Dayanamıyorum bu acizliğime,Herşeyin en iyisi,en güzeli benim olsun istiyorum ...

Böyle bi sürecten bende gectim, anliyorum seni. Herseyin en güzeli bende olsun istiyodum, gittigim yerde en güzel ben olim, en güzel kiyafetler benim olsun diyodum. Alisveris manyagi olmustum sanki, hosuma giden cok güzel bisey aldigimda onun bile mutlulugu kisa sürüyodu, eve geldigimde neden bi tane daha almadim, alsaydim bu eskidiginde öbürünü giyerdim diyodum....
Ama cok sükür kisa sürdü, esimle ayriydik o sirada... Icim bombosdu...
Bencede sende bi bosluk var.. O boslugun nerden geldigini ögrenmeye calis, gerekirse yardim al..
Cünki istedigin kadar hedef belirle, eger boslugun sebebini ögrenemezsen hedefine ulastigin an yine ayni hisslere kapilirsin...
Umarim bu sorunu asarsin ve elindekilerle mutlu olmayi basarabilirsin

Sizi manevi olarak tatmin edecek bir şeylere ihtiyacınız var bence. Yoksa bu bu tatminsizlik(ya da açlık) bir milyon elbiseyle de doymaz. Birkaç arkadaşın tavsiyesine kesinlikle katılıyorum; başkaları için bir şeyler yapın. Yardıma ihtiyacı olanlara yardım edin; insanlara ya da hayvanlara. Dünya için bir şeyler yapın, bununla ilgili bir sürü dernek, topluluk var. Kısaca kendinizle uğraşmayı bırakıp, başka şeylere yönelmek size iyi gelecek.

Son düzenleme:
aslında asıl mutluluk sahip olamamak.
isteklerine zor ulaşmak.
ruhunun yalnızlığını,asıl ihtiyacını kurtarıcı gördüğün şeylerle daha fazla aartırıyorsun.
hepimiz aynı hisler taşıyoruz.
2011 in başında ekonomimizi etkileyeen bir dizi olumsuz olaylar yaşadık,hiç beklemediğimiz.
ben de çok olmasa da hem ihtiyacımıza göre,hem de beğendiğim şeyleri almayı severim.
özellikle çocuklara ve rutin şekilde devam ederdi busüreç.

6 aydır mevcut zaruri ödemeler ve gıda için harcama yapıyoruz.
gelirimiz iyi ama ev kredimiz,bakıcı vs. gibi rutin ödemelerimiz var.
6 aydır çocuklara ve kendime kıyafet türü almamışımdır.
sadece ihtiyaçları olduğundan her ikisine uygun ayakkabı.

haftasonları gitmek için can attığım alışveriş merkezlerini şimdi görmek bile istemiyorum.
düşünüce ordaki kalabalığın,insanlardaki yoğun tempo ve huzursuzluğun beni rahatsız ettiğini farkettim.

asıl huzur bazı şeylerden yoksun olmakmış.

eskiler ne doğru söylemişler;azıcık aşım,ağrısız başım.

çok şükür dememek sorunumuz sanırım.

bir söz vardır ve ne kadar doğrudur;sahip olduğumuz her şeyde bir başkasının hakkı vardır.

biz batı gibi sadece hep bana Rabbena toplumu olmaya başlayınca kendimizden başkasını gözümüz görmedi.
ne biz ne de başkalarını mutlu edemedik.

nedeni ne biliyormusun.

biz bu dünyanın insanı değiliz.
bizi bu dünya mutlu etmez.
biz cenneti istiyoruz.
ebedi hayatı istiyoruz.
gerçek mutluluk orda.

burda ne alırsan al. aa bu değilmiş istediğim diyeceksin. ne olursan ol aslında bunu olmasaydımda şu mesleği olsaydım diyeceksin. yada bir ev aldığın zaman hala gözün başka evlerde olacak. yani bir arayış içindeyiz. ve SONSUZluğu arıyoruz. o da bu dünyada değil. onu bu dünyada bulmamız imkansız. kolay gelsin :)

yani konu sahibi öteki tarafa mı gitsin

Bu acizlik değil ki bencillik arkadaşım..
Eğer böyle devam edersen hiç mutlu olamazsın belli bir süre sonra istediğin ve sonrasında senin olan şeyler mutlu etmez seni, doyumsuzluk başlar..Tedavi ol derim hayattan zevk almadıktan sonra her şey benim olsa napıyım

Yardımsever olmaya ne dersin ? kanser hastalarına veya engelli arkadaşlarımıza lösemili çocuklara, kimsesizlere yardım edebilirsin.. Sen yardım ettikçe dünyaya bakış açında değişir..
Kendine farklı hobiler yap.. Sadece insanlara değil hayvanlara ve arkadaşlarına da yardım et.. sadece maddi olarak düşünme bunları manevi olarakta dinyelebilir dertlerine ortak olabilirsin.. senin yerinde olmak isteyen milyonlarca insandan biri de benim bunuda biliyormusun :)

alan varoluş konumundan, veren varoluş konumuna geçmen gerekiyor. Demek ki senin için bir değişim süreci başlamış. Ancak başkalarına gülümseyerek, iyi niyet besleyerek, hoşgörerek, yardım ederek ve karşılıksız vererek mutlu olabiliyoruz. İslamın da temeli bu değil mi, mümin kardeşini kendi nefsinden önce düşünmeden cennete giremezsin demiyor mu? Demek ki kendi nefsimizi ön plana almayacağız, gönlümüzü ruhumuzu ön plana alacağız..

fakirin fukaranın kem tesellisi olsa gerek.bizi bu dünya mutlu edemez öyleyse biz hiçbişey istemeyelim bir hırka bir kuru ekmek diyelim ne güzel.peki size bunu aşılayanların altındaki son model arabalara yaşantılarına bakıp aradaki çelişkiyi göremiyormusunuz.insanca yaşamak herkesin hakkıdır.çokta mutlu eder insanı.başka türlüsüne yürekten inanan gitsin öbür tarafa tutan yok.

Her istediğinin olması,imkanlarının rahat olması hatta erkek arkadaşının bile her istediğini yapması,seni doyumsuz yapmış.Artık aldığın bir şey veya gittiğin bir yer seni mutlu etmez olmuş.Belki kendini frenleyebilirsen mutlu olmayı öğrenebilirsin.Mesela alışveriş yapma ve erkek arkadaşından isteklerde bulunma,kendine maddi olarak bi kısıtlama getir,biraz zorluk yaşa,belki o zaman aldığın veya yaptığın bir şey mutlu eder seni

bence kafanız fazla rahat... insan boş tasasız kalınca ya en yakındakilere sarıyor yada böyle havadan sudan dert yaratıyor kendine...

ayrıca sanırm tek çocuksnz fazla şımartılmışınız ailenz tarafından.

ama eminim bu isteğinizn mümkün olmadığını anlamanız fazla zaman almıcaktır. biraz daha olgunlaşmaya ihtiyacınız var sanırm.

Yok,yoksullari ac,acikta olanlari dusunun ozaman belki bu dusunceleri atarsiniz aklinizdan....

Sagliginiz,sihhatiniz yerindemi sizden mutlusu yok bunu unutmayin...

Icinide belki gecici belki de kalici olarak bir doyumsuzluk var.
Bu doyumsuzlugu elbise, ivir zivir uzerine degil de bilgi ve ilim uzerine yogunlastirirsan aslinda nekadar eksik oldugunu farkedebilirsin.
Sakin yanlis anlama ben her insanin okudukca, ogrendikce nekadar eksik oldugunu, nekadar az sey bildigini farkettigini dusunuyorum. Ben dahil herkes icin gecerli bu.
Bu acligini biraz bilgi ve genel kultur uzerine yogunlastir. Her elbise benim olsun degilde her bilgi benim olsun diye yonlendirirsen kendini bu durumundan kar elde edersin. Biraz okuyup genel kulturunu arttirmis olursun. Nacizane tavsiyem, bu durmundan kar elde etmeye bak.
Hee, yok canim istemio, ben sadece maddi konularda boyle bir istek duyuyorum diyorsan kusura bakma ama simarikliktan ote bisey degildir.
Bu konuda da kimse sana yardim edemez.

ya var ya senin yerinde olmayı çok isterdim. ama değilim benim hiç bi istediğim olmuyor herşeyi zorla ite kaka kazanmak zorundayım.:83:

ben yanlış bişey istiyorsun herşeye sahip olupta mutsuz olmanın neresi çekici geldi anlamadım..isterken çok dikkatli olmak gerekir bakarsın gerçekleşir.hayyata herşeye sahip olabilirsin ama birde bakarsın mutsuzsun...bende herşeye çok zor sahip oldum hayatım boyunca..şimdi bile bi ayakkabı alsam sevinirim mutlu olurum..bu tarifsiz bi mutluluk..çünkü uzun süre isteyipte almak her istediğine kavuşmaktan daha iyidir.

eşyalar bizi mutlu edemez,insanlar doyumsuzdur
insanın gözünü ancak toprak doyururmuş
her zaman halimize şükredip sahip olduklarımızın kıymetini bilmemiz gerekiyor
eğer kendini mutlu edemiyorsan sevdiklerini mutlu etmeye çalış belki öyle mutlu olursun
maddi şeyler insanı mutlu etmez anlık mutluluktur
sevdiğim bir laf vardır
''bu hayatta hiç bir şey bizim değil.aldığımız nefesi bile geri veriyoruz.''

zaten ben hep şükrediyorum ya bunlarada sahip olamasaydım yürüemeseydim göremeseydim aslında ne büyük özelliklere sahibiz . ama insan yinede imreniyor bakıyosun karşındakinin her şeyi var ama benim yok ne farkımız varki ondan o her istediğini alıyor herşeyin mavisinden kırmızısından ama ben birini alamk için bile defalarca düşünüyorum işte bu çok koyuyor insana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…