• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davetlilerin az taki takmasi

afilito

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
36
Merhaba bir arkadasim bu ay nisanlaniyor. Kiz tarafinda nisan 4 ayri sonra erkek tarafinda dugun olacak. Damat tarafi kiza set 5 bilezik aldi. Kiz tarafinin maddi gucu daha az gelinin babasi yok sadece annesi var. Kiza nisana 2 bilezik takacak annesi. Ama arkadasim gelecek akrabalarin az takmasindan endiseleniyor. Kiz tarafi dugune gelemeyecegi icin dugun takisi gibi takmalarini bekliyor ama takmazlarsa mahcup olurum diyor. Basina boyle bir sey gelen ya da ayni fikirde olan var mi?

Merhaba bir arkadasim bu ay nisanlaniyor. Kiz tarafinda nisan 4 ayri sonra erkek tarafinda dugun olacak. Damat tarafi kiza set 5 bilezik aldi. Kiz tarafinin maddi gucu daha az gelinin babasi yok sadece annesi var. Kiza nisana 2 bilezik takacak annesi. Ama arkadasim gelecek akrabalarin az takmasindan endiseleniyor. Kiz tarafi dugune gelemeyecegi icin dugun takisi gibi takmalarini bekliyor ama takmazlarsa mahcup olurum diyor. Basina boyle bir sey gelen ya da ayni fikirde olan var mi?
kime mahcup olacak ki?
benim annem tum yegenlerine bilezik takti, hatta bazilarinin ikinci evliligine de takti, cocuklarinin sunnetlerine ceyrek falan yakti. ama o yegenler bana 50 dolar, 2bin falan takti. o cocuklarin anneleri / babalari olan bir teyzem 5bin, bir teyzem ceyrek takti dayim geldi oynadi gitti😂😂
yani altin olmus milyar milyon muhtemelen herkes para takar gecer. beklentisini yukseltmesin.
hele ki babasi rahmetli olmus, kiz baska sehre gelecek...bu kisiye takilan altin ölü yatirim olur ne annesi aynisini geri takar ne evli barkli cocuklu kadin baska sehirden gelir de taki takar. insanlar da bunu bilip zarfa para koyar gecerler.

Arkadaslar yanlis anlasildim sanirim kiz annesinin taktigi takilar gelmezse diye endiseli yoksa ne damat tarafindan ne davetlilerden beklentisi yok ama damat tarafi o kadar yol geliyor kiz tarafi da dugune gelemeyecek kimse takmazsa erkek tarafi laf eder mi acaba diye dusunuyor

Davetiyeye belli limitin üstünde takı takmak zorunludur yazdırsın oldu olacak, kime ne takmışlarsa o geri gelir ama artık kimse kolay kolay altın takamıyor. Rezil olunacak bir durum yok ortada.

Son düzenleme:
Kızın annesi daha önce olan düğünlere ne taktıysa karşılığı gelir . Mahcup olunacak bir durum yok, mutluluğu maddede aramasın arkadaşınız

Aynen.. Öncelikle kime zamanında ne takıldıysa arkadaşınıza da ortalama o miktar döner..

Ek olarak da Altın fiyatı çok arttı ona göre de beklentiyi çok arttırmasın.

Arkadaslar yanlis anlasildim sanirim kiz annesinin taktigi takilar gelmezse diye endiseli yoksa ne damat tarafindan ne davetlilerden beklentisi yok ama damat tarafi o kadar yol geliyor kiz tarafi da dugune gelemeyecek kimse takmazsa erkek tarafi laf eder mi acaba diye dusunuyor

Akrabalar neden gelemiyor?

Davetiyeye belli limitin altında takı takmak zorunludur yazdırsın oldu olacak, kime ne takmışlarsa o geri gelir ama artık kimse kolay kolay altın takamıyor. Rezil olunacak bir durum yok ortada.

En az bir çeyrek yoksa ikram verilmez yazsınlar😅

Yapacak bir şey yok. Annem herkese altın götürdü düğünümde çoğu gelmedi. Eşim tarafı da laf etse diyecek 3-5 lafımız olurdu herhalde. Herkes biliyor altının ne durumda olduğunu. Düştü ama halen pahalı.

Back
X