Dayak yedim

hazalee98

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2018
1.227
1.042
133
27
Merhaba ben 23 yaşındayım üniversite son sınıfım, kyk alıyordum ama okul bittiği icin kesildi , ama okulumu 1 sene daha uzattım. Kendi ihtiyaçlarımı karşılamak için calismaya karar verdim bölümüm hukuk , avukat yanında çalışmak istedim ama para vermiyorlar yasal staj başlamadan, adliye de covid riski var biraz da korktum , şu ınstagram butiklerinden biri model arıyormuş bende başvurdum dün bir çekim yaptık ve çalışmaya karar verdik bende bugün ailem ile konuştum, şiddetle karşı çıktılar babam gidersen seni evlatlıktan redderim bidaha eve gelemezsin dedi ve beni dövdü. Ben ona ihtiyaçlarımi karşılamak istediğimi güvenilir bir yer olduğunu anlattım, ama sen aptalsin seni kötü yola düşürüp pazarlarlar dedi ama gittiğim yerde bluz çektik yüzüm bile gözükmüyor, çocukken de şiddet görmüştüm ama guvenmemeleri için bir sebep yok liseyi bile yatılı dışarda okudum üniversiteyi de başka şehirde okuyorum ve başıma hiç bişey gelmedi onları üzecek bişey yapmadim babama bana iş bul çalışayım diyorum hicbisey bulmadı haziran dan beri ben kendim buluyorum calistirmiyorlar maddi durumumuz iyi değil borclarimiz var . Okul sonrası oturup kpss çalışıp atanicaksin memur olacaksin sen asla özel calisamazsin diyor babam , hakimlik sınavına girmek istemiyorum bana göre değil dedim bana yine hakaret etti . Yasadigim yerden başka bir yerde çalışmak istemiyorum dedim annem agzina geleni sayıyor memur olacaksin diye. Baskıdan biktim , çok ozguvensiz ve mutsuz oluyorum gün geçtikçe.

23 yaşınca kocaman bir bireysin. Kendi kararlarını kendin gayet de alabilirsin. 3 yaşındaki bebek gibi aile yönetimiyle üstelik şiddet ve baskı varken orada durmanın nedeni ne ?
kararlarının arkasından gitmelisin

23 yaşınca kocaman bir bireysin. Kendi kararlarını kendin gayet de alabilirsin. 3 yaşındaki bebek gibi aile yönetimiyle üstelik şiddet ve baskı varken orada durmanın nedeni ne ?
kararlarının arkasından gitmelisin
Nereye gidebilirim bu evden çıkarsam avukat olsam çalışabilirdim şimdi işim yok

Bir hukuk öğrencisi olarak buna basta sizin karsi gelmeniz gerekir.
Tabii ki ailede öyle görmenin verdigi bir özgüven zedelenmesi yasadiginiz belli.
Ama bence okulun oldugu yerde yasayip gerekirse is bulup calisarak okulunuzu bitirin ve kendi hayatinizi kurun. 1+1 de olsa apart da olsa ayri bir eve çıkın tabii okul bitince ve is bulunca.
Okul baslayinca yurtta kalmaya devam edeceksiniz değil mi?

Hukuk okuyorsunuz, ailenizin yapısını biliyorsunuz. Modellik yerine alternatif bir çok iş bulabilirsiniz.
Tepkileri çekmek yerine alternatifler üzerine bi bakabilirsiniz.
Elbette ki haklı göstermez ailenin yaptığını ancak hale yola girmek adına sağlam adım atmak gerekiyor. En azından bir kaç ay sonra yaşadığınız şehre döneceksiniz. Kendinize bir yön çizmeniz gerekiyor.

Bir hukuk öğrencisi olarak buna basta sizin karsi gelmeniz gerekir.
Tabii ki ailede öyle görmenin verdigi bir özgüven zedelenmesi yasadiginiz belli.
Ama bence okulun oldugu yerde yasayip gerekirse is bulup calisarak okulunuzu bitirin ve kendi hayatinizi kurun. 1+1 de olsa apart da olsa ayri bir eve çıkın tabii okul bitince ve is bulunca.
Okul baslayinca yurtta kalmaya devam edeceksiniz değil mi?

Şu an okulum yok kapandı yaz okulu da açılmadi ailemin olduğu yerde yaşıyorum marttan beri

Dayak yedikten sonra ne yapmam gerektiğini bilmiyorum , evim yok isim yok

Hukuk okuyorsunuz, ailenizin yapısını biliyorsunuz. Modellik yerine alternatif bir çok iş bulabilirsiniz.
Tepkileri çekmek yerine alternatifler üzerine bi bakabilirsiniz.
Elbette ki haklı göstermez ailenin yaptığını ancak hale yola girmek adına sağlam adım atmak gerekiyor.

Avukat yanını babama çok kez söyledim, yasal staj olmadan para vermiyorlar , bütün arkadaşlarım yapabilirsin fiziğin yüzün çok uygun dediler haftada 3-4 gün bir kaç saat kolay diye bu iş olabilir diye düşünmustum

Hayır yaz okulu açılmadı covid den dolayı 3 dersim var

aileniz sizi kendi kuralları ile yönetmeye çalışıyor bu açık. şiddeti hiçbir şey haklı çıkaramaz ancak ailenizin bakış açısını bildiğinize göre farklı işler de deneyebilirdiniz sanki.
bu covid sürecinde koskoca fabrikalar bile çok çok büyük bir durum olmadıkça eleman almıyor o nedenle ancak bu tip işlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz, bunu da anlıyorum.
markette kasiyerlik gibi birşey düşünüp araştırsanız. zira ailenizin yanından ayrılsanız bu koşullarda tek başınıza bir evi tutup geçindirmeniz de mümkün gibi gelmedi bana.

aileniz sizi kendi kuralları ile yönetmeye çalışıyor bu açık. şiddeti hiçbir şey haklı çıkaramaz ancak ailenizin bakış açısını bildiğinize göre farklı işler de deneyebilirdiniz sanki.
bu covid sürecinde koskoca fabrikalar bile çok çok büyük bir durum olmadıkça eleman almıyor o nedenle ancak bu tip işlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz, bunu da anlıyorum.
markette kasiyerlik gibi birşey düşünüp araştırsanız. zira ailenizin yanından ayrılsanız bu koşullarda tek başınıza bir evi tutup geçindirmeniz de mümkün gibi gelmedi bana.

Büyük şehir de yaşıyorum zaten çalışmadan değil ev tutmak evden dışarı adım atmak bile para. Taşınma asamasindayiz evimizden gittiğimiz yer daha merkezi belki orda daha rahat iş bulurum.

Avukat sekreterliği/yardımcılığı yapsanız?
Bir de yine de gönüllü staj adi altında sigortali calisabiliyorsunuz diye biliyorum daha birkaç gün once bir sitede denk geldim
Onu da arastirin az da olsa katki olur

Dikkatli ol yinede foto işlerine bende pek güvenemiyorum kapıyı kilitleseler uyutup fotoğrafını kötü sitelerde yayınlasalar yıllarca haberin olmaz

O yüzden tenha mekanlardan uzak dur canım ailen baskıcı haklısın ama bu konuda dikkat etmelisin.

Ben alakasız bir yorum yapıcam, instagram modelliğinin kariyerine hiçbir katkısı yok

Para için modelliği yap zaten birkaç saatlik bir iş sanırım

Ücretsiz de olsa hukuk bürosunda çalışmaya başla derim cebinde deneyimin olsun. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyi.

Ailene söyleyecek söz de bulamadım

Dayak kısmı hariç aileye hak verdim ben. Kısa bir süre modellik yaptım 20’li yaşlardan önce. Sağlam bir ajansa keşfedilerek girdiğim ve tüm şartlar benim istediğim şekilde ayarlandığı halde devam edemedim. Benim ailem de karşı çıkmıştı. Arkamda oldukları halde zor kurtuldum. Sizinki adı sanı duyulmamış bir butik, elinizde sözleşme olacak mı olmayacak mı belli değil. İşin sonunda her şey yolunda gitse bile paranızı alacağınız meçhul. Aileniz bu kadar baskıcıyken “modellik” adlı insanların aklında her zaman soru işaretleri barındıran bir işle karşılarına çıkmanız sizce de biraz saçma değil mi?

23 yaşında neredeyse üniversiteden mezun olucak birisin neden hala ailenin lafına bu kadar bakıyorsun. İleride pişman olmamak için kendi hayatının kontrölünü kendi eline al

Back
X