- 28 Ocak 2012
- 2.942
- 640
- 363
67-68 kilodan 50 kiloya nasil mi indim ?
Cogumuz farkinda olmadan kilo aliriz. Bunu dert etmeyiz. Bizi sevenler vardir, guzelizdir sadece makyajla one cikartmiyoruzdur bunun gibi dusunceler vardi bende de. Beni rahatsiz etmeyen kilom cevremdekilerin diline dolaniverdi mi beni rahatsiz etmeye uzmeye basladi.
Boylece rejime basladim. Tek basina rejimin etkili olmadigini anladim spor da gerekliydi. Spor yapmaya da basladim. Spor yaptikca mutlu oldum , yemek yeme istegim azaldi boylece kilo vermeye basladim. Her gun gram gram kilo vermek beni motive etti hala da ediyor.
Gelgelelim nasil kilo verdim neler yaptim:
1. Her sabah tartildim
2. Gunde almam gereken kalori miktarina ve ideal kiloma baktim.
3. Yediklerimin kalorilerine baktim.
4. Gunluk kalori ihtiyacimdan 200 kalori daha az aldim.
5. Her gun kahvalti yaptim ve de sabahlari yumurta yedim( tok tutuyor).
6. Umudumu kaybetmedim.
7. Fazla yediysem 5 km yurudum. Bu kacamak yapmak istedigim zaman dusunmeme neden oldu.
8. Pilav, kizartma, yi hayatimdan cikardim.
9. Borek tatli yedigimde yuruyus yaparak kalorimi dengeledim.
10. Muhakkak her gun spor yaptim.
11. Aksam yemeklerimi hep erken saatlerde yedim 7 den sonra agzima bir sey koymadim.
Boyum 158 kilom 50 hedefim 49 kiloya inmek. Buradan neler yedigimi ve yaptigim egzersizleri yazarak sizlerle paylasmak buyuk bir zevk olacak :) Kullandigim yontem kalori sayimi yontemi. Ilginizi cekerse sizde kilonuza ve boyunuza gore gunde almaniz gereken kalori miktarini hesaplarsiniz. Hesapladiginiz kalori miktarindan ne kadar asagida gunu tamamlarsaniz o kadar kalori verirsiniz. Yaptiginiz sporla da kilo vermenizi desteklersiniz.
Dogum yaptım ve haliyle vermem gereken kilolarimi vermek icin burdayim hedefim 8 kiloyu vermek.
Son düzenleme: