıksız hareket etme.
Ve asla annen izin vermyiro diye bin türlü akla gelmeyecek yalanlaral gezme.
Güven zedelendimi bir daha düzeltmesi zor oluyor çünkü.

Ergenlik çağımı çoktan geçtim ya zor olsada atlattım..:gitme:
Dışarı çıkabilmek içinde üniye gitmemi bekleyemem ama
Çok bekledim bu zamana kadar.
Hırçında değilim normalim :))
Akla gelmeyecek yalanlarla asla gezmedim. Gezmemde çok saçma.
Arkadaşım var bir tane annesine kız arkadaşlarımla buluşuyorum deyip erkek arkadaşlarıyla buluşmaya gidiyor hatta ilk duyduğumda çok sinir olmuştum.
Çok saçma geldi yaptığıı.Annesi duysa çok üzülür.
Kendi annemede anlattım böyle böyle yapıyor arkadaşım diye ben sana hiç böyle yapmıyorum. diyorum ama işte...

Arkadaşlarımla buluşup biryerlere gitmeyi istemiyorum !
Tek başına gezmeyi istiyorum.
Annem beni korumak istiyor biliyorum ama kendi ayaklarımın üstündede durmam lazım.
Babam bir ara nasiyat verdi. İlerde biz olmayacağız kendi ayakalrının üstünde durmaya uğraşmalısın diye..
İlerde annem ve babam olmayacak yanlız kalacağım. Şimdiden o duruma kendimi hazırlamak istiyorum. Yanlız kalmak istiyorum ara sıra beraber onlarla gezmek istiyorum.

Neden bir arkadaşınla beraber gitmek istemiyorsun ki hem konuşur dertleşirsin hem gezersin.

Kendini bu kadar şartlandırma lütfen yanlız kalacağım diye.

Yarın bir gün üniversite kazanırsan istanbul dışında zaten tek başıa olacaksın.

O zamanda anam babam diye çok arıyacaksın bu günlerini.

Benim kızımda yanımda değil tatlım yurt dışında bide okuyor .

Şimdi daha iyi anlıyor bizleri.

Kıyamam ben sana canım kaydirigubbakcemile3

Neden bir arkadaşınla beraber gitmek istemiyorsun ki hem konuşur dertleşirsin hem gezersin.

Kendini bu kadar şartlandırma lütfen yanlız kalacağım diye.

Yarın bir gün üniversite kazanırsan istanbul dışında zaten tek başıa olacaksın.

O zamanda anam babam diye çok arıyacaksın bu günlerini.

Benim kızımda yanımda değil tatlım yurt dışında bide okuyor .

Şimdi daha iyi anlıyor bizleri.

Kıyamam ben sana canım kaydirigubbakcemile3

Arkadaşlarımın hepsi çok uzakta oturuyorlar. O yüzden..
Hem annem bir arkadaşımlada gezmeme izin vermez ki...
Ben sessiz sakince gezmek istiyorum :) çok şey istemiyorum ki.

canim bence annen hakli olabilir ama abartmi$.. ben 17 yasindayim ve Hollandada yasamamiza ragmen annem ve babamda cok korkarlar eve biraz gec gelince babam nerdeyse hergun arar eve geldinmi diye sorar... bide ben Turkiyede yasasaydim herhalde markette gitmemi bile korkarlardi cok kotu seyler duyuyoruz .. ama bide su war annen sana guvenmeli ne erkek arkadasmis neymis sen yapmam diorsan yapmassin.. bizimkiler bana guvenirler en azindan..
ben hep arkadaslarimla cikarim yanlis gezmeyi hic sevmem arkadaslarinla cik gorceksin daha guzel olur.. bide kiyafetlerini cok kari$mamali neyse cnm kendini cok uzme daha bende kucugum yeni yeni ogrenioruz hayati.. opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

canim bence annen hakli olabilir ama abartmi$.. ben 17 yasindayim ve Hollandada yasamamiza ragmen annem ve babamda cok korkarlar eve biraz gec gelince babam nerdeyse hergun arar eve geldinmi diye sorar... bide ben Turkiyede yasasaydim herhalde markette gitmemi bile korkarlardi cok kotu seyler duyuyoruz .. ama bide su war annen sana guvenmeli ne erkek arkadasmis neymis sen yapmam diorsan yapmassin.. bizimkiler bana guvenirler en azindan..
ben hep arkadaslarimla cikarim yanlis gezmeyi hic sevmem arkadaslarinla cik gorceksin daha guzel olur.. bide kiyafetlerini cok kari$mamali neyse cnm kendini cok uzme daha bende kucugum yeni yeni ogrenioruz hayati.. opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

ıLK önce tek başına dışarı çıkmanın zevkini çıkarayım. Arkadaşlarla gezmek zamanla olur.
Ben bir amacıma ulaşayım başka birşey istemiyorum :)
Bencede kıyafetlerime çok karışmamalı ama işte ne yapacağımı bilmiyorum gelde bunu anneme anlat...
kafamçokkarıştı

cnm annen haklı sayılır yaşın daha küçük malum istanbuldada neler oluyorr haberlerde izliyorus..bendeee üniversiteyi kazanana kdr çıkıp kafama göre gezemezdimm..ondan sen derslerine özen göster ünivi kazan herşey değişcek emin olabilirsin..

Herkes geziyor ben gezemiyorum birtek:((
Üniversiteyi bekleyemem
Eylülde Lise 1 e başlayacağım :S
Of ne yapacağımı bilmiyorum.
Annemin kendiside söylüyor. Seninle gezmekten bende nefret ediyorum bayılmıyorum diyor ofof

aynııııı benim annem yaaaa
ben liseyii bitirene kadar annem ben arkadaşlarımla dışarı bırakmazdıı
millet toplanırdı gezmeye gider sinemaya giderdii
ben kukuman kuşu gibi annemin dizinin dibinde asla ne arkadaşlarımla ne tek başıma bi yere gidemezdimm
ne zamanki liseyii bitirdimmm
istediğim kişiyle istediğim yere gitmeye başladımm
anneme o zamanlar çok kızıyordumm çok düşüncesiz buluyordumm
bana neden güvenmiyorsun derdim ben sana güveniyorum ama ortam bozuk derdii
şimdi hak veriyorum tatlımm sen istemesende seni yoldan çıkaracak çok fazla şey var etraftaa
anneciğin seni gözünden sakınıyo ona sakın kızmaa
şöyle bi 18 olana kadar azıcık sabrett o zaman hiç bişeycik demiyolar emin ol
annene de kızma tamam mıı üzme onuu
sonra çok pişman olursun sudan şeylerden onun kalbini kırdığın için
eğer yapamıyorsan yumuşak bi dille konuş dertlerini
seni anlayacaktır eminim

canım valla tek derdin bu olsun dışarda niye gezemiyoum ben de.
Ben geziyorum da noluyor yani.
Şuan sana yasaklar tatlı geliyor.
Ama emin ol bir kaç seneye daha özgür olacaksın Lıseye başlicam diyorsun adım adım açılıyorsun evinden uzaklaşıyorsun işte.
Senin annen görünüşte sana sert gibi gelebilir ama kadın içten içten sen koruma kollama çabasıyla hareket ediyor.
Bu çabayı anlamn biraz zor. Sana saçma gelebilir.
Belki de saçmadır ama annen elinden geleni yapmaya çalışıyor. Babanın göstermediği hassasiyeti kendinin göstermesi grektiğini düşünüyor ve üstüne belki de çok geliyor.
Ama bu koruma iç güdüsü bunu engelleyemezsin.

annen haklı tabi... anne sonuçta...
ama benim kızım olsa ben böyle eve bağlamayla çözmeyi değil
seni bırakıp daha doğrusu senin bıraktığımı düşünmeni sağlayıp
nerelere gittiğinden haberdar olmaya çalışırdım
arkadaşlarını tanımaya çalışırdım
ya da ne bileyim çocuklar gelin bugün bizde oturun derdim
gözümün önünde tutardım ama gözümün önünde olduğunu hissettirmezdim

canım annene sana güvenebileceğini sen gösterebilirsin...
asla yalan söyleme, açık ol, arkadaşlarınla tanıştır, aileleriyle tanıştır...
biyere gitmek istediğin zaman net olarak nerede olacağını annen bilsin.

a.s.

annen stajını yapmış olmalı o zaman cnm seni niye sıkıyo anlamadım ablalarını da mı sıkmış böle:1shok:

Evet canım.
Annemle anlaşamıyorlar bazen pek ablalarımla kavga ediyorlar.
Yani bazen ablamlar çıldırıyorlar istediği meslekte en büyük ablama karışmışlar falan
endüstri mühendisi ama ablam mimar olmak istiyomuş zorla endüstri mühendisi olacaksın demişler.
Ablam mesleğinden nefret edemiyor ve iş bulamıyor.

18 Yaşımı bekleyemem.
Nasıl güvenmesini sağlayacağım hiçbir fikrim yok sizce ne yapabilrim??

canım ya
hepimiz aynı şeyleri söylüyoruz. biz de böyleydik diye. aslında benim annem pek böyle değildi. yani giydiklerime falan karışmazdı. çoğu yere de giderdim ama en yakın arkadaşımın annesi tam anlattığın gibiydi. aynı binada oturduğumuz halde bize gelmesini bile sorun ederdi. belki ablanlarla konuşabilirsin. onlar yardımcı olabilir. size aracılık edebilir. ya da tak babanı koluna çıkın gezin biraz. onunla ilişkilerini geliştirmeye çalış.
bir de hayatına sağlam bir temel oluşturman gereken bir yaştasın. sonradan yapılan şeyler eğreti durabiliyor. yani kendini geliştir. sindire sindire öğren her şeyi. bol bol kitap oku. müzik dinle. iyi bir genel kültür oluştur. mümkün olan her konuda söylecek sözün olsun. bunlar hayatının her döneminde sana yardımcı olacaktır. kendine güvenli ve saygın bir insan olmak için kendine bu yaşlarda yatırım yapman gerekir.
şimdi annene söyediğin her kötü söz ya da bağırdığın her dakika bundan 5-6 sene o kadar batar ki içine!! kendimden biliyorum :çok üzgünüm:
umarım bir orta yol bulursunuz ve mutlu olursun
bu arada benim annem bazen benim zorumla bir şey olduktan sonra hoşuna gitmişse bazen anneler de kızlarından bir şeyler öğrenebilir diye itirafta bulunabiliyor yerimseniben

kuzucum sen daha kuzusun disardakiler kurt benimde 18 yasinda kizim var seni anliyorum ama annenide anliyorum ilk once annen sana guvenmesi lazim ha benim kizim basina birsey gelse kendini koruyabilir diye daha belki o yasina gelmedin daha o zaman da gelir gezersinde alis verisede gidersinde her seyin zamani var tamammi kuzucuk

canım 1,5 2 yıl daha sabret ondan sonra heryere senı gönderiyorlar sonrda annnneeeee sen git diyorsun:)

Back
X