Dayanamıyorum ve Yaşamak İstemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında benim derdim çocuğum için birikim yapamamak ben 2 sene evde ona kendim bakmak istiyorum ama bu şekilde birikim olmuyor 2 sene eşim bana bakmaz mı bakar ama param olmadığı için ezileceğimi düşünüyorum annesi öyle şeyler yaptı ki onunla aynı evde olup birbirimize girmekten korkuyorum param olursa annesini getirirse çekip gitmeye gücüm olur

Ben yarın 3. Konuyu bekliyorum.
Dün açtığım konuda da kendimi tam anlatamadım, yanlış anlaşıldım, aslında şunu demek istiyordum, vs vs....
Konu sahibi ya psikolojik olarak desteğe ihtiyaç duyuyor (kronik mutsuz, kendilik algısı sıkıntılı)
ya da şımarık.
Her iki konusundan ve yorumlara verdiği cevaplardan çıkardığım sonuç bu.
Kesin olarak söyleyebileceğim şey ise şu:
Bir evliliği yürüyebilecek olgunlukta değil.
Hem maddi hem de duygusal anlamda.
Adeta evcilik oynuyor.
Tespitler için teşekkürler

Ah ah anneler mi nazliyor bu kizlari,kendiliklerinden mi basariyorlar...
Bir tanidigin kizi da yillarca asgari ucretli fakat gercekten caliskan,ek isler yapan bir gencle gezdi.
Evlendiklerinin ilk ayinda,et alamiyoruz ettt,giysilerimle utaniyorum,disarida yiyemiyoruz diye karalar baglamisti.
Sanki cocuk ona ciragan sarayinda hayat vadetmis...

25 çektik çok değil dedik ameliyat çıktı arabanın sigortası kasko su hesap edemedik
bunda hesap edemeyecek bir şey yokki.kasko da muayene de sigorta da sürprizzz diye gelen paralar değil, hepsinin fiyatı arabanın tipine yaşına göre fix.kuruşu kuruşuna bilmesen bile şu civarda deniyo.hesap kitap yapmayı bilseniz bir defter tutarsınız dersiniz mesela bak arabanın muayenesi yaklaşıyo ufak ufak kenara atmak lazım, bak 4 ay sonra kasko yenilenecek onun için atıyorum aylık 200 atalım kenara dikkatli harcayalım.size 100 bin de versek geçinemezsiniz.

kimse yazmamış ama ben yazmak istiyorum . Daha çocuk olacağı bile belli değil ona para biriktirme , izin gibi streslere düşmüşsünüz. Önce sağlıklı hayırlı evlat olsun diye dua edin

bunda hesap edemeyecek bir şey yokki.kasko da muayene de sigorta da sürprizzz diye gelen paralar değil, hepsinin fiyatı arabanın tipine yaşına göre fix.kuruşu kuruşuna bilmesen bile şu civarda deniyo.hesap kitap yapmayı bilseniz bir defter tutarsınız dersiniz mesela bak arabanın muayenesi yaklaşıyo ufak ufak kenara atmak lazım, bak 4 ay sonra kasko yenilenecek onun için atıyorum aylık 200 atalım kenara dikkatli harcayalım.size 100 bin de versek geçinemezsiniz.
Kenara atacak paramız kalmıyor diyorum sorun bu umarım anlamışsınızdır bu sefer

7 bin kredi ödediğinize gore, aldığınız ev sizin sartlarinizi aşıyor.O zaman o kadar yuksek meblaya almasaydınız bu kadar kredi odemezdiniz.Yani gerçekten eve 11 bin giriyormus.Ama hic hesabi tutturamiyorsunuz.Yani tamamen siz ve esinizle alakali bir durum.. Ve iki kisisiniz ona ragmen bu kadar para.Hayretler icerisindeyim.

Kenara atacak paramız kalmıyor diyorum sorun bu umarım anlamışsınızdır bu sefer
hanımefendi varınızla yoğunuzla sorunun kaynağını ve çözümü anlamamak için ısrar eden sizsiniz.burda 10 sayfadır size esas sorununuz ve yapmanız gereken söylendi.sizin yaptığınıza ayranı yok içmeye atla gider sı... gezmeye denir :işsiz: :işsiz: gerçi o da denmez 11 küsür bin gelir, araba ,ev, dükkan ama geçinemiyoruz dur ben kendimi mi öldürsem ay yok yok çocuk yapsam.Allah doyursun ne diyim.

Dun konunuzda umiversite mezunuyum soyleyim boyleyim diyordunuz , 26 yasinda kadin parasini kullanmayi bilmiyor , hesap yapmayi bilmiyor
İnsallah vergi dairesi gibi hesap kitap yapilan bir kurumda calismiyorsunuz yoksa yandi mukellefler

Cidden universitede ders olarak okutulmali sizin durumunuz , 11 bin lira para giriyor eve , hem doguda yasiyorsunuz ( ist .izmir. bodrum gibi pahali sehirler değil) hem de parasızlıktan intihar etmeyi dusunuyorsunuz

Pess gercekten pesss
Ben bunu deneyimledim.Neyi begenmiyorsan,sikayet ediyorsan daha kotusune dusuyorsun ve oncekini arıyorsun.Halbuki ne kadar guzelmis diye.
Umarım konu sahibi de bunu deneyimlemez..

Yasca senden birkac yil büyügüm. Suan aday dahi yok ortada. Ben ne yapayim ozaman kardes? :KK70:

Bende anne olmak isterdim genc yasta..

Siz kari koca parayi yönetemiyorsunuz bence ayni baska bir üyenin dedigi gibi.

Ayrica babadan kalma senin birseylerinde varmis.
Ne bu dram bukadar...

Az sakin ol dünya batmiyor.
Ki gecen konuda esinin ailesi bize biraz verin size ev alalim demisler ya hani.. bence bos yere öyle dememisler. Esin ve sen elinize gecen parayi yönetemiyorsunuz basbaya. Esinin ailesinin yardimini kabul et gurur yapmaktansa.
Baskasinin evine okadar para girse cok daha iyi sartlarda yasar di.

Bilmiyorum ya insan anlar.Zamaninda yokluk çekmese bile (cnku çekenler daha dikkatli oluyor) bakti ko paralar suyunu cekiyor,bir yerden tasarruf yapmam lazim.Dikkatli olmam lazim der ama siz hic luksunuzden kısmamışsınız.Geliyorsunuz burda dert yanıyorsunuz.Cocugu bahane etmeyin.Cocuk rizkiyla gelirmis

Dünkü konunuzda bir de bimde çalışanların durumları bile benden daha iyi demiştiniz , asgari ücretle çalışan birileriyle kendinizi nasıl kıyaslarsınız aklım almıyor.. gerçi sizde hep bir kıyaslama durumu var, neden böylesiniz acaba, şartlarınızı aşırı zorladığınız için, başkalarıyla kıyaslama yapıp daha iyi durumda gözükmek için çekmediniz mi kredileri de? Çocuk işini bir süre erteleyin lütfen , önce bir önünüzü görün, intihar olayına girmek dahi istemiyorum.

Aslında benim derdim çocuğum için birikim yapamamak ben 2 sene evde ona kendim bakmak istiyorum ama bu şekilde birikim olmuyor 2 sene eşim bana bakmaz mı bakar ama param olmadığı için ezileceğimi düşünüyorum annesi öyle şeyler yaptı ki onunla aynı evde olup birbirimize girmekten korkuyorum param olursa annesini getirirse çekip gitmeye gücüm olur

Yorumlarda yazdigi gibi psikolojik destek sart. Cekip gitme ihtimaliniz bu kadar kuvvetliyken, bu dusunceler varken bebek yapma dusunceniz hic saglikli degil.

Hiç bir acı kalıcı değildir.. İnsanlar neler yaşıyor. Rabbim her birimizi imtihandan geçiyor, farklı farklı. Çünkü sevdiği kulunun dua edişini sevdiğinden onu bir imtihanla sınarmış. Çocuk yapabilirsin. Rızkı ile gelir her bebek. Erteleme. Belki bundan 2 yıl sonra öyle güzel bir konumda olacaksın ki, sen yardım edeceksin birilerine.. Hiç kimse kendisi için gizlenen müjdeli şeyleri bilemez. Allaha sığınırım ben hep. Acıyı da o veriyor, sevincinde.. Rabbim yüreğine inşirah üflesin inşAllah. Dertlerinden kurtulursun.. 🤲💜

Eve giren bu kadar maaşla sıkıntı çeken ve bu sebeple intiharın eşiğine gelebilecek bir ruh durumunda olan insana çocuk tavsiyesi vermeyin bence.Evet borçlar biter ama insan önünü görmeden ve hayata bu kadar karamsar bakarken çocuk yapmak herşeyi sadece daha da zora sokar.
Konu sahibi lütfen şükür duygunuzu kaybetmeyin.Bunu kaybeden insan isterse elli bin kazansın bereketi kalmıyor parasının.Lüks yaşamıyoruz diyorsunuz ama araba belliki belinizi bükmüş.Arabayı satın kredi borçlarını kapatın.Para kalırsa biraz önünüzü görünce her orta gelirli ailenin bindiği tarzda ödeme kolaylığı olan bir araba alır çocuğu da seneye düşünürsünüz inşallah.
En en önemlisi bu ümitsizlikten çıkın.Rabbim ferahlık versin..

Yasca senden birkac yil büyügüm. Suan aday dahi yok ortada. Ben ne yapayim ozaman kardes? :KK70:

Bende anne olmak isterdim genc yasta..

Siz kari koca parayi yönetemiyorsunuz bence ayni baska bir üyenin dedigi gibi.

Ayrica babadan kalma senin birseylerinde varmis.
Ne bu dram bukadar...

Az sakin ol dünya batmiyor.
Ki gecen konuda esinin ailesi bize biraz verin size ev alalim demisler ya hani.. bence bos yere öyle dememisler. Esin ve sen elinize gecen parayi yönetemiyorsunuz basbaya. Esinin ailesinin yardimini kabul et gurur yapmaktansa.
Baskasinin evine okadar para girse cok daha iyi sartlarda yasar di.
Eşime de öyle demislerdi sonra dana aldık öldü dediler geri vermiyorlar yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X