Fazla dusunecek bisey yok. Adam gormeyen gozuyle kadini ne hale getirmis. Siz simdi vicdan yapiyosunuz ama yasli bakimi gercekten cok cok zor.
nasıl yani doğru bir karar mı sizce ? ben gerçekten acaba yanlış mı yapıyoruz görmediğimiz nokta var mı diye danışmak istedim de...
Bence herkes için hayırlısı huzur evine gitmesi.
Anneannenize de yazık günah değil mi 65 yaşında kadın dayak yiyiyor hala kaç senedir gün yüzüde görmemiş sanırım dedeniz bu halde bile dövdüğüne göre.
Hem huzur evleri eskisi gibi değil yakın da bir yer olur herkes gidip görür.
Hiç düşünmeyin de üzülmeyin de
tam tesekkulu cok guzel bakım evlerı var
kesınlıkle orada bı sure en azından kalsın
duruma bakın
bu sekılde dedenız ıcınde sızın ıcınde cok zor...
Huzurevinde rahat edebilir tabii de görmeyen dede nasıl dövüyor anlamadım.
söyle bi örnek veriyim bizim köyde bi adam bacakları kırıldı baya 1 sene falan yattı degnekle ara sıra yürüyordu ve karısını degnekle gel buraya diye cagrıp dövüyormus yani gel seni dövücen dediginde kadın gidiyor bundada aynı sey kadın gitmis vursun diyeHuzurevinde rahat edebilir tabii de görmeyen dede nasıl dövüyor anlamadım.
İyi geceler kızlar ve ablalarım. Bu kez sorun çok ciddi. Uzatmadan anlatmaya başlıyorum. yalnız kafamı pek toparlayamıyorum sorularınız olursa cevap veririm.
Dedem 78 yaşında ve Alzheimer hastası. yaklaşık 4 yıldır bu hastalıkla ilgili ilaç kullanıyor. Ayrıca şekerden dolayı gözlerini de kaybetmiş. Bu yüzden çevreyle etkileşimi az olduğundan hastalık daha yavaş ilerliyormuş. Yani doktorlar böyle söylemişti.Düne kadar....
Anneannem 65 yaşında. Dedeme 13 yaşındayken gelin gelmiş. Dedem müthiş aksi bir adamdır yani anneannem gençliğinde çok dayak yemiş ama çocukları için sineye çekmiş. Dedem sadece anneanneme değil çocuklarına da sözlü ve fiziksel şiddet uygularmış.
Dün dedem anneannemi bir akrabamızdan kıskanıp dövmüş. Kadıncağızın heryeri morluk içinde. Direkt koştuk yanına tabi. Şimdi annem ve kardeşleri annemizi alalım babamı da bir huzurevine yatıralım diyorlar. Gençliklerinde dedemin onlara çektirdiklerinin hıncı da var tabi. Hem orda daha doğru bakılır düşüncesindeler.Ama ben dedeme de kıyamıyorum. Sonuçta hasta. Benim bakabilecek durumum yok öğrenciyim ve zaten lise çağındaki kız kardeşime bakıyorum birlikte yaşıyoruz öğrenci evinde.
Ne yapılmalı nasıl yapılmalı hiç bilmiyorum. Bu tip olaylara daha evvel şahit olmuş olanlarınızın yardımlarını bekliyorum.
Not: Huzurevi dediysem tam teşekküllü doktorlu falan bir bakım evi düşünüyorlar. Psikiyatrist de can güvenliğiniz olmayabilir uzman elinde bakılmalı , hatta psikiyatri kliniğinde birsüre yattıktan sonra belki bir bakım evine geçmeli demiş.
edit: dedem görmüyor dediğimde görmüyorsa nasıl dövmüş diyenler olmuş. ben anlatımımda yanlış anlatmışım sanırım. yüzde 90 görme engelli yani yüzde 10 görebiliyor sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?