- Konu Sahibi herseyguzelki
-
Asıl hacı hocalara gidersen kafayı sıyırırsın. Üniversite öğrencisi bunlara prim vermemeli. Antin kuntin şeylerle uğraşmayın allasen ya.
hem de sağlık sektöründe öğrenciyimama o kadar daraldım ki bi çare arıyorum bıktım artık terapi ilaçlar tam çözüm olmuyo faydası oluyo evet ama geri nüks ediyo
Hocaya gidersen sana illaki bir yakıştırma yapacaktır bence gitme. senin sorunun belli psikolojik. Bazı insanlar genetik olarak daha meyilli olabiliyor bu tür şeylere. Tedavini ol, ilacını al ama ilaç çözüm değil kendinin farkında olup hastalığını kontrol etmelisin. Takıntılarının gerçek dışı olduğunu hastalık olduğunu fazla üzerinde durmamaya çalış. Bunun için de en iyi şey başka şeylerle meşgul ol. Aklına gelen takıntılarında üstünden atla geç, başka çözümü yok. Beslenme yaşantına dikkat et çünkü bu işin kimyasal bir yanı da var. uyku düzeni vs de önemli
Belki yanlış bir tedavi uygulanıyor? Başka doktorlara git. Elbet bir çaresi vardır. Seni meşgul edecek uğraşlar bul. Günboyu onlarla uğraş. Sevdiğin şeyleri yap.
Nasıl diyim senin sınavında bu sanırım, bununla yaşamayı kontrol altında tutmayı öğreneceksn bir şeker hastası, tansiyon hastası nasıl kendine dikkat ediyorsa tıpkı öylehem de sağlık sektöründe öğrenciyimama o kadar daraldım ki bi çare arıyorum bıktım artık terapi ilaçlar tam çözüm olmuyo faydası oluyo evet ama geri nüks ediyo
Nasıl diyim senin sınavında bu sanırım, bununla yaşamayı kontrol altında tutmayı öğreneceksn bir şeker hastası, tansiyon hastası nasıl kendine dikkat ediyorsa tıpkı öyle
Belki de uyuyamadığın için sinirlisindir? Bunun için doktora danışsan? Uyuman için bir şeyler verir. Sonra geç televizyonun karşısına, nasıl uyuduğunu anlamazsın bile. Kafanda kurup durmazsın böylece, kendini yıpratmazsın.gün boyu uğrassam da asıl sorunum geceuyuyamayınca insanın aklına neler geliyo sevgilimi uyandırıyorum bazen ya da telefonla intenete falan giriyorum biraz dagılıyorum ama uyumaya calısınca gene aynı ve bu aralar asırı sinirli bi yapım var cok sinirleniyorum
Belki de uyuyamadığın için sinirlisindir? Bunun için doktora danışsan? Uyuman için bir şeyler verir. Sonra geç televizyonun karşısına, nasıl uyuduğunu anlamazsın bile. Kafanda kurup durmazsın böylece, kendini yıpratmazsın.
çok ızdıraplı bir hastalık evet ama ilaç aldığında sakinleşip uyuyabilmen lazım. tekrar git doktora bence uygun tedavi görmüyorsun şuanya nasıl diyim bu cok farklı bişey normal bi hastalık gibi değil çok farklı yaniseker hastası hastalıgını düşünüp üzülür ama ben olmayan seyleri düşünüp üzülüyorum kafama takıyorum milyon düşünce
çok ızdıraplı bir hastalık evet ama ilaç aldığında sakinleşip uyuyabilmen lazım. tekrar git doktora bence uygun tedavi görmüyorsun şuan
Tatil de kafani dagitacak bi ugras bul kendine yada sık sık alisverise çık gez dolaş eve kapatma kendini.eminim iyi gelecektir
doktorum izinde 10 gün cok iyi ve cok bilgili biri aslında doktorum ama tam gecmedi yani olmuyo bu 10 gün içinde bi hocaya mı gitsem diye düşündüm gece en son bu care aklıma geldi baska bi doktora gitmek istemiyorum bu doktorum herseyimi biliyo bi yabancıya gitmek düşüncesi beni korkutuyo
Ya lütfen çareyi modern tıpta ara. Önceki doktoruna nasıl anlattıysan başka doktora da anlatırsın. Bir tane doktora takılıp gitme. Hoca şimdi sana en olmadık alakasız bi şey der, bir de onu düşünüp durursun. Hiç gerek yok. Belki de sana uygun tedaviyi bu doktor bulacak? .
2 bucuk sene önce agır bi depresyon atlattım zaten stresli bi yapım vardı o depresyondan sonra obsesif(takıntılı) ve çok aşırı kaygılı bi hal aldım. terapi aldım ilaç kullandım hafiflediği günler oldu iyiydim cevap alabilmiştim yani tam atlatamasam da. 21 yasındayım öğrenciyim ve okulum cok yogun sabah 8 akşam 5 hep okuldayım finallerde 20 ye yakın sınava girdim ve pratik dersler de var lab.lar falan :S ondan sonra tatile girdim tatilim cok kısa ama birden boşluga mı düştüm bilmiyyorum bi yere gitmedim hep evdeyim falan tatilde olmama ragmen takıntılarım kaygılarım aşırı arttı geceleri uyuyamıyorumsabaha kadar cıldırıyorum cok kötu durumdayım ne kadar tedavi alsam da ilaç içsem de hafiflese bile tam gecmedi gece dayanamadım sevgilimi uyandırdım biriyle konusmak istedim çünkü. o da sana büyü mü yaptılar acaba dedi ya da cinlerin musallat olmus olmasından cok korkuyorum. bu hafta sonu buraya gelecek ama bana bi hoca söyledi bi cami hocası ona git dedi o sana yardım eder dedi ama ben cok çekiniyorum kız basıma o zaman ben gelince gideriz dedi ama o zamana kadar da kafayı yiyebilirim bi de cami hocaları böyle bi durumu bilebilir mi medyum falan gbi insanlara gitmek istemiyorum dini bütün alim hocalara gitmek istiyorum cami hocalarını asla küçümsemiyorum ama böyle seylerle ilgilenirler mi gercekten cok kötuyum nolur yardım edin sabah 6 ya kadar uyuyamadım bıktım bu düşüncelerden sevgilim benden bıkacak diye korkuyorum artık
Tatlım akıl vermek istemem ama bende depresyn gecırdım. Yaşananlar ve hayat insanı gerçekten yoruyor. Ama benı 2 şey kurtardı. Sevgilım kı hep yanımdaydı gerçek çözumu de o buldu inanmak dua etmek. İbadete vermek kendını. Öfken sinırın geçıyor terapi gbi. Batılı psıkologdan duymuştm islamiyet terapiye çok uygun dıyordu. Ardından süreklı ugraş buldu sevglm bna kendımı egtme verdım beynımı yordum. Herkesle muhabbete grmedm çok sosyal olmama rağmen . Okudum bol bol. İmkan buldukça mevlanayı zıyaret ettım. Mezarlardan medet umulmaz sadece dua edılır o alımlern sabrından dılenır allah tan. Yaradan kulum bendn iste dıyor yeter kı ıste. Dermanın bende.
hocaya gitmekteki amacım da muska yaptırmak ot kaynattırmak üfürtmek falan değil dua ile tenkin için düşünüyodum ama dediğin gibi hafta sonu düşünüp arastırıp baska bi doktora gideyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?