• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dayim demistim

Sanki utanilacak seyi ben yapmisim gibi renkten renge girdim o anda simdi en büyük stresim cocuklari almaya geldigi zaman yüzyüze gelmek

Tam olarak ne dedi de siz bu cevabı verdiniz?
Olay resmen dayı dedik ayı çıktı olmuş.
Balkonda sohbet ediyorduk.Kendisiyle evlenmek isteyen biri varmis.ondan bahsederken birden kardesimi cok düsündügünü nikah düsecegini ama bunu nasil yapacagini bilemedigini cocuklar icin kardesimin baskasindan daha uygun VE cok güzel oldugunu vs.

Balkonda sohbet ediyorduk.Kendisiyle evlenmek isteyen biri varmis.ondan bahsederken birden kardesimi cok düsündügünü nikah düsecegini ama bunu nasil yapacagini bilemedigini cocuklar icin kardesimin baskasindan daha uygun VE cok güzel oldugunu vs.
Kardeşinizin yaşı küçük zaten henüz, böyle d.llamalardan koruyun. Kusura bakmayın da dayınız biraz :kusmuk:

Karisi onu terkettiginde boynuna sarilip aglamistim.Bu gurbetellerde baska kimsemiz yok diye dert ortagi olmustuk sözde

Annenin babanın ebeveyn olamadığı çocukların nasıl yetişmesini bekliyordunuz, 4 dilde günaydın demesini ummuyordunuz herhalde?

Dayınıza kızabilirsiniz, ama çocuklar sizdeyken ayırma şansınız olmadığı gibi onların toparlanmasına destek sağlayabilirsiniz. Soğumaktan daha mantıklı. O çocukların yerinde sizin çocuğunuz olsaydı?

Muhattap almayın, kardeşinizi uyarın. Çocuklara da lanse etmeyin.

Dayı dediğiniz kişiye açık açık bu işin olmayacağını söylersiniz.çözüm gayet basit . psikolojiniz her zaman bu kadar kolay mı bozulur.

Rahatsız olduğunuz o çocukların yerinde olsanız nasıl bir psikolojide olursunuz hayal bile edemiyorum.
Anne terk etmiş, baba bir akrabanın evine sığıntı gibi bırakıp gitmiş, babalarının dönüp dönmeyeceğinin korkusunu yaşıyorlardır.Bu kadar çok istenilmediklerini,hisseden çocuklardan normal davranış beklemeyin.
Çocukların psikolojisi düşünmekten sizinkini düşünemedim hiç kusura bakmayın.

Son düzenleme:

Demediniz mi sapık diye?
Ben olsam anında evimden kovardım.

Dayı dediğiniz kişiye açık açık bu işin olmayacağını söylersiniz.çözüm gayet basit . psikolojiniz her zaman bu kadar kolay mı bozulur.

Rahatsız olduğunuz o çocukların yerinde olsanız nasıl bir psikolojide olursunuz hayal bile edemiyorum.
Anne terk etmiş, baba bir akrabanın evine sığıntı gibi bırakıp gitmiş, babalarının dönüp dönmeyeceğinin korkusunu yaşıyorlardır.Bu kadar çok istenilmediklerini,hisseden çocuklardan normal davranış beklemeyin.
Çocukların psikolojisi düşünmekten sizinkini düşünemedim hiç kusura bakmayın.
Cok haklisiniz ama benide biraz anlamanizi umuyorum.Ayrica cocuklara bisey hissettirmemek icin kendimi hirpaliyorum ve bu saatte pizza diye tuttirdular onu hazirliyorum su an

Cok haklisiniz ama benide biraz anlamanizi umuyorum.Ayrica cocuklara bisey hissettirmemek icin kendimi hirpaliyorum ve bu saatte pizza diye tuttirdular onu hazirliyorum su an
Sizi anlıyorum ,evde 6 çocuk olması bile başlı başına karmaşa yaratırken,bunlardan dördünün eveveyni yok,anne bırakıp gitmiş baba kimbilir nerede ne haltlar karıştırıyor. Çocuklar doğal olarak sorunlu.
Sıkın dişinizi bir hafta. Babaları geldiğinde açık açık konuşun.Kardeşinizle de olmayacağını anlatın.Çocukları bir daha da kabul edemeyeceğinizi söyleyin.
Allah göstermesin bir şey olur bunun sorumluluğu büyük olur.
Dayı dediğiniz adam kardeşinizi bakıcı gibi kullanıp keyfine bakacak bence.Şimdi sizi kısmen bakıcı olarak kullanıp keyif süren adamın kardeşinize duyguları neden kabarmış olabilir sizce?

Sizce ilk yüzyüze geldigimizde nasil davranmaliyim.Sonucta cocuklari almak
Icin buraya gelecek yani benim
Evime

Canım, çok geçmiş olsun öncelikle. Sinirlerinin nasıl harap olduğunu tahmin edebiliyorum ama yaşayan sensin.
Bence geldiğinde güzel bir kahve ya da çay yapıp başbaşa konuşmak iste dayı müsveddesi ile...
Orada da konuyu cart diye net şekilde ben çok düşündüm DAYI, biz seni dayı olarak gördük ama senin kız kardeşimi yani bizi gözünde koyduğun yer çok başka, ben artık seni aynı gözle ya bi DAYIM gözüyle göremiyorum, araya mesafe koyalım bundan sonra, ben bunları unutana ya da unutmaya çalışana kadar ve sen de bu aklındaki çirkin fikri uzaklaştırana kadar görüşmeyelim...
Söyleyeceklerin bunlar... asla seni ya da anneni kardeşini arayacak açık kapı bırakma bir süre... mesela çocuklarla ilgili gibi... ve annene kardeşine de bu konuyu aktardığını açık açık söyle. Mezhebimiz bu denli geniş değil de ve yolcu et...
Ve hep net ol...azıcık şüpheli ya da acıyarak yaklaşırsan rezilliği düşünsene Allah göstermesin ama senin başına bir şey gelse sana da uçkuruyla bakacak o sebeple net olmak çok önemli...
Çocukların bir suçu yok elbet sen de biliyorsun ama hırpalanan sinirlerini anlıyorum. Politik şekilde idare ederek bu haftayı geçirmeye çalış, bak Perşembe oldu bile. Daraldıkça yaz bize. Ve dayına söyleyeceklerini de yaz ve o gelmeden prova yap, yoksa sinirle geldiğinde söyleyeceklerini unutursun ve söylediğim kesin netlikten uzak olursun .
Allah yardımcın olsun kardeşim

o anda yüzüne karşı sapık der evimden kovar bidaha da görüşmezdim.
arada yakın akrabalık var, ki olmasa bile ruh sağlığı yerinde bir insan kendisine dayı diye hitap eden, onu dayısı bilen kıza nasıl o gözle bakar? ruh hastası.

çocuk deyince ben de akan sular duru ama evde de 4 çocuk var 2 çocuğa da bakmak büyük cesaret vallahi. gelince usulüne göre usulsüz de olabilir böyle adama. açık açık deyiverin. söylediklerin çok çirkin biz seni dayı bildik sen yeğenine göz diktin.midemi bulandırdın seni de aileni de görmek istemiyorum deyip yollayın. yalnız yanınızda birileri olsun. yoksa iftira falan da atabilir bu haysiyetsiz.

dayının karısı yok mu, çocuklara niye sen bakıyosun anlamadım.

Babalarına sinirli ve öfkeli olduğun için çocukların yaptığı her şey gözüne batıyor olabilir.

Babalarına sinirli ve öfkeli olduğun için çocukların yaptığı her şey gözüne batıyor olabilir.
Asıl stresımın babalarıyla karsılasmak oldugunu anladım. Esımden cocukları götürmesını ıstedım fakat çocuklar babalarının onları almaya gelecegını bılıyorlardı ve benım bu kararımdan üzüldüler.Bende onlara kıyamadım.Sımdı mısır patlatıp fılm ızlıyoruz

Sinir olduğun insanın çocuğunu da sevmemen çok normal. 4 cocuk annesi kadinsin is guc bebrk vs bahane et bir daha gorusme bence.

Back
X