Dayanamıyorum ve Yaşamak İstemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten anlatamıyorum kendime bir şey almadım sadece ameliyat oldum devlette olmak istemedim lüksüm bu. Kiralar burada binden aşağı değil doğalgaz 600 700 geliyor herkese çorba pilav yediğimiz bu
O zaman evinizde bereket yok,sabah besmeleyle kalkin,cuzdaninizi besmeleyle acin,ekmek kirintisina basmayin,sadaka verin 3 kurusta olsa,baska ne denir bilemedim:KK51:

Naptınız Lila adlı kullanıcıya size seri diss atmış :) Tebrik ederim Nur topu gibi saykonuz olmuş
hahaha siz de mi fark ettiniz :KK70:Mune'ye mesaj attım o üyeyle ilgili artık çünkü sıktı.Emoji skoru eksiden yukarı çıkmıyo o üyenin sjdbsıbdf kendisi bana takık, ben kendisini uzuun zaman önce görmezden geldim o yüzden bildirimler gelmiyo ama her yazdığıma tek tek beğenmedim atıyo üşenmeden. Mune Mune bak ablam mesaj attığım konuyu böyle böyle kaç oldu artık insanlar da fark ediyo kurtar beniii :KK70:

Kiramız var Malesef yok paramızı saymadım servise 500 lira veriyoruz aylık işe giderken
Bizim sizden tek farkımız kiramız yok.. Bu durumda bakarsak ikimizin de evine 3000 giriyor.. da arabanızla gitmiyor musunuz işe servis niye ? Bir yerlarde hata yapıyorsunuz baştan bi hesap yapsanz lüksleri düşürüp (arabanızı satıp daha düşük bir model almak) gereksz harcamaları kesmeniz en iyisi olacak..

Dün bir konu açtım ama yanlış anlaşıldım sıkıntılarım yüzünden kendimi yanlış ifade ettim. Artık dayanamıyorum maaşın yarısını krediye veriyorum birikim yapacaktım ben çocuğumuz olduğunda 2 sene evde kalıp ona ben bakacaktım evde iken eşimin eline bakmamak için kenarda en azından 20 30 binim olsun istiyordum.
Eşime açtım konuyu arabayı satalım 15 bin daha uygun bir araba alalım diyor ama çok üzülür biliyorum arabaya alıştı seviyor yok dedim çocuğu erteleyelim.
Şu an 26 yaşındayım zaten seneye çocuk yapacaktık şimdi 2 sene sonrası oldu bu fikir de gücüme gidiyor.
Her sabahın 7 sinde kalkıp şartları zor bir kurumda çalışmaya gidiyorum birikim yapiyor muyum yok kıyafet bile alamıyorum istediğimi alamıyorum dün yarım kilo kıyma alalım dedim eşim Bi an paramız yok dedi sonra pişman oldu onun hiç kalmıyor kredisi var lira fatura Mutfak 6 bin gidiyor.
Yapamıyorum 30 yaşında anne olmak istemiyorum şimdi odama geldim ağlıyorum az önce bu fikri ben eşime sundum ama yapamıyorum küçümsemek değil sadece emeğimin karşılığı diğer kızlar evlenip aa şu zaman çocuğum olsun yoksa zor olur diye hesap yapmıyor çare işi bırakmak mı arabayı satmak mı çocuktan vazgeçmek mi yoksa hayata son vermek mi? :((
Ne kredisi var 6 bin TL sade mutfağa faturalara mi gidiyor kıyma alamayacak kadar nasıl sıkısiyorsunuz iki kişi çalışırken bide anlamadim

Ayağını yorganına göre uzatacaksin az ile yeteneceksin araban olmayacak mesela masrafta olmayacak....

Kiz ben 31 yasindayim. Coluk yok cocuk yok koca yok uc tane kedim vardi kardesime birakip Afrika'ya geldim esek gibi yalniz yalniz calisiyorum. Ev yok araba yok bisikletim bile yok birikim yapmak istiyorum olmuyor kiram fazla turkiye'ye izne gidiyorum biletler pahali vs. kariyerde sicrama icin dayanmiyorum is basvurulari yapiyorum daha bir sonuc yok :) e napalim olelim mi? hayat guzel yani. Bir muzik acarim bir yuruyuse cikarim kardesimle goruntulu konusurum benden mutlusu olmaz.

Kredi insani gerer strese sokar ama yani bitecek sonucta. 11 bin hic az bi para diil. Arkadaslar guzel oneriler vermis. Burda yenGEnC yenGEnC arkadas var pintiligiyle meshur gelsin tasarruf onerileri versin belki ise yarar. :D

Kiyafet filan almayi da kafana takma olanlarla idare et bence, kredi bitince eline para gecince gardrobunu elden gecirirsin. Cocuk icin de 26 erken bile bence yani. Gencsiniz daha yaparsiniz birikim.

Ya 26 yasinizdasiniz memursunuz kari koca. Evlenmissiniz dugun borcunuzun olmasi cok normal. Borclar bitince cocuk yaparsiniz. Ayrica evde cocugunuza bakarken kenarda paraya ne gerek var? Tabi ki esinizin eline bakacaksiniz. Yani bu yasta bu ne hirs ben anlamiyorum.
Borcum olmasin, hem arabam hem evim olsun, hem cocugum olsun hem calismayayim hem kenarda param olsun... Butun bunlar memur maasiyla bir iki senede olmaz...
Biraz şükredin yahu

Ay bu arada 26 yasinda napiyordum diye dusundum de. Issizdim. Kendi kendime karar verip Ankara'ya tasinmistim. Cati katinda hic isinmayan bir evde bir ev arkadasimla yasiyordum. Butun esyalarimi bir universitenin facebook grubundan ikinci el olarak bulmustuk. Evimiz tabiri caizse ahira benziyordu. Ev arkadasimla olayli sekilde ayrildik. Kendisi bana "o..u!!! o...u!!! insallah olursun! Insallah basina gelmedik kalmaz!!!" diye bagirarak bir hayli cikismisti. Ben de durur muyum hic "bana bak seni savciya veririm duzgun konus" diye cevabi yapistirmistim. (Hukuk mezunuyum da). Seviyeli bir sekilde yollarimizi ayirmis olduk boylece :P

Sabahlari doktora derslerine gidiyordum aksamlari para kazanmak icin ceviri yapiyordum. Bir sevgilim vardi bana "onunla gorusme sununla gorusme feysinin sifresini bana ver" seklinde yonlendirmeler yapan oldukca tatli seviyeli bir beydi. Hey gidi gunler. Sonra beni 20 yasinda ogrenci bir kizla aldatinca once yaslanma kompleksine girip sonra baska bir beyle sevgili oldum. Bu bey de vicdani retci oldugu icin askerligini yapmamis bu yuzden surekli goz altina alinan ve is bulamayan bir metalciydi. Ikimizin aylik geliri toplami 2015 yili parasiyla 1500 tlydi (benimki 1500 tl ceviri parasi, onunki 0 TL) ama kirada bana dusen pay 350 tl oldugu icin idare ediyordum. Aslinda oldukca luks yasiyordum, arada pide soyluyordum filan.

Cocuk dusunmuyordum o yasta cunku metalci sevgilim de ben de bu dunyaya cocuk getirilmez abi yea seklinde dusunuyorduk. Arada sevgilim annesine "Anne biz evlenmicez cunku evlilik bir kurum anliyor musun kurum" gibi asi cikislar da yapiyordu.

Sizin 26 yasiniz gene iyi geciyor bak.

Ay bu arada 26 yasinda napiyordum diye dusundum de. Issizdim. Kendi kendime karar verip Ankara'ya tasinmistim. Cati katinda hic isinmayan bir evde bir ev arkadasimla yasiyordum. Butun esyalarimi bir universitenin facebook grubundan ikinci el olarak bulmustuk. Evimiz tabiri caizse ahira benziyordu. Ev arkadasimla olayli sekilde ayrildik. Kendisi bana "o..u!!! o...u!!! insallah olursun! Insallah basina gelmedik kalmaz!!!" diye bagirarak bir hayli cikismisti. Ben de durur muyum hic "bana bak seni savciya veririm duzgun konus" diye cevabi yapistirmistim. (Hukuk mezunuyum da). Seviyeli bir sekilde yollarimizi ayirmis olduk boylece :p

Sabahlari doktora derslerine gidiyordum aksamlari para kazanmak icin ceviri yapiyordum. Bir sevgilim vardi bana "onunla gorusme sununla gorusme feysinin sifresini bana ver" seklinde yonlendirmeler yapan oldukca tatli seviyeli bir beydi. Hey gidi gunler. Sonra beni 20 yasinda ogrenci bir kizla aldatinca once yaslanma kompleksine girip sonra baska bir beyle sevgili oldum. Bu bey de vicdani retci oldugu icin askerligini yapmamis bu yuzden surekli goz altina alinan ve is bulamayan bir metalciydi. Ikimizin aylik geliri toplami 2015 yili parasiyla 1500 tlydi (benimki 1500 tl ceviri parasi, onunki 0 TL) ama kirada bana dusen pay 350 tl oldugu icin idare ediyordum. Aslinda oldukca luks yasiyordum, arada pide soyluyordum filan.

Cocuk dusunmuyordum o yasta cunku metalci sevgilim de ben de bu dunyaya cocuk getirilmez abi yea seklinde dusunuyorduk. Arada sevgilim annesine "Anne biz evlenmicez cunku evlilik bir kurum anliyor musun kurum" gibi asi cikislar da yapiyordu.

Sizin 26 yasiniz gene iyi geciyor bak.
Ya böyle hatalar yasarken ya da yeniyken kötü geliyor da ileride geri dönüp bakınca çok komik olmuyor mu :halay:

hahaha siz de mi fark ettiniz :KK70:Mune'ye mesaj attım o üyeyle ilgili artık çünkü sıktı.Emoji skoru eksiden yukarı çıkmıyo o üyenin sjdbsıbdf kendisi bana takık, ben kendisini uzuun zaman önce görmezden geldim o yüzden bildirimler gelmiyo ama her yazdığıma tek tek beğenmedim atıyo üşenmeden. Mune Mune bak ablam mesaj attığım konuyu böyle böyle kaç oldu artık insanlar da fark ediyo kurtar beniii :KK70:
Farkedilmeyecek gibi değil ki:) bende sıkı bir hayran edinmişsiniz yazacaktım ama arkadaş benden önce davranmış.🤣

Yakın zamanda iyi gelirim vardı tek başıma kira vermeden harciyordum 5 bin gibi..şu anda çalışmıyorum eşim asgari ücret hamileyim ve çocuğum var daha çok mutluyum kiradayiz birde ....ayağını yorganına göre uzat mutlu ol ..çocuğumda daha çok mutlu ayrıca

Yapamıyorum 30 yaşında anne olmak istemiyorum
27 yaşında evlenip 30’da anne oldum. İncilerim dökülmedi.
diğer kızlar evlenip aa şu zaman çocuğum olsun yoksa zor olur diye hesap yapmıyor
Kim bu diğer kızlar, takmışsınız diğer kızlara. Mantıklı, planlı yaşayan insanlar -hayat standartları sizden iyi olanlar da dahil- böyle hesaplar yapıyor, sizin dünyadan haberiniz yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X