Dayanmak zor geliyor artik

Çook sağolun
 
Nekadar zamandır hastanız ve ilaçları ne kadar zamandır kullanıyorsunuz,
Dr.unuz ilaç değişimi yaptı mı hiç?
 
1 haftadır ben de depresyon tedavisi görüyorum. Seviyesi için bir şey denmedi ama beni dibe çeken, üzen, destek göstermeyen şeylerden (erkek arkadaşımdan) ayrıldım ve işten istifa ettim. Tedaviye başladıktan iki gün sonra.
Derdinin ne olduğunu bilmiyorum ama sana iyi gelmeyen ne varsa geçmişinde bırak.
Bu arada yakınlarındaki insanların desteği çok önemli. Sana destek olan ailen, eşin, kardeşin var mı? Mesela yaşadığım bu durumla ablamın ne kadar iyi bir arkadaş olduğunu anladım.
İlk iki gün yataktan hiç çıkmadım ve hep ağladım ama en sonunda böyle geçmemesi gerektiğini anladım ve yataktan çıktım.
Sabah ilk uyandığımda bi boşluk hissi hissediyorum ama kahvaltı yapıp ilacını kullandıktan sonra kendimi zinde hissediyorum. Muhakkak başka şeylere odaklan, tek başına kalmamaya dikkat et.
Youtube’dan psikologların videolarını izle, Beyhan Budak’ı tavsiye ediyorum.
Meditasyon yap, telkinler dinle.
Hayatının kontrolü senin elinde, insanın kendine yaptığını kötülüğü yedi düvel toplansa yapamazmış. İstediğin zaman yaz bana. Yardımcı olurum, destek veririm.
 
Tamam cook teşekkür ederim
 
geçmiş olsun öncelikle .. düzenli terapi görmüyorsanız, terapi artı ilaç en iyi çözüm. bir de etrafınızda anlayışlı,pozitif insanlar olsun. enerjinizi düşüren , olumsuz uyaranlardan uzak durun buna kişi, müzik, dizi, film her şey dahil ama en önemlisi terapi ve ilaç ..
 
Teşekkürler
 
Ben de ilk gebeliğimden beri kullanmıyorum antidepresan. Faydasına inanmıyorum artık. Ama emzirmeyi kestim ya, motivem de kalmadı. Siz sadece bu çayları mı içiyorsunuz? Bana çok sinir basıyor son zamanlarda. Böyle bir durumunuz varsa nasıl başa çıkıyorsunuz.?
 
Kişisel gelişim kitapları okumanızı tavsiye ederim. Rahatlamak için bence şart. Depresyon ilaç ile değil terapi bile geçtiğini Freud dan öğrendim...
 
Terapistim iş yapmaya başladıkça açılacaksın kalk dedi önce mutfakta 1 bardak yıkamakla yahut masanın üzerini silmekle hafifçe dene açıldığını sonra isteğin kendi kendine geldiğini anlayacaksın demişti ve işe yaradı he yatmak istediğim zamanlarda yatmadım mı yattım yaşamayan asla anlamaz
 

Allah yardımcın olsun şöyle söylim benim okadar ağır deil ama heralde sonumda öyle olur çünkü benimde tek başına başa çıkabilecegim sıkıntılarım var hep icima atmakla kafayı sıyıracam dayanılmaz geliyor kendi kendime bile konuştuğum oluyor sakinlesiyorum snra
 
Kizlar antdepresana baslicam ama antbytik kullaniyorum antidepresan ve antbytk birlikte kullnan oldmu kullanilirmi
 
bende de depresyon var.çok iyi anlıyorum seni yaşamayan bilmez her şeye sahip olursun ama o beynin içindeki boşluk rahat bırakmaz. ben başka ilaçlar kullandığım için depresyon için de ilaç almıyorum ama çok zorlanıyorum.bir de duygusal yeme problemim var sağlıksız şeyler tüketince depresyon da azıyor maalesef kısır döngü gibi. önce sağlıklı beslenmek, varsa hayattaki problemleri çözmeye odaklanmak , kişisel gelişim ve çevreyi iyi insanlarla çevrelemek gerek. yarından itibaren ben sağlıklı beslenmeyle başlayacağım. inşallah başarılı oluruz hepimiz depresyondan kurtuluruz arkadaşım.
 
Kesinlikle hep derim bende yaşamayana ne kadar anlatsak da anlamıyor her sey senin elinde kalk dolas gez gecer diyolar bilmiyolar ki kişisel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar bile ne gücün ne de isteğin olmadığını
 
Şuan aynı o durumdayım yataktan çıkamıyorum gezmek ne kelime işlerimi yapmak bir yana yemek bile yemiyorum
 
Kızım depresyon hastası çinko ve omega 3 'ün fayda ettiğini biliyorum fakat başka ne tür beslenme iyi gelir?
 
Konu sahibi geçmiş olsun çok gıcık bir hastalık bilirim çevremden.Terapi kesinlikle olmalı sizi depresyona neyin sureklidigini bulup o sorunu aşarsanız çok yol katedersiniz.
Spor özellikle yürüyüş ve yüzme çok faydalı.
Omega 3, çinko, dvitamininin depresyona fayda ettiği yönünde araştırmalar var araştırırsanız görürsünüz.Kizim da çinko fayda etmişti.
 
Yaklasik 20 yildir sık sık depresyonlu dönemler geçti basimdan.hep aşk acilari,bosanma,ayrilik,kardesin vefati,arkadas kelekleri,is yeri sorunlari ve yalnizlik ile bogustum.mesela su an yine o yoğun aciyla basbasa kaldim.depresyonun asiri bastirdigi,ölüm fikirlerinin aklimdan gectigi bir dönemdeyim.elim kolum kalkmiyor,hicbirsey yapmak istemiyorum.insanlarin kötü oldugunu düşünüyorum ve boğuluyorum.sadece yalnız olmadigini ve yalniz olmadigimi görmek göstermek için yaziyorum.öneride bulunabilecek durumda degilim çünkü ben kendime care bulamiyorim.ama burada cok guzel tavsiyeler var.bir arkadas hareket en buyuk dusmani demis.sanirim uygulanabilecek en iyi sey bu dönemde bu.tabi elini kolunu kaldiramayacak kadar ölgün hisseden bir insan icin bu da cok zor ama..zaman belki ilac olur.
 
Cok geçmiş olsun size de
 
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…