Davetiyeme hangi isimler yazılır?

LuKu

Allah'a emanetsiniz ailem
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2012
174
1
46
İzmir
Arkadaşlar annem babam ayrı. Ve annem evli.
Annemin eşi bana 3 yıldır babalık yapmıştır.
Çok severim kendisini ve ismini yazdırmak istiyorum.
Dün gidip babamın ismini yazdırdım
Annemin ismini yazdırdım.
Annemin isminin altına yada yanınada annemin eşinin adını yazdırıp(eşi) yazdırdım.

Nişanlımda babanın isminin altınada babaannenin ismini yazdır(babaannesi) yazdır
yada (eşi) kısmını sildir diyo.
Yada ne yapılabilir bilemiyorum acilen bi cevap verir misiniz?
Yarın son gün düzeltirebilmem için davetiyemi

Canım o zaman davetiyene, annesi-babası şeklinde değilde, ailesi aşağıya da isimleri yazabilirsin diye düşündüm. Aynı şekilde eşinde aynı şekilde yazabilir.
Ailesi
Ayşe- Hasan Soyad - Ahmet Soyad

Aklıma başka gelmedi canım

Bana kalırsa siz doğrusunu yapmışsınız.
Ayrı olmaları sizin anne babanız olduğu gerçeğini değiştirmez.
Annenizin eşini de yazmanız iyi olmuş.
Bir de aileniz yaşarken babaannenizin ismini yazdırmanız neden?
Gerçi vefat etseler bile yazılıyor.

hmm evet mantıklı canım
Aslında annemin eşinin adını yazdırmasam çok kötü olur yani bişey demez ama ben çok üzülürüm..
teşekkür ederim fikrin için canım..

babaanne fikrini ben değil nişanlım düşündü aslında..
Ama sanırım yazdırmamak gerekli..
Babaannemde 2. annemdir çok severim ama orda bir sürü kalabalık isimde kötü durur dimi..
Tamam çok çok teşekkürler fikriniz için

TiLMesSa'nin fikri cok mantikli canim o sekilde duzelttirebilirsin. Hayirli olsun, Allah tamamina erdirsin

Hayirli olsun insallah...
Arkadaslar zaten verilmesi gereken tavsiyeleri vermisler. bende onlara katiliyorum...
Fakat yukarda bir arkadasin vermis oldugu tavsiye goruntu olarak bana daha hos geldi:

Ayse & Hasan Soyad - Ahmet Soyad

seklinde olabilir, altlarina da anne - baba seklinde yazdirtabilirsin.
Hem de isim kalabaligi olmaz daha SIK bir gorunum olusabilir...
Yine tercih senin tabii...

tekrardan hayirli olsun, mutluluklar dilerim...

çok çok teşekkür ederim
Evet isim kalabalığı olmaması açısından daha iyi olucak
ve eşi yazdırmama hiç gerek yok galiba zaten..
böyle düzelttiriyim yarın..

Bizim oralarda gerekirse abi bile yazılır seni kimin kızı olarak tanırlarsa ama sen annenin eşine de bir jest olsun istiyorsan en iyisi ailesi diyerek 3'ünün ismini de yazdır..

bence annenizin esini yazmayın hos olmaz yani en azndan ben yazdırmam soyle olabilir
ailesi
anne soyad&baba soyad
illa annenizin esini yazmanıza gerek yok

Son düzenleme:
eğer annenizizin eşini gerçekten seviyosanız yazdırın bence
ama eşi kelimesine gerek yok gibi
ince düşünmüşsün yazdırmakla çok fazla kafanı yorma ayrıntıyla ama
tadını çıkar bu güzel zamanların bir defa oluyor çünkü

Evet haklısınız bir defa oluyor bide nişanlımın aileside neder acaba diye düşünüyorum nişanlım tabikide yazdır annenin eşini dedi oda çok sever çünkü.. teşekkür ederim yorumunuz için

bence annenizin esini yazmayın hos olmaz yani en azndan ben yazdırmam soyle olabilir
ailesi
anne soyad&baba soyad
illa annenizin esini yazmanıza gerek yok

Yok onu kesinlikle yazdırıcam
üstümde çok emeği var çünkü..
teşekkürler yorumunuz için..

Bizim oralarda gerekirse abi bile yazılır seni kimin kızı olarak tanırlarsa ama sen annenin eşine de bir jest olsun istiyorsan en iyisi ailesi diyerek 3'ünün ismini de yazdır..

Nişanlımın sülalesinde böyle bi olay pek görülmemiş o yüzden davetiye verilicek kişiler çok isim kalabalığı olursa karışıklık yaratabilir akıllarında diye çok isim yazdırmak istemedim aslında tabiki istediğin yazılmalı yani..
babannemide yazdırmak isterimde çok garip olur diye düşündüm.
ama annemin eşini yazdırcam kesin
yorum için teşekkürleeeer

Cnm kararını vermişsin sen zaten ama annenin eşini de yazdırman, babana ayıp olmaz mı?

aslında bu da mantıklı olabılır annenızın şuan kı eşıne nasıl hıtap edıyorsunuz bılmıyorum ama benım aklımada bu geldı :26:

aılesı

anne adı - baba adı

(mesela) abısı .... <yanı annenızın eşı :26: abı çok mu tuhaf durur dıye düşündüm ama ben böyle yapardım galıba :26:

Evet haklısınız bir defa oluyor bide nişanlımın aileside neder acaba diye düşünüyorum nişanlım tabikide yazdır annenin eşini dedi oda çok sever çünkü.. teşekkür ederim yorumunuz için

nişanlının ailesi ilerde seninde ailen olacak eğer anlayışlı insanlarsa ve samimiyetin varsa onlara bu konuda fikir sorabilirsin
yeterki bu konuda kafan rahat olsun

bewnce sadece soyısımlerı yazıdr,örnekk
yılmazz ve yıldırım aileleri gibi...
ben öyle yaptırdım

bewnce sadece soyısımlerı yazıdr,örnekk
yılmazz ve yıldırım aileleri gibi...
ben öyle yaptırdım

bu fikrinize katılıyorum. sadece soyisimlerin olması isim kalabalığını önlediği gibi daha zarif duracaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…