dedem ve huzurevi. gerçek fikirlere ihtiyacım var

queenEb

herkesin bir popisi var.
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
2.349
2.846
168
İyi geceler kızlar ve ablalarım. Bu kez sorun çok ciddi. Uzatmadan anlatmaya başlıyorum. yalnız kafamı pek toparlayamıyorum sorularınız olursa cevap veririm.

Dedem 78 yaşında ve Alzheimer hastası. yaklaşık 4 yıldır bu hastalıkla ilgili ilaç kullanıyor. Ayrıca şekerden dolayı gözlerini de kaybetmiş. Bu yüzden çevreyle etkileşimi az olduğundan hastalık daha yavaş ilerliyormuş. Yani doktorlar böyle söylemişti.Düne kadar....

Anneannem 65 yaşında. Dedeme 13 yaşındayken gelin gelmiş. Dedem müthiş aksi bir adamdır yani anneannem gençliğinde çok dayak yemiş ama çocukları için sineye çekmiş. Dedem sadece anneanneme değil çocuklarına da sözlü ve fiziksel şiddet uygularmış.

Dün dedem anneannemi bir akrabamızdan kıskanıp dövmüş. Kadıncağızın heryeri morluk içinde. Direkt koştuk yanına tabi. Şimdi annem ve kardeşleri annemizi alalım babamı da bir huzurevine yatıralım diyorlar. Gençliklerinde dedemin onlara çektirdiklerinin hıncı da var tabi. Hem orda daha doğru bakılır düşüncesindeler.Ama ben dedeme de kıyamıyorum. Sonuçta hasta. Benim bakabilecek durumum yok öğrenciyim ve zaten lise çağındaki kız kardeşime bakıyorum birlikte yaşıyoruz öğrenci evinde.

Ne yapılmalı nasıl yapılmalı hiç bilmiyorum. Bu tip olaylara daha evvel şahit olmuş olanlarınızın yardımlarını bekliyorum.

Not: Huzurevi dediysem tam teşekküllü doktorlu falan bir bakım evi düşünüyorlar. Psikiyatrist de can güvenliğiniz olmayabilir uzman elinde bakılmalı , hatta psikiyatri kliniğinde birsüre yattıktan sonra belki bir bakım evine geçmeli demiş.

edit: dedem görmüyor dediğimde görmüyorsa nasıl dövmüş diyenler olmuş. ben anlatımımda yanlış anlatmışım sanırım. yüzde 90 görme engelli yani yüzde 10 görebiliyor sadece.

edit2: çocukları asla ziyaretine gitmeyiz diyorlar. şimdi kızgınlıktan tabi ama yine de çok kırıcı... anneannem de evlerinde kalmaya devam edicek sıkıldıkça bizlere gelip kalıcak kendisi böyle istedi.

Son düzenleme:
Fazla dusunecek bisey yok. Adam gormeyen gozuyle kadini ne hale getirmis. Siz simdi vicdan yapiyosunuz ama yasli bakimi gercekten cok cok zor.

nasıl yani doğru bir karar mı sizce ? ben gerçekten acaba yanlış mı yapıyoruz görmediğimiz nokta var mı diye danışmak istedim de...

Bence herkes için hayırlısı huzur evine gitmesi.
Anneannenize de yazık günah değil mi 65 yaşında kadın dayak yiyiyor hala kaç senedir gün yüzüde görmemiş sanırım dedeniz bu halde bile dövdüğüne göre.
Hem huzur evleri eskisi gibi değil yakın da bir yer olur herkes gidip görür.
Hiç düşünmeyin de üzülmeyin de

Huzurevinde rahat edebilir tabii de görmeyen dede nasıl dövüyor anlamadım.

Benim nacizane fikrim dogrusunun bu oldugu yonunde. Cunku anneannenize de yazik. Ve orada daha guzel bakilir tedavisi yapilir hem
nasıl yani doğru bir karar mı sizce ? ben gerçekten acaba yanlış mı yapıyoruz görmediğimiz nokta var mı diye danışmak istedim de...

Aman Allahımm gözleri görmediği halde hala o yaşta karısını dövmekten geri durmuyor canım sen vicdan yapmışsın ama anneannene de yazık değil mi? Kadın zaten 13 yaşından beri dedenin dayağını yemiş şimdi bu yaştan sonra da mı yesin? Yapma lütfen bunun için vicdana gerek yok. Her ikisi için daha iyi olacak bu.

Dede hasta peki fakat anneannenin suçu ne? Kaldı ki ailen başından atmaktan ziyade, annelerini düşünerek karar vermişler gibi geldi. 65 yaşında dayak yemek çok kolay olmasa gerek ha? Sen ne dersin?
Uzman kontrolünde, tam teşekküllü bir tesiste kalmasının bir mahzurunu göremedim. Alzheimer ciddi ve zor bir hastalık, yarın evden çıkıp bir başına kaybolabilir, anneanneni bıçaklayabilir belki? Aynı durumda olsam ben de bu kararı verirdim.

çok teşekkür ederim içimi çok rahatlattınız ... çok sağolun...

tam tesekkulu cok guzel bakım evlerı var
kesınlıkle orada bı sure en azından kalsın
duruma bakın
bu sekılde dedenız ıcınde sızın ıcınde cok zor...

çok teşekkür ederim çok sağolun ...

yüzde 90 görme engelli yani kendi işini tek başına yapamıyor ama o sinirle hınçla naptıysa artık...

Bakım evi mantıklı tabi ziyarete çok sık giderseniz. Yalnız bırakılmamalı. Hasta sonuçta.
Çok zor durum. Allah yardımcınız olsun
Ananen için de çok zor durum ya deden bakım evine giderse o nerede kalacak? Çocuklarıyla yaşamak zor oluyor. Kendi ananemden biliyorum. Gelin, damat durumları malum . Sığamıyırum bu eve derdi.herkes çok sevse de.

Huzur evi değil de özel bakım evi olursa içiniz bir nebze daha rahat edecektir. Yatalak olmaması gerekiyor yoksa kabul etmezler diye biliyorum. Orada kaldığı sürede yatalak olursa problem yok, bakıyorlar.

Benim rahmetli dedem de ayni hastaliga sahipti. O dunya tatlisi adam gitmis yerine baska biri gelmisti. Bir gun anneanneme"yaninda yatan adam kim" diye kizmis,bagirmis.. zordur bilirim. Eger aile bireylerinin kontrolu altinda, sık sık ziyaret esliginde olacaksa bakimevi mantikli olabilir. Ya da aile bireylerinden biri kendi gozetimi altinda her iki yasliyada bakabilir.

söyle bi örnek veriyim bizim köyde bi adam bacakları kırıldı baya 1 sene falan yattı degnekle ara sıra yürüyordu ve karısını degnekle gel buraya diye cagrıp dövüyormus yani gel seni dövücen dediginde kadın gidiyor bundada aynı sey kadın gitmis vursun diye

hiç tereddüt bile etmeyin bence. Huzurevleri sadece bizim kültürümüzde öcü gibi gösterilen yerler. Yoksa hasta bir yaşlı ve yakınları için olabilecek en iyi seçenek. Yaşlı orada sosyalleşecek, doktor kontrolünde çok daha iyi bakılacak, bir sürü aktiviteye katılacak, hastalığına uygun tedavisini görecek bunu neresi kötü? siz sürekli ziyarette bulunduktan, kurumdan emin olduktan sonra bence en doğru karar. yoksa sizin zaten ev ortamında ona ve kendinize zarar vermeyecek imkanları sağlamanız mümkün değil

Bence de doğru bir karar. Alzheimer hastasının bakımı çok zordur, kadıncağız zaten hayatı boyunca çekmiş bari yaşlılığında huzur bulsun. Bakımı da iyi yapılır orada dedenizin. Dedenin aklı gidik pek farkına bile varmaz ama anneanneye çok üzüldüm. Ellerinden öpün benim için de.

Ay çok uzuluyorum ben böyle durumlara.herkesin iyiliği için özel bakım evi mantıklı görünüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…