dayak. .

Psikolojisi bozuk, başkaları kendisini ezdikçe evladını ezme eğilimi gösteren, gücü sadece çocuğuna yeten çok kadın var.

Yirmi yaşına gelince evlilik baskısı görülen bir toplumda buna şaşırmamalı.

Her kadında yuva kuracak hele hele anne olacak ruh sağlığı ya da manevi potansiyel yok yani her kadın sırf vajinası var diye doğurmak zorunda değil, anneliği ilk ve birinci vazife görüp kapasite ve psikolojisini düşünmeyenlerin evlatları onlardan beter acılar yaşıyor maalesef.

Ve konu sahibi, eğitim ve iş durumunuzu bilmiyorum, konunun tamamını okumadım ama o evden maddi güç bulduğunuz ilk fırsatta gidin.

Şu an toplum olarak cinnet halindeyiz zaten, sağlıklı bireyler bile çıldırmış durumda, daha kötü içerikli bir konu açmanız ya da konu açacak halde bile olmamanız ihtimaller arasında, bu olayı "anne kız arasında sürtüşmeler olabilir" diye küçültmek günümüz dünyasında yersiz iyimserlik olur, konuda sinemaya gitmek için izin alıp reddedilince olayı dramatize eden bir kız filan yok çünkü...

hala saçmalıyorsun işte,döveceğini anladığı zaman kaçsın ortamdan odasına falan,karşı koysun ,cevap versin ama git polise başvur demek nedir?beni annem hiç dövmedi ama dövseydi de polise gitmezdim heralde odama kitlerdim kendimi bu kadar basit .Dayak sevilmediğinden cennetten çıkmış işte siz neyi savunuyorsunuz,öyle bir hadis yok
Hanımefendi tam anlatamadım galiba.Evet öyle bir hadis yok o şiddeti savunanların uydurması.şiddeti hele hele ebeveyn şiddetini normal görmenize kızmıştım ben.Ne mutlu ki siz dayak yememişsiniz ama koskoca bir genç hanımefendinin dayak yememek için odasına kaçması bile psikolojik şiddettir.

Konu sahibi canım benim asla asla kendini suçlama.Değil yirmi yaş,iki yaşında bile olsa şiddet kabul edilemez,haklı çıkarılamaz.İnancın varsa Allah'a havale et,daima dua et.Baktın ki tokat,yumruk derken sağlığına zarar verecek şekilde saldırıyor sen de karşılık ver kocaman insansın.Anlıyorum ahlak anlayışına sığmayacak annene karşılık vermek ama bu yaşta kadını sen eğitemezsin malesef.Kendini o evden kurtarmak için de evliliği değil daima kendi ayakların üstünde durmayı düşün
Çok teşekkür ederim Allaha havale ediyorum zaten. Rabbim ona akıl fikir versin

Of hic sevmiyorum boyle koca koca cocugu olan kadinin agzinda boyle kufurler... Tiksiniyoru boyle kadinlardan. O senin nisanlin, nasil boyle bir kufur edebiliyor? Sen tepki gostermekte haklisin. Nasil vurdu kac defa vurdu bilmiyorum ama, yasiniz da kucuk degilmis, hadi ilkinde bos bulundunuz, devamini getirmesine izin vermeseydiniz keske. Gucunuz yeterdi yani. Ellerinden tutsaydiniz keske. Daha once de siddet gordunuz mu? Eger hep boyle yapiyorsa, siz kati bir sekilde onun onunde durmazsaniz bu konuda, anneniz bunu yapmaya devam edecektir. Artik cocuk olmadiginizi gorsun. Bu yastaki birisi dovulur mu ya. Hos cocuk da olsaniz, siddetin hakli bir sebebi olamaz ama iste biz Turklerde cok olan birsey cocuga siddet, o yuzden farkinda olmadan onu normallestirmis beynimiz. :olamaz:
Ne kadar acinacak haldeyiz degil mi millet olarak ? Çocuk değilsin ki diyoruz ama çocuga dayak atmak daha kötü değil mi ? Annen değil mi diyende olur. Ama anne bile olsa kimsenin kafama yumruklarla vurma hakk yok diye düşünüyorum. Bende tiksiniyorum Allaha havale ediyorum

Psikolojisi bozuk, başkaları kendisini ezdikçe evladını ezme eğilimi gösteren, gücü sadece çocuğuna yeten çok kadın var.

Yirmi yaşına gelince evlilik baskısı görülen bir toplumda buna şaşırmamalı.

Her kadında yuva kuracak hele hele anne olacak ruh sağlığı ya da manevi potansiyel yok yani her kadın sırf vajinası var diye doğurmak zorunda değil, anneliği ilk ve birinci vazife görüp kapasite ve psikolojisini düşünmeyenlerin evlatları onlardan beter acılar yaşıyor maalesef.

Ve konu sahibi, eğitim ve iş durumunuzu bilmiyorum, konunun tamamını okumadım ama o evden maddi güç bulduğunuz ilk fırsatta gidin.

Şu an toplum olarak cinnet halindeyiz zaten, sağlıklı bireyler bile çıldırmış durumda, daha kötü içerikli bir konu açmanız ya da konu açacak halde bile olmamanız ihtimaller arasında, bu olayı "anne kız arasında sürtüşmeler olabilir" diye küçültmek günümüz dünyasında yersiz iyimserlik olur, konuda sinemaya gitmek için izin alıp reddedilince olayı dramatize eden bir kız filan yok çünkü...
Çok haklısınız çok. Çocukken yaramazlık yapma sen kizsin dur konuşma gülme baskısı vardı sonra evlilik baskısı ve devam etti gitti.. Genel olarakta toplumda kadınlar böyle. Şimdi tutup bi erkek açmaz babam yumruklarla kafama vurdu diye. Öyle bir şey olmaz onlar erkek ya ama bayanlar öyle bir ortamda yetistiriliyorki kızlara yapılınca normal oluyo. . Bu evden gitcrm zaten uni de okuyorum yaz okulu var Allahtan

Of hic sevmiyorum boyle koca koca cocugu olan kadinin agzinda boyle kufurler... Tiksiniyoru boyle kadinlardan. O senin nisanlin, nasil boyle bir kufur edebiliyor? Sen tepki gostermekte haklisin. Nasil vurdu kac defa vurdu bilmiyorum ama, yasiniz da kucuk degilmis, hadi ilkinde bos bulundunuz, devamini getirmesine izin vermeseydiniz keske. Gucunuz yeterdi yani. Ellerinden tutsaydiniz keske. Daha once de siddet gordunuz mu? Eger hep boyle yapiyorsa, siz kati bir sekilde onun onunde durmazsaniz bu konuda, anneniz bunu yapmaya devam edecektir. Artik cocuk olmadiginizi gorsun. Bu yastaki birisi dovulur mu ya. Hos cocuk da olsaniz, siddetin hakli bir sebebi olamaz ama iste biz Turklerde cok olan birsey cocuga siddet, o yuzden farkinda olmadan onu normallestirmis beynimiz. :olamaz:
Sorunnuzu cevaplamamisim daha önce de bi kere gördüm ama bu kadar ağır değildi

Darp raporu alıp şikayetçi olun. Kanunlara aykırı davranmış, sonuçlarına katlansın. Akraba olmak kanunlar karşısında muafiyet sağlamıyor. Doğurdu diye fiziksel veya psikolojik şiddet uygulama hakkı yok.
Tamam çok yanlış bir davranış ama abartmayın bu kadar bir anlık bişeydi belki

Hanımefendi tam anlatamadım galiba.Evet öyle bir hadis yok o şiddeti savunanların uydurması.şiddeti hele hele ebeveyn şiddetini normal görmenize kızmıştım ben.Ne mutlu ki siz dayak yememişsiniz ama koskoca bir genç hanımefendinin dayak yememek için odasına kaçması bile psikolojik şiddettir.
Ne yapsın annesini hapse mi atsınlar,evden mi uzaklaştırsınlar,bnce dr a götürsün

ayyyy sanki kimse annesinden hiç dayak yememiş gidip şikayetçi olsunmuş tövbe yaaa saçma sapan fikirler veriyorsunuz

Haklısınız, tek çare şikayet etmek değil. O sırada ambulans çağırılıp, sinir krizi geçiriyor diye akıl hastanesine veya psikiyatri kliniklerine de başvurulabilir. Bu işi yapınca karşısında ya polisi ya psikiyatristi göreceğini bilirse ya kendini tutup bunları yapmaz veya ruh sağlığından ötürü bunları yapabileceğini hissederse kendi gidip tedavisini olur.

Bahsettiğiniz gibi düşünenlerden güç alarak o anne bu kızcağızın kafasına defalarca yumruk attı. Aile içi şiddete güç veren zihniyete sahip olmak size kendinizi suçlu hissettirmiyor mu? Gece kafanızı yastığa koyduğunuzda "hiç kimse benim gibi düşünmese, bu yüzden insanlar dayak atınca başlarının derde gireceğini bilseler, bu dünyada aile içi şiddet nerdeyse hiç olmazdı. Çocuklar, genç kızlar, genç erkekler dayak yemezdi, acı çekip saatlerce göz yaşı dökmezlerdi" diye düşünmüyor musunuz?

Aile içi ve dışı şiddete hayır! Kim şiddet uygularsa cezasını çeksin. Doğru olan budur. Bu doğru olmasaydı kanunlara "anneler dayak atarsa diğer insanlar kadar ceza almaz" yazarlardı.

Tamam çok yanlış bir davranış ama abartmayın bu kadar bir anlık bişeydi belki

Kızının nişanlısı hakkında sudan bir sebeple küfretmiş. Hakkında o... çocuğu demiş. Kızı "anne bi sakin ol niye böyle diyorsun" diyince, "onları nasıl desteklersin sana şunu mu aldılar bunu mu aldılar" demiş. Sonrasında kızının canı çok yanacak şekilde kafasına yumruklarla vurmuş. Bunları yapan yine yapabilir.

Anlık değil. Yumruklarla vurdu diyor. Anlık bir şey de olsa adam öldürme de anlık olabilir. Hırsızlık da anlık olabilir. Taciz de anlık olabilir. Bir suçun anlık olması cezasız kalmasını gerektirmez.

Siz küçük çocuğu döverek eğitmeyi olağan karşılayan,dayak cennetten inmedir diye uydurma hadisi savunan,şiddeti güya haklı gerekçelendiren zihniyetsiniz.Allah kimseyi sizinle karşılaştırmasın.
Bırakın Allasen dayagı savundugumdan değil ama biraz zorlansanız eminim burada herkes panter kesilir.annesini tanıyor musunuz yada başlığı açan arkdşın karakter analizini vs vs. Bana kalırsa sakinleşince oturup konuşun yaptığının yanlış olduğunu kırıldığınızı ,yok polis mahkeme fln olmadı çarmığa gerin ne kadar modellenmişiz böyle etrafımızda saygısız kendini bilmez çocuklar doldu hayat o kadar zorlaştı ki insan en sevdiklerinden çıkarıyor acısını.

Ben de çok şiddet gördüm Annemden. Hatta geçen yıla kadar ki 29 yaşındayım. Bir gün gözüm döndü kapı pencere indirim bir daha bana dokunmaya cesaret edemedi.

Annenizi yakından tanımama gerek yok, ben tanıyorum böyle anneleri kendi annemden. Hep baskın olmak isterler, ben bilirim, ben yaparım, ben doğurdum benim kölemsiniz, herkesi parmağımda oynatırım, herkes hizaya gelip benim dediğini yapacak, dünyayı yönetmeye kalkacak. Evet annem beni seviyor ama onun istediği gibi davranırsam. Çok uzun süre şiddet gördüm. Düşman gibi döverdi, bildiğin hasar vermek için. Vücudumda izleri de var, gerektiğinde gayet merhametsiz olabilirdi. Sevmiyor diyemem. Anneye el kalkmaz günah, Allah'a havale et dedikçe yaşım kaç olursa olsun vurmaya devam etti. Kafam flüt kırdı, ayağımda tabak kırdı, cam bardak fırlattı, çatal fırlattı, deriyi kopartacak gibi ısırdı neler neler. Ne zaman ki bana son vurduğunda ittirdim, sınır krizi geçirip kapı pencere indirim, korktu onun egemenliğini artık kabul etmediğimi fark edince korktu ve bir daha asla el kaldıramadı. Kaldırtma, sakın süklüm püklüm olma. Asla... Yoksa 40 yaşına da gelsene dayak yersin.

Beni yanlış anlama ama annenin psikolojik sorunlar mı var? Bunu ciddi soruyorum. Yaptığını haklı çıkarmaz ama profesyonel bir yardım alınabilir. Gerçi eminim buna da karşı çıkacaktır. Öyleyse şimdilik o seninle konuşmaya kalkışana kadar sen sessizliğini koru ve ilk adımı attığında ise duygularını neler hissettiğini düzgün bir şekilde bağırmadan ona söyle. Veya bunları kağıda dök ve okumasını sağla. Böyle durumlarda ben annemle göz göze gelemem.Mektup bırakırım yastığının üzerine. Dilerim kırılmış kalbin ve incinmiş duyguların düzelir.

Annenizi yakından tanımama gerek yok, ben tanıyorum böyle anneleri kendi annemden. Hep baskın olmak isterler, ben bilirim, ben yaparım, ben doğurdum benim kölemsiniz, herkesi parmağımda oynatırım, herkes hizaya gelip benim dediğini yapacak, dünyayı yönetmeye kalkacak. Evet annem beni seviyor ama onun istediği gibi davranırsam. Çok uzun süre şiddet gördüm. Düşman gibi döverdi, bildiğin hasar vermek için. Vücudumda izleri de var, gerektiğinde gayet merhametsiz olabilirdi. Sevmiyor diyemem. Anneye el kalkmaz günah, Allah'a havale et dedikçe yaşım kaç olursa olsun vurmaya devam etti. Kafam flüt kırdı, ayağımda tabak kırdı, cam bardak fırlattı, çatal fırlattı, deriyi kopartacak gibi ısırdı neler neler. Ne zaman ki bana son vurduğunda ittirdim, sınır krizi geçirip kapı pencere indirim, korktu onun egemenliğini artık kabul etmediğimi fark edince korktu ve bir daha asla el kaldıramadı. Kaldırtma, sakın süklüm püklüm olma. Asla... Yoksa 40 yaşına da gelsene dayak yersin.
Annemin düşünce yapısı da böyle evladı ya dilediği gibi kullanacak işine geldiği gibi evirip çevirecekti heralde. Bilmiyorum o an hicbirsey yapamadım hicbirsey söylemedim o acının sokuna girdim ve ağzımdan bazı kötü kelimeler çıktı şimdi onları başıma kakiyor nasıl söylersin diye ? Oysa bilmiyor kafam o an üzerinden gitmişti, aklım başımda değildi

Anneniz birgün yaşlanınca umarım size muhtaç olmaz, her kadın doguruyor ama anne olamıyor, maalesef.Sakın ondan kurtulmak için yanlış bir evlilik yapmayın.Yaşınız küçük okuyun yada bir iş bulup evden uzaklaşın.

Beni yanlış anlama ama annenin psikolojik sorunlar mı var? Bunu ciddi soruyorum. Yaptığını haklı çıkarmaz ama profesyonel bir yardım alınabilir. Gerçi eminim buna da karşı çıkacaktır. Öyleyse şimdilik o seninle konuşmaya kalkışana kadar sen sessizliğini koru ve ilk adımı attığında ise duygularını neler hissettiğini düzgün bir şekilde bağırmadan ona söyle. Veya bunları kağıda dök ve okumasını sağla. Böyle durumlarda ben annemle göz göze gelemem.Mektup bırakırım yastığının üzerine. Dilerim kırılmış kalbin ve incinmiş duyguların düzelir.
Yok Estağfurullah neden yanlış anlauım ki ? Bende var diye düşünüyorum. Tam olarak sıkıntısı ne bilmiyorum ama bi kaç senedir çok tuhaf. Doktora gitmişti bi dönem ilaç fln vermiş o zaman da cok umursamaz olmuştu hep uyuyordu sanırım psikologluk birazda

Anneniz birgün yaşlanınca umarım size muhtaç olmaz, her kadın doguruyor ama anne olamıyor, maalesef.Sakın ondan kurtulmak için yanlış bir evlilik yapmayın.Yaşınız küçük okuyun yada bir iş bulup evden uzaklaşın.
Çok şükür okuyorum. Evlilikte de kararsizim zaten şimdi olmasına. Bu yaşadıklarımı unutmak istiyorum değerli hissetmek istiyorum biraz.

Ben de çok şiddet gördüm Annemden. Hatta geçen yıla kadar ki 29 yaşındayım. Bir gün gözüm döndü kapı pencere indirim bir daha bana dokunmaya cesaret edemedi.
Ben de kapıya fln vurdum kavga sonrası babamla konuşurken ne dedi biliyor musunuz? Ben her yere vurmusum ona iğrenç şeyler soylemisim! Ya ben anormalim ya o çok normal. Ben kafasına öyle vurulan bi insanın norma davranmasını bekleyemezdim heralde

Back
X