Dayanmak zor geliyor artik

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.634
287
123
Ağır depresyon hastalığı olanlar varsa nasıl başediyosunuz ilaç kullanırken bile tamamen bırakmıyor yakamı bu hastalık hiç bir şey yapmak istemiyorm yaşamak anlamsz geliyo isteğim yok hiç bir şeye nasıl başa çıkıyosunz bu hastalikla

Son düzenleyen: Moderatör:
Depresyonun seviyeleri var bildiğim kadarıyla ağır depresyon demek intihar etmek için planlar bile yapmak demek. Bunu acilen eğitimini alanlara giderek çözersiniz burada değil. Dr. Burns İyi hissetmek kitabını alın baya iyi geliyor

Ilaç kullanıyorum ama tam olarak gecirmiyo hastaligi

Depresyonun en büyük düşmanı harekettir, ki zaten depresyonda olan biri hayata dair isteklerini söndürmüştür, hareket külfettir; keyifsizdir anlıyorum. Ama zorlayarak yapacaksınız ki hareket/spor, daha huzurlu hissettirecek ve size yarayacak hormonu salgılamanıza yardımcı olacak. Bu döngüyü kırabilirseniz ne ala. Çünkü salt ilaçla olmaz, kendinizde bir şeyleri zorlamanız-değiştirmeniz de gerekir.

Bunu bir bipolar hastası olarak yazıyorum, yaşanabilecek en ağır depresyonu tecrübe etmiş biri olarak yani.
Kemiklerimin sızladığı, günlerce yıkanmaktan dahi aciz ve hayatın hiçbir manasının olmadığını düşündüğüm zamanlarım olduğu o dönemi sayfalarca anlatabilirim. O kadar sığ, sıradan ve sıkıcı bir form ki, ölerek bu sığlıktan kurtulmayı planlamaya başlarsınız ve bazen sanrıya dahi kayar.

Bundan nasıl kurtulabildiğime gelince; kendinizi zorla harekete teşvik etmeniz gerektiğini söylüyorum, bunu tek başınıza yapamıyorsanız birilerini bulacaksınız yanınıza ve her gün sizi kolunuzdan çekiştirip bir yerlere yürümeye götürecek. Yapamıyorum demeyin, kendinizi atın sokağa ve sadece yürüyün. Her şey sadece yerinizden kalkana kadar.

Kesinlikle bu. En güzel en verimli yillarini bu aptal sey yüzünden harcamis birisi olarak onayliyorum yüzde 65 çalisir bu. çikacaksin nereye gittiginin önce bir önemi yok yanina defter kalem al, yaz çiz. Hissettigin seyleri ya da gördüklerini ve her gün baska bir sey yazmak için yeniden cik. Hatta yiyecek al aciktiginda ye. Insanlarin yüzlerine bakmayi ögren, zamanla iletisime gec. Part time bir is bul. çik yani! Hiç bir sey ayni degil hayat akiyor gör. Insanlar yasiyor. Sen de aralarina katil. Tam performans bekleme kendinden ucundan tutsan yeter. çikmaya basladiginda doktorunla görüs ve ona kendinde ki degisimi anlat ilaç degsiikligine gider belki daha fazla enerjin olur bu sayede. Tabi yiyeceklerini de degistirmen sart ama bunun için beslenme uzmanina gitmelisin. Eger evden tek basina sebepsiz cikamiyorsan bir gruba katil. Belediyenin kurslari da olur ne olursa olsun sadece bir adim at gerisi gelecektir.

Zor hastalık kolaylık diliyorum. Bende geçirdim, tam hayatıma son vermeyi planladığım dönemde yurtdışında yüksek lisans fırsatı çıktı önüme. Yeni bir ülkeye, kültüre, okula alışma süreci derken yorgunluktan kendimi unutuyordum. Eğer fırsatınız varsa lütfen böyle birşey düşünün. Sürekli meşgul olmaya çalışın. İlaçlar falan beni reflü hastası yapmaktan başka bir şeye yaramadı.

Çok güzel şeyler yazmışsınız gerçekten de katılıyorum arkadaslara uzandikca uzamasınız gelir. Oturdukca kalkamazsnz. Çıkın biraz gezin insanlara uzaktan bakın hayatlara bakın mutluluk bazen bir çiçekte bakın o bile nasıl çabalıyor büyümek için. Nasıl dallarını rüzgar okşuyor evinize alablrseniz akvaryum alın suyun dinlendirici etkisi var. Müzik dinleyin ama neşeli müzikler biliyorum şuan size uzak gelebilir bunlar zamanla olacak. Sadece ilaç olmaz bakın buraya yazdığınıza göre sizde istyrsunuz bu bile bir adım. Örgü örmeye çalışın resim çizim çiçek tohum biseyler ekin beş yıl sonrasına hedef köyün kendinize

Çook sağolun güzel tavsiyeniz için

Bu hastalığın tedavisi sadece ilaç değildir nerde saz orda dümbelek olacaksın canten kayayı izle youtupta bakış açın değişir birazda insan kendisi zorlayacak öyle ilaç içeyim geçer birşey değil depresyon

Evet malesef öyle bir hastalık değil ... senden yaşama sevincini kişisel ihtiyaçlarını bile karşilayacak enerjini istegini her şeyini alan sonra da bunları zorla yapmanı gerektiren sadece ilacın fayda etmediği çok zor bir hastalık

Kaç yil kullandınız ilaç peki ve ne zamandır kullanmiyorsunz ilacı bıraktıktan sonra tekrar yaşadınız mi

Kaç yil kullandınız ilaç peki ve ne zamandır kullanmiyorsunz ilacı bıraktıktan sonra tekrar yaşadınız mi
2 yıl kullandım ve yurtdışında kullanmayı unuta unuta bıraktım. Çünkü artık birşey ifade etmiyordu. Sonra hiç kullanmadım, onun yerine papatya çayı yada kediotu çayı yapıp içiyordum. Tabi şu son günlerde depresyonum nüksedebilir ama elimden geldiğince ilaç kullanmamaya çalışacağım.

Kendinize eğlence bulsanız belki bu düşünce biraz daha azalır. Kendinizi dinleyip psikolojik olarak çökertmeyin. Biseyler bulun yapacak eğlenecek. Kendinizi dinlemeye fırsat bırakmayın.

Kediotu çayı etki ediyor mu peki depresif ruh hâline

Sakinleştiriyor ve uyku getiriyor. Antidepresanın daha az etkili hali yani. Birde kokusu pek hoş değil ama hala içerim uzun uyumak istediğimde.
Otunu alıp çay olarak mı tuketiyorsunz yoksa kapsül mu yani hangisi daha etkili ... kusura bakmayın çok soru sordum ama

Otunu alıp çay olarak mı tuketiyorsunz yoksa kapsül mu yani hangisi daha etkili ... kusura bakmayın çok soru sordum ama
Ne kusuru. Aktarlarda paketli halde satılıyor kök bitkisi olarak. Zaten alırken söylüyorlar nasıl ve ne kadar kullanacağınızı. Ama elbette dikkatli olmak gerek. Herşey herkese iyi gelmeyebilir.

Öncelikle temel neden ne sizi bu agır buhrana ne sürükledi ?önce temelden baslamak lazım ona göre durumunuz degerlendirilirse kolay atlatırsınız

Öncelikle çok geçmiş olsun. Çabucak bu sıkıntılı günleri atlatmanizi diliyorum. Bu illetin en kötüsünü yaşamış biri olarak naçizane tavsiyelerim olacak. İlaca kullanmaya başlandığı ilk aylarda ruhsal olarak daha çöküntü yaşıyor insan ama bu süreç tamamen geçici bunu bilin. İlacınızı hiç aksatmadan saatinde alın. Kendinizi uyumaya sakin kaptırmayın. Uyuyarak daha çok hayattan koparıyor bu hastalık insanı. Kısa süreli de olsa yapacağınız yürüyüşün büyük faydasını göreceksiniz. Öz bakımınızı ihmal etmeyin. Kendinize bakın. Makyaj yapın. Dertsiz adamı bunalıma sokan şarkılar dinlemeyin. Doktorunuza sormadan bilmediginiz bitki çaylarını içmeyin. İlacın etkisini zayiflatabilir ya da tam tersi istenmeyen yan etkileri olabilir. En önemlisi ilacı kafanıza göre kesmeyin. Size iyi gelen insanlarla görüşün. Sağlıcakla kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…