• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Darmadağın.....

Bekarken talihsiz bir evlilik yaptığın gibi çocukla çok güzel bir evlilik yapman mümkün. .
bu söz çok doğru aslında.
çok gençken en güzel çağındayken hatta çok güzel olsan bile çok talihsiz bir evlilik çok hayırsız biri ile evlenebiliyorsun.
ama dışarıdan bakıldığında evlenemez bile dediğimiz insanlarda çok hayırlı kısmetleri oluyor.
o yüzden hayat bizim küçük hesaplarımızdan çok farklı işliyor. Allah herkese hayırlısını versin .

Önce eşinizden boşanıp çocuk için sağlıklı bir ortam oluşturun. Sonrasında Allah Kerim. Çocuklu ya da çocuksuz farketmiyor ki evlilik şans işi. Bundan sonrası için hakkınızda hayırlısı olsun.

• Beğen
Reactions: anu
Bikere çok fazla negatifsin hayata karşı kötü şeyler yaşamış olabilirsin ama bunları dünyada ilk yaşayan sen değilsin biraz güçlü ve kendinden emin ol çoğu kadının tek eksiği bence özgüven . Dimdik duramamak hayatta herşey bizim için boşanmak zor bir süreç evt ama hayatın sonu değil bence senin problemin boşanmak falan değil temelinde bir ozguvensizlik var sürekli birilerine ihtiyaç duymak yanmda biri olsun yoblendirsin başkalarına imrenmek. Unutma imrenilcek biri yaratmak ve öyle bir hayata sahip olmak birazda senin elinde. Kafani dagit , dimdik dur canım başkaları seni ilgilendirmesin dul damgasini sen kafanda kendine vurduysan zaten millet dahada ustune gelecektir.sen dimdik durur san kendinin ve çocuğunun arkasında dua edersen isyan etmezsen emin ol hayatta herşey geçiyor . Akıl vermek gibi değil benim dışardan biri olarak sende gördüğüm tek eksik buydu ozguvensizlik. Dualarımız seninle ve meleginle..

Hayatımın umutlarımın tükendiğini hissediyorum. Önceki konularımdan bilirsiniz. Eşimle ayrıldım. Ayrı bir evde oturuyorum. O o kadar rahat ki. Nasıl bir annesi babası ablası var insan boşan yuvanı dağıt diye teşvik eder mi? Biri çıkıp da sen yanlış yapıyosun karınla çocuğun kötü durumda demez mi? Yada Allahın sopası yok mu hiç mi ettiğim ahları dualarımı duymuyor? Yine içerledim, darmadağın oldum, toparlayamıyorum. Evin masraflarına yetişemiyorum. Oturduğum yerde yanlız olduğumu görenler tuhaf tuhaf bakıyor. Dul damgasını çoktan yedim bile. Adam o kadar umursamaz ki daha mahkemeye boşanma dilekçesi vermeye bile gidemedik resmen beni oyalıyor. Herşey düzelsin diye adım da atmıyor. Boşanmıyor da. Bende anlaşmalı bitmesi taraftarıyım uzamasın diyorum. Bakalım bu hafta gideceğiz diyor. İnş bu hafta boşanırız. Yapayanlız hissediyorum kendimi. Oysa ki ne umutlarla evlenmiştim. Bir yuvam olsun bi dünyam olsun istemiştim. Şimdi yeniden nasıl bi yuvam olur? Bir çocukla beni kim kabul eder? Gencecik yaşımda yaşadıklarım ağır geliyor. Kaldıramıyorum. Yeniden mutlu olabilecek miyim?
hayattaki en buyuk mutluluk ve en buyuk mucizeniz zaten yaninizda bence

Yok dul damgasi yedim yalniz goren bana bakiyor, yok hangi adam beni cocugumla kabul eder.. Dur bakalim once bi bosan da sonra bunlari dert edinirsin. Hayat adamsiz da devam eder. Yalniz yasanmayacak kadar varos bi yerse semtini degistir ya da ailenle yasa

• Beğen
Reactions: anu
boşanacak olmayı yada bosanmayı kabullenın... Bu da evlenmek gibi insan ömründe var olan bir süreç.. Siz değişmeyeceksiniz yaşadıklarınız değişecek.. Ve ömrünüz boyunca bunun gazabıyla yaşayıp cocuklara kötü hatıralar bırakmayın.. Basınız ve omuzlarınız dik olsun.. Cocuklarınıza örnek olun.. Mutlu olmalarını istiyorsanız önce siz mutlu olun..

Bilmiyorum önümü göremiyorum. Hayatın bana karşı çok zalim davrandığını düşünüyorum. Bir yerde yaşanacak en kötü bir şey varsa onu ben yaşıyorum. Çevremdekiler o kadar mutlu ki. Hiç ben gibi herşeyi üst üste yaşayan yok. Talihsizim galiba. O yüzden mutlu olamayacağımı düşünüyorum. Yeni bir yuva konusunda evet bekleyeceğim. Ama ondan da umudum yok ;(

ahh cnm benım kımse cooooook mutlu degıl.herkes bişey ile boğuşuyor..yada kimisi ciddi rol yapıyor ,yapmak zorunda kalıyor..... :(

Bazen sacma salak seyler yaziyorsunz kadin tabiki dusunecek ayrilmis cocugu var mutlu bir evlilik yaparmiyim diye dusunuyor hepsini dusunecek tabi insaniz sevmeye sevilmeye huzurlu olmaya hepimizin ihtiyaci var

Bazen sacma salak seyler yaziyorsunz kadin tabiki dusunecek ayrilmis cocugu var mutlu bir evlilik yaparmiyim diye dusunuyor hepsini dusunecek tabi insaniz sevmeye sevilmeye huzurlu olmaya hepimizin ihtiyaci var

Dediğin gibi herşeyi düşünüyorum. Daha öncede yazdığım gibi benim istediğim şey mutlu bir aile idi. Keşke seçimlerimizi daha doğru yapabilseydik. Arkadaşların acımasızca eleştirdiği gibi hedef hayatta bir erkek olması değil tabikide. Napalım kaderde böyle olmak da varmış.

boşanacak olmayı yada bosanmayı kabullenın... Bu da evlenmek gibi insan ömründe var olan bir süreç.. Siz değişmeyeceksiniz yaşadıklarınız değişecek.. Ve ömrünüz boyunca bunun gazabıyla yaşayıp cocuklara kötü hatıralar bırakmayın.. Basınız ve omuzlarınız dik olsun.. Cocuklarınıza örnek olun.. Mutlu olmalarını istiyorsanız önce siz mutlu olun..

Belkide kabullenemiyorum. Ciddi bir terapiye ihtiyacım olabilir. Kafam karmakarışık. Bebeğime hissettirmemeye çalışıyorum ama süreç o kadar yorucu ki ister istemez mutsuzluğumu anlıyor ve o da durgunlaşıyor.

Bu arada kadınlar klubunden okuduğum bazı konular var. Acımasız eleştirenler haricinde aslında şu konuda çok haklılar: Çocuğumu daha fazla düşünmek zorundayım. Evet ilgileniyorum, eksiksiz de ilgilendiğimi düşünüyorum. Herşeyden önce bebeğimle kendime çok güzel bir hayat kurmam gerekiyor. Aslında benim ailem nefesim herşeyim o. Oturduğum yer evet sıkıntılı. Ama gücüm de buna yetiyor ancak. Boşansam nafakayı alsam belki biraz daha rahatlayacağım. Birde seneye ya bir bakıcı yada bir kreş ayarlamak zorundayım. Annem ancak seneye yaza kadar idare edebilecek. Hastalığı da var düzelir mi o zamana bilemiyorum. Çıkış noktası hep bir zorluğun içinde ve yıpratıcı. Nolur bana destek olun. Kendimi daha iyi hissedebileceğim bir yol gösterin. Düşünemiyorum, ilerleyemiyorum, mutlu olamıyorum içimde. Dün hastanedeydim. Yaşlı bir teyzenin yanında, yaşlı bir amca var ve destek olmak için ellerinden tutmuş. Acı çekiyorum bunları gördükçe. Belkide ben yanlız öleceğim yada huzur evinde olacağım yaşlanınca :(

Kusura bakmayin ama ne kadar agir bir elestiri bu boyle.

Yazida ki yalnizligi kimsesiz kalinmisligi gecim derdi sikintisini nasil gormezsiniz.

Yeniden mutlu olma istegidir insani hayata baglayan. Mutlu olabilir miyim diye bunalimda olan birisinin once hayata bağlılığıni kuvvetlendirmek gerekir.

Gerekir ki cocuguna dogru psikolojiyle yaklassin.
Belliki yalnız kimsesiz etraftan rahatsiz eden kotu bakan. Bunlarin ustesinden gelecek umutlari cikartir insani.
Devrij cumleler romantik oluyor farkindayim. Ama halihazirda evli bir kadin konu sahibi. Sanirim daha 1 yasinda bebegi var yilda 3 defa agir saglik sorunlari gecirmis bir bebek. Maddi manevi sorunlari cabasi.Sizce insanin aklina cocukla beni kim alir ki sorusu gelir mi nasil gelir ne zaman gelir. Yoo gayette gelir cok normal diyorsaniz susuyorum. Soyleyebilecek baska hicbir cumlem yok.

zaten üzgün bir insana yazdıklarınız ne kadar acımasız.
onun da derdi o olabilir size ne
nasıl üzgün bir insana böyle acımasız yorumlar yazabiliyorsunuz hayret ediyorm
destek olamıyorsanız köstek olmayın
Sarsmak istedim belki de.. bir baska konusunda cocugu kocama guvenerek yapmadim yazmis.sorumlulugunu almis kendine guvenmis demek ki kedi yavrusu degil bu.. ki evcil hayvani icin bile erkek ark ayrilani biliyorum. Evlat bu evlat.peki bosanirken insanin aklina gelen ilk bu mu olmali ? Sonsuza kadar bekar yasasin gun yuzu gormesin demiyorum ki. Daha bekar bile degil. Bu konu yuzunden ban yedim. Konu sahibinin de diger konulari hep tutarrsiz ifadeler iceriyor artik yazmak istemiyorum bu konuya.

Devrij cumleler romantik oluyor farkindayim. Ama halihazirda evli bir kadin konu sahibi. Sanirim daha 1 yasinda bebegi var yilda 3 defa agir saglik sorunlari gecirmis bir bebek. Maddi manevi sorunlari cabasi.Sizce insanin aklina cocukla beni kim alir ki sorusu gelir mi nasil gelir ne zaman gelir. Yoo gayette gelir cok normal diyorsaniz susuyorum. Soyleyebilecek baska hicbir cumlem yok.
Tek derdi beni kim alir mi ? Evet oyle bir cumle kurmus ama onun oncesinde kurdugu cumlelerde hayata karsi umutsuzluk korku hissetim.
Yaralarini sarmaya basladikca cocuguyla basbasa saglikli bir hayat kurdukca bu soyleminin yersizligini farknedecegini umuyorum.

Eger tek derdi hayatinda bir erkegin yokluguysa varsin bildigi gibi olsun

Tek derdi beni kim alir mi ? Evet oyle bir cumle kurmus ama onun oncesinde kurdugu cumlelerde hayata karsi umutsuzluk korku hissetim.
Yaralarini sarmaya basladikca cocuguyla basbasa saglikli bir hayat kurdukca bu soyleminin yersizligini farknedecegini umuyorum.

Eger tek derdi hayatinda bir erkegin yokluguysa varsin bildigi gibi olsun
Butun konularini okumanizi istiyorum. Cok farkli detaylar var. Cimbizla cekip arkadasi ifsa ediyor gibi bir duruma dusmek istemiyorum. Tutarsizliklar çelişkiler var. Banlaninca tum konularini okudum : )

Kendisi bekar olduğu halde çocuklu bayanla evlenen bir adam tanıyorum ben mesela. Önemli olan karşınıza karakterli birisi çıkması.
Ancak bu kadar umutsuz olursaniz çıksa bile goremeyebilirsiniz. Lütfen öncelikle Allaha isyan yerine Allaha guvenmeyi tercih edin. İnanın bu duygu dışında hiç bir şey rahatlatici değil.
Çevremdeki herkes sanki mutlu diyorsunuz. Mutluluk böyle yordanamaz. Siz belli bir süre ile ölçüyorsunuz. Yarın , bir sene sonra onların nasıl imtihan lardan geçeceğini bilemezsiniz. Bunu crvrenizdekiler kötülük görsün diye demiyorum sadece siz mutsuzken dikkatinizi çekti ve herkesin mutlu olduğunuzu düşünmeye başladınız. Gerçek öyle değildir. Hem Allah daha mutlu etsin inş hem sizi hem onları.
Sadece acı çekerken kendinize yeni bir bakış acisi oluşturmanız gerektiğini düşünüyorum. Hayatın donemeclerinde eski yargilarimiz ise yaramaz. "Travma sonrası büyüme " der psikolog Kemal Sayar bu duruma.
Bazı acılar bizim için dönemeç olabilir. Kim bilir hayatın geri kalanında siz ne kadar güçlü onurlu bir anne olacaksınız.
Şahsen çocuklarını tek başına büyüten kadınlara sonsuz saygım vardır.

Butun konularini okumanizi istiyorum. Cok farkli detaylar var. Cimbizla cekip arkadasi ifsa ediyor gibi bir duruma dusmek istemiyorum. Tutarsizliklar çelişkiler var. Banlaninca tum konularini okudum : )
Hakli olabilirsiniz. Yorumun saglikli olabilmesi icin butun konularini okuyup anlamlandirmak gerek. Ilk firsatta okuyup yorum yapmaya calisacagim.

İlk sayfadakı yoruma katılıyorum , bosandıgımda aklıma hıc benı bır cocukla kım kabul eder dememıstım.
Ben babasız bır cocugu nasıl buyutebılırım dıye cok uzulmustum.
Kusura bakmayın hayatı yanlıs yerden tutuyorsunuz, bu kadar ust uste gelmesınden ozellıkle hayatta degıl sızde stratejı degısıklıgıne ısaret degıl mıdır?

Back
X