Davetiyesiz Düğün Davetiyesi

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
163
Ankara
Merhaba. Görüşlerinizi merak ediyorum. Düğününe facebook üzerinden (mail bile atmadan) düğününe çağıran arkadaşlar ve düğünlerine gidip gitmemek konusunda ne düşünüyorsunuz? İlla ki süslü kartlara davetiye bassın da adresime postalasın demiyorum tabii. Kaldı ki tek seferlik kullanılıp sonra çöp olacak kağıtlara çevreyi korumak adına ben de çok taraftar değilim. Ama en azından kişiye özel mail atılmalı, bir de telefon edilmeli diye düşünüyorum.

Telefon bile etmeye değer görmediğin, 2 dakika konuşacak samimiyetin ya da enerjin, ya da değer vermişliğin yoksa o insanı neden düğününe çağırıyorsun? Zaten gelmez, gelmezse de gelmesin diye mi? Ben kendimi facebook üzerinden "aktivite" davetiyle listedeki 500 tane hasbel kader tanıdığıyla aynı sürü içinde düğüne çağırılmaktan hoşlanmıyorum. Duygusuzluk mu bu, sallamazlık mı, yoksa yeni "trend" mi? Ben mi çok katı ve kuralcıyım, çok şey bekliyorum? İnsanlardan çok hızlı soğumaya başladım bu aralar...

Aaa o da bi şey mi? Benim teyzemin oğlu toplu mail atıp düğüne çağırmıştı

Gelemeyenler içinde hesap numarasını göndermişti

Artık moda oldu Facebook üzerinden event oluşturup milleti davet etmek.
Ben de rahatsız oluyorum ancak reddetmek dışında elimden bir şey gelmiyor.
Çok yakın arkadaşım olur tamam davete icabet ederim ancak senelerdir görmediğim, hayatlarımızın farklı yönlere gittiği insanlardan bu tarz şeyler gelince illa ki sinir oluyorum.
Zaman zaman eski günleri özlemiyor değilim, artık arkadaş buluşmaları bile face üzerinden organize ediliyor.

Aaa o da bi şey mi? Benim teyzemin oğlu toplu mail atıp düğüne çağırmıştı

Gelemeyenler içinde hesap numarasını göndermişti

Toplu mail atmayı anlarım da hesap göndermek de neyin nesi
Kusura bakmayın kuzeniniz ama yüzsüzlüğün de bu kadarı, pes!

Yakınınızın düğün daveti için bir arama, bir kağıt parçasından davetiye bence gereksiz. Sizin yakınızı ise, zaten aileler vesilesiyle bilgi sahibi oluyorsunuz.
Facebook davetlerini ben cok olumlu buluyorum.

Kişilerin, tanıdıkları arkadaslık kurdukları birçok kişiyle bu sosyal paylaşım sitesi ile iletişim kuruyorlar. Bu vesile ile, eski dostlar eski arkadaslar davetten haberdar olabiliyor.

Ve bu akrabaları da listeye almak, HATIRLATMA'dır bence.

Bence bu kadar önyargılı ve hassas olmayın, asıl niyet hep bir arada bir mutluluğu, sevinci paylaşmaktır.

Ne biliyim, 10 saatlik mesafeden insanları düğününe davet ediyorsan bir telefoncuk edivermelisin diye düşünüyorum ben. O kişiyi düğününde görmek istiyorsan özellikle aramalı ve bir iki dakika nasıldır napıyor hal hatır sorulmalı ve düğüne devet edilmeli. "düğünüm kalabalık olsun" demek ki çağırma sebebi, beni çağırmıyor da, bir kafa, bir nüfus çağırıyor diye dşünüyorum ben. Aile çevresinden zaten duyulur kısmına katılamıyorum malesef, o zaman her duyduğumuz akraba düğününe giderdik değil mi? Facebooktan devet edersin yine, düğünün yeri zamanı vs. hakkında insanları bilgilendirmek açısından uygun, ama çok ruhsuz bence. Yakın arkadaş olduğunu - en azından bir zamanlar- iddia ediyorsan ya da karşıdakine öyle hissettirdiysen biraz daha özen olmalı diye düşünüyorum.

Ben o duyuruları zaten gelemeyecekleri belli ama bir duyurmadı da demesinler, bir duyuru yapayım mahiyetinde görüyorum...
Zaten o şekildeki davetlere gidilmeyeceği muhakkak, dalga geçer gibi oluyor çünkü...
Amaç sadce duyurmak hani evleniyorum mutluluğumu buradan da paylaşayım dedim babında...

Siz de o şekilde davet gönderenlere bir çeyrek altın resminin altında etiketlersiniz olur biter....

Son düzenleme:
bana da itici geliyor mail belki bir derece olabilir maksat duyurmak ,teknoloji çağı bu olsa gerek önceden internet yokken ne yapıyormuşuz çok merak ediyorum

nikahta felan gönderilen telgraflar daha samimi gelir hep,hesap numarası gönderilmesini de ilk kez duydum pess yahu.

Düşüncenize şiddetle katılıyorum. Samimiyetsizlik ötesi bir durum. Bir şeyi yapacaksan ya tam yap, ya da hiç yapma. Tam yapmak derken davetiye göndermekten bahsetmiyorum ki bence de israftan başka bir şey değil. Madem birilerini çağırıyorsun, bu davetin samimiyetten kaynaklandığını göster. Gerçekten orada olmalarından mutlu olacağını hissettir. Zaten aksi bir durum söz konusuysa neden çağırırsın ki insanları? Nikah kalabalık görünsün diye mi? Daha çok şey takılsın diye mi?

Düşüncenize ve söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. ben düğünüm zamanında asla böyle birşey yapmadım çünkü samimiyetsiz geliyor bana. çağırmam gerekenlere ya sms attım ya telefon açtım ki karşıdaki insan da kendini önemli hissetsin. böyle bir davet geldiği zaman kabul etmiyorum ama geride çevirmiyorum. düğün olup bitene kadar öyle kalıyo. sonra kendiliğinden siliniyor.

Haklısın Marjinal, bende sizin gibi düşünüyorum.

Biraz amaçları deklare etmek; yoksa bir çerezlik kadar muhabbetin yoksa bana da anlamsız geliyor.

Ben o davetleri üzerime bile alınmıyorum, böyle bir yaklaşımım var.

Hadi normal davetiye atamadın;olayın bir de "nezaket" boyutu vardır sadece bir telefona bakar...

Ben tasvip etmiyorum.

Zaten çok samimi olmadığım insanların düğününe gitmeyi de gereksiz buluyorum kendi adıma.

Söylediklerinize katılıyorum, ben evleneli 2 ay oldu face den davetiye de yollamadım kimseye ama, şu an şartlar o kadar zorki, mekan parası eşya parası o parası bu parası onun stresi bunun stresi derken bu sıkıntı ile unuttuğun o kadar şey oluyorki fotoğraf parası bile dandik stüdyolarda 700 TL den başlıyor biraz da özel bişeyler olsun derseniz o zaman vay halinize, uzun zamandır görüşmediğim ark. bile keşke face yazsaydın, gelemesekte haberimiz olur tebrik yollardık dediler, bende face den paylaşsammı diye düşünmüştüm ilk başta ama sonradan ayıp olur diye vaz geçip,herkeze arayıp haber veririm demiştim.. Bencede önyargılı yaklaşıyorsunuz, tabiki aransa yada özel davet gönderilse iyi ama, o stresle kesinlikle unutulan kişiler bile olacaktır.

Facebook "event"ine eklediğine göre demek ki unutmamış, ama gelmesini çok isteyecek kadar da önemsememiş :26: Ben inanmıyorum şu an şartlar o kadar zorki masallarına. Aksine şu an şartlar o kadar kolay, iletişim o kadar bedava ki !!!Artık bir ailede herkesin elinde milyonlarca bedava dakikalı hatlar var artık. Bence tamamen davet edilen kişi kısmına emek vermekten, vakit harcamaktan kaçınmak demek bu. Bir yatak örtüsünün kenarı pembe dantelli değil de fuşya dantellisi olsun diye dükkan dükkan 1 hafta gezen gelin hanım/damat bey adaylarımız lütfetse keşke aralarında görmeyi istedikleri insanlara 1er dakikalarını ayırmaya.

sadece mail ile düğün davetiyesi yollayanların düğününe en fazla sanal ortamdan iştirak edilir.

Bu durumda modern zaman kabalıklarından. İnsanlara verilen değerin ucuzlamasına iyi bir örnek. Sadece bu değil bunun gibi toplu atılan basmakalıp bayram mesajları, mailleri vs da beni rahatsız ediyor. Bir de mesajın sonuna isim soyisim ekleyenler... hadi iş icabı arada mesafe olan insanların bunu yapmasını anlarım da arkadaşım dediğim kişilerin bunu yapması...bu tür mesajlara, maillere cevap verme tenezzülünde bile bulunmam. davetse de gitmem. böyle ruhsuz, herkesi aynı kefeye koyan kıymetsiz bir davete gitmektense hiç gitmemek daha iyi bence. yani isteğinizde gayet haklısınız, değer vermeyen arkadaşlarınıza diz de değer vermeyin, ne gerek var. herkes bu dilden anlıyor ne de olsa, ne kadar verirlerse o kadar alırlar...

canım seninle aynı fikirdeyim.

bazı şeyler ince düşünceden geçer. hiç bir şey yapamıyorsan. nezaketten bir ararsın. ayıp ayıp. sen beni arayacak kadar yakın görme. ben senin dugunünü ya da organizasyonuna gelecek kadar seni niye yakın göreyim.

Düğünden önce ben de etkinlik düzenlemiştim ama ulaşabildiğim herkesi de aramıştım.

Bazıları düğün davetiyesi olarak mail atıyor ben de küçük altının resmini gödnerme isteği uyandırıyorlar.

Bu kadar içerlediğinize göre yakın arkadaşınız. 5ay önce bnde evlendim ve hiç bi arkadaşıma bak şu gün evleniyorum davetlisin diye aramadımda davetiyede vermedim. Onlar zaten düğün tarihini yerini saatini vs biliyorlardı. Özel davet beklemediler geldiler. "Biliyordum ama geliyormusun diye aramadı" diyende olmadı, olsaydıda iyiki gelmemiş böyle düşünen derdim. Çünkü ben çağırdığım özellikle aradığım için değil beni sevdiği için gelip yanımda olacak olan tercihimdir. Ki eşimde aynı şekilde hiçbir arkadaşına davetiye vermedi aramadı. Herkes düğün tarihini biliyordu daha çağırılmadan planlarını yapmışlardı kimsede demediki ya ben plan yapıyorum ama bu bana davetiye vermedi diye... Bu amcana teyzene "düğünüme geliyorsun dimi?" demek gibi birşey. Yani senin yakının olan kişi zaten gelecektir. Davetiye resmiyettir. Bazen çok samimi olmadığın kişileri davet ederken kullanılır yada bazen açık adres-telefon bilgileri vs için. Ben böyle düşünüyorum? Ha aramak derseniz ben kaç kişiyi arıcam diyip heeep düğün hazırlığıydı yoğunluktu unutuyordum. Facebook msn yada başka herneyse haberdar olmuşsunuz, sevip gelinlikle yada damatlıkla herneyse görmek istediğiniz bir arkadaşınızsa gidin bence...

Son düzenleme:
bana çok saçma geliyor öyle sosyal paylaşım alanlarından toplu mesajlarla çağırmak ya da maillerle falan hiç bizim geleneklerimize uygun değil bence çok soğuk bi ddavranış davetiyelerin suyu mu çıkmış ayol herşeyinde bir adabı var yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…