Çook sağolunÖncelikle çok geçmiş olsun. Çabucak bu sıkıntılı günleri atlatmanizi diliyorum. Bu illetin en kötüsünü yaşamış biri olarak naçizane tavsiyelerim olacak. İlaca kullanmaya başlandığı ilk aylarda ruhsal olarak daha çöküntü yaşıyor insan ama bu süreç tamamen geçici bunu bilin. İlacınızı hiç aksatmadan saatinde alın. Kendinizi uyumaya sakin kaptırmayın. Uyuyarak daha çok hayattan koparıyor bu hastalık insanı. Kısa süreli de olsa yapacağınız yürüyüşün büyük faydasını göreceksiniz. Öz bakımınızı ihmal etmeyin. Kendinize bakın. Makyaj yapın. Dertsiz adamı bunalıma sokan şarkılar dinlemeyin. Doktorunuza sormadan bilmediginiz bitki çaylarını içmeyin. İlacın etkisini zayiflatabilir ya da tam tersi istenmeyen yan etkileri olabilir. En önemlisi ilacı kafanıza göre kesmeyin. Size iyi gelen insanlarla görüşün. Sağlıcakla kalın
Tamam cook teşekkür ederim1 haftadır ben de depresyon tedavisi görüyorum. Seviyesi için bir şey denmedi ama beni dibe çeken, üzen, destek göstermeyen şeylerden (erkek arkadaşımdan) ayrıldım ve işten istifa ettim. Tedaviye başladıktan iki gün sonra.
Derdinin ne olduğunu bilmiyorum ama sana iyi gelmeyen ne varsa geçmişinde bırak.
Bu arada yakınlarındaki insanların desteği çok önemli. Sana destek olan ailen, eşin, kardeşin var mı? Mesela yaşadığım bu durumla ablamın ne kadar iyi bir arkadaş olduğunu anladım.
İlk iki gün yataktan hiç çıkmadım ve hep ağladım ama en sonunda böyle geçmemesi gerektiğini anladım ve yataktan çıktım.
Sabah ilk uyandığımda bi boşluk hissi hissediyorum ama kahvaltı yapıp ilacını kullandıktan sonra kendimi zinde hissediyorum. Muhakkak başka şeylere odaklan, tek başına kalmamaya dikkat et.
Youtube’dan psikologların videolarını izle, Beyhan Budak’ı tavsiye ediyorum.
Meditasyon yap, telkinler dinle.
Hayatının kontrolü senin elinde, insanın kendine yaptığını kötülüğü yedi düvel toplansa yapamazmış. İstediğin zaman yaz bana. Yardımcı olurum, destek veririm.
Teşekkürlergeçmiş olsun öncelikle .. düzenli terapi görmüyorsanız, terapi artı ilaç en iyi çözüm. bir de etrafınızda anlayışlı,pozitif insanlar olsun. enerjinizi düşüren , olumsuz uyaranlardan uzak durun buna kişi, müzik, dizi, film her şey dahil ama en önemlisi terapi ve ilaç ..
Ben de ilk gebeliğimden beri kullanmıyorum antidepresan. Faydasına inanmıyorum artık. Ama emzirmeyi kestim ya, motivem de kalmadı. Siz sadece bu çayları mı içiyorsunuz? Bana çok sinir basıyor son zamanlarda. Böyle bir durumunuz varsa nasıl başa çıkıyorsunuz.?2 yıl kullandım ve yurtdışında kullanmayı unuta unuta bıraktım. Çünkü artık birşey ifade etmiyordu. Sonra hiç kullanmadım, onun yerine papatya çayı yada kediotu çayı yapıp içiyordum. Tabi şu son günlerde depresyonum nüksedebilir ama elimden geldiğince ilaç kullanmamaya çalışacağım.
Ağır depresyon hastalığı olanlar varsa nasıl başediyosunuz ilaç kullanırken bile tamamen bırakmıyor yakamı bu hastalık hiç bir şey yapmak istemiyorm yaşamak anlamsz geliyo isteğim yok hiç bir şeye nasıl başa çıkıyosunz bu hastalikla
Kesinlikle hep derim bende yaşamayana ne kadar anlatsak da anlamıyor her sey senin elinde kalk dolas gez gecer diyolar bilmiyolar ki kişisel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar bile ne gücün ne de isteğin olmadığınıTerapistim iş yapmaya başladıkça açılacaksın kalk dedi önce mutfakta 1 bardak yıkamakla yahut masanın üzerini silmekle hafifçe dene açıldığını sonra isteğin kendi kendine geldiğini anlayacaksın demişti ve işe yaradı he yatmak istediğim zamanlarda yatmadım mı yattım yaşamayan asla anlamaz
Şuan aynı o durumdayım yataktan çıkamıyorum gezmek ne kelime işlerimi yapmak bir yana yemek bile yemiyorumKesinlikle hep derim bende yaşamayana ne kadar anlatsak da anlamıyor her sey senin elinde kalk dolas gez gecer diyolar bilmiyolar ki kişisel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar bile ne gücün ne de isteğin olmadığını
Kızım depresyon hastası çinko ve omega 3 'ün fayda ettiğini biliyorum fakat başka ne tür beslenme iyi gelir?Kesinlikle bu. En güzel en verimli yillarini bu aptal sey yüzünden harcamis birisi olarak onayliyorum yüzde 65 çalisir bu. çikacaksin nereye gittiginin önce bir önemi yok yanina defter kalem al, yaz çiz. Hissettigin seyleri ya da gördüklerini ve her gün baska bir sey yazmak için yeniden cik. Hatta yiyecek al aciktiginda ye. Insanlarin yüzlerine bakmayi ögren, zamanla iletisime gec. Part time bir is bul. çik yani! Hiç bir sey ayni degil hayat akiyor gör. Insanlar yasiyor. Sen de aralarina katil. Tam performans bekleme kendinden ucundan tutsan yeter. çikmaya basladiginda doktorunla görüs ve ona kendinde ki degisimi anlat ilaç degsiikligine gider belki daha fazla enerjin olur bu sayede. Tabi yiyeceklerini de degistirmen sart ama bunun için beslenme uzmanina gitmelisin. Eger evden tek basina sebepsiz cikamiyorsan bir gruba katil. Belediyenin kurslari da olur ne olursa olsun sadece bir adim at gerisi gelecektir.
Cok geçmiş olsun size deYaklasik 20 yildir sık sık depresyonlu dönemler geçti basimdan.hep aşk acilari,bosanma,ayrilik,kardesin vefati,arkadas kelekleri,is yeri sorunlari ve yalnizlik ile bogustum.mesela su an yine o yoğun aciyla basbasa kaldim.depresyonun asiri bastirdigi,ölüm fikirlerinin aklimdan gectigi bir dönemdeyim.elim kolum kalkmiyor,hicbirsey yapmak istemiyorum.insanlarin kötü oldugunu düşünüyorum ve boğuluyorum.sadece yalnız olmadigini ve yalniz olmadigimi görmek göstermek için yaziyorum.öneride bulunabilecek durumda degilim çünkü ben kendime care bulamiyorim.ama burada cok guzel tavsiyeler var.bir arkadas hareket en buyuk dusmani demis.sanirim uygulanabilecek en iyi sey bu dönemde bu.tabi elini kolunu kaldiramayacak kadar ölgün hisseden bir insan icin bu da cok zor ama..zaman belki ilac olur.
Tedavi görüyormusunuzŞuan aynı o durumdayım yataktan çıkamıyorum gezmek ne kelime işlerimi yapmak bir yana yemek bile yemiyorum
Ağır depresyon hastalığı olanlar varsa nasıl başediyosunuz ilaç kullanırken bile tamamen bırakmıyor yakamı bu hastalık hiç bir şey yapmak istemiyorm yaşamak anlamsz geliyo isteğim yok hiç bir şeye nasıl başa çıkıyosunz bu hastalikla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?