darma duman bu olsa gerek.....

jelibonxxx

Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2013
53
1
6
35
Eskişehir
Arkadaşlar konuyu daha sonra tekrar acacağım şimdilik zamnım olmadığı için hiç bir yazılana cvp vericem ve internete 1 ay kadar düzenli giremicem....sağlıcakla kalın herkese sevgiler.....

Son düzenleme:
Evet yaşadıklarınız çok zor, Allah yardımcınız olsun.
Ama artık hep çaresizim havasına sokmuş gibisiniz kendinizi.
7 yıldır mutsuz olduğunuz evliliğinizi bitirmeden bir iş bulmalıydınız.
Kızınız 7 yaşında , okul çağında çalışmanıza engel değil.
Çalışıyor olsanız ne ailenizi düşünürdünüz şimdi, nede nasılbilet alacağınızı.
Hem kolaya kaçıp, hemde kendinize acımayı seviyorsunuz sanırım.

hikayemi anlatsam kimine göre vah vah kimine göre ne olmuş biz daha kötüsünü yaşadık denilir muhakkak.
şuan 30 yaşındayım 3 kardeşiz en küçüğümüz erkek ben ortancayım bi ablam var
ailemden sevgi nedir hiç görmedim babam dışarı işlerinde çalışır az görürdüm çoğu zaman yoksulmuyduk zenginmiydik hiç bilemedim babamın sürekli iş yeri açıp batırmaları annemin defalarca boşanmak istemeleri seks yüzünden tartışmaları sanki o evde biz hiç yoktuk zaten ni tekim ablam ve ben hiç olmadık annemin varı yoğu oğluydu onunla mutluydu hemde çok şuan mühendislik okuyor allah uzun ömürler versin kardeşime ablam ve ben çok sıkıntılı ergenlik geçirdik üzerimizde tramvalar yok değil hani evde huzur yok annem biizden kurtulmanın yolunu okutarak değil zaten alakası yoktu okutmakla evlendirerek bulmaya çalıştı .zavallı ablam lise bitti bi kaç yııl sonra 20 sinde evlendi işsiz güzçsüz vasıfsız ben evden kaçtım bi arkadaşımın yanında kaldım kötü yola düşmedim çok şükür durumu iyi olan bi erkek arkadaşım vardı yardımlarıını hiç esirgemedi benden bu arada ben başka bir şehirdeyim çalışıyorum flan.ablamın düğününe gitmedim o dönem evledi onada çok kızgındım annemede beni buna ittiler teyzemin oğlu ile evlendirmek istedi annem daha ben 19 yaşındaydım bu arada annem öz babam etkisiz elaman hayatımızla uzaktan yakından hiç ilgisi yok benim bu bahsettiğim erkek arkadşım normal bir arkadaşlıktı zaten evden kaçtığım dönem erkek arkadaşımı kaybetmiştim pilottu ve şehit olmuştu. oyaşta kaldıramıyacağım bir acıydı.2003 ve 2004 yıllarını bahsettiğim arkadaşımın evinde çalışarak geçirdim bu ara annemler benim nerde kaldığımı öğrendiler annem de hiç tepki yok mutlu olmuştu yıllar sonra ünversitede okuayn kardeşim araba alınmadı diye evden ayrıldı dünyası başına yıkılmıştı sanırsınız tecavüze uğrayacak başına kötü bişe gelecek bu arada maddi yardımlarını hiç esirgemiyorlar ondan evden ayrılmış olsada zavallı ben zavvallı hayatımda anne baba figürü ne yazıkkı hiç öyle düşündüğünüz gibi olmadı bu hikayemin 1 kısmı

gelelim 2 kısmına ben ünüversiteyi kazandım 2004 te egeyi 2 yıllık onun için izmire geri döndüm eviinde kaldığım arkadaşım eskişehirde ünversite okuyordu liseden çok samimi arkadaşımdı ona çok minnettarım halada hayatımdadırlar çok sevdiğim annesi hala annelik yapmakta bana ben o bahsettiğim arkadaşımında maddi desteğiyle ve yine 2,öğretim olduğum için çalışarak okudum son sene kahrolası internetten 2005 yılının kasım ayı biriyle tanıştım .yaklaşık 3 ay netten görüştük bu arada bana subay değil ast subay olduğu yalanını açıkladı ama ne fayda ben öyle bir aşıktım ki 14 şuabatta onu görev yaptığı yerde görmeye gittim 2006 yılı ndan bahsediyorum 2005 yılı kasım 2006 yılı subat 3 ayda ben öyle bir aşık oldum ki kör kütük..ve biz sevgli olmuştuk ben bu arada okula devam ediyorum son yılım bi ameliyat geçirmem gerekiyordu sevgilim beni doktora götürdü bartolin kisti denen bir rahatsızlık vardı genital bölgemde ben alemle yine aralıklarla görüşüyorum hiç bi maddi yardımlarını görmüyorum tabi sonra sevgilim ablamı ablamda annemi aradı ve ben izmirde ameliyat oldum.annem yaptırdı ameliyatımı bu arada eşim olacak kiişiylede tanışmış oldular annem çok sevdi kendilerini (arada unuttuğum şeyler vardır )ve ben mayıs ayında istendim yüzük taktık eşimin ailesini çok sevmiştim başıma geleceklerden hiç haberim yok tabiki.ve o yıl okul bitti ben ağustosta evlendim.

ve son kısım en acıklı en hüzünlü ve beni en üzen kısım eşimle kavgalaımız başladı ailesinin beni çalışmadığım içim istemediğini öğrendim sürekli her kavgada annesine arayıp anneme arayıp haber veriyor belki 100lerce kez ben ayrılmanın eşiğinden döndüm keşkelerim ilk ozamnlar başladı.ve ben 3 ay sonra bilinçsizliğimin yüzünden hamile kaldım.inanılmaz bi hamilelik geçirdim eşimin 100 binliraya yakın borcunun olduğunu öğrendim yaşadığımız yer görve yaptığı yer bir kasaba eşim havacı doktora izmire gidiyordum bi geliyordum altınlar yok evimize yüzlerce kez icra gelecekmiş te annesi ve annemler kurtarmış para yolluyarak ben hamile olduğum için altınlardan başka ne yollanan paralardan nede kredilerden haberim yok üzlmeyim diye gizliyorlar ama ev tamtakır eşimin maaşını bile sormazdım bende işsiz güçsüz tabi evin kirasını dahi ödüyememiş ve biz 8 aylık hamileyim lojmana çıktık doğuma eşimin memleketine geldim eskişehire evet eşim Eskişehirli.kızımı doğurdum allahım yumuk yumukkkk çok tatlıydı hayatımın en güzel günüydü.eşim bu arada kayınvalidemlere kredi çektirmiş borcu içim biim ipler orda koptu onlarla inanamıyacağınız eziyetler kayınvalidem tarafından görüyorum zaten bebeği ilk öğrendiğinde daha erken değilmi dedi....ordan analamalıydım ben bazı şeyleri ne salakmışım diyorum kendime şimdi.ve ben 8 yıllık evliyim hiç mutlu değilim kpssye hazırlanıyorum ancak olmuyor atanamıyorum kızım büyüdü okula başaladı yedi yıldır kayınvalidem ayrılalaım diye etmediğini bırakmadı anlatsam sayfalar satırlar yetmez eşimin hiç destek olmadı borcumuzu ödedikleri için ben hep yalnızdım arkamda bi annem babamda yok boşnmanın eşiğine hep geliyoruz ama kızım için hep katlanıyorum ancak geçmişi unutamıyorum eşimin beni ne kadar üzdüğünü unutamıyrum yalnızlığımı hazmedemiyorum bu yıl eskişehire tain istedik izmirede gidebilrdik ama annem kızıma bakmıyacağı için kayınvalidem bakarım dedi ama oda olmadı bakmadı 7 yıl sonra eşim gerçek yüzlerini gördü bu arada edilen kavgalaın lafların haddi hesabı yok küsmeler aylarca kayınvalidemlerle ve en sonunda 8 aydır konuşmuyuz ......eşim mi tek maaş olduğu için evin kredisini ödüyor ama yine parasızlık ben çalışamıyorum kursum var ayrıca mesleğimi unuttum çalışmıya çalışmıya ben bu arada tain olmadan önce başka bir işte çalışıyordum vasıfsızıktan kurtulabilmek için.eşimde beni bende onu artık ne sevgi var aramızda ne saygı herşey kavga artık konuşarak çözmüyoruz bile o mu annesiyle ve babsıyla hala görüşüyor benm rahatsız olduğumu bile bile bu arada bana deli damgası vurulmuştur bliginize o deli deniliyr evliliğim boyunca hiç mutlu olmadım kızımla avuttum hep kendimi onunla meşgul oldum eşimin sigaranın harıcınde hiç bir kötü huyu yok onca şeye rağnmen beni hala aldatmadı kesinlikle eminim...
şimdi biz bu sabah eşimle kavga ettik ben artık inanılmaz tahammülsüzüm kızımıda alıp neyime güveniyorsam gidicem dedim oda aynı şkilde tahammülsüz ki git dedi eskişehirde 12,30 izmir arabasına yer ayırtım ama 2 liranın haricinde bilet alçak dahi param yok yine o evinde kaldığım lise ardaşşma ve annesine gidecektim ablamda annemde hayatımda yoklar malumunuz annatığım üzere ve bana bilet vermediler herşeyi öylece bırakıp piç gibi kızımla ortada kaldım düzenimi emeğimi yıllarımı kızım herşeyin farkında ve inanmayacaksınız otogardan eve geldim eşim elinde sigara ohhh sanki yıllarımı gençliğimi yalanlarıyla ailesiyle mahvetmemiş zerre pişmanlık yok sıcacık evde misgibi tertemiz heryer koymuş kahvesini oh kurtuldum diyor kendi kendine kızımı komşuya bıraktım bağıra bilmek için ona içimde yıllar ve kocamn pişmanlığım var çektiğim parasızlık kayınvalide sıkıntıları yalanlar o otogarda yanıma kar kaldı ....defoldu gitti yarın sana boşanma davası açıcam böyle kıçıma baka baka gitmicem herşeyi satıcam dedim ...hayatım bundan daha kötü olmaz dedim .....ağlamaktan gözlerim şişti tansiyon miğde arası cabası neden ölmüyorum diye sordum kendime kızımı babalı büyütcem diye çektiğim acıya baktım elde avuçta 1 küçük altın dahi yok seni terkediyorum deyip suratına atıcağım bir alyansım bile haa pardon 2 liralık bijuteri bir yüzüğüm var ben buna layıkmışım diyorum hakettiğim bu...peki ne için eşimimi aldattım birgün yemeksimi kaldı pisbir kadınmıyım ve size bir tane fotoğrafımı göstersem keşke en çok ta ona üzlürsünüz bu kadın niçin bunları yaşadı bu güzelikle eşimi hiç kimse yanıma yakıştırmadı arakadşalrım hep u adamlamı evlendin sen dedi ben hiç bi zaman ne güzelliğe nede paraya önem vermedim ama tanıdığım kadarıyla adam diyordum be adam gibi adam ne büyük biryanılgı ne büyük bir hayal kırıklığı......yarın avukata gidip dava acıcam hakkımda hayırlısı......

Allah herkese akıl fikir vermiş. Hepimiz kötü şeyler yaşasakta aklımızı kullanarak doğruyu bulabiliriz. En azından çalışıp kendi ayaklarınız üstünde durabilirsiniz

Şunukadınlar anlamamakta ısrar ediyor:
Kadınlar keyfinden dolayı çalışmıyorsa eşleri şiddet uygulamaya hor görmeye başlıyor. Hatta büyük çoğunluğu aldatıyor. Çünkü kadın hergün evde elinin altında ne de olsa. Sıkılıyor eşinden büyük çoğunluğu. Ve ne oluyor? Evlilikler kötüye gidiyor

Evet yaşadıklarınız çok zor, Allah yardımcınız olsun.
Ama artık hep çaresizim havasına sokmuş gibisiniz kendinizi.
7 yıldır mutsuz olduğunuz evliliğinizi bitirmeden bir iş bulmalıydınız.
Kızınız 7 yaşında , okul çağında çalışmanıza engel değil.
Çalışıyor olsanız ne ailenizi düşünürdünüz şimdi, nede nasılbilet alacağınızı.
Hem kolaya kaçıp, hemde kendinize acımayı seviyorsunuz sanırım.

çok haklsınız şuan çalışmamaktayım öncesindede yaşamış olduğum yerde çalışıp kızımın kolej gidelerini ve kendi ihtiyaçlarımı karşıladım bu arada gelişimim için birçok kursa gidiyordum yaklaşık 4 yıldır kpss ye hazırlanıyorum bölümüm muhasebe atanmak çok güç.mutsuzluğum içimdeki olanları yazdım ancak tanımış olsanız bunları yaşamış bi insan olarak asla görmezsiniz ki yansıması kızımm inanılmaz pozitif ve herkesin dediği mutlu bir çocuk olması..kolaya kaçmaktan kastınız yalnız başına ünvs kazanıp okumak sa eğer evlenmemekse eğer sonra doğru bulduğunuz kişiyle yaşınız gelmiş ve hayatınızı tüm olumsuzluklara rağmen birleştirmekse saygı duyuyorum....çaresiz değilim hala ayaklarım ve üzerinde duracak gücüm var sağlığımı kaybetm korkusu yaşamıyorum ancak hayatımı kaybetme korkusu içindeyim sonunda da bunca fedakarlığa rağmen dediğimin fakındasınızdır umarım tüm okuyan arkadaşlara şunu iletmek maksadım
cahil değilim tam tersi okumuş olmanın verdiği esirliği yaşıyorum çünkü anlatacak çok şeyim var ancak anlayacak kapasite yok yorumunuz benim yanlış anlaşılmama neden oldu iyi bir aileye sahip olamama benim seçimim değil ama huzur istemek benim seçimimdi ama olmayınca bazen deriz ya olmuyor işte....kayınvalidem eşim çevremde olup bitenler üstelik karşılarında dimdik durmak hiçbişey olmamış gibi davranmamak içimi buraya dökmek istedim tahlisizliğimi paylaşmak istedim.....

Allah herkese akıl fikir vermiş. Hepimiz kötü şeyler yaşasakta aklımızı kullanarak doğruyu bulabiliriz. En azından çalışıp kendi ayaklarınız üstünde durabilirsiniz

Şunukadınlar anlamamakta ısrar ediyor:
Kadınlar keyfinden dolayı çalışmıyorsa eşleri şiddet uygulamaya hor görmeye başlıyor. Hatta büyük çoğunluğu aldatıyor. Çünkü kadın hergün evde elinin altında ne de olsa. Sıkılıyor eşinden büyük çoğunluğu. Ve ne oluyor? Evlilikler kötüye gidiyor

merhaba yorumun için teşekkür edrim ancak sanırım az öncede bir yoruma cvp verdim anlatımımda bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum şöyleki kızım anaokuluna gittiğinden beri çalışıyorum çünkü okul gidelerini ve kursgiderlerini karşılamk içiin ama eskişehire geldiğimizden beri çalışmıyorum buradan altını çizmek isterim bu nedenle vasıfsızım kayınvalidemin beni memur olmayışımdan dolayı istememesini özel sektörde çalışanlar vasıfıszdır ara ara çalışırlr huzursuzluk çıkartmasının nedenide budur ne kadar iyibir karektere sahip olursanız olun yaşadıklarınızın bir parçada olsa sorumlusu sizsiznizdir düşüncesine hakimim....18 yaşında teyzesinin oğluyl a evlenmemek için iki işte çalışıp eksik kaldığım yerde arkadaşımdan maddi destek gödüğüm ve sonra ünüv kazanmış olmam ve 2,öğretim de okuyup yine çalışmam bu arada aile fgürünün hayatımda olmaması benim keyfi bir davranış içinde olmadığımı sanırım gösteriyor. eşim hala beni çok seviyor ki onun bana bedelini ödettiği geçmişi pişmanlığı ne yapsa ne etse benim tarafımdan affedilmeyecek.bu arada acıtasyon asla yapmaktan hoşlanmıyorum dimdik ayaktayım ancak içimi kimseye gösteremediğim içimi herkesin mutlu sandığı ki az öncede yazdım beni tanımış olsanız ve hikayemin bu olduğuna inanmanız biraz zor olurdu ...kızım için hep mutlu bir anne oldum eğlenceli aktif baba onun için hep olamsı gerektiği yerde olmalıydı ben ne yaarsam yaşıyayım...ancak bu duruş insanı mecburen üzüntüyü içinzde yaşamaya itiyor bende içidekileri anlattım...tekrar teşekkür edrim..

bir kez daha yorumununa şunu eklemek istedim

bazen hayatınız ne kadar olumsuzsa o kadar güçsüz hissedersiniz kendinizi ben bugün parasızlıktan dolayı değil kendi yapmış olduğum seçimden pişman oldum

bazen mutluluğu bir parça olsun hakettiğinizi ne kadar aptal olursanız olun düşünürsünüz ben bugün yıllar sonra mutsuzluğuma kızdım

bazen ne kadar tutunursanız tutunun hayata o sizn hep bi yerinizden ya tekmeler ya tokatlar silkeleyip atar ben şansızlığıma itiraz ettim....

ve bazen ne kadar çalıırsanız çalışın ne kadar aktif olursanız olun muhabbetiniz sohbetiniz niteliğiniz ne olursa olsun böyle yanlış anlaşılabiliyorsunuz....

bu arada boşanmayı kızım için yapamadım babasına çok düşkün ancak büyüdü ve artık ona ne yaşadığımı neden yaşadığımı ve sonuçlarının boşanma olması gerektiğini açıklaya bilirim .....dimdik ayaktayım fedakarlık ödünvermenin hiç bi mükâfatı olmadığını yaşıyarak öğrendim....üstüne kayınvalideniz yıllarca sizi ezmesine göz yuman bi adama verdiğiniz ödül kızınızla geçireceği zaman oluyor....güçlü olamakla olmamanız gerektiği konusunda emin olamıyorsunuz güçlüsünüz ama olmamanız gerekiyor çünkü o dakka onu terk etmelisniz ancak zamana bırakıp hep daha iyisi olur umuduyla
çünkü kızınız için yapmanız gerekn bu....

bi çoğumuz bunu yaşamıyormu tüm kadınlar güçlüdür vasıflıdır değerldir taşı sıksa suyunu çıkartmazmı....ancak eşiyle kayınvalidesiyle onlar tarafından onlardan kaynaklanan nedenler ötürü mutsuz olup bunu evladı için görmemezlikten gelmiyormu...

bir kez daha yorumununa şunu eklemek istedim

bazen hayatınız ne kadar olumsuzsa o kadar güçsüz hissedersiniz kendinizi ben bugün parasızlıktan dolayı değil kendi yapmış olduğum seçimden pişman oldum

bazen mutluluğu bir parça olsun hakettiğinizi ne kadar aptal olursanız olun düşünürsünüz ben bugün yıllar sonra mutsuzluğuma kızdım

bazen ne kadar tutunursanız tutunun hayata o sizn hep bi yerinizden ya tekmeler ya tokatlar silkeleyip atar ben şansızlığıma itiraz ettim....

ve bazen ne kadar çalıırsanız çalışın ne kadar aktif olursanız olun muhabbetiniz sohbetiniz niteliğiniz ne olursa olsun böyle yanlış anlaşılabiliyorsunuz....
Bakın talihsiz yaşamınız tabii ki zor, size kolaylık içinde yüzüyorsunuz demedim ki.
Bir kadın evinde mutludur, eşinin geliri yeterlidir, çalışmama hakkını kullanabilir.
Ama hem eşinizden, hem kaynanadan, hemde kendi ailesinden çeken bir kadın gerektiğinde çekip gidebilmek veya kendini güçlü hissetmek için çalışmalıdır.
KPSS ye hazırlanarak en doğrusunu denemişsiniz,ama olmuyorsa zorlamanında bir anlamı yoktur.
Hep söylüyorum, evinde hor görülen, mutsuz kadının geleceğini kurtarmak için çalışmama lüksü yok..
Malesef sonra cebinde 3 lirayla, 10 lirayla aşağılandığı evde kalmaya zorunlu kalıyor.

siz mutsuz bir ailenin icinde büyümüssüz ve suan ayni seyi kiziniz yasiyor. hangisi onu daha cok mutlu eder, güclü ayaklarinin üstünde duran kendine güvenen bir annemi, yoksa hergün ezilen kendini yetersiz gören anne ve kavgalarindan biktigi mutsuz aile ortami mi, hic birsey icin gec degil 30 yasindasiniz eliniz ayaginiz tutuyor bir ise girin ve bundan sonra mutlu olmaya bakin, bu hayata iskence cekmek icin gelmediniz

Son düzenleme:
siz mutsuz bir ailenin icinde büyümüssüz ve suan ayni seyi kiziniz yasiyor. hangisi onu daha cok mutlu eder, güclü ayaklarinin üstünde duran kendine güvenen bir annemi, yoksa hergün ezilen kendini yetersiz gören anne ve kavgalarindan biktigi mutsuz aile ortami mi, hic birsey icin gec degil 30 yasindasiniz eliniz ayaginiz tutuyor bir ise girin ve bundan sonra mutlu olmaya bakin, bu hayata iskence cekmek icin gelmediniz

çok teşşekkür ederim...ben 18 yaşında dimdik kalarak okulu kazandım kimseye eyvallahım yoktu...eşime bugüne kadar çalışıp fazlasıyla çocucuğumun gidelerini ve kendi giderlerimi karşılayarak üstüne mükâfat olarakta yalan eziyet pişkinlik utanmazlık görüyorum.kızım benim gibi mutsuz değil çünkü yaşadıklarımı yaşamaması için bunca şeye göğüs gerip içimden geleni ancak buraya sessizce yazarak paylaşabildim yanlızca benimle otogara gelerek bugün bişey olduğunu hissetti maalesef ağladığım için.onun dışında eşinizin size daha 4 aylık evliyken evinize borçtan dolayı haciz gelmesi bir tane dahi avucunuzda altınızın kalmaması ki ne kadar aptalmışsım onlar kötü gün için der hep arkadaşlarım insanın eşi yanındayken ne gereği var derdim ama yaşayınca anlıyorum o hiç sevmediğim ailem bile nefret ettiğim kayınvalidem ble eşimin kıçını toplamış bende kızım 3 yaşına geldiğinden beri çalışıp ona yardımcı oldum allah onu bildiği gibi yapsın üç kağıtçı yalancı bir adamla evlilik çok zor ....ve üstelik memur olamadınız diye özel sektörde çalışan insanı vasıfsız gören herfırsatta elinden gelen hertürlü kötülüğü yapacak potansiyele sahip bir kayınvalide varsa ki beraber yaşamıyoruz inanın bazen işler öle çıkılmaz hale geliyorki siz ödül olarak kızım küçük babasız kalmasın diye düşünüyorsunuz yaşanılan bi çok şeyi görmezden geliyorsuuz sonra o da size bi güzel yapacağınız yapıyor...

Bakın talihsiz yaşamınız tabii ki zor, size kolaylık içinde yüzüyorsunuz demedim ki.
Bir kadın evinde mutludur, eşinin geliri yeterlidir, çalışmama hakkını kullanabilir.
Ama hem eşinizden, hem kaynanadan, hemde kendi ailesinden çeken bir kadın gerektiğinde çekip gidebilmek veya kendini güçlü hissetmek için çalışmalıdır.
KPSS ye hazırlanarak en doğrusunu denemişsiniz,ama olmuyorsa zorlamanında bir anlamı yoktur.
Hep söylüyorum, evinde hor görülen, mutsuz kadının geleceğini kurtarmak için çalışmama lüksü yok..
Malesef sonra cebinde 3 lirayla, 10 lirayla aşağılandığı evde kalmaya zorunlu kalıyor.

benim yazdıklarımı yanlış anmayın lütfen ben paylaşmak ve yorum almak için yazdım herşeye açığım üstelik dürüstçe yazılan herşeye saygım var ve eleştiri olarak değil bi lakis ben işime yarar şeyler okuyorum ama !ben sadace hamileliğimde ve kızm 3 yaşına gelene kadar eş parası aldım oda zaten bebek var kişisel harcamalarınız olmuyor ...şöyleki eşim kızın süt parasını dahi annesi gilden alıyormuş ve ben memur olmadığım için kyınvalidem sürekli oğluna sanıyorki bna harcıyor o paraları amasonra öğrendilerki kendi çocuklarının banka borcu varmışş......ve bunu ödemek zorunda kaldılar ziyadesiylede borcu benim ödemem için baskı eziyet hakaret gördüm şimdi siz eşinizin nereye ait olduğunu bilmediğiniz bir borcunu sizinle hiç alakası olmadığı halde ödermisiniz ben yaptım o nefret ettiğim ailem eşime her ay düzenli para göndrmiş ailesi borçlarını ödemiş......sonra siz bunu bi öğreniyorsunuz aptal yerine konulduğunuza mı yanarsınız dumur olduğunuzamı...ben eşimle yıllar önce kızım çok küçükken biz birbirimize göre değlizsen dürsüt değilsin bende szin gibiyimdir açık ve net ...bende gri yok ya siyah ya beyaz....seni kızım biraz daha büyünce boşıcam dedim ama o hergeçen yıl kızım büyüdükçe her babası ile uyandığı sabah düşüncemi ertelemek zorunda kaldım....cebimde 3 lranın olması benim suçum değil şurda 3 ay sonra kursum bitecek ti ve ben yine ekonomik olarak istediğim yere gidebilecektimmmm ama mutsuzluk konusunda hiç yanılmadınız öyle mutusuzmki ve öyle mutluyu oynuyormki en iğrenç en tiksinç olanıda bu ....kpss olmadı :( olmuyor dediğim gibi sizin niteliğinizle doluluğunuzla kapastenizle alakalı olmuyabiliyor .....sevgiyle kalın...lütfen düşüncelerinizi esirgemeyin ...

çok teşşekkür ederim...ben 18 yaşında dimdik kalarak okulu kazandım kimseye eyvallahım yoktu...eşime bugüne kadar çalışıp fazlasıyla çocucuğumun gidelerini ve kendi giderlerimi karşılayarak üstüne mükâfat olarakta yalan eziyet pişkinlik utanmazlık görüyorum.kızım benim gibi mutsuz değil çünkü yaşadıklarımı yaşamaması için bunca şeye göğüs gerip içimden geleni ancak buraya sessizce yazarak paylaşabildim yanlızca benimle otogara gelerek bugün bişey olduğunu hissetti maalesef ağladığım için.onun dışında eşinizin size daha 4 aylık evliyken evinize borçtan dolayı haciz gelmesi bir tane dahi avucunuzda altınızın kalmaması ki ne kadar aptalmışsım onlar kötü gün için der hep arkadaşlarım insanın eşi yanındayken ne gereği var derdim ama yaşayınca anlıyorum o hiç sevmediğim ailem bile nefret ettiğim kayınvalidem ble eşimin kıçını toplamış bende kızım 3 yaşına geldiğinden beri çalışıp ona yardımcı oldum allah onu bildiği gibi yapsın üç kağıtçı yalancı bir adamla evlilik çok zor ....ve üstelik memur olamadınız diye özel sektörde çalışan insanı vasıfsız gören herfırsatta elinden gelen hertürlü kötülüğü yapacak potansiyele sahip bir kayınvalide varsa ki beraber yaşamıyoruz inanın bazen işler öle çıkılmaz hale geliyorki siz ödül olarak kızım küçük babasız kalmasın diye düşünüyorsunuz yaşanılan bi çok şeyi görmezden geliyorsuuz sonra o da size bi güzel yapacağınız yapıyor...

kiziniz icin bir cok seye katlanmissiniz, onun mutlugu tabiki cok önemli ama sizde bir İNSANsiniz kendinizi kaldiramayacaginiz yükler altina sokmaktan vazgecin, sizinde gülmeye mutlu olmaya hakkiniz var, kv memur herhalde bos bos konusuyor, is istir herkez mükemmel islerdemi calisiyor sanki, siz artik bence kendinizi düsünün hem suan yansimiyor ama bakin patlak vermeye baslamissiniz bile, daha ne kadar sagliniz elinizden gitmeden bu insanlara katlanabilirsiniz, kendinizi caresiz hissetmeyin, bir adim atin ve hayatiniz degissin, insan oldugunuzu hatirlayin

kiziniz icin bir cok seye katlanmissiniz, onun mutlugu tabiki cok önemli ama sizde bir İNSANsiniz kendinizi kaldiramayacaginiz yükler altina sokmaktan vazgecin, sizinde gülmeye mutlu olmaya hakkiniz var, kv memur herhalde bos bos konusuyor, is istir herkez mükemmel islerdemi calisiyor sanki, siz artik bence kendinizi düsünün hem suan yansimiyor ama bakin patlak vermeye baslamissiniz bile, daha ne kadar sagliniz elinizden gitmeden bu insanlara katlanabilirsiniz, kendinizi caresiz hissetmeyin, bir adim atin ve hayatiniz degissin, insan oldugunuzu hatirlayin

ne güzel ifade etmişsiniz ne güzel....

değilmi mutsuz bir çocukluk mücadele ile giçmiş bir gençlik ve orta yaş başlangıcı çaresizlik...sanırım yoruldum galiba

ama herşeye rağmen ayaklarımın üstünde kalmam gerek

farkında olupta yapamamktı bugün benim yaşadığım onu paylaştım sizlerle anlatımım biraz eksik oldu o nedenle yanlış anlaşıldım ancak öyle işte.....

kayınvalidem size anlatsam inanmıyacağınız bir insan benim görümcem hacettepede okudu ve liseden beri görüştüğü biri vardı 7 yıl okul süresince görüştler bu kişi tektil muh okuyordu sonra okul bitti gişe memuru olarak torpille işe başladı bi banka memurumu bakacak sana dedi görümcem okulu bitrdi dödü ve 2 ay sonra ayrıldı şimdi mi kayınvalidemin hedefi doktordu ni tekim de oldu şimdi evlendi sevgili görümcem o doktorla ve mutlu maddi olark:) siz böyle bi insanı nasıl tatmin edebilrsiniz

bazen kendimi eğlendiriyorum hayat güzeldir tarzında bu böyle bi süre gidiyor baksanız eşiyle çok mutlu enfesss bi hyatı varrr çocuk mis gibi ama

aması mı sonra diyorum ki ne zamana kadar sürecek bu gerçek dışı mutluluk ben bunun gerçeğini haketmiyormuyum ?niye ben birilerinin mutluluğu için çaba gösteriyorum haketmedikleri halde?

ne güzel ifade etmişsiniz ne güzel....

değilmi mutsuz bir çocukluk mücadele ile giçmiş bir gençlik ve orta yaş başlangıcı çaresizlik...sanırım yoruldum galiba

ama herşeye rağmen ayaklarımın üstünde kalmam gerek

farkında olupta yapamamktı bugün benim yaşadığım onu paylaştım sizlerle anlatımım biraz eksik oldu o nedenle yanlış anlaşıldım ancak öyle işte.....

kayınvalidem size anlatsam inanmıyacağınız bir insan benim görümcem hacettepede okudu ve liseden beri görüştüğü biri vardı 7 yıl okul süresince görüştler bu kişi tektil muh okuyordu sonra okul bitti gişe memuru olarak torpille işe başladı bi banka memurumu bakacak sana dedi görümcem okulu bitrdi dödü ve 2 ay sonra ayrıldı şimdi mi kayınvalidemin hedefi doktordu ni tekim de oldu şimdi evlendi sevgili görümcem o doktorla ve mutlu maddi olark:) siz böyle bi insanı nasıl tatmin edebilrsiniz

bazen kendimi eğlendiriyorum hayat güzeldir tarzında bu böyle bi süre gidiyor baksanız eşiyle çok mutlu enfesss bi hyatı varrr çocuk mis gibi ama

aması mı sonra diyorum ki ne zamana kadar sürecek bu gerçek dışı mutluluk ben bunun gerçeğini haketmiyormuyum ?niye ben birilerinin mutluluğu için çaba gösteriyorum haketmedikleri halde?

ben özür dilerim asil sizi üzmek istemedim. mutlulugu her iyi insanin hakettigi gibi sizde fazlasiyla hakediyorsunuz buna kendinizi inandirin, insanlar nankör ne yapsan yaranamazsin, burda hatalariniz basliyor iste, haketmeyen insanlarla muhattap bile olmamali, hepimizi hayata farkli sartlar altinda basliyoruz, siz cok zor seyler yasamissiniz ama bence yinede cok sanslisiniz, sagliginiz yerinde, cok tatli size hayat arkadasi olabilcek bir kiziniz var, bu artilarinizi yaniniza alip neden mutlu olmayi secmiyorsunuz, bence basarabilirsiniz

ben özür dilerim asil sizi üzmek istemedim. mutlulugu her iyi insanin hakettigi gibi sizde fazlasiyla hakediyorsunuz buna kendinizi inandirin, insanlar nankör ne yapsan yaranamazsin, burda hatalariniz basliyor iste, haketmeyen insanlarla muhattap bile olmamali, hepimizi hayata farkli sartlar altinda basliyoruz, siz cok zor seyler yasamissiniz ama bence yinede cok sanslisiniz, sagliginiz yerinde, cok tatli size hayat arkadasi olabilcek bir kiziniz var, bu artilarinizi yaniniza alip neden mutlu olmayi secmiyorsunuz, bence basarabilirsiniz

hayat hep yeni başlangıçlar yapmaya itiyor beni bense tam tersi düzen ve alışkanlıklarını seven biriyim...yanlış seçimler yapıyorum öyle ya ufku geniş sağlıklı düşünen net kararlar veren bunu yaparsam ne olur yapmazsam ne olmaz diyemiyorummmm..bi türlü daha pişmedim herhalde

hatalardan ibaret hayatım yapmazsam olmaz sanki ille yapıcam ben bunu herkesin bir hikayesi var benim öyküm benim hikayem bu

işte hani o haketmeyen insanlar varya bizim zaaflarımızı buluyorlar ne kadar istemesekte haketmediğini alıyor bi şekilde

çok şükür sağlığım evet yerinde ama daha fazla yaşamak istemediğim şeylere maruz kalmamam gerekiyor ...

yeniden başlamak için biraz zamana ihtiyacım var kızım şuan okula gidiyor bitirmesi gerek kursum var bitmesi gerek ama o zamana kadar tabiki ben boşanacağım sadece eskişehirde kalmam gerek.bazen bahsettiğim gibi şartlardan dolayı ..

sonra düzen kuracağım ha bu arada kayın validem herhalde kurban keser bu habere hem oğlu yanına geldi hem boşandı daha ne olsun ballı kaymak kızmak yok ama içimden hep zaten bu yüzdende onlar sevinecekler ya sinir oluyorum inanın....istedikleri oldu ama sonra diyorum ki kendime asıl sevinç seninki kızın yanında ki beni dediğim gibi zorlu bir süreç bekliyecek kız çocuklarını annneye 7 yaşından sonra çocuğun kararı ile ve anennin geliri göz önüne bakılarak veriliyor.

ben kendime göre iyi biriyim zaten fena olsam çok herşeyi bilmiş olsam bu gün bunları yaşamazdım....bazen kızım okuldan gelmiş ben işten gelmişim kayınvalide yok eşim yok stres yok bu bile içime huzur gözlerime ışık veriyor...

Ilginç olan, herkezden önce asil siz mutsuz bir ailede büyümek ne travamalar açiyor diye bilmeniz gerekiyordu.
Kendi yasadiklarinizi bu 8 yilda kendi kiziniza yasattiniz, bilmyorum farkindamisiniz?
Kiziniz mutlu, positiv görünebilir fakat bazen bir anne bile çoçugun asil içten neler çektigini bilmiyor, fark etmiyor.
Ayrica kiziniz tam mutsuz bir ortami yumusatmak için daha positiv, daha güçlü durmaya çalisabilir fakat kendini öyle hisetmeyebilir.
Yani kisacasi, kizinizda bir travma yasayabilir.

Kizinizi aslinda çok daha önce bu tartismalardan, mutsuzluktan korumaniz gerekiyordu.

Elbette hayat sizin için yumusak degildi, kötü bir aileden geldiniz, zor hayat yasadiniz fakat bunlara bakmaktansa, önünüze bakmaniz
gerekiyor. Ise girmeniz ve eviliginizden kurtulmaniz gerekiyor. Siz ve kizinizda çektiginiz yeter artik.

Ilginç olan, herkezden önce asil siz mutsuz bir ailede büyümek ne travamalar açiyor diye bilmeniz gerekiyordu.
Kendi yasadiklarinizi bu 8 yilda kendi kiziniza yasattiniz, bilmyorum farkindamisiniz?
Kiziniz mutlu, positiv görünebilir fakat bazen bir anne bile çoçugun asil içten neler çektigini bilmiyor, fark etmiyor.
Ayrica kiziniz tam mutsuz bir ortami yumusatmak için daha positiv, daha güçlü durmaya çalisabilir fakat kendini öyle hisetmeyebilir.
Yani kisacasi, kizinizda bir travma yasayabilir.

Kizinizi aslinda çok daha önce bu tartismalardan, mutsuzluktan korumaniz gerekiyordu.

Elbette hayat sizin için yumusak degildi, kötü bir aileden geldiniz, zor hayat yasadiniz fakat bunlara bakmaktansa, önünüze bakmaniz
gerekiyor. Ise girmeniz ve eviliginizden kurtulmaniz gerekiyor. Siz ve kizinizda çektiginiz yeter artik.
çok çok teşekkür ederim...

şöyle ki

ben mutsuzluğumu içimde yaşadığım için kimse farkında bile değil pollyana diyoruz ya ben onu çok yapıyorum biz 2010 yılında trafik kazası geçirdik kızım pedogojik yardım aldı 2 sefer üzerindeki etkiyi anlatması için onun dilinden onun zihninden anlayan biri ile kızımızn çok mutlu pozitif eğlenmeyi seven sosyal bir çocuk olduğunu söyledi doktor şuan eskişehire geldiğinden beri yüzüyor daha önce piano kursları vs aldı içimde olanı biteni yaşadığım mutsuzluğu anlamadı hiç ki bugün kızımı komşuma bıraktım çok güvendiğim ancak yolda benimle beraberken şahit oldu üzldüüğme.

üzerinde durduğum konu kurtulmak kurtulmamak değil evet ben yaşıyorum ben üzülüyorum ben yıpranıyorum önüme bakabilmem için karşımdakinin hiç
mi etkisi yok bunca yaşanan şeylerde bu sadistlik değil ama annem eşim kayınvalidem benim mutsuzluğumun 100lerce 1000lerce misli mutsuzlukta boğulsunlar istiyorum nefes alamasınlar çünkü ben nefes alamıyorum ama hiç kimseye hissettirmiyorum....neden büyüyen bir çocuk var neden bu dünyada yaşadığı herşeyden ben sorumlu olacağım dolayısıyla benim çocucğum neden babasız yaşasın diyerek onu yaşatıp kendimi yok ettim değdimi değmedi ne gördüm sonunda ne oldu olan bana giden zamanıma...evet kurtulmam gerek busaatten sonra ya bu yaşayan ölülükten kurtulacağım tada tamamen kendimi feda etmiş olacağım..

kayinvalidenin vasfi nedir.merak ettim doğrusu.
yoksa oğlunun tahsiliylemi hava atıyor:47:

kayinvalidenin vasfi nedir.merak ettim doğrusu.
yoksa oğlunun tahsiliylemi hava atıyor:47:

hayatı boyunca özenti ile yaşamış kendiini tamamlayamamış yıllarca psikolojik tedavi görmüş annesi şizofrenden intahar etmiş genlerinde akıl hastalığı olan dnya malına tapan bir tek gün namaz kılmamışş dinden imandan dahi korkmayan ki kula ettiği eziyetten anlaşıldığı üzere pislik ötesi bir kadın...

hayatı boyunca özenti ile yaşamış kendiini tamamlayamamış yıllarca psikolojik tedavi görmüş annesi şizofrenden intahar etmiş genlerinde akıl hastalığı olan dnya malına tapan bir tek gün namaz kılmamışş dinden imandan dahi korkmayan ki kula ettiği eziyetten anlaşıldığı üzere pislik ötesi bir kadın...

bu soruyu şunun için sormuştum
"özel sektörde çalışan her insanı vasifsiz görüyor" dediniz.

ona neymis sizin vasfinizdan!!!!
kendi yetiştirdiği vasifliya bir baksın....tövbe estagfurullah:47:

Back
X