Dayı yolu?

Bende başlık yanlış olmuş diye düşündüm. Damar yolu yapacağına telefon sürçmüşte dayı olmuş:KK48: O kadar uzağım dayının yolundan demekki :işsiz:

Hayır sadece 1 amca 1 dayıya. Gönül almak gibi düşünün Elazığlıyım biz de de var öyle para bahşiş falan değil hediye götürülür.

Normalde oyle sanirim. Bizim gelinimizim bir dayisi bir de erkek kardesi vardi. Amcasi yok. Olsa sanirim hepsine...
Cevaplar için Teşşekürler.
Bence hepsine degildir yani kızın 4 erkek kardesi olsa 5 amcası olsa 3 dayısı olsa batar erkek tarafı :)

Hem istiyorlar Hemde tam açıklamıyorlar çok Saçma değil mi ? Sonrada istediklerimiz olmadı diye üste çıkmaya çalışırlar..Allah yardımcınız olsun

E abiniz sorsa ya nişanlısına ne bu diye? Kız da anlatsa daha doğru olmaz mı acep? Adet işte.. Allah kolaylık versin..

Bizde malatyaliyiz evet bizde de vardi dayilarin amcalarin yegenlerinin buykluklerine gore dayi yolu amca yolu vs dusuyor sanirim yani buyuk dayim ablamin bi kucugu benim dayi yolumdu isterlerken vs yanımızda oldular dayimdan istediler onların istekleri oluyor atiyorum bende 5 bilezik istiyorum diyebilir ama merhametliyse bi takım elbise yeter der hani bu gibi seyler benim dayima takim elbise aldik okdu bitti :)

Bizde de vardir adetlerde. Kizin dayisi yakinsa hediyenizi alip ziyaret edersiniz (bu hediye genellikle battaniye falan oluyor neden bilmiyorum ama). Eger uzaksa gitme sansiniz yoksa aile buyugunuz kizin dayisini arayip hâl hatir soracak sonrada bizim bir hayirli iş var biliyosunuz dayisi olarak size de danismak istedik bizden taraf var mi bir isteginiz diye sorabilir. Dayi da genellikle Allah hayirli etsin diyip bir istegi olmadigini soyler zaten maksat adet yerini bulsun.

Bu arada siralamayi unutmayin :) diyelim kizin iki kiz kardesi daha var kendisi en buyuk. 3 tanede dayisi var. Bu durumda en buyuk kizin dayi yolu en buyuk dayinin hakki oluyor. Sirayla oluyor yani

Ben biliyorum anlatayım.. dayı yolu amca yolu yenge abi kardeş... bu böyle uzar gider küçük küçük hurclara havlu çorap atlet namazla fln koycaksınız düğüne yakın aileye götüreceksinz. Kıza aldığınız kıyafetleri toplu olarak bi götürüp gösteriliyorya o zmn onlarıda koycaksınz ortaya bu dayıya bu amcaya bu kardeşine bu babasına... gibi.

Yorumları okuyunca yanlış mı anlamışım Bn olayı :olamaz: bu değil miydi

Yok artik daha neler... Kardese anne babaya bohca belki bi nebze de dayi amca nedir yahu.. Biz butun bu adetleri pas gecmistik iyi ki de gecmisiz

Back
X